forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 www.stripovi.com - svaštara - off topic diskusije
 Svaštara
 EU primanje izbjeglica i migranata
 New Topic New Poll New Poll
 Topic Locked
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 224

NESVRSTANI
Advanced Member

Croatia
10438 Posts

Member since 08/02/2006

Posted - 03/09/2015 : 14:50:56  Show Profile Show Extended Profile  Send NESVRSTANI a Private Message
quote:
Originally posted by tinton

quote:
Originally posted by NESVRSTANI

quote:

quote:

quote:
Originally posted by lwood

quote:

quote:

quote:
Originally posted by Willer

quote:

koje društvo? u hr? u slo? u srb?
zašto pišeš neodređeno.

Onoliko koliko svako od europskih i zapadnih društava to može učiniti. Pa naravno da nije isto VB i tri koja si naveo.

vidiš ?
mediji su te ispizdili ka i večinu ljudi koja nema običaj pratit šta se događa u svitu.
po čemu su to sirijske izbjeglice posebne da bi baš njima tribali masovno pomagat.
znaš li koliko je jučer npr u Africi pomrlo dice od gladi?
zašto njih niko ne spominje?
zašto niko ne spominje 2 milijuna izbjeglica u južnom sudanu?
ili one u srednjoafr. republici?
ili npru dr kongu?
ili npr muslimanske izbjeglice iz burme?
kako to da za njih nikome ne puca q?

Zato šta in nisu došli isprid kuće.

ne bi in ni ovi došli da ih nisu puštali.
di to ima da prođeš 3 granice a ne pokažeš nijedan papir?
i još daješ lažne podatke?

Kaže jedna poznata skupina pjesnika pod imenon Anthrax:
Killing
You pushed a button that's all you did
It's much harder to kill a man
If you've seen pictures of his kids

Dakle dok umiru i ja ih nevidin "Ic okej".
Zato i ne šalju kamere u Afriku.

Izbjeglice mogu bit i ovakve i onakve, neman formirano mišljenje.
Ono di iman formirano mišljenje je stav o Evropi i zapadnoj "civilizaciji" općenito.
Evropa je stara licemjerna kurvetina.
Blažen bija moj primitivni Balkan i nazadni Mediteran.

O, pa pokazao je i Balkan dosta licemjerja i u ovoj priči i prije nje.

Neusporedivo tintone.
Mi generalno jesmo primitivni čobani ali i čobani su ljudi.
Na zapadu ja čovika ne vidin.

Pusti primitivne čobane, o njima ne govorim.
Ja govorim o našoj licemjernosti i (još više) o licemjernosti naše dijaspore.

Kažeš pusti primitivne čobane a priča bi o našen licemjerju????
Kako ćemo pričat o nama a izostavit primitivne čobane?
Mi smo primitivni čobani.
Ja volin primitivne čobane.
Primitivni čoban će te kad te nađe zakopanog u snigu ugrijat, najist, napit i dat ti svoju najdražu ovcu da se zabaviš.
Ovaj napredni sa zapada će ti vatru naplatit 5 eura, vodu 2 eura, sendvič sa imaginarnin siron 5 eura, a ako oćeš ovcu e to je 50 eura.
Ako nemaš odma za platit nije frka, dat će ti povoljan kredit, a ti samo za vodu, sendvič, fetu vatre, i toplo runo založi vikendicu na Pelješcu.

Doli sve stranke!!!
Živili naši dušmani!!!

Edited by - NESVRSTANI on 03/09/2015 14:55:41
Go to Top of Page

Willer
stripovi.com suradnik

1300 Posts

Member since 10/08/2003

Posted - 03/09/2015 : 14:51:30  Show Profile Show Extended Profile  Send Willer a Private Message
quote:

Pa Balkan je skoro pa nebitan u svijetu pa naša licemjernost svakako neće odjeknuti.
A i nemamo ni moći poput g8 da bi se mogli ponašati poput njih.
A "uvođenje demokracije" nije tema pa ni neću o tome.

