Author |
Topic |
igor 12
stripovi.com suradnik
4621 Posts
Member since 24/01/2013 |
Posted - 28/08/2015 : 08:59:40
|
bogamidraga,
da men neko da deset iljada dolara da mi guzica puta vidi,
odma bi potpiso.
jel ima neki regrutacijski centar đe se moš prijavit? |
Vamos a la playa tralalalala |
|
|
igor 12
stripovi.com suradnik
4621 Posts
Posted - 28/08/2015 : 09:03:29
|
čuo sam za te rotschilde,oni su i ukrajinsku krizu proizveli.
valjda se oće dočepat ukrajinskog žita, a ne znaju da je sve više ljudi intolerantno na gluten |
|
|
KRAS
Advanced Member
Slovenia
7774 Posts
Member since 18/05/2003 |
Posted - 28/08/2015 : 09:16:07
|
Imas regrutni centar u dolini preseva.tu se sad okuplja silna islamska armija.samo piš udaljeno od slavnog kosovo polja gdje je dobri murat okupio svoje prasinare sa istim ciljem |
|
|
Johnny Difool
Advanced Member
Croatia
13988 Posts
Member since 21/02/2010 |
Posted - 28/08/2015 : 09:31:03
|
Komentar Vuka Perišića na tportalu:
http://www.tportal.hr/vijesti/komentari/394328/Sjecate-li-se-da-svijet-nije-htio-niti-zidovske-izbjeglice-prije-2-svjetskog-rata.html
Drage dame i gospodo birači, poštovane građanke i građani, izvolite suspregnuti vaše ksenofobične i nacionalističke porive, izvolite odustati od vaše moralne panike koja se pred drugačijim i različitim osjeća ugroženom. Ove nesretnike koji opsjedaju granice naše Unije pustit ćemo unutra ako želimo ostati ljudi, ako želimo sačuvati mirnu savjest. Kakva korist od demokracije koja je namijenjena samo odabranima i je li demokracija za odabrane još uvijek demokracija ili je puki malograđanski snobizam i tiranija licemjerja? Budete li glasovali za one koji se protive imigraciji znajte da ćete postati suučesnici u zločinu i pogaziti sve zbog čega je Europa zaslužila, ili pokušala zaslužiti, da bude nazvana civilizacijom.
Najveće europske istine izgovorene su pod vješalima, rekao je Krleža još prije osamdesetak godina. Europa je shizofreno raspolućena između svojeg bogatog intelektualnog nasljeđa (koje je, ne zaboravimo, kada je nastajalo doživljavano kao skandal) i vjerskih i etničkih ratova, između udobnih kavana i masovnih gubilišta. To isto shizofreno nasljeđe ne dopušta Europi da krene putem kontinentalne građanske federacije koja će jednom zauvijek dokinuti suverenu nacionalističku samovolju, to ishodište svih europskih patnji u posljednjih dvije stotine godina i utočište onog istog mentaliteta koji prezire sve koji ne govore njegovim jezikom, ne slave iste blagdane, nemaju svijetlu put i – onaj malograđanski i dosadni – bečki novogodišnji koncert ne doživljavaju kao vrhunac takozvane "kulture".
A ima i ponešto o stinkyjevoj "samoobmani o svojoj superiornosti".
|
Ja necu imati s kim ostati mlad ako svi ostarite, i ta ce mi mladost teško pasti... |
Edited by - Johnny Difool on 28/08/2015 09:47:02 |
|
|
igor 12
stripovi.com suradnik
4621 Posts
|
ninel
Senior Member
Serbia
1583 Posts
Member since 16/11/2004 |
Posted - 28/08/2015 : 10:00:28
|
quote: Originally posted by teller
ljudi su to, dopalo se to nama ili ne... vjera i ostale razlike nisu važne... trebaju pomoč i moramo jim pomoči koliko je u našoj moći... trebamo se postavit u njihovo kožu, nije to da nas ne može snaći... žalostno da postoji dilema kod nekih...ja je ne vidim... možda možemo razgovarat samo na koji način i u kojoj mjeri pomoći... jedino to. ostalo je jadno,podlo,odvratno,cinično,glupo,egoistički itd...itd a pre svega neljudsko..ako smo več ljudi... a ponekad pomislim da neki i nisu.
