Author |
Topic |
Poli
Advanced Member
Slovenia
38181 Posts
Member since 26/10/2007 |
|
Poli
Advanced Member
Slovenia
38181 Posts
|
andjusticeforall
Advanced Member
Croatia
3077 Posts
Member since 09/12/2009 |
Posted - 27/08/2015 : 13:38:53
|
quote: Originally posted by delboj
quote: Originally posted by lwood promjena "mentaliteta" je nemoguča u zadanim materijalno društvenim uvjetima.(uostalom to i delboj priznaje iako mu nije jasno zašto)
Ne, jasno je meni zašto je to tako, ja samo kažem da je i bez tih zakona došlo do pada. Ali te zakone svakako nikako ne mogu podržati.
Pa ok, samo što ti zakoni ne kažu da ti moraš odma ić oženit nekog tipa, ako sam ja dobro razumio, to je kao samo za one koji to žele?
Ili griješim? |
https://hrvatskiautorskistrip.blogspot.com/ |
|
|
Tonto
Advanced Member
8648 Posts
Member since 11/02/2012 |
|
delboj
stripovi.com suradnik
Bosnia and Herzegovina
17166 Posts
Member since 01/03/2004 |
Posted - 27/08/2015 : 13:58:36
|
Pa bilo je i prije tih koji su željeli, ali po zakonu nisu mogli. Ali činjenica je da danas i bez toga postoje veliki problemi, to hoću da kažem, ništa drugo. |
|
|
andjusticeforall
Advanced Member
Croatia
3077 Posts
|
Tonto
Advanced Member
8648 Posts
Posted - 27/08/2015 : 14:34:34
|
quote: Originally posted by Amos
quote: Originally posted by lwood
od gomile ovog šta si napisa osvrniču se samo na ovo. koji su to molin te zakoni? npr njemačka izumire od 70-tih ako čemo več o demografiji.
Europa je počela izumirati od 60-ih i seksualne revolucije.
Što se tiče zakona, gdje početi? Propisi kojima se: - olakšavaju razvodi brakova i potiču izvanbračni načini života, - maksimalno pojednostavljuje vršenje pobačaja i omogućava neviđena dostupnost kontracepcijskih tableta - stvaraju sustavi za oduzimanje djece od roditelja i predaju te djece državi na skrb, - legaliziraju svi oblici gej životnih zajednica uz to da im se omogućuje posvajanje djece, - legalizira eutanazija
Kada se uz ovo pridoda pumpanje suvremene kulture i medija da se mora biti cool i lijep, putovati po svijetu i poznavati vrste vina, sve provati i udovoljiti sebi, da se mora biti zabavan, mlad, dobro odjeven, odmarati se na Tajlandu i Kubi, znati razliku između kajenskog i sečuanskog papra, jedriti pod Južnim križem i hajkati na Svalbardu, pri čemu su djeca, starci, nemoćni i bolesni samo smetnja koje se treba riješiti video igrama i staračkim domovima, onda nije čudo da stvar ide k vragu.
Ako nisi, pogledaj Žal, propadanje zajednice počinje kada fakofiraju da umre na osami onoga jadnika što mu je morski pas otkinuo nogu jer mu ne mogu slušati jauke.
Moralna propast vodi prema konačnoj propasti.
...a ja ću se pored hrpe pizdarija što si nadrobio osvrnuti na boldano jer se tiče mene osobno. Dakle, ja sam danas sretno rastavljena osoba i u sretnoj vezi s drugom osobom već tri godine. Moja bivša žena je također sretna s drugom osobom, nas dvoje skupa nismo funkcionirali i nismo bili sretni... samim time naše dijete nije moglo rasti sretno u takvom okruženju. Danas smo jako dobri prijatelji, nemamo apsolutno nikakvih problema i sve funkcionira točno kako treba. I naše dijete je, opet, samim time sretnije, ima sve što mu je potrebno i bezuvjetnu ljubav oba roditelja.
Dakle, u ime svojeg poimanja moralnosti ti bi meni htio cijeli taj postupak razvoda otežati... stajati na putu mojoj sreći... i ne samo mojoj... e pa dragi moj... |
The less I have the more I am a happy man |
|
|
Poli
Advanced Member
Slovenia
38181 Posts
|
Amos
Senior Member
Croatia
2896 Posts
Member since 03/01/2011 |
Posted - 27/08/2015 : 15:04:58
|
quote: Originally posted by Tonto
quote: Originally posted by Amos
od gomile ovog šta si napisa osvrniču se samo na ovo. koji su to molin te zakoni? npr njemačka izumire od 70-tih ako čemo več o demografiji.