Kako nije, pa od toga sve započinje. Sadam jest bio diktator i masovni ubojica. Ali u njegovo vrijeme Al Qaeda i salafistička ideologija općenito, nije mogla primirisati granici Iraka. Isto tako, cijela naftna industrija Iraka bila je u vlasništvu države, jedino je manji dio prerađivačke bio u mješovitom vlasništvu.

I onda samo odjednom - paf, demokracija stiže u Irak, i narod Iraka uživa je do dana današnjega u neograničenim količinama!

Slijede masovna iseljenja i kao jedna od dalekih posljedica toga otvara se ovaj topic.
Go to Top of Page

tinton
stripovi.com suradnik

United Kingdom
19785 Posts

Member since 23/10/2011

Posted - 03/09/2015 : 14:56:45  Show Profile Show Extended Profile  Send tinton a Private Message
quote:

Pa nema se šta tu pričati, mi jesmo licemjerni. I točka.
Mi smo licmjerni primitivni čobani.
Volim ih i ja, ali dok ih ne moram gledati, dok stoje u svoja četiri zida, dok se ne eksponiraju i ne provociraju.

Dajte nam Banija Libre;može i mekokoricen (ali u boji obavezno)!
Go to Top of Page

tinton
stripovi.com suradnik

United Kingdom
19785 Posts

Member since 23/10/2011

Posted - 03/09/2015 : 15:00:20  Show Profile Show Extended Profile  Send tinton a Private Message
quote:

Primitivni čoban će te kad te nađe zakopanog u snigu ugrijat, najist, napit i dat ti svoju najdražu ovcu da se zabaviš.

A i poneki napredni sa zapada. Ili još bolje: zapadnjački čoban.

Ovaj napredni sa zapada će ti vatru naplatit 5 eura, vodu 2 eura, sendvič sa imaginarnin siron 5 eura, a ako oćeš ovcu e to je 50 eura.

A i pokoji primitivni balkanski čoban. Dat ću ti hint. Ime mu je Ivica.

Go to Top of Page

NESVRSTANI
Advanced Member

Croatia
10438 Posts

Member since 08/02/2006

Posted - 03/09/2015 : 15:03:14  Show Profile Show Extended Profile  Send NESVRSTANI a Private Message
quote:

quote:

Volim ih i ja, ali dok ih ne moram gledati, dok stoje u svoja četiri zida, dok se ne eksponiraju i ne provociraju.

E sa ovon točkon si mi sve objasnija.
Otkrivaš toplu vodu. Naravno da smo licemjerni, pa katolici smo pobogu.
ALi naše licemjerje je goli kurac za evropsko. To je ka da uspoređuješ Mladena Schwartza i Adolfa Hitlera. Oba su nacisti, i oba su glupani.
Jel to znači da su jednaki ili je dapače Mladen Schwartz opasniji od Adolfa?

Doli sve stranke!!!
Živili naši dušmani!!!
Go to Top of Page

tinton
stripovi.com suradnik

United Kingdom
19785 Posts

Member since 23/10/2011

Posted - 03/09/2015 : 15:04:01  Show Profile Show Extended Profile  Send tinton a Private Message
quote:

quote:

Pa Balkan je skoro pa nebitan u svijetu pa naša licemjernost svakako neće odjeknuti.

Kako nije, pa od toga sve započinje. Sadam jest bio diktator i masovni ubojica. Ali u njegovo vrijeme Al Qaeda i salafistička ideologija općenito, nije mogla primirisati granici Iraka. Isto tako, cijela naftna industrija Iraka bila je u vlasništvu države, jedino je manji dio prerađivačke bio u mješovitom vlasništvu.

I onda samo odjednom - paf, demokracija stiže u Irak, i narod Iraka uživa je do dana današnjega u neograničenim količinama!