Dobro napisano, Teleru! |
http://www.youtube.com/watch?v=SSRVtlTwFs8&feature=related |
|
|
lwood
Advanced Member
Colombia
47357 Posts
Member since 09/12/2005 |
|
lwood
Advanced Member
Colombia
47357 Posts
Posted - 28/08/2015 : 10:12:58
|
quote: Originally posted by Johnny Difool
Komentar Vuka Perišića na tportalu:
http://www.tportal.hr/vijesti/komentari/394328/Sjecate-li-se-da-svijet-nije-htio-niti-zidovske-izbjeglice-prije-2-svjetskog-rata.html
Drage dame i gospodo birači, poštovane građanke i građani, izvolite suspregnuti vaše ksenofobične i nacionalističke porive, izvolite odustati od vaše moralne panike koja se pred drugačijim i različitim osjeća ugroženom. Ove nesretnike koji opsjedaju granice naše Unije pustit ćemo unutra ako želimo ostati ljudi, ako želimo sačuvati mirnu savjest. Kakva korist od demokracije koja je namijenjena samo odabranima i je li demokracija za odabrane još uvijek demokracija ili je puki malograđanski snobizam i tiranija licemjerja? Budete li glasovali za one koji se protive imigraciji znajte da ćete postati suučesnici u zločinu i pogaziti sve zbog čega je Europa zaslužila, ili pokušala zaslužiti, da bude nazvana civilizacijom.
Najveće europske istine izgovorene su pod vješalima, rekao je Krleža još prije osamdesetak godina. Europa je shizofreno raspolućena između svojeg bogatog intelektualnog nasljeđa (koje je, ne zaboravimo, kada je nastajalo doživljavano kao skandal) i vjerskih i etničkih ratova, između udobnih kavana i masovnih gubilišta. To isto shizofreno nasljeđe ne dopušta Europi da krene putem kontinentalne građanske federacije koja će jednom zauvijek dokinuti suverenu nacionalističku samovolju, to ishodište svih europskih patnji u posljednjih dvije stotine godina i utočište onog istog mentaliteta koji prezire sve koji ne govore njegovim jezikom, ne slave iste blagdane, nemaju svijetlu put i – onaj malograđanski i dosadni – bečki novogodišnji koncert ne doživljavaju kao vrhunac takozvane "kulture".
A ima i ponešto o stinkyjevoj "samoobmani o svojoj superiornosti".
po ovoj logici može se pola planete doselit u eu. |
narocito na one koji su uspješni.
|
|
|
igor 12
stripovi.com suradnik
4621 Posts
|
igor 12
stripovi.com suradnik
4621 Posts
Posted - 28/08/2015 : 11:32:59
|
quote: Originally posted by KRAS
Imas regrutni centar u dolini preseva.tu se sad okuplja silna islamska armija.samo piš udaljeno od slavnog kosovo polja gdje je dobri murat okupio svoje prasinare sa istim ciljem
što osmanlije nisu osvojile mačem,osvojiće emigranti. neka,neka,nisu ni balkanci vesla sisali pa da glume vojnu krajinu i čuvaju guzice dekadentnim europljanima fino sve to propustit do austrije,njemačke,francuske a ne ih sprečavat i gradit zidove |
Edited by - igor 12 on 28/08/2015 11:58:55 |
|
|
lwood
Advanced Member
Colombia
47357 Posts
|
lwood
Advanced Member
Colombia
47357 Posts
|
jaki
Advanced Member
Croatia
27114 Posts
Member since 13/03/2004 |
Posted - 28/08/2015 : 12:24:07
|
quote: Originally posted by igor 12
provest im struju i interner i nek se zajebavaju,
ko mi..