Europa je počela izumirati od 60-ih i seksualne revolucije.
Što se tiče zakona, gdje početi? Propisi kojima se: - olakšavaju razvodi brakova i potiču izvanbračni načini života, - maksimalno pojednostavljuje vršenje pobačaja i omogućava neviđena dostupnost kontracepcijskih tableta - stvaraju sustavi za oduzimanje djece od roditelja i predaju te djece državi na skrb, - legaliziraju svi oblici gej životnih zajednica uz to da im se omogućuje posvajanje djece, - legalizira eutanazija
Kada se uz ovo pridoda pumpanje suvremene kulture i medija da se mora biti cool i lijep, putovati po svijetu i poznavati vrste vina, sve provati i udovoljiti sebi, da se mora biti zabavan, mlad, dobro odjeven, odmarati se na Tajlandu i Kubi, znati razliku između kajenskog i sečuanskog papra, jedriti pod Južnim križem i hajkati na Svalbardu, pri čemu su djeca, starci, nemoćni i bolesni samo smetnja koje se treba riješiti video igrama i staračkim domovima, onda nije čudo da stvar ide k vragu.
Ako nisi, pogledaj Žal, propadanje zajednice počinje kada fakofiraju da umre na osami onoga jadnika što mu je morski pas otkinuo nogu jer mu ne mogu slušati jauke.
Moralna propast vodi prema konačnoj propasti.
...a ja ću se pored hrpe pizdarija što si nadrobio osvrnuti na boldano jer se tiče mene osobno. Dakle, ja sam danas sretno rastavljena osoba i u sretnoj vezi s drugom osobom već tri godine. Moja bivša žena je također sretna s drugom osobom, nas dvoje skupa nismo funkcionirali i nismo bili sretni... samim time naše dijete nije moglo rasti sretno u takvom okruženju. Danas smo jako dobri prijatelji, nemamo apsolutno nikakvih problema i sve funkcionira točno kako treba. I naše dijete je, opet, samim time sretnije, ima sve što mu je potrebno i bezuvjetnu ljubav oba roditelja.
Dakle, u ime svojeg poimanja moralnosti ti bi meni htio cijeli taj postupak razvoda otežati... stajati na putu mojoj sreći... i ne samo mojoj... e pa dragi moj...
Pitanje je tko ovdje od nas dva piše pizdarije i bajke?
Svatko zna najbolje za sebe, pa tako i ti za svoj život, mene to ne zanima i zato neću odgovarati na osobne detalje koje si iznio.
Rastava je veliko zlo koje najgore posljedice ostavlja baš na djeci (slagao se ti s tim ili ne, ali tako je), iako stoji da je u pojedinim slučajevima situacija tako loša da nema drugog rješenja. Moj gornji napis je kritika sustava koji olakšava i trivijalizira rastave.
Otvaraš tešku temu braka o kojoj bi se moglo puno raspravljati, a ovaj topic nije o tome. |
Uža san gledati Inspektora Rexa, ali odusta san kad su prominili pasa. |
|
|
Tonto
Advanced Member
8648 Posts
Posted - 27/08/2015 : 15:27:43
|
>Rastava je veliko zlo koje najgore posljedice ostavlja baš na djeci (slagao se ti s tim ili ne, ali tako je) ... daj ne seri, ti si baš kompetentan za to ustrvrditi i iznositi kao apsolutnu istinu.
Nemam daljne potrebe komentirati tvoje nebulozune upise jer može dovesti samo do kidanja mojih živaca
...ostali, izvinite na offtopicu i mojoj reakciji
idem na kupanje |
|
|
stinky
stripovi.com suradnik
Croatia
13166 Posts
Member since 29/12/2001 |
Posted - 27/08/2015 : 15:28:58
|
quote: Originally posted by Tonto ti bi meni htio ... stajati na putu mojoj sreći...
nemoj me krivo shvatiti, tonto, ali...
