Author |
Topic  |
going going
Advanced Member

Serbia
12300 Posts
Member since 24/04/2012 |
Posted - 13/05/2015 : 17:44:54
|
Evo jos informacija oko Marvel Hronologije, najavljena su jos 2 izdanja
1. PLANETA HULK 2. GRAĐANSKI RAT 3. OSVETNICI: ULTRON NAPADA 4. HULK: SVETSKI RAT 5. TAJNA INVAZIJA (u pripremi) 6. ?? 7. ?? 8. OPSADA (u planu) 9. ?? 10. DOBA ULTRONA 11. ??
Pretpostavljam da je izmedju Tajne invazije i Opsade Dark Reign, a mozda i Secret wars i House of M. To sam zakljucio po godinama izdavanja stripova i wikipedije. Mozda Bushido ima tu nesto da doda odnosno kaze? |
Edited by - going going on 13/05/2015 17:45:06 |
 |
|
Ignus
Senior Member

1357 Posts
Member since 22/06/2009 |
Posted - 13/05/2015 : 18:52:55
|
ja mislim da bi prema godištima izdavanja najviše šanse imali 6.War of Kings 7.Fall of the Hulks 9.Fear Itself 11.Avengers VS X-Men
|
Zar nitko nece pomoci udovicinu sinu? |
 |
|
going going
Advanced Member

Serbia
12300 Posts
Posted - 15/05/2015 : 21:18:16
|
Nabavio sam Darkvudove knjige Srebrnog letaca 1 i 2 i samo da pitam posto ima veliki tekstualni predgovor i zivotopis Surferovo i tekst o hronologiji izlaska i o ostalim likovima, interesuje me da li to moze da se cita pre samog citanja stripa da ne sadrzi neke spoilere? |
 |
|
Zlix
Senior Member

.jpg)
Serbia
1933 Posts
Member since 20/03/2006 |
|
Cromwell
Advanced Member

Croatia
4512 Posts
Member since 10/09/2011 |
Posted - 22/05/2015 : 10:25:35
|
Postoji li neki razlog zašto je Ortizov Jezovnik za par centimetara manji po d/š od Rajtsonovog? Gledao sam sad na Darkwoodovom forumu ali nitko to ne spominje. Nije vrag da je samo moj primjerak takav :/ |
Bok, kako si.
|
 |
|
cerichus
Senior Member

Bosnia and Herzegovina
1694 Posts
Member since 01/02/2007 |
Posted - 22/05/2015 : 12:41:51
|
quote: Originally posted by Cromwell
Postoji li neki razlog zašto je Ortizov Jezovnik za par centimetara manji po d/š od Rajtsonovog? Gledao sam sad na Darkwoodovom forumu ali nitko to ne spominje. Nije vrag da je samo moj primjerak takav :/
Fakat! Nisam to ni primjećivao ranije. Nije posrijedi samo tvoj primjerak, očito su svi takvi. |
Elvis has just left the building! |
 |
|
Johnny Difool
Advanced Member

Croatia
13988 Posts
Member since 21/02/2010 |
Posted - 22/05/2015 : 12:43:55
|
Postoji li neki razlog zašto je Ortizov Jezovnik za par centimetara manji po d/š od Rajtsonovog? Gledao sam sad na Darkwoodovom forumu ali nitko to ne spominje. Nije vrag da je samo moj primjerak takav :/
Postoji - tehnički loše tj. traljavo odrađen posao. I moj je primjerak takav.
|
Ja necu imati s kim ostati mlad ako svi ostarite, i ta ce mi mladost teško pasti... |
 |
|
vronski 3
Senior Member

2374 Posts
Member since 10/01/2014 |
Posted - 22/05/2015 : 14:44:10
|
quote: Originally posted by Johnny Difool
Postoji - tehnički loše tj. traljavo odrađen posao. I moj je primjerak takav.
To jeste zaista veliki bedak kad ti je za nekoliko centimetara manji...
|
 |
|
Zlix
Senior Member

.jpg)
Serbia
1933 Posts
|
going going
Advanced Member

Serbia
12300 Posts
Posted - 22/05/2015 : 19:38:49
|
quote: Originally posted by Zlix
Svi Jezovnici su istih dimenzija (Ortiz, Korben, Leglo strave), osim prvog, Rajtsona.
Tako je. Bilo je objasnjenje na Darkvudovom forumu. Valjda su prvo hteli da izdaju u formatu kakav je bio za Rajtsonov Jezovnik ali iz nekih razloga oko prava ili tako necega su morali da smanje format.
|
 |
|
Zlix
Senior Member

