Hamburg opstao, bas pogledao, 1:1 u 90 minuta, 1:2 u produzetku. Spasili se golom Diaza iz poklonjenog slobodnjaka u sudackoj nadoknadi i onda Nicolai Muller za prolaz u produzetku. 53 godine Bundeslige i brojac u Hamburgu na stadionu ide dalje, HSV je klub, a Bayern je quratz, bas sam sretan.
HSV - najviši poraz u povjesti Bundeslige, najmanje golova u jednoj sezoni - 25, najviša razlika između datih i dobijenih golova (-25) i oni još uspiju ostati u ligi ...
1860 Munchen uspio ostati u 2. ligi na isti način kao i HSV - gubili 0:1, onda niotkuda 1:1 i pre kraj susreta 2:1.
Ich bin kein Mensch, ich bin kein Tier, ich bin ein Panzer-Grenadier!
...caka je u tome što prve dvije godine od nastanka bundeslige u istoj nije bilo dozvoljeno nastupanje dva kluba iz istog grada, tako da je jaki Bayern morao propustiti to natjecanje zbog sudjelovanja Munchena 1860 u istoj, a taj Muchen se danas eto bori za opstanak u drugoj ligi!!!
Bundesliga je dosta mlado natjecanje, tek od 63. se igra koliko mi se cini, prije toga su bile razne regionalne lige, a i tadasnja drzava je bila odsjecena na dvije. I jos je Hamburg drugi grad po velicini. Pravi podvig je Athletic Bilbao koji nije ispao daleko starijem natjecanju sa igracima iz Baskije, Navarre, La Rioje i dva Francuza u cijeloj povijesti.
Napisao sam nedavno da ce dogodine u Francuskoj ispadati samo dva kluba i mislio sam da ce to biti opasan trend u ligama petice buduci da i u Njemackoj izravno ispada samo dva a treci u kvalifikacije. Ovdje se radilo o tome da samo dva ispadaju i nitko vise nista. Medjutim danas obrat, francuski savez nije prihvatio samovoljnu odluku udruzenja ligasa i njihovog predsjednika poprilicno ljigavog tipa Frederica Thirieza i dogodine opet tri ispadaju. Link na clanak L'Equipea: http://www.lequipe.fr/Football/Actualites/La-fff-repousse-sa-decision-sur-le-passage-a-deux-montees-deux-descentes/568052
Nisam gledao, ali mislim da nije neko posebno iznenađenje, Wolfsburg ima strašnu momčad, igrat će LP i nikako ne mogu shvatiti zašto Perišić želi otići...
Svaka čast na poštenim namjerama, u današnje vrijeme je to rijetkost.
Iz Leipziga su bili voljni odigrati novu utakmicu, nisu forsirali da se registrira u njihovu korist, međutim Njemački nogometni savez odlučio je drugačije.
Lewandowski će morati ovo ponoviti ako hoće srušit rekord Dietera Müllera koji je 1977. na utakmici Köln - Bremen 7-2 uvalio 6 komada što je rekord Bundeslige
5 golova jednog igrača na jednoj utakmici je viđeno u Bundesligi 13 puta ali niko nije bio ovako brz