Slijede masovna iseljenja i kao jedna od dalekih posljedica toga otvara se ovaj topic.

Sve ovisi što ti je bitnije. Lagodni život ili sloboda. Meni je osobno sloboda. I kao takvome mi je Sadamova diktatura apsolutno neprihvatljiva, ma koliko dobra činio za određeni postotak Iračana.

Go to Top of Page

tinton
stripovi.com suradnik

United Kingdom
19785 Posts

Member since 23/10/2011

Posted - 03/09/2015 : 15:06:03  Show Profile Show Extended Profile  Send tinton a Private Message
quote:

quote:

quote:

ALi naše licemjerje je goli kurac za evropsko. To je ka da uspoređuješ Mladena Schwartza i Adolfa Hitlera. Oba su nacisti, i oba su glupani.

Pa isti su. Samo što Schwartz nema Hitlerovu moć.
I da, mi smo jednaki licemjeri kao i Europljani. Samo to licemjerje u svijetu manje odjekuje, a mi sami ne želimo pogledati u zrcalo.

Edited by - tinton on 03/09/2015 15:07:10
Go to Top of Page

NESVRSTANI
Advanced Member

Croatia
10438 Posts

Member since 08/02/2006

Posted - 03/09/2015 : 15:12:39  Show Profile Show Extended Profile  Send NESVRSTANI a Private Message
quote:

quote:

quote:

quote:

I da, mi smo jednaki licemjeri kao i Europljani. Samo to licemjerje u svijetu manje odjekuje, a mi sami ne želimo pogledati u zrcalo.

Nisu isti.
Niti blizu.

Doli sve stranke!!!
Živili naši dušmani!!!
Go to Top of Page

Willer
stripovi.com suradnik

1300 Posts

Member since 10/08/2003

Posted - 03/09/2015 : 15:13:02  Show Profile Show Extended Profile  Send Willer a Private Message
quote:

quote:

quote:

Sve ovisi što ti je bitnije. Lagodni život ili sloboda. Meni je osobno sloboda. I kao takvome mi je Sadamova diktatura apsolutno neprihvatljiva, ma koliko dobra činio za određeni postotak Iračana.

Talibani su uspjeli biti još gori od Sadama pa se svejedno veliki dio antitalbanske undergorund opozicije protivio američkoj i NATO okupaciji. Razmisli zašto.

Go to Top of Page

tinton
stripovi.com suradnik

United Kingdom
19785 Posts

Member since 23/10/2011

Posted - 03/09/2015 : 15:18:27  Show Profile Show Extended Profile  Send tinton a Private Message
quote:

quote:

quote:

quote:

Talibani su uspjeli biti još gori od Sadama pa se svejedno veliki dio antitalbanske undergorund opozicije protivio američkoj i NATO okupaciji. Razmisli zašto.

Jasno je meni to. Samo pitanje je je li itko osim SAD-a dovoljno jak da se bori protiv njih.

Go to Top of Page

tinton
stripovi.com suradnik

United Kingdom
19785 Posts

Member since 23/10/2011

Posted - 03/09/2015 : 15:21:34  Show Profile Show Extended Profile  Send tinton a Private Message
quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Nisu isti.
Niti blizu.

Nego šta su.
Misliš da bi se Schwartz drugačije ponio na Htlerovom mjestu?

Go to Top of Page

Willer
stripovi.com suradnik

1300 Posts

Member since 10/08/2003

Posted - 03/09/2015 : 15:28:06  Show Profile Show Extended Profile  Send Willer a Private Message
quote:

Jasno je meni to. Samo pitanje je je li itko osim SAD-a dovoljno jak da se bori protiv njih.

Ali zar ne vidiš što je proizvela "američka borba protiv njih"? U Libiji danas postoje tri vlasti i rat nikada nije bio žešći. To je cijena koju treba platiti za što... za slobodu? Imaju li danas Libijci možda slobodu? Ma kakvu slobodu, imaju nikad gori užas, kojega trpe ni za što osim za "slobodnotržišno" zaposjedanje tuđih prirodnih bogatstava. Zar možda nije tako?

