forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 www.stripovi.com - svaštara - off topic diskusije
 Svaštara
 Sto je ZAPRAVO europska unija?
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 9

Willer
stripovi.com suradnik

1300 Posts

Member since 10/08/2003

Posted - 24/08/2015 : 14:51:54  Show Profile Show Extended Profile  Send Willer a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Obi-wan

quote:
Originally posted by nagor

Ma nije bilo prije bolje... bio si mlađi, imao si više energije i muzika je bila bolja... i to je to telleru... ;)

To što prije nitko nije imao ništa se ne smije izjednačavati sa standardom. Ti pridni i marljivi ljudi su bili potkradani od stane elita... isto ko i danas. Razlika je ta što se u totalitarizmu o tome javno nije govorilo.

Što se tiče EU, KRAS do sada ništa pogrešno nije rekao.

Bilo je bolje. Sjećam se. A sjeća se i dosta ljudi osim mene. Nije naravno svima bilo bolje, ali za 90 % ljudi je bilo bolje. Za prosječne radne ljude tj. srednju klasu (koje danas ni nema), bilo je puno bolje. Sigurnije. Samo nisi smio protiv vlasti i sve ok. Danas imaš slobodu da gladuješ nezaposlen, kopaš po kontjneru, nerviraš se i na koncu crkneš...

E, vidiš, nije sve ok. Ja bih volio jednom pročitati esej na temu "Krivnja komunista za raspad socijalizma i kompromitaciju socijalističke ideje u očima javnosti". Ali ne misleći pritom, nipošto, na one komuniste koji su postali nacionalisti. Ljudska vrsta je cijepljena protiv samokritičnosti, ma koji se svjetonazor zastupa sasvim svejedno, i to nekim zbilja moćnim i neuništivim cjepivom.
Go to Top of Page

KRAS
Advanced Member

Slovenia
7797 Posts

Member since 18/05/2003

Posted - 24/08/2015 : 14:53:13  Show Profile Show Extended Profile  Send KRAS a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Willer

Ono što ja mogu, to u principu mogu i svi ostali. Ako sam ja uspio, to je krunski dokaz da su mogli uspjeti i svi ostali (koliko ih već ima, od 4 milijuna do 7 milijardi). Vi koji niste uspjeli, sami ste tome krivi.

Usput ste seljačine, nacionalisti, malograđani, religijski fanatici, homofobi.

Vi ste bagra, a to ćete i ostati.

Takvi su zakoni prirode.

Naravno..nezome bit svi isti mora neko i trpit..no jedno treba znati..sve gore predrasude sputavaju covjeka..ko god je homofob.malogradjanin.fanatik.nacinalista..osudjen je na propast i zivotarenje..pogotovo onaj ko se samo uzda u bozju pomoc
Go to Top of Page

Willer
stripovi.com suradnik

1300 Posts

Member since 10/08/2003

Posted - 24/08/2015 : 14:56:36  Show Profile Show Extended Profile  Send Willer a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by KRAS

quote:

Ono što ja mogu, to u principu mogu i svi ostali. Ako sam ja uspio, to je krunski dokaz da su mogli uspjeti i svi ostali (koliko ih već ima, od 4 milijuna do 7 milijardi). Vi koji niste uspjeli, sami ste tome krivi.

Takvi su zakoni prirode.

Naravno..nezome bit svi isti mora neko i trpit..no jedno treba znati..sve gore predrasude sputavaju covjeka..ko god je homofob.malogradjanin.fanatik.nacinalista..osudjen je na propast i zivotarenje..pogotovo onaj ko se samo uzda u bozju pomoc

Dobro, a što ako je ovo prvo, barem dijelom, uzrok ovome drugom? Što ako su homofobija, talibanizam, nacionalizam ponekad urokovani, ponekad potaknuti a ponekad "samo" malo pogurani od strane prirodnog sustava (slažem se da je prirodan) koji stvara trpljenje tih istih?
Go to Top of Page

stinky
stripovi.com suradnik

Croatia
13464 Posts

Member since 29/12/2001

Posted - 24/08/2015 : 15:01:46  Show Profile Show Extended Profile  Visit stinky's Homepage  Send stinky a Private Message  Reply with Quote
quote:

Ono što ja mogu, to u principu mogu i svi ostali.

da
tako ti je to
"u principu", ne može se drugačije ni zamišljati "jednakost". samo u principu.
faktički ne.

ovo trebaš shvatiti i prihvatiti.
slijepo držanje za "princip" (najperverzniji primjer: boljševizam) vodi u najgoru stvarnost. tako se pokazalo, ne može se to samo tako zanemariti, pa "eksperimentirati" unedogled.

ako uopće zamišljam "druge" kao meni jednake, onda jednostavno važi: što mogu ja, mogu i drugi, bilo tko. to je "princip", apstraktna opća ljudskost.

u empiriji oni to ne mogu, nitko nije kao "ja", svatko je individua, svatko je "ja" i nije "drugi".

ali, sa većinom se 'srećem' samo u "principu", svih tih 7 miljardi su meni apstrakcija, a samo jednu mrvu srećem u stvarnosti i samo neke od njih kao "egzistencije", u pravom smislu ljude.
samo za njih eventualno mogu praviti 'izuzetke' od principa, za ostale nije moguće - ako ih izuzmem iz "principa" izuzeo sam ih iz zajednice ljudskih bića zapravo. ne dajem im nikakva prava, a ne da bi im dao nešto više, "svakome prema potrebama".

nemoguće je izaći iz te strukture, jer je nemoguće 'upoznati' druge. ako se uopće pokuša biti 'human' onda se reducira na "princip" i to je sve.
Go to Top of Page

KRAS
Advanced Member

Slovenia
7797 Posts

Member since 18/05/2003

Posted - 24/08/2015 : 15:08:01  Show Profile Show Extended Profile  Send KRAS a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

quote:

Takvi su zakoni prirode.

Dobro, a što ako je ovo prvo, barem dijelom, uzrok ovome drugom? Što ako su homofobija, talibanizam, nacionalizam ponekad urokovani, ponekad potaknuti a ponekad "samo" malo pogurani od strane prirodnog sustava (slažem se da je prirodan) koji stvara trpljenje tih istih?

Neznam sta zelis da kazes..uglavnom nema sistema koji bi svima udovoljio..a sistem EU zasad je najbolji i najhumaniji..to su cinjenice sve ostalo spekulacije
Go to Top of Page

Oki
Advanced Member

Croatia
5453 Posts

Member since 10/02/2011

Posted - 24/08/2015 : 15:14:09  Show Profile Show Extended Profile  Send Oki a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by teller

quote:

Ma radnici i radnice nebudite gladnice uvijek ima kolko treba govana i hleba...

Evo vam jedan primjer..pre 10 godina dok sam bio zaposlen u jednoj firmi a sef nam smanjio placu.odlucili mi radnici da se pobunimo...ja ustao trazio rec a gazda reko ili prihvacate uslove ili vrata su vam tamo..ja sam dao otkaz sto mi je bio potez zivota a kolege rekle jbg mi moramo durat...i tako oni i dandanas duraju za iste novce a ja sam jula mjeseca gospodnjeg leta 2015 zaradio cistih 15 iljada evrica...

svaka ti čast, veselim se za tebe...dobro uloži i potroši novac...
da je bar više tako zadovoljnih...
vidiš moj susjed radi ko crv u jednoj firmi za 600 eura a i ta se ovih dana zatvara...
nije tajna... LJUBLJANSKE MLEKARNE zatvaraju tvornicu u Kočevju jer je gazda Francuz tako odlućio...ljudi nek se voze u Varaždin ili nek se voze na burzu...sa 50 i neko godinu preko svuda ga čekaju otvorenih ruku...
Ti si uspješan, mnogo ljudi zbog 1000 razloga nisu te sreče...
nedaj bože da sutra oboliš ili doživiš prometnu nesreču pa bolovanje, bolnica...blbla..i onda padneš u provaliju i padaš dublje,dublje...do dna.
Ne generaliziraj, tvoj uspjeh je trenutan, več sutra se sve može okrenut...nedaj bože ali nebi bio prvi takav slućaj...sretno.

