forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 www.stripovi.com - svaštara - off topic diskusije
 Svaštara
 EU primanje izbjeglica i migranata
 New Topic New Poll New Poll
 Topic Locked
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 224

lwood
Advanced Member

Colombia
47359 Posts

Member since 09/12/2005

Posted - 28/08/2015 : 14:36:15  Show Profile Show Extended Profile  Send lwood a Private Message
quote:
Originally posted by KRAS

quote:
Originally posted by lwood

znaš li ti koliko gladnih i jadnih ima na ovoj planeti?
puno jadnih od ovih šta upravo prolaze balkanom.
nisan primjetia da ste ih u navali humanosti igdi spomenili.

jes.ali libiju.siriju.irak unistila je zapadna demokracija i jedino ispravno je da primimo ljude iz tih porusenih drzava

koji to mi?
zna se ko je kriv za to.
pisah več.
nisu se mađari bakčali tamo.
a srbi i makedonci pogotovo.
dotle se u londonu smijulje jerbo su osigurali tunel.
a mađare prozivaju zbog zida.

al glavno da če usa primit čak 8 000 komada.
valjda se neče zabrojat.

narocito na one koji su uspješni.
Go to Top of Page

emirem
Advanced Member

10824 Posts

Member since 18/01/2010

Posted - 28/08/2015 : 14:42:36  Show Profile Show Extended Profile  Send emirem a Private Message
Ima ih te kako koliko..Eritrejci,Somalci,Nigerijci i ostali idu sa juga...eh, da neki dan isao zabavnio sajam i vidim kako vijori sa eu zastavama i juznjacka konfederacijska..slike mi ispred ociju one slike iz Fergusona i slicnih mjesta... skinuli su u nekim mjestima tu zastavu u americi... bas u tom trenutku prolazi jedna crnacka obitelj jedu secernu vunu i taman ispod te zastave i smiju se nekim svojim razgovorima..zar samo neki vide neke stvari i duboko razmisljaju... u multi kulti sredini u kojoj ja zivim ima nas svakakvih i evo pred par sati su krivo mi pozvonili novi susjedi,koja su crnacka obitelj ja sisao oni se izvinjavaju,ja velim vi ste novi,njih pet potvrdno i zazelim im dobrodoslicu... vele kao lijepo od mene..pa covjek sam ...

Ne spominjemo izbjeglice iz Burme,zapadne Kine,Tibeta ima tu materijala...

"Kompromisi u kolekcionarstvu su one stvari koje ce ti omoguciti da dozivis starost sa pozamasnom ustedjevinom!"

Edited by - emirem on 28/08/2015 14:43:25
Go to Top of Page

izivko
Advanced Member

Germany
12761 Posts

Member since 25/07/2003

Posted - 28/08/2015 : 14:44:48  Show Profile Show Extended Profile  Send izivko a Private Message
Ovih dana sam u Benkovcu, Biogradu, Obrovcu, Karinu, skoro pa pust kraj...
Dat ljudima zemlju, napravit kuću, nešto stoke i investicija će se isplatit za par godina

Have mercy
Go to Top of Page

lwood
Advanced Member

Colombia
47359 Posts

Member since 09/12/2005

Posted - 28/08/2015 : 14:44:50  Show Profile Show Extended Profile  Send lwood a Private Message
daj ne mantaj.
mogla bi eu po tome komotno primit 100 milijuna afrikanaca koji umiru od gladi.
i to samo za početak.