Ovim postom si mi posta najomiljeniji lik sa foruma Nije da ćeš nešto dobit od toga |
Ja sam fetišist papira! |
|
|
jaki
Advanced Member
Croatia
27114 Posts
|
igor 12
stripovi.com suradnik
4621 Posts
Posted - 28/08/2015 : 12:51:37
|
quote: Originally posted by jaki
provest im struju i interner i nek se zajebavaju,
ko mi..
Ovim postom si mi posta najomiljeniji lik sa foruma Nije da ćeš nešto dobit od toga
drago mi je vidjet da me bar neko voli,
naime,dok sam bio mali nijedno dijete se nije htjelo igrat sa mnom,
pa mi je mama morala vezat kremenadl oko gležnja,da se psi bar sa mnom poigraju.
ps,bilježim se unaprijed na neke popuste na tvojim aukcijama |
|
|
Poli
Advanced Member
Slovenia
38181 Posts
Member since 26/10/2007 |
|
stinky
stripovi.com suradnik
Croatia
13166 Posts
Member since 29/12/2001 |
Posted - 28/08/2015 : 13:12:57
|
džoni diful, ti si ili poludio po ovoj vrućini ili sam ti posljednjih dana postao idol (ili je to jedno te isto)
možeš li pojasniti po čemu si ti (ili pisac ovog, moram reći, ispraznog članka) 'ljudskiji' čovjek od mene? zato što na svoju zastavu kačiš ovakve parole? izvadio si crvenu i plavu (a fali ti bijela u sredini, e onda bi to već bilo konkretno)
ne, ja ne mislim da si ti nešto u prednosti, da je tvoja dobrota, pravednost, moralnost ispred moje, zato što ne hrlim ko guska u maglu. pustite vi te priče o ljudima; da, ljudima treba pomoći, zapravo, svatko (čak mislim da većina ima takve 'prirodne' instinkte) pomaže čovjeku. ali, ovdje se ne radi o tako jednostavnim stvarima, o apstraktnim načelima. tu se barata masovnim poretcima, a ne čovjekom. pisati ovakve besadržajne stvari (na sva usta) je prije odraz SLABOSTI, a ne jakosti (moralne, intelektualne ili kakve već). koliko bi ih ti 'pustio'? bi li primio milijun nesretnika? li je to premala cifra? jel može u skladu s apstraktnim načelom - svi, koliko god želi? ili i tvoja građanaska savjest ima mjernu jedinicu? 10 tisuća, recimo?
ne, johnny difool, nisam za to da se ozbiljne stvari vode pukim parolama. onaj tko je jak, moralno, intelektualno, životno, ODREĐUJE pravila igre, to se zove političko promišljanje, a onda u skladu, djelovanje. slabići će hrliti, a pametni i jaki će pomoći drugima oprezno i pipljivo, dati mu tricu milosrđa: asimilaciju 'prirodnim' putem u budućnosti ili u nešto bližoj, integraciju. dobra stara Europa još ima snage igrati jako, i to je dobro. kad jednom prevagnu difuli, onda potop, rastapanje u masi barbara koji će dalje pronositi njenu kulturu, samo ovaj put primijenjenu na vlastiti duhovni standard.
|
|
|
jaki
Advanced Member
Croatia
27114 Posts
Posted - 28/08/2015 : 13:14:53
|
ps,bilježim se unaprijed na neke popuste na tvojim aukcijama
Toliko mi drag nisi |
Ja sam fetišist papira! |
|
|
izivko
Advanced Member
Germany
12761 Posts
Member since 25/07/2003 |
|
emirem
Advanced Member
10824 Posts
Member since 18/01/2010 |
Posted - 28/08/2015 : 13:47:41
|
Jucer citao u Spiegelu o poljskim izbjeglicama u okolici Teherana 1943... Samo info na razmisljanje kako danas ti isti istocno-"europljani" misle o svojim jos istocnijim susjedima...
