Gruz
Starting Member
Croatia
79 Posts
Member since 20/07/2005 |
Posted - 18/08/2015 : 11:36:02
|
Vidim da je jedan post stvarno napravio buru na ovom forum i udaljio nekoliko članova i žao mi je što ga nisam razjasnio. Istina je da je religija škakljiva tema gotovo na svim internetskim forumima i mnogi ljudi budu otjerani zbog rasprava a teme po pravilu zatvorene kao što će i ova bez sumnje biti. Samo želim objektivno odgovoriti na ovo:
quote: Originally posted by dsormaz1
Zanimljivo kako se na ovom forumu pojedinim retardiranim bolesnicima tolerira da raspiruju svoju patološku mržnju prema kršćanima (posebno prema katolicima) i da pri tom iznose bezočne laži (poput onih da su nacisti bili katolici, da je Hitler tobože isticao svoje katoličanstvo, što je jedna od najvećih laži koju sam čuo i sl. gluposti). Ponekad imam dojam da se neki likovi ovdje ukazuju iz određenih ustanova u kojima borave kao "štićenici", a sad, nisam baš u toku, možda je jedna od terapija koju tamo primijenjuju i to da im se dopušta pristup netu, što se pokazuje, barem iz ovdje viđenog, kao potpuno pogrešna metoda. Kada bi se nabacivalo virtualnim blatom po nekim drugim skupinama (npr. pederima, komunjarama ili jugofilima) uopće ne sumnjam da bi onaj tko bi to radio snosio posljedice.
Znaš što se kaže "U laži su kratke noge" i ako ja lažem, a pogotovo ako sam retardiran kako ti navodiš, onda ćeš sa lakoćom pronaći dokaze o mojim lažima i opovrgnuti ih. Ja ću se u tom slučaju ispričati i prikloniti istini, jer ja samo želim da dođe istina na vidjelo. Uzmi knjige ili barem proguglaj okolo. Počni prvo sa izrazima "ratlines" za koje ne znam je li ikad preveden na hrvatski jezik, ali bi se prevelo kao "putevi štakora" tj. putevi kojim su nacistički zločinci bježali po Evropi od jednog franjevačkog samostana do drugog. Proguglaj barem i biskupa imena Alois Hudal koji je iz samog Rima sve to organizirao i davao nacistima papire uz pomoć Caritasa i Crvenog križa i također bio bliski prijatelj Pape Pia XII. Hudal se čak hvalio po novinama koliko je samo nacista uspio odlifrati da je podigao blagu buru i papa zajedno sa Crkvom su se udaljili od njega i umirovili ga u njegovu vilu nadomak Rima gdje je bez sumnje "pačenički" proveo ostatak života. Čak je i Joseph Prader (tadašnji crkvin sekretar u Rimu) 2005 godine otvoreno priznao da su izdavali mnogobrojne certifikate i pisma preporuka nacistima da uspješno pobjegnu.
Također Hitlerova veza sa crkvom je bila vrlo bliska. Počnimo samo sa činjenicom da je barem 150 katoličkih svećenika bilo učlanjeno u njemačku socijalističku partiju i nisu vidjeli nikakva mimoilaženja između nacista i naučavanja Katoličke Crkve. Neki svećenicu su poput Richarda Kleinea i Johann Pircher čak osnovali konspiracijsku mrežu Nacionalnih Socijalističkih svečenika što nije bila jedina katoličko nacistička oragnizacija. Neki su dobivali i vrijedne medalje od Hitlera osobno poput svećenika Philippa Häusera, no nakon rata Crkva je brzo zataškala te događaje. Mogu vam staviti puno slika katoličkih svečenika i biskupa u društvu visokopozicioniranih nacista i kako daju Hitlerov pozdrav, no to sve možete naći na internetu, a da ne govorim u knjigama i raznim arhivima i nemojte se ljutit na mene ja ih nisam tjerao da to rade.