.jpg)
Serbia
1933 Posts
Posted - 22/05/2015 : 19:42:28
|
Da, upravo tako. Evo šta je Džimi onomad napisao:
quote: Nažalost, moralo je tako. Da ne ulazim u detalje, nismo imali izbora oko ovoga.
Od sada će svi Jezovnici ići u formatu a4, kao i Korben.
|
IG: @bricktoygrapher |
 |
|
Cromwell
Advanced Member

Croatia
4512 Posts
Member since 10/09/2011 |
Posted - 23/05/2015 : 09:05:14
|
Eh šteta, možda je picajzliranje ali točno imam osjećaj da taj sitniš fali za komotno čitanje. Ne gine mi zalizivanje stranica ili bildanje palčeva, barem što se tiče Apokalipse. Ostatak je ok koliko sam primjetio listajući.
Hvala na pojašnjenju btw.  |
Bok, kako si.
|
 |
|
Zlix
Senior Member

.jpg)
Serbia
1933 Posts
Posted - 23/05/2015 : 15:22:42
|
Osvetnici: Građanski rat
Meni je ovo baš dobro. Priča koja razdvaja porodice, prijatelje i saborce, gde padaju prave maske i pokazuju ko je licemer, a ko se drži svojih stavova. I naravno, makljanje među superherojima. Malo mi je glup način na koji je sve ovo započelo (rijaliti), ali je zato sve ostalo mnogo dobro. Sam strip pita na čijoj si strani. Nikako se ne slažem sa Ajron Menom, iako mi je gotivan lik, tako da sam definitivno na Kapetanovoj strani. Drago mi je što su i Suzan i Džoni odabrali ovu stranu, iako je Rid u drugom taboru, a čak se i Spajdi na kraju opametio. Naravno, tu je i Panišer koji mi je baš ispao kul lik jer nije hteo da se bori sa Kapetanom, tj. jednim od dobrih momaka, iako ga je ovaj umlatio. Dosta likova, dosta akcije, predivan crtež... baš sam uživao u ovoj knjizi.
Osvetnici: Ultron napada
Ovo mi je već za nijansu slabije kad je u pitanju priča, ali nije ni loše, ima sjajnih momenata. Recimo ovaj ženski Ultron mi nikako nije zanimljiv kao negativac, ali su zato dijalozi i interakcije između likova odlični, ima komičnih situacija. Ares mi je definitivno najveći car ovde, razmišlja kako bi mogao na blud sa koleginicama i stalno bi nešto da saseče. :D Takođe, crtež je fantastičan, prelepo nacrtane žene su melem za oči.
Svetski rat Hulk
Malo sam obnovio gradivo nakon pročitanih Osvetnika, i mogu reći da mi je na drugo čitanje i ovako posmatrano u celini sa ostalim knjigama još bolje leglo, mada mi je ionako bila super priča, sa gomilom heroja koje Hulk lema na sve strane. Doktor Strejndž, ftw! Ali Planeta Hulk je i dalje za nekoliko kopalja bolja, kako crtežom, tako i narativno.
Nego, nerviraju me ovi cliffhangeri na kraju kod ovih knjiga, svaka se završi sa nekom scenom koja je uvod u neku drugu priču. |
IG: @bricktoygrapher |
 |
|
going going
Advanced Member

Serbia
12300 Posts
Posted - 23/05/2015 : 16:48:03
|
 Srebrni letac 1
Evo ja sam tek sad procitao prvu knjigu Srebrnog letaca i takodje sam odusevljen kao i mnogi drugi forumasi! Srebrni letac je sjajan lik, potpuno netipican za Marvel. Najvise mi se svideo taj spoj svemira i filozofije.
Prva prica koju su zajedno odradili Sten Li i Kirbi je klasicnija superherojska prica koja se na momente (nepotrebno) udaljava od glavnog toka price, verovatno da bi bila dugacka prica, ali svejedno za to doba jedna vrlo lepa prica sa fantasticnim crtezom majstora Kirbija!
Druga prica, Parabola, iz pera Stena Lija i Moebijusa je i crtacki i scenaristicki na istom visokom nivou. Li se bas potrudio oko price, nije naivna i nepotrebno dugacka, a Moebijus me je najvise kupio svojim kadriranjem i kolorom. Obavezno procitati na kraju knjige Moebijusove beleske o stvaranju stripa.
Darkvudovo izdanje je odradjeno perfektno, odlicna stampa i uvez, odlicni propratni tekstovi i ilustracije. Ovu knjigu treba da ima svaki zaljubljenik u strip pripovedanje, ne samo obozavaoci superherojstine, jer ovo uopste nije klasicna superherojska prica.
Sada se bacam na drugu knjigu. |
 |
|
Dr. Zistis
Advanced Member