A ne mislim na Ruse... |
"Kompromisi u kolekcionarstvu su one stvari koje ce ti omoguciti da dozivis starost sa pozamasnom ustedjevinom!" |
|
|
KRAS
Advanced Member
Slovenia
7774 Posts
Posted - 28/08/2015 : 14:03:08
|
EU ima pola milijarde stanovnika..jos pet miliona nebi nista znacilo.samo ih fino rasporedit..malo u liku nek cuvaju ovce.maalo na more.malo u planine.malo po gradovima...necemo se valjda ponasat ko nacisti.iako sudeci po komentarima zeljan sam ruskih gusjenicara vise nego ikad |
|
|
Johnny Difool
Advanced Member
Croatia
13988 Posts
Member since 21/02/2010 |
Posted - 28/08/2015 : 14:10:37
|
quote: Originally posted by stinky
džoni diful, ti si ili poludio po ovoj vrućini ili sam ti posljednjih dana postao idol (ili je to jedno te isto)
možeš li pojasniti po čemu si ti (ili pisac ovog, moram reći, ispraznog članka) 'ljudskiji' čovjek od mene? zato što na svoju zastavu kačiš ovakve parole? izvadio si crvenu i plavu (a fali ti bijela u sredini, e onda bi to već bilo konkretno)
ne, ja ne mislim da si ti nešto u prednosti, da je tvoja dobrota, pravednost, moralnost ispred moje, zato što ne hrlim ko guska u maglu. pustite vi te priče o ljudima; da, ljudima treba pomoći, zapravo, svatko (čak mislim da većina ima takve 'prirodne' instinkte) pomaže čovjeku. ali, ovdje se ne radi o tako jednostavnim stvarima, o apstraktnim načelima. tu se barata masovnim poretcima, a ne čovjekom. pisati ovakve besadržajne stvari (na sva usta) je prije odraz SLABOSTI, a ne jakosti (moralne, intelektualne ili kakve već). koliko bi ih ti 'pustio'? bi li primio milijun nesretnika? li je to premala cifra? jel može u skladu s apstraktnim načelom - svi, koliko god želi? ili i tvoja građanaska savjest ima mjernu jedinicu? 10 tisuća, recimo?
ne, johnny difool, nisam za to da se ozbiljne stvari vode pukim parolama. onaj tko je jak, moralno, intelektualno, životno, ODREĐUJE pravila igre, to se zove političko promišljanje, a onda u skladu, djelovanje. slabići će hrliti, a pametni i jaki će pomoći drugima oprezno i pipljivo, dati mu tricu milosrđa: asimilaciju 'prirodnim' putem u budućnosti ili u nešto bližoj, integraciju. dobra stara Europa još ima snage igrati jako, i to je dobro. kad jednom prevagnu difuli, onda potop, rastapanje u masi barbara koji će dalje pronositi njenu kulturu, samo ovaj put primijenjenu na vlastiti duhovni standard.
Na prvo boldano: možda je "ljudskiji" prejaka i neprimjerena riječ, ali u svakom slučaju ja ne njegujem onu samoobmanu o vlastitoj (šire: europskoj, civilizacijskoj, rasnoj, religijskoj, kulturnoj...) superiornosti, temeljene na samim činjenicama o boji kože, o povijesti i tradiciji, nekakvoj vjerskoj ili kulturnoj nadmoći - jer one s druge strane (zapravo, s bilo koje strane) smatram u svemu apsolutno ravnopravne sebi tj. nama.
I da se kojim slučajem nađem unutar zida ili bodljikave žice podignute na granici s bilo kojom državom, smatrao bih da su me zatočili u logoru, jer bih i doslovce bio unutar zidova i unutar žice.
Drugo boldano: nema broja izbjeglica koji bih ovako napamet mogao reći da bismo u Hrvatskoj ne mogli ili trebali, nego morali primiti. Taj je broj nažalost konačan, znam, a on ovisi o maksimumu smještajnih kapaciteta koji kao država možemo podnijeti da bismo pomogli svakom pojedincu kojem to možemo. Taj broj dakle nije ni 10 tisuća ni milijun, ali odgovara maksimumu koji bismo mogli podnijeti.