...i evo, ovdje je riječ o "govnima" kojima sam ja pričao...nekada smo sa polica trgovina kupovali mljeko, jest da je bilo prerađeno, ali je barem bilo kravlje.
Danas se domaće mljekare zatvaraju a opstaju samo najveće "mljekare" u stranom vlasništvu. Takve mljekare od jedne litre pravog mlijeka preradom dobivaju i po nekoliko desetaka litara mlijeka. Uz dodatak raznoraznih čarobnih prahova sve je moguće. Mlijeko više nema ukus mlijeka, a mlijeko nekih proizvođača se ne kvari niti nakon godinu dana stajanja u skladištu.
Evo meni osobno se "hrvatski" proizvođač mlijeka dukat zamjerio za sva vremena jer sam u par navrata naletio na veliku količinu praha u mlijeku, praha koji je izgledao poput sitnog pijeska kojeg je nemoguće otopiti u vodi...
A onda dolaze blagodati EU-a koje recimo omogućavaju sljedeće.
Čovjek krene kupovati mlijeko od neke babe sa sela koja posjeduje tri,četiri krave koje joj pasu travu oko kuće.
Baba sva sretna što može zaraditi koju kunu extra uz svoju bogatu HR penziju.
Baba za susjedu ima ljubomornu babu kojoj se ne sviđa susjedina extra zarada, pa ju prijavljuje nadležnim inspekcijama.
Inspekcija babi sa kravama nabija toliko veliku kaznu zbog ilegalne trgovine mlijekom, da je baba prisiljena prodati svoje četiri krave kako bi otplatila pola dobivene kazne, a preostale pola kazne joj je državni inspektorat omogućio otplačivati u ratama na 15 godina uzimajući joj pri tome 1/3 penzije, no baba umire nakon godinu dana zbog otrovanja nepoznatim otrovom nakon što je nekoliko mjeseci konzumirala mlijeko iz tetrapaka.
Preostali dug kazne državi otplačuju njeni nasljednici jer na navedeni dug nema zastare.
Živijo EU:)
Go to Top of Page

Willer
stripovi.com suradnik

1300 Posts

Member since 10/08/2003

Posted - 24/08/2015 : 15:18:00  Show Profile Show Extended Profile  Send Willer a Private Message  Reply with Quote
quote:

Neznam sta zelis da kazes..uglavnom nema sistema koji bi svima udovoljio..a sistem EU zasad je najbolji i najhumaniji..to su cinjenice sve ostalo spekulacije

Zasad nema takvog, EU je licemjeran sustav.

Hoću reći da sama situacija kao takva, koja dovodi do toga da su neki "civilizacija" a neki "periferija", da neki imaju a neki nemaju, da neki uživaju dok neki trpe, da neki "mogu" dok neki "ne mogu" uspjeti... stvara ili barem potiče nacionalizam, rasizam, homofobiju, religijski fanatizam tih istih koji su na "nižoj" razini, koji trpe na ovaj ili na onaj način.

Treba izgraditi novi sustav, a ekonomska baza bi nam mogla pomoći, s obzirom da tehnologija osim svega što dobro ili loše radi, također i ubija radna mjesta.

@stinky, jedini princip je da nema principa, nema tog pravila koji ne bi pronašao iznimku. Ako bi se neki humaniji oblik kapitalizma pokazao najboljim i jedinim mogućim, pa nema teorije da bih bio protiv njega. Ali po potpuno istom principu bez principa, zaključiti da potraga za alternativom kapitalizmu vodi samo u boljševizam, klasična je pogreška slijeda, non sequitur.