Go to Top of Page

igor 12
stripovi.com suradnik

4621 Posts

Member since 24/01/2013

Posted - 28/08/2015 : 14:50:25  Show Profile Show Extended Profile  Send igor 12 a Private Message
pa šta bi falilo bivšem predsjedniku mesiću da udomi pet-šest libijaca?

on je ionako bio best frend sa pokojnim gadafijem.
ono,kud mesić okom tud gadafi skokom

i sve ih potrpa u onu svoju stančugu od par miljona kuna koje mu je frend posudio ;)

Vamos a la playa tralalalala
Go to Top of Page

jaki
Advanced Member

Croatia
27116 Posts

Member since 13/03/2004

Posted - 28/08/2015 : 14:53:25  Show Profile Show Extended Profile  Send jaki a Private Message

Ja sam fetišist papira!
Go to Top of Page

izivko
Advanced Member

Germany
12761 Posts

Member since 25/07/2003

Posted - 28/08/2015 : 14:54:07  Show Profile Show Extended Profile  Send izivko a Private Message
quote:
Originally posted by igor 12

pa šta bi falilo bivšem predsjedniku mesiću da udomi pet-šest libijaca?

on je ionako bio best frend sa pokojnim gadafijem.
ono,kud mesić okom tud gadafi skokom

i sve ih potrpa u onu svoju stančugu od par miljona kuna koje mu je frend posudio ;)

Stvarno imaš ideje, bez zajebancije.
Neka ti Milanović postavi kao koordinatora pa da koordiniraš

Have mercy
Go to Top of Page

stinky
stripovi.com suradnik

Croatia
13166 Posts

Member since 29/12/2001

Posted - 28/08/2015 : 14:55:46  Show Profile Show Extended Profile  Visit stinky's Homepage  Send stinky a Private Message
quote:
Originally posted by Johnny Difool
ali odgovara maksimumu koji bismo mogli podnijeti.

e okej. onda se slažemo.
jedino što ja uključujem u to "podnijeti" i više od puke ekonomske sfere.

sad,
ti kažeš: "Između mene i sirijskog izbjeglice s doktoratom recimo iz medicine". čekaj malo, johnny, zar i ova tvoja omaška (je li omaška?) nije postavljanje granica? i to je onda vrsta "rasizma" ili kažimo isključivosti. kulturna, klasna.
mislim, samo ti hoću reći (naglasiti) da svi prave izbore. ti si se ovdje zaletio ("zaletio", jer pišeš o onome što je TEBI bliže, pretpostavljeni intelektualac), dakle, pošao si od sebe, dok istovremeno, polazeći od države (neka RH primi maksimum) onako uopćeno možeš pisati o humanitetu. ali, johnny: u apstraktnom ništa nije kontradiktorno. u konkretnom, sve je kontradiktorno.

da, i ja mogu biti najbolji prijatelj sa sirijskim automehaničarem, recimo. mogu to, zamislivo je, zar ne. mogu imati prijatelje Srbe, zar ne. mogu imati štošta, upoznati tko zna kakvog čovjeka, iz tko zna kakvog kulturnog kruga.
ali, da bih ja to imao, da bi bilo ostvareno, on me mora sresti, tj. mi se moramo sresti, ono što Jaspers kaže: egzistencija s egzistencijom.

sirijski izbjeglice, uzeti ovako uopćeni, nisu ovo gore. nisu, johnny, shvati to.
mogu ih eventualno doživjeti u skladu s načelom, praznim humanitetom. ali, također moram uvažiti GRANICE. granice su orijentacija u svijetu. ne mogu hrliti i primati što god se proklamira, jer je to kontraproduktivno. to (me) nikamo ne vodi.

moram uvažiti stvarnost (političku, kulturnu, itd.).
to nije "administrativno odvajanje", johnny, nego upravo djelatno-povjesno, uključen moment svjetovnosti svijeta. kultura, povijest, vjera, tradicija, JESU upravo RAZLOZI koje ja moram uvažiti i na temelju njih orijentirati se u svijetu - te pokušati donijeti ispravne odluke. ujedno čovječne.

dakle, ne bih rekao baš tako "ti si za zidove". ne, nisam za 'na takav način otpisati', nego sve razmotriti, pa vidjeti koliki je taj "maksimum" koji se može podnijeti - ali i kulturno i duhovno itd.