.jpg)
5608 Posts
Member since 06/10/2011 |
Posted - 24/05/2015 : 22:35:47
|
quote: Originally posted by going going
 Srebrni letac 1
Evo ja sam tek sad procitao prvu knjigu Srebrnog letaca i takodje sam odusevljen kao i mnogi drugi forumasi! Srebrni letac je sjajan lik, potpuno netipican za Marvel. Najvise mi se svideo taj spoj svemira i filozofije.
Prva prica koju su zajedno odradili Sten Li i Kirbi je klasicnija superherojska prica koja se na momente (nepotrebno) udaljava od glavnog toka price, verovatno da bi bila dugacka prica, ali svejedno za to doba jedna vrlo lepa prica sa fantasticnim crtezom majstora Kirbija!
Druga prica, Parabola, iz pera Stena Lija i Moebijusa je i crtacki i scenaristicki na istom visokom nivou. Li se bas potrudio oko price, nije naivna i nepotrebno dugacka, a Moebijus me je najvise kupio svojim kadriranjem i kolorom. Obavezno procitati na kraju knjige Moebijusove beleske o stvaranju stripa.
Darkvudovo izdanje je odradjeno perfektno, odlicna stampa i uvez, odlicni propratni tekstovi i ilustracije. Ovu knjigu treba da ima svaki zaljubljenik u strip pripovedanje, ne samo obozavaoci superherojstine, jer ovo uopste nije klasicna superherojska prica.
Sada se bacam na drugu knjigu.
Potpisujem sve receno 
|
 |
|
mrmada
Junior Member

Serbia
440 Posts
Member since 05/04/2009 |
Posted - 25/05/2015 : 22:10:55
|
Ima li neko od bliskih darkwood izdavastvu da zna sta ce biti sa julijom? Evo 6 meseci cini mi se nista a nisam procitao o tome da ce biti prekinuta. |
 |
|
aved
Average Member

Bosnia and Herzegovina
633 Posts
Member since 25/12/2012 |
Posted - 26/05/2015 : 00:13:44
|
Nije niko spominjao nikakvo ukidanje. Situacija je takva da se Julia nazalost slabo prodaje pa ide na kapaljku. Balkanski mentalni sklop je takav da se ne uzima i ne prihvata nista novo ili drugacije, a pogotovo gdje je zena glavni junak- jos i visoko obrazovana i neudata, takve stvari poprilicno odudaraju od naseg podneblja. Sveta tri kralja kiosk stripa i jahaci kioska- Zagor, Dylan i Alan Ford su neunistivi u tim glavama.
Na kraju krajeva, najbolje da pitas na DW forumu, Djole ili Dzimi ce ti sigurno odgovoriti tako da ne dobivas neke neprovjrene informacije. |
Mornie utúlië, mornie alantië |
Edited by - aved on 26/05/2015 00:15:06 |
 |
|
aved
Average Member

Bosnia and Herzegovina
633 Posts
Member since 25/12/2012 |
|
Obi-wan
Advanced Member

.jpg)
Croatia
13782 Posts
Member since 29/08/2004 |
Posted - 12/07/2015 : 21:37:32
|
quote: by Djole, 12. 5. 2015
Nakon GRAĐANSKOG RATA, vreme je za novi tim OSVETNIKA! A na crtu će im izaći robot ULTRON kakvog nikada ranije niste videli, u superherojskom spektaklu koju potpisuju scenarista koji je preporodio Osvetnike, Brajan Majkl Bendis, i crtač upravo poznat po spektaklu, Frenk Čo...