Tim više što je nedokazivo što je faktički moguće ili nemoguće ako ideja alternative koja se iz tog kuta propituje, ovisi o situaciji u kojoj će se svjetska ekonomija nalaziti tek u budućnosti.
Go to Top of Page

Willer
stripovi.com suradnik

1300 Posts

Member since 10/08/2003

Posted - 24/08/2015 : 15:22:20  Show Profile Show Extended Profile  Send Willer a Private Message  Reply with Quote
Evo jedan hipotetski primjer samo za ilustraciju. Uzmimo da neka tvornica iz državnog vlasništva temeljem zakona RH prijeđe u vlasništvo njenih radnika. Kakav to boljševizam iz toga nastaje? Apsolutno, nikakav.
Go to Top of Page

KRAS
Advanced Member

Slovenia
7797 Posts

Member since 18/05/2003

Posted - 24/08/2015 : 15:29:32  Show Profile Show Extended Profile  Send KRAS a Private Message  Reply with Quote
quote:

Evo jedan hipotetski primjer samo za ilustraciju. Uzmimo da neka tvornica iz državnog vlasništva temeljem zakona RH prijeđe u vlasništvo njenih radnika. Kakav to boljševizam iz toga nastaje? Apsolutno, nikakav.

A ko brani radnicima da se skupe dignu kredit.i kupe fabriku.jos bi tu pala neka subvencija...ima i takvih primera...samo obicno uvijel treba vodja
Go to Top of Page

Willer
stripovi.com suradnik

1300 Posts

Member since 10/08/2003

Posted - 24/08/2015 : 15:37:03  Show Profile Show Extended Profile  Send Willer a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

A ko brani radnicima da se skupe dignu kredit.i kupe fabriku.jos bi tu pala neka subvencija...ima i takvih primera...samo obicno uvijel treba vodja

Da, slažem se, nije nitko. Samo, okolina je nepoticajna za takvo što. Okolina se mijenja dijelovanjem javnosti, civilnog društva, medija, a po mogućnusti i putem političke vlasti. Daleko smo mi od toga. Eto ti odmah optužbe za boljševizam, u čemu će prvi prednjačiti socijaldemokrati. Istovremeno, dio svijesti okoline je opraštanje kapitalizmu onoga što se ne bi oprostilo ni rođenom bratu.
Go to Top of Page

WOLF-HUNTER
stripovi.com suradnik

Bosnia and Herzegovina
2633 Posts

Member since 25/12/2013

Posted - 24/08/2015 : 15:37:43  Show Profile Show Extended Profile  Send WOLF-HUNTER a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by stinky

quote:

bolje se živjelo u Yugi

ma kakvi
juga je smeće
sad je puno bolje i slobodnije

Ne prijatelju, mi smo sada smece...
Go to Top of Page

Obi-wan
Advanced Member

Croatia
13782 Posts

Member since 29/08/2004

Posted - 24/08/2015 : 15:40:03  Show Profile Show Extended Profile  Send Obi-wan a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:
Originally posted by Obi-wan

quote:
Originally posted by nagor

Ma nije bilo prije bolje... bio si mlađi, imao si više energije i muzika je bila bolja... i to je to telleru... ;)

To što prije nitko nije imao ništa se ne smije izjednačavati sa standardom. Ti pridni i marljivi ljudi su bili potkradani od stane elita... isto ko i danas. Razlika je ta što se u totalitarizmu o tome javno nije govorilo.

Što se tiče EU, KRAS do sada ništa pogrešno nije rekao.

Bilo je bolje. Sjećam se. A sjeća se i dosta ljudi osim mene. Nije naravno svima bilo bolje, ali za 90 % ljudi je bilo bolje. Za prosječne radne ljude tj. srednju klasu (koje danas ni nema), bilo je puno bolje. Sigurnije. Samo nisi smio protiv vlasti i sve ok. Danas imaš slobodu da gladuješ nezaposlen, kopaš po kontjneru, nerviraš se i na koncu crkneš...

E, vidiš, nije sve ok. Ja bih volio jednom pročitati esej na temu "Krivnja komunista za raspad socijalizma i kompromitaciju socijalističke ideje u očima javnosti". Ali ne misleći pritom, nipošto, na one komuniste koji su postali nacionalisti. Ljudska vrsta je cijepljena protiv samokritičnosti, ma koji se svjetonazor zastupa sasvim svejedno, i to nekim zbilja moćnim i neuništivim cjepivom.