... evo presvisnut ću zbog tvoje sreće. nemam drugih preokupacija, jedino mi tvoja sreća pokazuje put.
ajde, da se ne zezam. meni je drago da si ti sretan, ne znam jel možeš ti uopće uhvatiti te suptilnosti. ali, po onome što sam vidio od tebe, onako kako si mi se pokazao na forumu, moram reći da ne vjerujem da ti funkcioniraš (kako kažeš) dobro, točno kako treba. ne, ti uopće ne funkcioniraš kako treba, tvoja razmišljanja su profulana. eto, tako te ja doživljavam.
stoga me ni ne čudi tvoj slučaj, gotovo je tipičan (eto, moram te srozati do tipa, a ne u tvojoj neponovljivoj individualnosti ---- ali, kad te ne poznam, a niti, prema viđenome, imam preveliku želju te upoznavati). slučaj lovaca na sreću.
ali Nietzsche reče: Čovjek ne teži sreći. To čini jedino Englez.
eto, ne znam jel si ti Englez, tonto. valjda pomalo jesi.
valja odvagnuti "sreću", olako zadovoljenje i ispunjenje privatnih fantazija i podnošenje određenih "žrtvi", nositi se sa posljedicama bitnih odluka (brak). tu je prostor sumnje, u koji Amos opravdano upire prst (možda se nije sasvim dobro izrazio). njemu se čini (a i meni počesto izgleda) da, što se kaže, kamo god se okreneš sve sam peder. sve neki lovci na sreću, olako, svi tobože 'zaslužuju' nešto, svi bi odmah, svi bi da sve "funkcionira kako treba". a koliko su dali, koliko su se dali u to ostvarenje sreće, e to je pitanje...
dobro, ostavljam mogućnost da se ja varam i da si ti pravi čovjek. da si učinio sve, pa kad ne ide - ne ide. moe biti i to. ali model tvog razmišljanja, ma to mi je - baš slabo. |
|
|
Tonto
Advanced Member
8648 Posts
|
Amos
Senior Member
Croatia
2896 Posts
Member since 03/01/2011 |
Posted - 27/08/2015 : 15:42:28
|
quote: Originally posted by Tonto
>Rastava je veliko zlo koje najgore posljedice ostavlja baš na djeci (slagao se ti s tim ili ne, ali tako je) ... daj ne seri, ti si baš kompetentan za to ustrvrditi i iznositi kao apsolutnu istinu.
Nemam daljne potrebe komentirati tvoje nebulozune upise jer može dovesti samo do kidanja mojih živaca
Nemoj vrijeđati i ljutiti se. Baci se u more, ohladi glavu i vidjet ćeš da će ti nadoći kako sam u pravu. |
Uža san gledati Inspektora Rexa, ali odusta san kad su prominili pasa. |
|
|
stinky
stripovi.com suradnik
Croatia
13166 Posts
Member since 29/12/2001 |
|
Tonto
Advanced Member
8648 Posts
Posted - 27/08/2015 : 15:57:02
|
quote: Originally posted by stinky
ajde nemoj se smrtno uvrijediti. pričamo, uostalom ti si započeo...
...i ja ću završiti. Nebitan si mi, barem ne toliko kao ja tebi pa da se gotovo svaki put kad se periodično pojaviš na forumu očešeš o neki moj upis.
Amosa ću pustiti na miru da živi sretan u svojim iluzijama. |
|
|
Sneaksie Thiefsie
Advanced Member
4634 Posts
Member since 22/04/2008 |
|
senokute
Senior Member
Germany
1367 Posts
Member since 08/01/2011 |
Posted - 27/08/2015 : 20:08:28
|
Valjalo bi u ovom opštem jadu napomenuti i pohvaliti human i dostojanstven odnos Srbije prema izbjeglicama. Ako oni zbunjeni Madjari stvarno skroz zatvore granice i beha i hr bi se mogle ugledati na istočne komšije. Pokazali su veci nivo kulture i ljudskosti nego većina zemalja u Evropi. |
|
|
|
andjusticeforall
Advanced Member
Croatia
3077 Posts
|
lwood
Advanced Member
Colombia
47352 Posts
Member since 09/12/2005 |
Posted - 27/08/2015 : 22:50:00
|
quote: Originally posted by senokute
Valjalo bi u ovom opštem jadu napomenuti i pohvaliti human i dostojanstven odnos Srbije prema izbjeglicama. Ako oni zbunjeni Madjari stvarno skroz zatvore granice i beha i hr bi se mogle ugledati na istočne komšije. Pokazali su veci nivo kulture i ljudskosti nego većina zemalja u Evropi.
