Author |
Topic |
WOLF-HUNTER
stripovi.com suradnik
Bosnia and Herzegovina
2633 Posts
Member since 25/12/2013 |
Posted - 07/07/2015 : 13:30:17
|
E ovako stoje stvari. Planirao sam se uskoro da uclanim u neki lovacki klub, medutim treba se prvo uplatiti clanstvo sto i nije neki problem. Medutim, za lov je potrebna lovacka puska, razmisljao sam da li da uzmem dvocjevku ili winchesterku. Ali, posto nemam nekog iskustva u takvim napravama, ako vi imate kaku dobru za preporucit.
|
|
Just_Charlie
Advanced Member
8577 Posts
Member since 07/01/2008 |
|
mladjo
Advanced Member
Croatia
20013 Posts
Member since 15/04/2007 |
Posted - 07/07/2015 : 14:47:37
|
Uzmeš top i rokaš po šumi. Ha nekaj buš pogodil... |
COUNT ZERO INTERRUPT an interrupt of a process decrements a counter to zero
|
|
|
WOLF-HUNTER
stripovi.com suradnik
Bosnia and Herzegovina
2633 Posts
Posted - 07/07/2015 : 15:00:08
|
quote: Originally posted by Just_Charlie
Opet skaces pred rudo. Ajd najprije polozi za lovca,,munjen onaj koji te pusti.
Ih, kad Wolfy polozi za lovca ima da rokam topovima i bombama po sumama. Ma ima da me puste ne brini se ti, bio sam ja u vojsci, imam ja iskustva |
|
|
igor 12
stripovi.com suradnik
4602 Posts
Member since 24/01/2013 |
|
DODSFERD
Advanced Member
Pitcairn Island
29953 Posts
Member since 14/03/2014 |
Posted - 07/07/2015 : 15:56:02
|
Samo treba dobro paziti da se tijekom lova ne konzumiraju alkohol i razni drugi opijati da se ne dogodi ovakva situacija.
|
Sinaitakala Tu'imatamoana 'i Fanakavakilangi Fakafanua |
|
|
Obi-wan
Advanced Member
Croatia
13782 Posts
Member since 29/08/2004 |
Posted - 07/07/2015 : 16:44:34
|
Kod nas u selu, kad nekog mrziš, samo ga pozoveš u lov... |
What you call sanity, it’s just a prison in your minds that stops you from seeing that you’re just tiny little cogs in a giant absurd machine. |
Edited by - Obi-wan on 07/07/2015 18:32:56 |
|
|
edvin
Senior Member
Croatia
1298 Posts
Member since 06/10/2002 |
|
mr murdoc
Advanced Member
Switzerland
14557 Posts
Member since 02/01/2006 |
|
WOLF-HUNTER
stripovi.com suradnik
Bosnia and Herzegovina
2633 Posts
|
Oki
Advanced Member
Croatia
5293 Posts
Member since 10/02/2011 |
Posted - 07/07/2015 : 22:21:15
|
Kakav si ti HUNTER kada ni puške nemaš??? Sigurno samo zajebaješ i samo čekaš dan kada češ se pohvaliti slikom svoje puške.... |
|
|
boddhisatva
Senior Member
Croatia
1315 Posts
Member since 08/01/2013 |
Posted - 07/07/2015 : 22:46:51
|
Nego Oki čul sam jednu lovačku priču iz vašeg kraja da je onaj velečasni iz Lipe dobio u lovu sačmu u guzicu jer se zamjerio onima iz Protulipe, istina to? ;o)) |
Pike Bishop: Let's go! Lyle Gorch: Why not? |
|
|
KRAS
Advanced Member
Slovenia
7774 Posts
Member since 18/05/2003 |
Posted - 07/07/2015 : 23:11:09
|
nenaoružan bosanac koji spava na poslu
nedjeluješ mi baš kao ubica životinja umjesto lovačke puške bolje da uzmeš neku prangiju ko što mlađo predlaže mislim da uskoro u bosni počinje lov na drukčije životinje pustinjski šakali gladni i žedni krvi nadiru lako je pucati na zečeve i plahe srndaće |
|
|
WOLF-HUNTER
stripovi.com suradnik
Bosnia and Herzegovina
2633 Posts
|
WOLF-HUNTER
stripovi.com suradnik
Bosnia and Herzegovina
2633 Posts
Posted - 07/07/2015 : 23:18:12
|
quote: Originally posted by Oki
Kakav si ti HUNTER kada ni puške nemaš??? Sigurno samo zajebaješ i samo čekaš dan kada češ se pohvaliti slikom svoje puške....