Naravno da nije bilo sve ok. Daleko od toga. Živjelo se prosječno. A sada se živi loše. Naravno, svatko neka za sebe odluči da li mu je bolje prosječno ili loše. Meni je bilo bolje u SFRJ. No, nema puno smisla o tome jadikovati, nema nazad. Kako nam je, tako nam je, borimo se koliko možemo...

What you call sanity, it’s just a prison in your minds that stops you from seeing that you’re just tiny little cogs in a giant absurd machine.

Edited by - Obi-wan on 24/08/2015 15:40:34
Go to Top of Page

stinky
stripovi.com suradnik

Croatia
13464 Posts

Member since 29/12/2001

Posted - 24/08/2015 : 15:40:22  Show Profile Show Extended Profile  Visit stinky's Homepage  Send stinky a Private Message  Reply with Quote
quote:
zaključiti da potraga za alternativom kapitalizmu vodi samo u boljševizam

ne razumijem zašto ovo repliciraš baš meni, jer ja ništa takvog nisam zaključio

mogućnosti ima bezbroj, ali o tome sada ni ne pričam. mogućnosti su "u principu" bezbrojne, a faktički se svode na tellerovu jugonostalgiju. zašo je to tako, nemam pojma, ali tako to vidim na ovom forumu ili pak u našoj stvarnosti gdje se onda polarizira na ustaše i partizane ako se želi sočno ili na prohrvatsku i tobožnju projugoslavensku stranu.
u takvoj konstelaciji, ja sam nedvojbeno prohrvatski.

ti bi bio nešto kao iznad tih podjela ("identiteta"), ali ja ne. nema smisla, ne u ovakvom svijetu. zato, nedvojbeno prohrvatski, protiv "alternativa" koje se pokazuju kao mimikrije jugoljevičarenja. kada i ako se odmaknu od te ikonografije, nuđenje alternative na staroj (ljevičarskoj) krami, onda možemo ulaziti u dijalog. do tada, odlučan stav - apage satanas.
Go to Top of Page

mladjo
Advanced Member

Croatia
20013 Posts

Member since 15/04/2007

Posted - 24/08/2015 : 15:43:14  Show Profile Show Extended Profile  Send mladjo a Private Message  Reply with Quote
Jao Jugodslavija/komunisti/homofobi...
I sama tema je na ultratewnkom ledu i vi ste već barem 20 postova napisali zbog kojih bi trebalo zatvoriti ovaj topic.
Ali ajde - prvo iposljednje upozorenje - ne pišite o zabranjenim temama jer ću zaključati topic a eventualno i neke udlajiti sa foruma.

COUNT ZERO INTERRUPT
an interrupt of a process decrements a counter to zero

Go to Top of Page

stinky
stripovi.com suradnik

Croatia
13464 Posts

Member since 29/12/2001

Posted - 24/08/2015 : 16:03:30  Show Profile Show Extended Profile  Visit stinky's Homepage  Send stinky a Private Message  Reply with Quote
ma katastrofa, willeru. ti sanjaš (da, sanjaš) o samoupravljanju, a stvarnost scoma je takva da postoje "zabranjene teme". naravno, nekima je sve to okej, indiferentno, bitno da idu aukcije, da se vrši razmjena, cirkulira materija tamo-ovamo. to te konkretno pobija, evo, to te pobija - tu započni s alternativom, može li tu samoupravljanje bez društvene higijenike i misaone policije?

prema scomu, kapitalistička stvarnost je pojam slobode. a scom vode "ljevičari" i "progresivci", vjerojatno misaono eksperimentiraju sa alternativama i verbalno podržavaju ljudska prava i različitosti. fala, takve alternative me ne zanimaju.
Go to Top of Page

KRAS
Advanced Member

Slovenia
7797 Posts

Member since 18/05/2003

Posted - 24/08/2015 : 16:09:49  Show Profile Show Extended Profile  Send KRAS a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by mladjo

I sama tema je na ultratewnkom ledu i vi ste već barem 20 postova napisali zbog kojih bi trebalo zatvoriti ovaj topic.
Ali ajde - prvo iposljednje upozorenje - ne pišite o zabranjenim temama jer ću zaključati topic a eventualno i neke udlajiti sa foruma.