Broj strana: 172 / Boja: Kolor / Uvez: Tvrdi / Format: 170 x 260 mm
Upravo pročitao i vrlo sam zadovoljan. Priča je klasična supeherojska razbibriga kojom ćete se zabaviti bez puno razbijanja glave. Iako je ovo Moćni Osvetnici 1-6, ovaj dio sa Ultronom možete mirno pročitati zasebno. Par sitnih zamjerki: Nije Mighty Avengers 1-5 kako piše nego 1-6 (nevažno), slengovski govor - brateee (nije strašno), kao i obično Ajron Men i ostalo po Vuku (pređimo preko toga jer moramo). Izuzmimo te sinice i imamo savršeno izdanje, kvalitet, tvrdi uvez, zabavnu priču i da ne zaboravimo cijenu bez premca. Bravo Darkwood, samo naprijed sa USA herojskim stripom - upravo sam o ovome sanjao, maštao i priželjkivao prije par godina ovdje na forumu...   |
What you call sanity, it’s just a prison in your minds that stops you from seeing that you’re just tiny little cogs in a giant absurd machine. |
Edited by - Obi-wan on 12/07/2015 21:38:45 |
 |
|
teller
Advanced Member

Slovenia
19609 Posts
Member since 02/06/2008 |
|
Mr. Bushido
stripovi.com suradnik

Croatia
12974 Posts
Member since 23/09/2005 |
Posted - 12/07/2015 : 22:56:08
|
quote: Originally posted by teller
sve je to ok...ta izdanja, ali dok ne najave i izdaju Mac Coya..ništa nisu pametnog izdali po čemu bi jh pamtili.
Zašto bi to rekao za jednog izdavača koji već ima toliko kvalitetnih izdanja iza sebe?
Ok, tebe možda većina njihove produkcije ne zanima, ali to nije baš neki razlog da ih se omalovažava. |
Comics is any art you can read. -- Sean T. Collins |
 |
|
boddhisatva
Senior Member

.jpg)
Croatia
1315 Posts
Member since 08/01/2013 |
Posted - 12/07/2015 : 23:08:08
|
quote: Originally posted by Mr. Bushido
sve je to ok...ta izdanja, ali dok ne najave i izdaju Mac Coya..ništa nisu pametnog izdali po čemu bi jh pamtili.
Zašto bi to rekao za jednog izdavača koji već ima toliko kvalitetnih izdanja iza sebe?
Ok, tebe možda većina njihove produkcije ne zanima, ali to nije baš neki razlog da ih se omalovažava.
ja čak mislim da, onoliko koliko ja znam i što sam skužio po kuloarskim pričama na forumima, da Darkwood i nije taj koji je najavljivao ili planirao da će izdati MacCoya nego da se tu radi o nekom drugom izdavaču - ili možda griješim? |
Pike Bishop: Let's go! Lyle Gorch: Why not? |
 |
|
axle munshine
Senior Member

Serbia
2402 Posts
Member since 14/06/2006 |
Posted - 13/07/2015 : 19:21:19
|
quote: Originally posted by boddhisatva
quote: Originally posted by Mr. Bushido
Ok, tebe možda većina njihove produkcije ne zanima, ali to nije baš neki razlog da ih se omalovažava.
ja čak mislim da, onoliko koliko ja znam i što sam skužio po kuloarskim pričama na forumima, da Darkwood i nije taj koji je najavljivao ili planirao da će izdati MacCoya nego da se tu radi o nekom drugom izdavaču - ili možda griješim?
Gresis! Bila je najava, mrzi me sada da kopam po forumu, ali DW je to najavio...ako ti nije tesko potrazi pa ces se uveriti... |
...BD, c'est la vie... |
 |
|
boddhisatva
Senior Member

.jpg)
Croatia
1315 Posts
Member since 08/01/2013 |
|
going going
Advanced Member

Serbia
12300 Posts
Posted - 15/07/2015 : 19:32:59
|
Au tellere, ovde si opasno pogresio. Darkvud je izdao toliko sjajnih stripova u odlicnim izdanjima i sto je najbitnije po pristupacnim cenama. Stalno prave neke akcije, prodaju mange klincima za 200 dinara umesto za redovnu cenu od 400...
Njihova zelja za ozivljavanjem strip scene na nasim prostorima je za svaku pohvalu i treba ih podrzati sto je vise moguce jer se vidi da se ljudi stvarno trude! |
 |
|
Topic  |
|