moglo bi se to srbiji obit o glavu |
narocito na one koji su uspješni.
|
|
|
andjusticeforall
Advanced Member
Croatia
3077 Posts
Posted - 27/08/2015 : 23:13:14
|
[quote]Originally posted by senokute
Valjalo bi u ovom opštem jadu napomenuti i pohvaliti human i dostojanstven odnos Srbije prema izbjeglicama. Ako oni zbunjeni Madjari stvarno skroz zatvore granice i beha i hr bi se mogle ugledati na istočne komšije. Pokazali su veci nivo kulture i ljudskosti nego većina zemalja u Evropi.
Jel Orban nešto u rodu s Netanjahuom i Erdoganom?
|
Edited by - andjusticeforall on 27/08/2015 23:13:52 |
|
|
lwood
Advanced Member
Colombia
47352 Posts
Member since 09/12/2005 |
|
andjusticeforall
Advanced Member
Croatia
3077 Posts
Posted - 27/08/2015 : 23:40:33
|
koliko ja znam nije inače i estonci planiraju zid prema rusiji.
Nego sve te zemlje, s rođama na vlasti, bi trebale, jebiga usvojiti ova četiri jednostavna pravila, koja zapravo odražavaju želje naroda, pa sa tako i zovu - ŽELJE NARODA, to jim je jedini spas od NATO zveri, pederskog lobija koji drma EU, zavere Vatikana, Novog svjetskog poretka, GNK Dinamo će dočekat proljeće u Europi, zajedništvo u državi Hrvatskoj (koja se inače zove Republika Hrvatska), dakle zajedništvo bi ojačalo, nenarodna vlas bi se urušila u samu sebe, prestalo bi s izjednačavanjem agreosroa i žrtve (osim u slučaju Ivice Šole kada piše o Šarli Hedbou, fuck it, they had it comin), no da ne duljim ođe nam leži spas, pa se ravnajte po istom (inače ste izdajničke pičke):
*suprotstaviti se marionetama koji se oslanjaju na vanjske elemente te imaju negativističke poglede
*suprotstaviti se onima koji pokušavaju ugroziti stabilnost države i progres nacije
*suprotstaviti se stranim nacijama koje se miješaju u unutarnja pitanja države
*slomiti kao zajedničkog neprijatelja sve unutarnje i vanjske destruktivne elemente Prekrasno zar ne?
|
|
|
andjusticeforall
Advanced Member
Croatia
3077 Posts
Posted - 27/08/2015 : 23:48:54
|
Evo ova prva stavka, cit.:
*suprotstaviti se marionetama koji se oslanjaju na vanjske elemente te imaju negativističke poglede
Bi se odmah mogla primjeniti na pisanije druga Lucića (koja su citirana par stranica unazad) i posredično tomu i na samo glasilo u kojem piše, a na isto se primjenjuje stavka dva:
*suprotstaviti se onima koji pokušavaju ugroziti stabilnost države i progres nacije
Očituje se kako isto ima tendenciju rušiliačku i opisanu u gore navedenoj stavci pa je stoga nužan prestanak postojanja istog jer bi to bio odraz želja naroda, a time i egzeplaran primjer zajedništva.
Samo da je to uvest u državi Hrvatskoj (koja se inače zove Republika Hrvatska), ali i susjednim našima i svi smo se spasli :D |
|
|
igor 12
stripovi.com suradnik
4621 Posts
Member since 24/01/2013 |
Posted - 28/08/2015 : 08:53:44
|
i ove izbjeglice što dolaze iz tih nevjerničkih zemalja,
pa ak se koji i naseli tu kod nas,nije greda,
pokrstit ćemo ih milom ili silom |
Vamos a la playa tralalalala |
Edited by - igor 12 on 28/08/2015 08:54:19 |
|
|
KRAS
Advanced Member
Slovenia
7774 Posts
Member since 18/05/2003 |
Posted - 28/08/2015 : 08:56:21
|
Dosad se pricalo da neki saudijski princ placa 5000dolara svakom emigrantu da spali sve mostove iza sebe.ranac i ajmo okupirat evropu
Po novoj teoriji.umesali se i dobri stari rotsildi.oni cak placaju 11000dolara i ajfon pride |
|
|
Topic |
|