To sam im i ja reko mi smo sad evropljani
Go to Top of Page

WOLF-HUNTER
stripovi.com suradnik

Bosnia and Herzegovina
2633 Posts

Member since 25/12/2013

Posted - 24/08/2015 : 16:10:26  Show Profile Show Extended Profile  Send WOLF-HUNTER a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

Pustite sad yugu i kominizam...i ja zalim za jugom..ali komunizam je u samo osnovi pogresan jer idelogija izjednacava ljude.a to je suprotno prirodi.uvijek ce bit oni koji tlace i potlacani...il jebes il primas...tako je to u zivotu

Čovjek treba ovladati svojom prirodom, inače smo u govnima do grla, a već i jesmo.

Ili "socijalizam" (u principu, zaboli me kako bi se zvao, zato navodnici, važno je da ne bude totalitarističkog tipa i da uvaži svačija ljudska prava, na identitet, seksualnu orijentaciju, religioznost, nereligioznost itd.) ili smo propali. To bi lako mogla pokazati, a i već pokazuju kretanja koja su isključivo ekonomskog karaktera, kretanja "sukoba proizvodnih snaga i proizvodnih sredstava".

Valja se priznati da je Komunizam imao puno gresaka tokom svoje historije. Jos me pecka to sto je stvoren od strane sotoniste, tacnije masona Marxa. Ali istina je da se sve gore moze popraviti i napraviti boljim. Najveca greska Komunizma jeste sto nije priznavala vjeru, i sto je tokom njegove revolucije toliko krscana stradalo. Komunizam je zapravo trebao drugacije da postupi: dozvoljeno je vjerovanje ali bi bilo zabranjeno njezino mjesanje u politiku i javno prozivkivanje religija. Ipak bi trebala da postoji opcija da Komunista smije da vjeruje u Boga, a ako ne smije makar da ima pravo da obiljezava njezine blagdane. Medutim sve je do covjeka koji ima pravo na odabir; ateista ili vjernik. Zatim, shvatam zasto je stavljen cekic kao znak radnicke klase i snage, ali ne shvatam zbog cega onaj srp. Kako znam, srp simbolizira zetvu, ali se takode povezuje sa okultnim znanjima Kelta, pa cak se moze da vidi da srp izgleda kao polu mjesec, kojeg vidamo na islamskim zastavama, ali se koristi i u sotonskim vjerovanjima. Iskreno, mnogo bolje bi bilo da su umjesto srpa stavili pijuk koji mnogo vise simbolizira radnicku klasu, jer iskreno ko jos danas koristi srp? I onako, jedan mac izmedju cekica i pijuka da ne izgleda previse kao klasicni Komunizam. Ima jos jedan problem; unistavanje kulture. Ne shvatam zbog cega bi trebali da unistavamo svoju staru kulturu radi ekonomskih interesa, jer svaka nacija je posebna po svojoj kulturi i to nas zapravo cini posebnim. Zatim, nije losa ideja o jednakosti, da smo svi jednaki pred sudom, da nema klasnih i religijskih razlika sto zapravo smanjuje sansu za medusobni sukob. Eto, prisjetimo se raspada SFRJ kada su nas nasi presvijetli lideri ubjedivali da je srbin bolji od hrvata i da ne hrvat bolji od bosanca... Jednakost zapravo je jako dobra ali ima svoje lose strane; svi misle da si jednak i da nemas neka umijeca i da ne moze bolje od drugih nego samo jednako. Lijepo je biti u jednakom drustvu, ali ipak svi trebaju da budu u necemu dobri i ne mora znaciti da ako si u jednakom drustvu i da ako si fudbaler da se moras druziti i sa drugim ljudima koji ne igraju fudbal, ako zelis da se druzis saml sa fudbalerima onda se druzi, jednakost drustva nema nikakve veze sa time. Onda imamo tvrdoglavost vlasti; najgore je negirati nesta cime si bio svjedok da je istina. Mislim, ako si vidio svojim ocima vampira, onda je glupo sa tvoje strane da negiras da nisi vidio i da nije stvarno. Isto tako je bilo negiranjr juznoslavenske kulture, i njezino isto ismijavanje kako sve sto pise nije istina. Znam, ima nekoliko smijesnih strana slavenske kulture, ali ona postoji i mi nju ne mozemo da unistimo, tu je... Najgore je se odreci svoje kulture i ne obiljezavati je, slavenska kultura je prekrasna i kako god se stanje u politici mijenjalo trebamo je obiljezavati jer je naprosto predivna kultura koja nas cini tako posebnim. Komunizam bi trebao da prizna tu kulturu i da uvede njezine blagdane kao drzavne blagdane a ne tamo neki 1. Maj koji dolazi od Boga ti pitaj kakve paganske kulture. Zatim, Komunizam je bio previse okrenut finansijama i proizvodnji, sto ima svoju vrlinu jer su stvarali nova radnicka mjesta i jacali ekonomiju ali i vojsku. Ali glupo je vidjeti da jedna drzava radi samo zbog zarade, Komunizam nije trebao da stvara samo mutne gradove nego je se trebao vise da okrene znanju i renesansi jer to nas cini zapravo bogatijim. Renesansa je jedna od najljepsih kulturnih stvari ikada stvorena. Komunizam jeste imao kvalitetnu edukaciju ali je imao te svoje vrline koje su cinile skolovanje zanimljivijim. Ali, nazalost stara ucenja su izbrisana, vecinom, i to je mana koja se ne moze izbrisati, jer moderna medicina je potekla od starih ucenja koji su bili da kazem temelj... I tako dalje, Komunizam nije toliko zao koliko su ga nesposobni vladari iste te ideologije prikazali kao i njezin stvoritelj koji je imao sansu da stvorije lijepu ideologiju ali se na kraju okrenuo zlu, zbog cega zasluzuje jednu veliku samarcinu. Mada, najveci nedostatak Komunizma jeste vjerovanje u moralnost i dobrotu...
Go to Top of Page