(a "egzistencije" pustimo sad po strani. to nije tema, tj. to je brkanje redova kada se imputira "pa svi su ljudi isti". da, jesu, kao bića koja imaju pravo na život. ali se tek trebaju potvrditi kao "individue", tu se svakako (i svi) rade izbori i tu, na toj razini, može biti "plemenštine", mogu se sresti Zagor i Liberty Sam itd.)
Go to Top of Page

emirem
Advanced Member

10824 Posts

Member since 18/01/2010

Posted - 28/08/2015 : 14:56:38  Show Profile Show Extended Profile  Send emirem a Private Message
quote:

daj ne mantaj.
i to samo za početak.

Ma daj prije par mjeseci doselila dvadeset metara od mene crnacka obitelj (Cap Verde,mislim) i ja bio na balkonu vidim ide lokalna bakica iz mesnice,a lik izasao iz kuce malo protegnut noge od renoviranja,a ona ..bas pratim reakcije cesto kod ljudi...ona ce ga vidjeti i kako je isla u tom pravcu skrenula za 90 stupnjeva i otisla na dvije druge zebre samo da ga zaobidje...a da ne govorim kad prolazis pokraj njih stiscu tako jako torbice kao da ces ih opljackati..meni je par puta bilo neugodno (mnogi za koje znaju da nisi njihov,da si stranac,nevezano za boju koze,imaju taj stav!) sad ako i naprave tu gestu..smo jednom sam rekao "bez straha nisam bandit!" i to na njihovom jeziku i ironicno... imaju ljudi neki "primal fear" od crnaca (ako sece sam ili sa frendom,za zene same ili sa djecom ne gledaju toliko) ..
U Spanjolskoj se udruge neki dan digle zbog racije i sto je jedan pao sa prozora jer su ga toliko prestravili da je covjek izletio na asfalt...

Mislim da je vise zrelijih i odgovornijih ljudi koji ce naci rijesenje...nece valjda ona sacica doci na vlast kao oni 1804,1922 ili 1933...

"Kompromisi u kolekcionarstvu su one stvari koje ce ti omoguciti da dozivis starost sa pozamasnom ustedjevinom!"

Edited by - emirem on 28/08/2015 15:00:57
Go to Top of Page

lwood
Advanced Member

Colombia
47359 Posts

Member since 09/12/2005

Posted - 28/08/2015 : 15:06:57  Show Profile Show Extended Profile  Send lwood a Private Message
quote:
Originally posted by emirem

quote:

daj ne mantaj.
i to samo za početak.

Ma daj prije par mjeseci doselila dvadeset metara od mene crnacka obitelj (Cap Verde,mislim) i ja bio na balkonu vidim ide lokalna bakica iz mesnice,a lik izasao iz kuce malo protegnut noge od renoviranja,a ona ..bas pratim reakcije cesto kod ljudi...ona ce ga vidjeti i kako je isla u tom pravcu skrenula za 90 stupnjeva i otisla na dvije druge zebre samo da ga zaobidje...a da ne govorim kad prolazis pokraj njih stiscu tako jako torbice kao da ces ih opljackati..meni je par puta bilo neugodno (mnogi za koje znaju da nisi njihov,da si stranac,nevezano za boju koze,imaju taj stav!) sad ako i naprave tu gestu..smo jednom sam rekao "bez straha nisam bandit!" i to na njihovom jeziku i ironicno... imaju ljudi neki "primal fear" od crnaca (ako sece sam ili sa frendom,za zene same ili sa djecom ne gledaju toliko) ..
U Spanjolskoj se udruge neki dan digle zbog racije i sto je jedan pao sa prozora jer su ga toliko prestravili da je covjek izletio na asfalt...

Mislim da je vise zrelijih i odgovornijih ljudi koji ce naci rijesenje...nece valjda ona sacica doci na vlast kao oni 1804,1922 ili 1933...

ko zna možda su imali loša iskustva.

a možda ne žele rješavat tuđe probleme.
đava če znat

Go to Top of Page

lwood
Advanced Member

Colombia
47359 Posts

Member since 09/12/2005

Posted - 28/08/2015 : 15:10:08  Show Profile Show Extended Profile  Send lwood a Private Message
http://balkans.aljazeera.net/vijesti/njemacka-nece-vise-deportirati-izbjeglice-iz-sirije

eto na.riješili.
sače svi u germaniju.