A jebiga kada jos koristim luk i strijelu, ali onaj malo napredniji sto se danas koristi.... |
|
|
Oki
Advanced Member
Croatia
5293 Posts
Posted - 07/07/2015 : 23:19:05
|
quote: Originally posted by boddhisatva
Nego Oki čul sam jednu lovačku priču iz vašeg kraja da je onaj velečasni iz Lipe dobio u lovu sačmu u guzicu jer se zamjerio onima iz Protulipe, istina to? ;o))
Nemoguće...znam nekoliko ljudi iz Protulipe i to je toliko miroljubiv narod da im se nitko ne može zamjerit, štoviše, mislim da bi ti ljudi sa svakim tko naiđe prije i poslije lova strusili rakijicu,dvije,tri...pa kanister vina, pa nema čuđenja ako netko slučajno zamjeni vepra i popa |
|
|
Oki
Advanced Member
Croatia
5293 Posts
Posted - 07/07/2015 : 23:20:44
|
quote: Originally posted by WOLF-HUNTER
Kakav si ti HUNTER kada ni puške nemaš??? Sigurno samo zajebaješ i samo čekaš dan kada češ se pohvaliti slikom svoje puške....
A jebiga kada jos koristim luk i strijelu, ali onaj malo napredniji sto se danas koristi....
|
|
|
Oki
Advanced Member
Croatia
5293 Posts
Posted - 07/07/2015 : 23:25:24
|
...i luk i strijela trebaju biti registrirani i prijavljeni, a ako se ne varam, treba posjedovati i oružani list za njeg... Pa kada već imaš sve popratne zajebancije oko toga , onda sigurno imaš i još neko naoružanje;)? |
|
|
Kruger
Advanced Member
Croatia
17111 Posts
Member since 25/10/2001 |
Posted - 07/07/2015 : 23:35:57
|
...i luk i strijela trebaju biti registrirani i prijavljeni, a ako se ne varam, treba posjedovati i oružani list za njeg... Pa kada već imaš sve popratne zajebancije oko toga , onda sigurno imaš i još neko naoružanje;)?
... za sad ne, samostrijel se prijavljuje kao i luk, ne treba ... barem za sad neka posebna dozvola ... |
|
|
DODSFERD
Advanced Member
Pitcairn Island
29953 Posts
Member since 14/03/2014 |
Posted - 07/07/2015 : 23:44:20
|
Ja sam prije 3-4 godine kupovao samostrel velike snage i tada nije trebalo apsolutno ništa, pošto je išlo izvana bilo je povuci-potegni na carini ali sve se riješilo bez ikakvih papira. |
Sinaitakala Tu'imatamoana 'i Fanakavakilangi Fakafanua |
|
|
Kruger
Advanced Member
Croatia
17111 Posts
Member since 25/10/2001 |
Posted - 07/07/2015 : 23:53:10
|
Sad treba imati papire. Glede papirologije biti će sve teže i teže ... mada zločine u velikoj većini ne čine oni koji posjeduju papire .... Zakonodavstvo to ne zanima i oni misle kako će kroz papire otkriti možebitne zločince. |
|
|
WOLF-HUNTER
stripovi.com suradnik
Bosnia and Herzegovina
2633 Posts
Posted - 08/07/2015 : 00:26:02
|
...i luk i strijela trebaju biti registrirani i prijavljeni, a ako se ne varam, treba posjedovati i oružani list za njeg... Pa kada već imaš sve popratne zajebancije oko toga , onda sigurno imaš i još neko naoružanje;)?