I sam Hitler je u govorima za sebe govorio da je vjernik i veliki krščanin. Evo samo malog isječka iz jednog govora: "Moj osjećaj kao kršćanina upućuje me na mojeg Gospoda Spasitelja kao borca. Upućuje me na čovjeka koji je jednom u samoći, okružen s nekoliko sljedbenika, prepoznao te Zidove kao ono što oni jesu i pozvao ljude da se bore protiv njih i tko je, Božja istina!, bio najveći, ne kao patnik nego kao ratnik. U bezgraničnoj ljubavi kao kršćanin i kao čovjek, ja sam čitao između redaka koji nam govore kako je Gospod konačno ustao u Njegovoj moći i zgrabio bič da istjera iz Hrama leglo zmija i guja. Kako je sjajan bio Njegov boj za svijet protiv židovskog otrova... kao kršćanin, ja također imam obvezu prema mojem narodu." To su Hitlerove priječi izrečene u govoru 12. travnja 1922 (Norman H. Baynes, ed. Govori Adolfa Hitlera, travanj 1922- kolovoz 1939. Vol.l str. 19-20, Oxford University Press, 1942). Pa i sam holokaust Židova je direktno nasljedstvo iz Kršćanskog antisemitizma otkad Kršćanstvo postoji.
No nažalost to nisu najveći zločini koje je počinila katolička Crkva i ostale kršćanske denominacije u XX. st. Samo u Africi Katolici i Evanđelisti su odgovorni za milijune umrlih ljudi govoreći im da kondomi šire AIDS, a ne sprečavaju, jer su tamo ljudi još slabije obrazovani nego ovdje. Recimo u Dokumentu Papinskoga vijeća za obitelj iz 1995. godine između ostalog piše: "U tom kontekstu roditelji trebaju također odbiti promicanje takozvanoga 'safe sex–a' (sigurnoga seksa) ili 'safer sex–a' (sigurnijega seksa), opasne i nećudoredne politike, utemeljene na varljivoj teoriji da prezervativ može pružiti odgovarajuću zaštitu protiv SIDA–e (AIDS–a). Roditelji trebaju inzistrati na uzdržljivosti izvan braka i na vjernosti u braku kao jedinom pravom i sigurnom odgoju za zaštitu od takve zaraze."
ŠTO SAD? Zašto unatoč toliko velikim dokazima da je religija neprijatelj čovječanstva, ljudi i dalje ne samo da vjeruju već grade neke konstrukcije kako Kršćanstvo žele pokopati maskirani reptilijanski vanzemaljci zamaskirani u Židove homoseksualce kroz "laži" poput evolucije iako je evolucija ne samo dokazana činjenica već je i njima samima pomogla kroz medicinske i druge znanosti? Razlog leži u evoluciji čovjeka. Kada je čovjek dijete on ima gene stečene evolucijom koji mu govore da sluša roditelje, jer ta djeca koja nisu u prošlosti slušala roditelje nisu ni preživjela da prenesu taj nedostatak gena. Kada su ti roditelji govorili da se ne igraš pored tog jezera, jer će te pojesti krokodil ako ih nisi slušao nisi ni preživio. Slično su im govorili ako čuješ da nešto šuška u grmlju radije bježi jer može biti neka strašna životinja koja će te pojesti i tako su počeli na ljude prenositi i praznovjerna vjerovanja u nepostojeća bića i zato se kada netko čuje kako mu se kritizira religija jako naljuti jer to ide protiv onoga što je naučio u djetinjstvu, nečega što moramo slijepo vjerovati.
Tako da evo vam tvrdnje, nemorate meni vjerovati na riječ već provjerite i razmislite sami, jer uistinu kako ćemo imati uopće funkcionirajuće demokratsko društvo ako se ljudima ne dopušta da samostalno razmišljaju već se očekuje da budu marijonete tamo nekog Pape, Sajbabe, Toma Crusea ili nekog inog vjerskog vođe.
|
Edited by - Gruz on 18/08/2015 11:38:35
|
|