Go to Top of Page

KRAS
Advanced Member

Slovenia
7774 Posts

Member since 18/05/2003

Posted - 28/08/2015 : 16:05:13  Show Profile Show Extended Profile  Send KRAS a Private Message
Evo ih..prvi sirijci u dezeli.primjetilo ih na AC odmaralistu otocec..dobro nam dosli
Go to Top of Page

Amos
Senior Member

Croatia
2896 Posts

Member since 03/01/2011

Posted - 28/08/2015 : 16:18:37  Show Profile Show Extended Profile  Send Amos a Private Message
Iritantni su ovi lijevo liberalni novinari i piskarala koji se sada po portalima i novinama natječu ko će Hrvate proglasiti većim ksenofobima i fašistima.

Jednako su iritantni i pripadnici neke nazovi elite koji s visoka drže predavanja koliko široko rastvorene ruke Hrvatska treba imati prema izbjeglicama/migrantima.
Lako se njima z.j.b.v.t kad će nakon svog patroniziranja otići u svoje lijepe kuće u najboljim dijelovima grada di se ne vidi jad i siromaštvo prosječnih hrvatskih građana, a među koje bi uvalili ovu ekipu s Bliskog istoka da se s njima gombaju.
Licemjerstvo.

Uža san gledati Inspektora Rexa, ali odusta san kad su prominili pasa.

Edited by - Amos on 28/08/2015 16:19:30
Go to Top of Page

andjusticeforall
Advanced Member

Croatia
3077 Posts

Member since 09/12/2009

Posted - 28/08/2015 : 16:24:55  Show Profile Show Extended Profile  Send andjusticeforall a Private Message
quote:
Originally posted by Amos

Iritantni su ovi lijevo liberalni novinari i piskarala koji se sada po portalima i novinama natječu ko će Hrvate proglasiti većim ksenofobima i fašistima.

Jednako su iritantni i pripadnici neke nazovi elite koji s visoka drže predavanja koliko široko rastvorene ruke Hrvatska treba imati prema izbjeglicama/migrantima.
Lako se njima z.j.b.v.t kad će nakon svog patroniziranja otići u svoje lijepe kuće u najboljim dijelovima grada di se ne vidi jad i siromaštvo prosječnih hrvatskih građana, a među koje bi uvalili ovu ekipu s Bliskog istoka da se s njima gombaju.
Licemjerstvo.

*suprotstaviti se onima koji pokušavaju ugroziti stabilnost države i progres nacije

https://hrvatskiautorskistrip.blogspot.com/
Go to Top of Page

KRAS
Advanced Member

Slovenia
7774 Posts

Member since 18/05/2003

Posted - 28/08/2015 : 16:34:08  Show Profile Show Extended Profile  Send KRAS a Private Message
Jehehe..jes divno slusat patnju cuvara doma.boga i obitelji..dolaze monstruozni kasapi i silovatelji.

Sad bi bilo dobro zapocet kampanju uvodjenja demokracije u kini...sta je si dzin ping drugaciji od sadama.gadafija.asada...
Go to Top of Page

igor 12
stripovi.com suradnik

4621 Posts

Member since 24/01/2013

Posted - 28/08/2015 : 18:19:42  Show Profile Show Extended Profile  Send igor 12 a Private Message
he,he meškolje se ko da će im za komšiju doći...

pa kad počnu svoje đamije graditi uokolo a u svakom minaretu po jedna raketa spremna za ispaljenje

Vamos a la playa tralalalala
Go to Top of Page

Risar_69
Advanced Member

Slovenia
11679 Posts

Member since 05/05/2008

Posted - 28/08/2015 : 18:23:00  Show Profile Show Extended Profile  Send Risar_69 a Private Message
zašto pred napadom na Irak i Afganistan skoro nije bilo takvih problema?
to se pitam još danas, i to da li je i u Pakistanu rat?