teller
Advanced Member

Slovenia
19580 Posts

Member since 02/06/2008

Posted - 24/08/2015 : 16:14:30  Show Profile Show Extended Profile  Send teller an AOL message  Send teller an ICQ Message  Send teller a Yahoo! Message  Reply with Quote
hm...da se pravi izraćun koji sistem je više okrvario ruke kroz povijest/istoriju mislim da vijera daleko šiša i komunizam i sve -izme!

Edited by - teller on 24/08/2015 16:18:34
Go to Top of Page

WOLF-HUNTER
stripovi.com suradnik

Bosnia and Herzegovina
2633 Posts

Member since 25/12/2013

Posted - 24/08/2015 : 16:21:02  Show Profile Show Extended Profile  Send WOLF-HUNTER a Private Message  Reply with Quote
quote:

hm...da se pravi izraćun koji sistem je više okrvario ruke kroz povijest/istoriju mislim da vijera daleko šiša i komunizam i sve -izme!

Naravno, vjera je do sada ubila najvise ljudi i dalje ubija i dan-danas. Neki ubijaju zbog Hrista, drugi zbog Muhameda, ovi zbog Mojsije, oni zbog Sotone... Pa dokle vise. A zanimljivo je sto gledaju samo zrtve Komunizma, a niko se ne ogleda o Krstaske ratove i sve ljude koji su od strane Turaka nabijani na kolac...
Go to Top of Page

Willer
stripovi.com suradnik

1300 Posts

Member since 10/08/2003

Posted - 24/08/2015 : 16:22:30  Show Profile Show Extended Profile  Send Willer a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by stinky

ma katastrofa, willeru. ti sanjaš (da, sanjaš) o samoupravljanju, a stvarnost scoma je takva da postoje "zabranjene teme". naravno, nekima je sve to okej, indiferentno, bitno da idu aukcije, da se vrši razmjena, cirkulira materija tamo-ovamo. to te konkretno pobija, evo, to te pobija - tu započni s alternativom, može li tu samoupravljanje bez društvene higijenike i misaone policije?

prema scomu, kapitalistička stvarnost je pojam slobode. a scom vode "ljevičari" i "progresivci", vjerojatno misaono eksperimentiraju sa alternativama i verbalno podržavaju ljudska prava i različitosti. fala, takve alternative me ne zanimaju.