Zanimljivo, kad sam birao boje za boldanje ulomaka iz komentara, nisam ni u primisli imao koje boje biram, gledao sam tek koje su redom odozgor prema dolje izraženije i time efektnije za isticanje onog što smatram bitnim. Ali srećom pa si ti uvijek spreman prepoznavati nacionalne simbole i ondje gdje ih nema i gdje im nije mjesto.
A to što se u nekim temama jučer i danas dotičem tebe, to je zbog toga što se u postanju za razliku od goleme većine ostalih barem trudiš obrazlagati svoje stavove, pa si zbog toga i forumaš s kojim ima smisla o nečemu polemizirati, jer ti nije sve fora, dosjetka i lakonski "nek´ se nose" ili "pa što ima veze zid, ne grade ga između članica EU?".
Stvar je u tome da i kad ga ne grade između članica, grade ga među ljudima, a to je i puno gore nego postavljanje barijera među administrativnim nacionalnim zajednicama. Jer ne želim da između mene (i u metaforičkom i u doslovnom smislu) nitko nikad svojevoljno ne gradi zid prema bilo kome drugome, ne želim da me itko ikad administrativno odvaja od bilo koga za koga je prosudio da ne zavređuje "uživanje" u mojoj (moje države, civilizacije, rase, vjere, kulture) civiliziranosti, kultiviranosti, duhovnosti i svemu onom što ti navodiš upravo kao razloge za podizanje zidova i podupiranje stava o europskoj superiornosti.
Između mene i sirijskog izbjeglice s doktoratom recimo iz medicine koji u skladu s uvriježenim - i pogrešnim - predodžbama mašta o boljem, sigurnijem, urednijem i sve u svemu ljepšem životu negdje u zapadnoj Europi (pogrešnim jer ga na žuđenom cilju umjesto toga čekaju rasizam, šovinizam, šikaniranje zbog boje kože i sve ostalo iz asortimana vječne europske ksenofobije), ima više sličnosti nego između mene i recimo Wolfganga Schaublea, Angele Merkel ili nekog EU-birokrata koji određuje tko smije uživati u "raju" zvanom Europa, a tko ne.
|
Ja necu imati s kim ostati mlad ako svi ostarite, i ta ce mi mladost teško pasti... |
|
|
emirem
Advanced Member
10824 Posts
Member since 18/01/2010 |
Posted - 28/08/2015 : 14:14:57
|
quote: Originally posted by KRAS
EU ima pola milijarde stanovnika..jos pet miliona nebi nista znacilo.samo ih fino rasporedit..malo u liku nek cuvaju ovce.maalo na more.malo u planine.malo po gradovima...necemo se valjda ponasat ko nacisti.iako sudeci po komentarima zeljan sam ruskih gusjenicara vise nego ikad
U vecini stvari se ne slazem s tobom kako komentiras neke stvari, ali po internet-ksenofobima oni bi najradije otvorili Oswiezym opet, a onda bi ti gusjenicari potjerali te "ciste" svih vrsta... |
"Kompromisi u kolekcionarstvu su one stvari koje ce ti omoguciti da dozivis starost sa pozamasnom ustedjevinom!" |
|
|
lwood
Advanced Member
Colombia
47357 Posts
Posted - 28/08/2015 : 14:20:28
|
znaš li ti koliko gladnih i jadnih ima na ovoj planeti? puno jadnih od ovih šta upravo prolaze balkanom. nisan primjetia da ste ih u navali humanosti igdi spomenili. |
narocito na one koji su uspješni.
|
|
|
KRAS
Advanced Member
Slovenia
7774 Posts
Posted - 28/08/2015 : 14:32:18
|
quote: Originally posted by lwood
znaš li ti koliko gladnih i jadnih ima na ovoj planeti? puno jadnih od ovih šta upravo prolaze balkanom. nisan primjetia da ste ih u navali humanosti igdi spomenili.
jes.ali libiju.siriju.irak unistila je zapadna demokracija i jedino ispravno je da primimo ljude iz tih porusenih drzava |
|
|
Topic |
|
|
|