Laurenti je trenutno Zagorovo crtačko dno dna, gori od Cassara na kvadrat i Chiarolle. U Pokopanom užasu dostojno mu parira Rauch - takvo smeće od priče dugo nije viđeno.
Možeš reći da ti se ne sviđa, ali da je dno dna reći zato što ne sliči Ferriju. Možda bi se moglo nazvati zadrtim.
Dajte nam Banija Libre;može i mekokoricen (ali u boji obavezno)!
Ako cemo iskreno, Cassaro nije za stripove, eto morao sam da kazem. Za njih strip nije...
Pa sad...i ja mislim isto. Mnogi kontroverzni crtaci su na nekim poljima dobri, tako Chiarolla npr. dobro crta Indijance. Da je kojim slucajem radio na nekom serijalu sa tom tematikom, mislim da bi ga u vecoj mjeri postovali.
Chiarolla je dobar u svemu. Od Indijanaca, mornara, kauboja, grada, sela, pustinje. Istina je da mu kvaliteta zna pasti, valjda zbog hiperprodukcije.
Manigiantini je na svom terenu u gradskom pricama, odlicno crta zgrade i slicno. Mislim da je on covjek za modernije vrste prica.
Dobro crta ljude kad se potrudi (u Sokolovima sa sjevera recimo) kao i okoliš. Njegov crtež je jako čitljiv pa bih volio da ostane na serijalu.
Laurenti, pa ocigledno da kod Bosellija nema toliko fusa, pa je kod Dampyra spremljen na dobro mjesto.
Laurenti je bolji od većine stafa i kad fušira. I ja bih volio da se stalno maksimalno trudi, ali Bure je kriv što ga ne pritisne malo. U svakom slučaju, dobro da je tu.
Sedioli je tip koji bi mogao dobro da crta karikaturne stripove, drugim rijecima nije mu mjesto u SBE.
Sedioli je tip koji je bolje skinuo Ferrija od svih drugi crtača. Poslije je otišao u neki svoj stil. Meni se ne sviđa, ali ga poštujem ako crtača.
Jedino Cassarovi, kod njih stvarno ne znam gdje i kako bi bili na svom terenu.
Cassarovi super pašu Zagoru. Shvaćam što ne voliš kod njih, ali to ne umanjuje nužno njihovu kvalitetu.
Dajte nam Banija Libre;može i mekokoricen (ali u boji obavezno)!
Iako je ovo majstorski odrađeno, iskreno, odmah se bolje osjećam jer je Piccinelli završio na Texu. Naslovnice previše pozerske, a i ovaj Hellingen je u najmanju ruku "čudan". Ne razumijem kako netko uopće može imati šanse pored Nuccija kad se Verni iskazao već ranije.
Nuccio jednostavno rastura. Dati mu sto prije naslovnice a i da crta sto vise moze u redovnoj seriji. Rado one atmosfericne price da nas podsjeti na Ferrija kada je maestro idalje mogo najeziti covjeka.
Volio bih i ja da vidam mali vise Nuccia na Zagoru, ali ne znam kako bi se to odazvalo na njegov kvalitet. Jedna prica svakih 5 godina je sasvim dobra, jer ovake bolje crtace vise volim rjede da vidam na serijalu jer dokazuje njihovu kvalitetu... Onaj njegov kolor sto treba da izade je sasvim dovoljno za sada...
Kada vidim kakvih sve danas ima ja bih najradije da Nuccio može raditi većinu epizoda. Još kada bi se pridodali Verni, Venturi i Espositovci to bi bio Zagor po mojem ukusu, plus još poneki gost sa strane koji bi povremeno uskočio.
Sa onakvim brljotinama iz Pokopanog užasa nikako ne dolazi u obzir, jedino kada bi htio raditi kao što je na prvom dijelu Aljaske. Puno prije bih ubacio Barisona i Della Monicu a može čak i Mangiantini za nekakvu šumsku priču gdje ima puno više drveća nego likova.
@Solar, meni je Nuccio trenutno daleko najbolji u stafu-bez konkurencije, ali kud bas stavi ovaj rijetki kadar sa greskom Posto i sam imam problema slicne sorte(naravno mnogo vecih nego ovaj) odma mi to upane u "oci"
Opet sitničarenje, meni je važno pogoditi emociju, izraz lica itd., tehnički detalji me toliko ne zanimaju.
Ma nisam bas nesto sitnicar, moze crtez da bude skrt, prljav, i neznam jos sto, ali proporcije tijela a posebno glave u velikim kadrovima moraju stimati. Pa nije Zagor serijal sa naivnim stilom crtanja. Kao sto rekoh, Nuccio je trenutno najbolji, ali ne smije da bude nedodirljiv. To bi bilo pogresno. Prema Nucciu, Jer jos ima potencijala za gore.
Nuccio je kralj i tu nema price I ja bi voleo da ga ima vise.
Ne razumem tu traznju dlake u jajetu u crtezu. Pa nije strip polaganje za umetnicku akademiju pa da se zbog 2 milimetra sad secira crtez. Vazno da je Maestro Nuccio pogodio Ferrijev stil i da je pogodio emociju. Ipak je to ekspresionisticki stil koji je nametnu Ferri i na kojeg smo navikli. Pogledajte tek neke druge crtace koji od Zagora naprave zombija ili Hulka pa niko nista jos im se svidjaju te brljotine
Piccinelli jeste odlican ali dzabe mu svo tehnicko savrsenstvo u crtezu kad crta pozerske plakate. Crtez mu jeste fenomenalan ali vise bi voleo Nuccia da gledam nego Piccinellija.
Originally posted by Zeljko Ferri Vazno da je Maestro Nuccio pogodio Ferrijev stil i da je pogodio emociju. Ipak je to ekspresionisticki stil koji je nametnu Ferri i na kojeg smo navikli. Pogledajte tek neke druge crtace koji od Zagora naprave zombija ili Hulka pa niko nista jos im se svidjaju te brljotine
Ljudi navikli na američke superjunake pa žele da i Zagor bude takav.
Ja ne bi voleo da vidim amerikanizovanog Zagora. Voleo bi da on ostane italijanski, Bonellijevski, Ferrijevski...
Uzasno mi je gledati Zagora kao kopi pejst Punishera ili Supermena
Ili ne daj boze dark Zagora kao neko polu-cudoviste kao sto sam video negde sliku kako cuci na nekoj grani. Da se ne spominje Zagor, nikad ne bi ni rekao da je Zagor.