*DISCLAMER Po meni, ovaj topic je nepotreban, nema tu neizvjesnosti jer je jasno da će Nolitta odnijeti pobjedu, ali kolega tinton je inzistirao na otvaranju topica jer ga je zanimalo s kojom razlikom će Boselli izgubiti!
Choices:
Nolitta
Boselli
Who Can Vote? Only Members can vote. You need to register or be logged in to vote.
Nollita! Zasto? Pa jednostavno: ne moze jedan scenarista koji radi na Zagoru oko 20 godina da bude bolji od scenariste koji je osmislio samoga lika. Gust Nollitinih prica lezi u tome sto zna covjek jednostavno zna da pripovjeda. Mnoge njegove vinjete sadrze objasnjenja koja su bogata tekstom. Zna da iskoristi atmosferu Darkwooda i da se okoristi njezinim raznolikim inspiracijama za nove price. Dok se Boselli trudio da odvede Zagora vamo do tamo, Nollita je prije toga proucavao i proucavao svaki centimetar Darkwooda. I uvjeren sam da njezinu strukturu nije di do dan danas sklopio. Pogotovo se nikada nece sklopiti sa ovim danasnjim Buretom i Boselliem. Nollita je Bog i batina i to ce da ostane... Naravno, cijenim jako Bosellija i jako mi se svidja njegova promjena na serijalu, ali nije nuzna za nekoga ko poznaje anatomiju Crne sume...
Nolitta&Ferri su se našli u pravo vrijeme na pravom mjestu, jer niti bi Nolitta postao ''Nolitta'' bez Ferrija, niti bi Ferri postao ''Ferri'' bez Nolitte. S vremenom su legli jedan drugome ''ko budali šamar'' i srećom po nas ostavili nam hrpu klasika. Iako je Boselli dobar scenarista, nisam razmišljao ni sekunde i odglasao sam za Nolittu, jer njegov stil pripovijedanja = Darkwood!!!
Trenutno stanje govori da ga Nolitta nadmašuje za duplo. Jedina Bosellijeva priča koja može konkurirati najvećim Nolittinim klasicima je Crna duša, sve ostale njegove su ipak klasa ili dvije niže.
Obojica su izvrsni scenaristi, imao sam sreće pa sam odrastao istovremeno i na jednom i na drugom, no Nolitta je ipak stvoritelj bez kojeg serijal nebi došao do Bosellija, njegove najbolje priče i dan danas se odlično drže, pa stoga...
Bez Nolitte nema ni ovog pitanja. Covjek je sve zapoceo i napiso hrpu legendarnih i vrhunskih prica koje i dan danas pruzaju uzivanciju. Ali vecina najboljih i meni najdrazih opet dolazi iz olovke Bosellija.
Ipak nije isto pisati od 1960-1980 i od 1994-2012. A da ne pominjemo broj odrađenih stranica. Baš me zanima dal bi Boselli održao svoj visoki prosek da je napisao koliko i Nolitta.
Ipak nije isto pisati od 1960-1980 i od 1994-2012. A da ne pominjemo broj odrađenih stranica. Baš me zanima dal bi Boselli održao svoj visoki prosek da je napisao koliko i Nolitta.
Boselli je od aktivnih Bonelli scenarista uvjerljivo najproduktivniji, evo samo broja tabli scenarija u zadnjih 5 godina, ne mogu pronaći za dulje razdoblje:
Boselli je od aktivnih Bonelli scenarista uvjerljivo najproduktivniji, evo samo broja tabli scenarija u zadnjih 5 godina, ne mogu pronaći za dulje razdoblje:
Nismo se razumeli. Znam da Boselli radi najviše, pa samo za Dampira je sigurno odradio 15-20000 tabli, plus Texa mali milion.
Nego ovde pričamo isključivo o Zagorovim epizodama. Tako je solar postavio pitanje.