Neeeeeeeeeeeeeeeeee... Zasto nagadas da imam jos oruzja? |
|
|
solar
Moderator
Croatia
21432 Posts
Member since 16/03/2004 |
|
wolf
Advanced Member
4577 Posts
Member since 05/08/2003 |
Posted - 08/07/2015 : 04:27:08
|
Lukovi i samostreli, koliko se sjećam, su oružje kategorije D. Ne treba se tražiti dozvola za nabavu niti nošenje niti ga se treba prijavljivati policiji, ali treba biti prijavljeno pri prelasku granice. S tim da neki lukovi i samostreli spadaju i u kategoriju C (ako snaga tetive prelazi 450 N), u tom slučaju se ista moraju prijaviti policiji. |
|
|
igor 12
stripovi.com suradnik
4602 Posts
Member since 24/01/2013 |
Posted - 08/07/2015 : 07:55:34
|
svi stanovnici šume, svi medvjedi, lisice, vukovi, divlje svinje, jazavci, zečevi, jelenovi, srne, fazani, tetrijebovi i šljuke, sastanu se jednom mjesečno na jednom proplanku, a mudra sova, jedina pismena među njima, doleti na vrh hrasta, natakne naočale, značajno se nakašlje i uzme im čitati iz novina.
“Donosimo dobre vijesti. Čak četiri nesreće u lovu dogodile su se u posljednjih nekoliko tjedana u Republici Hrvatskoj”, počne sova.
“Bravo, momci!” vikne jedan fazan oduševljeno.
“Daj pet!” okrene se medo srni, a divlja svinja prodorno zazviždi.
“Pssst! Pustite je da čita”, utišava okupljene lukava lisica.
“U mjestu Lještani kod Okučana”, nastavi sova kad se graja malo umirila, “mlađi je lovac vrebao zeca u kukuruzima, a kad je nešto šušnulo, dečko je spremno potegao oružje i - pras! Krik i kletva koji su se trenutak kasnije začuli nisu bili nalik glasanju nijedne poznate četveronožne zvijeri.”
“Auuuu!” javi se ovdje vuk razdragano.
“Nekoliko metara dalje na njivi, ustrijeljen u nogu, previjao se njegov prijatelj”, zaključi sova slučaj, a proplankom se prolomi zadovoljni aplauz.
“Je li ga koknuo?” vikne divlja svinja da nadglasa pljesak.
“Nažalost, lovac je samo lakše ranjen.”
“Šteta.”
“Vrlo sličan incident zbio se poslije nekoliko dana i u Bukoviću kraj Benkovca”, krene dalje sova. “Dok su čekali zeca...”
“Opet zeko!” primijeti vuk.
“Ze-ko! Ze-ko!” uzvikne jelen, a tetrijebovi uhvate skandirati: “Mi smo ze-ki-ni, ze-ko je naš! Mi smo ze-ki-ni, ze-ko je naš!...”
Sivi zec ustane i, uočljivo dirnut, kratko se nakloni cijenjenom skupu.
“Sačma tridesetsedmogodišnjaka na nesreću je samo lakše povrijedila četiri godine starijeg lovca”, završi sova, a divlja svinja nezadovoljno opsuje.
“Više sreće drugi put!” dovikne lisica zloslutno.
“Ozbiljnije štete nije bilo ni u šumi kod mjesta Punta Križa na Cresu”, počne sova s trećim incidentom, “gdje je talijanski umirovljenik gađajući šljuke upucao suprugu.”
“To, majstore!” dobaci jelen.
“Stvar je naposljetku završila kao tek nešto žučnija bračna razmirica. ‘Mio carissimo amore’, tepao je on molećivo dok su nju ukrcavali u ambulantna kola lošinjskog doma zdravlja, a gospođa mu je stiskajući zube nježno dobacivala: ‘Stupido!... Idioti!... Figlio di puttana!’”
Trebao ju je ubit!, vikne opet divlja svinja krvožedno.
“Trebao ju je preparirat i objesit na zid dnevne sobe”, predloži šaljivdžija medo.
“To bi bio trofej!” složi se lisica.