Ne samo da se slažem da postoji problem s te strane, iliti od strane "mojih" (sve je to, naravno, vrlo, vrlo relativno, svi su ljudi na svijetu "moji" i istovremeno nije nitko), nego smatram da je to osnovna točka s koje se treba krenuti s promjenom. Nije točno da svi (oni) misaono eksperimentiraju o alternativama. Neki jesu, neki nisu. Stvar je u tome da je promjena načina razmišljanja potrebna i onima koji jesu i onima koji nisu.

Previše osuđujemo jedni druge, premalo razmišljamo zašto se netko ponaša ovako ili onako. Svu svoju energiju usmjeravamo na osuđivanje drugih, svi, baš svi. O alternativama koje bi nas uključile sve zajedno, očigledno se razmišlja premalo, a i onda kada jest, to se čini nedosljedno. Osuđivati nekog a priori, ne pokušati se barem za trenutak staviti u kožu plaćenog advokata te iste osobe koja se osuđuje, s koje god ideološke/svjetonazorske strane dolazilo, znači mirenje s korjenima svakog sukoba i svake mržnje. Uzimanje toga dvoje zdravo za gotovo. Tako nam je najlakše živjeti. Pojednostavljujući stvarnost i (često nesvjesno) opraštajući sebi što se ne oprašta drugome.

A je li za razglabanje o tome svemu mjesto (i) na forumu stripova.com? E, sudeći po viđenome, u tome nisam načistu.
Go to Top of Page

lwood
Advanced Member

Colombia
47575 Posts

Member since 09/12/2005

Posted - 24/08/2015 : 16:22:53  Show Profile Show Extended Profile  Send lwood a Private Message  Reply with Quote
kako ste krenili za par strana pričačemo i o genocidu nad neandertalcima.

a tema je samo eu.

You stared at the abyss, you'll never rest in peace
Go to Top of Page

KRAS
Advanced Member

Slovenia
7797 Posts

Member since 18/05/2003

Posted - 24/08/2015 : 16:25:54  Show Profile Show Extended Profile  Send KRAS a Private Message  Reply with Quote
Da..umjesto da se ljudi zanimaju kako poboljsati zivot u eu..diple o glupostima
Go to Top of Page

WOLF-HUNTER
stripovi.com suradnik

Bosnia and Herzegovina
2633 Posts

Member since 25/12/2013

Posted - 24/08/2015 : 16:28:07  Show Profile Show Extended Profile  Send WOLF-HUNTER a Private Message  Reply with Quote
Nas EU za sada uopste ne zanima, ovo je samo prilika da raspravljamo o drugim zabranjenim temama, kao i mnogi drugi topici...
Go to Top of Page

KRAS
Advanced Member

Slovenia
7797 Posts

Member since 18/05/2003

Posted - 24/08/2015 : 16:28:59  Show Profile Show Extended Profile  Send KRAS a Private Message  Reply with Quote
Jeste li znali da je meni trebala licenca za neki kurac a ful je skupo..i milosna EU mi je platila kurs...
Go to Top of Page

manhunter
Moderator

Switzerland
26027 Posts

Member since 17/09/2004

Posted - 24/08/2015 : 16:29:55  Show Profile Show Extended Profile  Send manhunter a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by mladjo

Diktator, fašista i ugnjetavač najobičniji!!! Gušiš slobodu goora! Komunisto desničarski! Smišljeno pleteš mrežu...
Da nemaš PMS???

I am legion. I do not forget. I do not forgive.

Go to Top of Page
Page: of 9 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.28 seconds. Snitz Forums 2000