Kad pocneš crtati, uvek moraš imati na kraju olovke, srce, ruku i misli!

Edited by - Risar_69 on 28/08/2015 18:24:50
Go to Top of Page

KRAS
Advanced Member

Slovenia
7774 Posts

Member since 18/05/2003

Posted - 28/08/2015 : 18:55:22  Show Profile Show Extended Profile  Send KRAS a Private Message
Risardzijo eno ih nadiru preko kolpe...čime da ih dočekamo? Rafalima i kundacima kao i 70% stanovnistva..ili cemo im ponudit vodu.hleb.krov nad glavom.neku rec utehe
Go to Top of Page

Risar_69
Advanced Member

Slovenia
11679 Posts

Member since 05/05/2008

Posted - 28/08/2015 : 18:59:49  Show Profile Show Extended Profile  Send Risar_69 a Private Message
šta? jedva čekam, idem sa njima, ako me primu. Nemačka, Švajcarska, Švedska, Anglija. Pa ko ne bi tamo živeo, ako bi imao izbor tamo živjeti, pa zašto ne

Edited by - Risar_69 on 28/08/2015 19:00:14
Go to Top of Page

Risar_69
Advanced Member

Slovenia
11679 Posts

Member since 05/05/2008

Posted - 28/08/2015 : 19:08:57  Show Profile Show Extended Profile  Send Risar_69 a Private Message

Edited by - Risar_69 on 28/08/2015 19:24:45
Go to Top of Page

emirem
Advanced Member

10824 Posts

Member since 18/01/2010

Posted - 28/08/2015 : 19:59:51  Show Profile Show Extended Profile  Send emirem a Private Message
Sta je s mojim zemljacima koji masovno odlaze u inozemstvo autobusima..oni se smatraju ekonomskim izbjeglicama,zar ne?

Go to Top of Page

lwood
Advanced Member

Colombia
47359 Posts

Member since 09/12/2005

Posted - 28/08/2015 : 20:04:04  Show Profile Show Extended Profile  Send lwood a Private Message
quote:
Originally posted by Risar_69

šta? jedva čekam, idem sa njima, ako me primu. Nemačka, Švajcarska, Švedska, Anglija. Pa ko ne bi tamo živeo, ako bi imao izbor tamo živjeti, pa zašto ne

pa ko ti smeta da odeš. u eu si

Go to Top of Page

lwood
Advanced Member

Colombia
47359 Posts

Member since 09/12/2005

Posted - 28/08/2015 : 20:11:08  Show Profile Show Extended Profile  Send lwood a Private Message
quote:

zašto pred napadom na Irak i Afganistan skoro nije bilo takvih problema?
to se pitam još danas, i to da li je i u Pakistanu rat?

u plemenskim područjima i nešto sitno u baluđistanu

Go to Top of Page

emirem
Advanced Member

10824 Posts

Member since 18/01/2010

Posted - 28/08/2015 : 20:11:24  Show Profile Show Extended Profile  Send emirem a Private Message
quote:

quote:

pa ko ti smeta da odeš. u eu si

Eeeeh..cuo sam puno tuznih prica iz SLO..
Sta se od prosle godine ljudi iz samo Jesenica iselilo cijele obitelji,za druge krajeve ne znam,via Österreich najvise...to sto su u uniji ne znaci da je i dobro..on bi samo otisao na visi level,iz dobrog na bolje...

Go to Top of Page

lwood
Advanced Member

Colombia
47359 Posts

Member since 09/12/2005

Posted - 28/08/2015 : 20:13:19  Show Profile Show Extended Profile  Send lwood a Private Message
iz jesenica su odlazili radit u austriju još prije dvajst godina

Go to Top of Page
Page: of 224 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Topic Locked
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.88 seconds. Snitz Forums 2000