“Šljuka bena, latinski: Scolopax rusticola, bila je uzrok lovačkog nesporazuma i prošlog tjedna u drniškom kraju”, pročita sada sova, a šljuka bena se otisne s grane i u krugu ponosno preleti skup da je svi vide.
“Ptica je iznenada prhnula iz grmlja, a tridesettrogodišnji A. M. je ispalio hitac, nakon čega su se s masline udaljene nekoliko desetaka metara pogođene srušile čak dvije osobe.”
“Dvije?!” zaprepasti se zec. “Jednim metkom je dvoje skinuo?!”
“Dok su brali masline, jednu ženu i jednog policajca”, kimne sova, a jelen ode do obližnje bukve i krene udarati rogovima u deblo veselo ponavljajući: “Joj, budale! Joj, budale!”
“Je li bilo mrtvih?”
“Nažalost, i ovaj put je sve ostalo samo na lakšem ranjavaju”, odgovori mu sova sklapajući novine.
“Pu, jebem ti život!” pljune divlja svinja ogorčeno.
“Ovog puta nije bilo smrtnog ishoda. Ipak, braćo i sestre, dragi prijatelji, nemamo razloga biti nezadovoljni”, zaključi sova. “Prema podacima Hrvatskoga lovačkog saveza u posljednjih deset godina, zbog nesretnih slučajeva u lovu, poginulo je ukupno dvadeset devet lovaca. Četrnaest njih, ili četrdeset osam posto, nastrijelio je kolega lovac.”
“To su mi najdraži”, prizna fazan vuku.
“Fatalno je završilo čak pet samoranjavanja...”
“A meni nije loše ni kad budala sam sebe udesi”, okrene se sada vuk fazanu.
“U ostalim nesrećama, imamo eksploziju nagazne mine, dva rasprsnuća neispravnog oružja, pad s traktora, pad s visoke čeke te pad u bunar tijekom radne akcije u lovištu. Napokon, tu je i jedan što se sapleo preko žice srušenog dalekovoda.”
“Auuu!” zajauče zeko užasnuto stiskajući oči.
“Ma, šta ga žališ”, obrecne se lisica. “Bolje on nego ti.”
“A možda je bio dobar čovjek.”
“Samo mrtav čovjek je dobar čovjek”, reče divlja svinja tvrdo.
“Kume, ta ti je dobra”, složi se srna.
Veliko je veselje među svim životinjama kad lovac napuni sačmom drugog lovca. Tada im popusti napetost i strah. Tek što u daljini iščezne zavijanje sirene ambulantnih kola, pod zelenim pokrovom od lišća počne neobuzdana zabava.
“Eto im sad, gadovima!” drekne zadovoljno vuk pokazujući bosanski grb.
“Poserem im se u one njihove zelene šeširiće!” doda lisica.
Kao da je Nova godina. Srne tada pjevaju, divlje svinje valjaju se od smijeha, zečevi uhvate za šapice i plešu oko panja, vjeverice razdragano vriskajući skakuću s grane na granu, a medo raspikuća cijelu šumu časti. Obijesni su jazavci jednom i uprizorili lovačku nesreću. To je bilo ludo. Jedan je puknuo šampanjskim čepom, a drugi se, tobože pogođen, dramatično uhvatio za prsi, kriknuo i skljokao na tlo trzajući nožicama.
“O, ljudi, upišat ću se!” vikao je jelen.
Koji put životinjama nije teško otići ni na sprovod lovca kojega je ustrijelio drugi lovac. Skriveni malo dalje na rubu gaja dostojanstveno slušaju posmrtno slovo predsjednika lovačkog društva i ozbiljo se ukipe kada ovaj žalosni skup pozove da minutom šutnje odaju počast dragom prijatelju. Životinje tada napuhnutih obraza zure jedne u druge i gledaju tko će prvi prasnuti. A onda zeko više ne izdrži, kroz stisnuta usta promrsi: “Mrf! Mrf!” i onda, kao na znak, svi puknu od smijeha. |
Vamos a la playa tralalalala |
|
|
Poli
Advanced Member
Slovenia
38069 Posts
Member since 26/10/2007 |
|
Topic |
|