Author |
Topic |
PijaniPatak
stripovi.com suradnik
Germany
10035 Posts
Member since 20/02/2010 |
Posted - 10/08/2015 : 11:09:20
|
quote: Originally posted by Darkwood Monty
Nolitta&Ferri su se našli u pravo vrijeme na pravom mjestu, jer niti bi Nolitta postao ''Nolitta'' bez Ferrija, niti bi Ferri postao ''Ferri'' bez Nolitte. S vremenom su legli jedan drugome ''ko budali šamar'' i srećom po nas ostavili nam hrpu klasika. Iako je Boselli dobar scenarista, nisam razmišljao ni sekunde i odglasao sam za Nolittu, jer njegov stil pripovijedanja = Darkwood!!!
Ustvari, kada bolje pogledaš, više je Nolitta prijao Ferriju. Oko njegovog crteža nemamo šta više da pričamo, ali većinu svog emotivnog šmeka kojeg mu pripisujemo u pričama 70-ih i 80-ih godina Ferri je dobio zahvaljujući Nolittinom scenariju |
DNEVNIK CITANJA: Etika junaštva i deklišeizirani koreni u “Zagor prica...”
|
|
|
Beva
Advanced Member
Bosnia and Herzegovina
6029 Posts
Member since 04/06/2007 |
|
Leonid
Senior Member
Croatia
2448 Posts
Member since 24/12/2010 |
|
Darkwood Monty
New Member
236 Posts
Member since 04/01/2015 |
Posted - 10/08/2015 : 13:14:15
|
quote: Originally posted by Beva
quote: Originally posted by thekide
Nismo se razumeli. Znam da Boselli radi najviše, pa samo za Dampira je sigurno odradio 15-20000 tabli, plus Texa mali milion.
Nego ovde pričamo isključivo o Zagorovim epizodama. Tako je solar postavio pitanje.
Da, ali scenarij je scenarij, nebitno za kojeg junaka.
Topic je postavljen kao 'okršaj Zagorovih scenarista' i navedene su Zagor epizode, nigdje se ne spominju rad na Mister No-u, Texu itd. |
|
|
DzekDenijels
Senior Member
Serbia
2473 Posts
Member since 26/07/2009 |
|
Beva
Advanced Member
Bosnia and Herzegovina
6029 Posts
Member since 04/06/2007 |
Posted - 10/08/2015 : 14:14:44
|
quote: Originally posted by Darkwood Monty
Topic je postavljen kao 'okršaj Zagorovih scenarista' i navedene su Zagor epizode, nigdje se ne spominju rad na Mister No-u, Texu itd.
Znam, ali ako idemo logikom da kvaliteta pati zbog hiperprodukcije, svejedno nam je na kojim je sve serijalima Boselli hiperproduktivan. On piše daleko više scenarija od svih ostalih scenarista, zato mislim da nema smisla govoriti da nije pod istim uvjetima kao Nolitta nekoć. Ne znam točne podatke, ali moguće da Boselli čak piše više od Nolitte.
Razumijem što hoćete reći, ali ako se za ikoga ne može reći da sporo izbacuje scenarije da bi dobio na kvaliteti, to je Boselli. |
Jubilarni Polo 10!http://forum.stripovi.com/topic.asp?TOPIC_ID=51213 |
|
|
solar
Moderator
Croatia
21432 Posts
Member since 16/03/2004 |
Posted - 10/08/2015 : 14:24:05
|
quote: Ustvari, kada bolje pogledaš, više je Nolitta prijao Ferriju. Oko njegovog crteža nemamo šta više da pričamo, ali većinu svog emotivnog šmeka kojeg mu pripisujemo u pričama 70-ih i 80-ih godina Ferri je dobio zahvaljujući Nolittinom scenariju
Živa istina, i ja sam to nekoliko puta spominjao. Nolitta je bio genije kad je trebalo napisati žive, emotivne likove, dovoljno je vidjeti Ferrijeve radove sa scenaristima poslije njega da bi se primijetila ogromna razlika u interpretaciji. Oni su imali neku simbiotsku vezu poput Magnusa i Bunkera a takvi kreativni genijalci se ne rađaju svaki dan, pa kad jedan od njih otiđe uvijek ostaje žal za izgubljenim. |
|
|
tinton
stripovi.com suradnik
United Kingdom
19694 Posts
Member since 23/10/2011 |
Posted - 11/08/2015 : 10:43:15
|
Ne stojimo ni toliko lose. Boselli je vise nadmasio Bureta nego Nolitta njega. |
Dajte nam Banija Libre;može i mekokoricen (ali u boji obavezno)!
|
|
|
Topic |
|