Iračani, Sirijsci, Jemenci? Nemaju ni slobodu ni lagodan život, sve što imaju je bijeg i pouzdanje kako u švercere tako u Europljane. Vidimo svaki dan do čega to dovodi.

I usput budi rečeno, sloboda nije samo glas na sumnjivim izborima i pravo na identitet, sloboda je isto tako i ekonomska moć da možeš upravljati svojim životom.
Go to Top of Page

tinton
stripovi.com suradnik

United Kingdom
19785 Posts

Member since 23/10/2011

Posted - 03/09/2015 : 15:34:09  Show Profile Show Extended Profile  Send tinton a Private Message
Kao što rekoh, u pravu si ti, niti ja sve to opravdavam. Samo govorim o dva velika zla između kojih je teško izabrati manje. A ipak se mora.

Go to Top of Page

Willer
stripovi.com suradnik

1300 Posts

Member since 10/08/2003

Posted - 03/09/2015 : 15:42:49  Show Profile Show Extended Profile  Send Willer a Private Message
quote:

Kao što rekoh, u pravu si ti, niti ja sve to opravdavam. Samo govorim o dva velika zla između kojih je teško izabrati manje. A ipak se mora.

Pa naravno da se mora izabrati između dva zla. Isti scenarij kao u Iraku prijetio je Siriji sredinom 2013. Francuski predsjednik idiot navijao je za rat. Da ga se poslušalo, strah me uopće pomisliti na što bi danas ličila još i Latakia... alevitski, druski, kršćanski, šijitski, kurdski (sve u navodnicima) dijelovi Sirije koji se još uvijek bore da izbjegnu najveću moguću katastrofu. E tek bi onda Europa vidjela što je to "izbjeglički val", ako ne i novu Ruandu.

Go to Top of Page

lwood
Advanced Member

Colombia
47389 Posts

Member since 09/12/2005

Posted - 03/09/2015 : 15:43:46  Show Profile Show Extended Profile  Send lwood a Private Message
bila bi to sigurno nova ruanda.

narocito na one koji su uspješni.
Go to Top of Page

NESVRSTANI
Advanced Member

Croatia
10438 Posts

Member since 08/02/2006

Posted - 03/09/2015 : 15:45:05  Show Profile Show Extended Profile  Send NESVRSTANI a Private Message
quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Nisu isti.
Niti blizu.

Nego šta su.
Misliš da bi se Schwartz drugačije ponio na Htlerovom mjestu?

Neznan.
Scwartz je bezopasna budala na iston nivou ka oni starci šta stavljaju pionirske kape u Kumrovcu.
Hitler je...

Ukratko , naše licemjerje je bezopasno i nema veze s ovin šta se trenutno dešava.

Doli sve stranke!!!
Živili naši dušmani!!!
Go to Top of Page

lwood
Advanced Member

Colombia
47389 Posts

Member since 09/12/2005

Posted - 03/09/2015 : 15:46:17  Show Profile Show Extended Profile  Send lwood a Private Message
zašto ti tintone misliš da su balkanci nešto pretjerano licemjerni?

Go to Top of Page

tinton
stripovi.com suradnik

United Kingdom
19785 Posts

Member since 23/10/2011

Posted - 03/09/2015 : 15:50:24  Show Profile Show Extended Profile  Send tinton a Private Message
quote:

Neznan.
Scwartz je bezopasna budala na iston nivou ka oni starci šta stavljaju pionirske kape u Kumrovcu.
Hitler je...

Ukratko , naše licemjerje je bezopasno i nema veze s ovin šta se trenutno dešava.

Pa trenutno je bezopasna budala kao što bi i Hitler vjerojatno bio dožiovljavan u ovakvoj situaciji.
A da se Schwartzu da nešto više važnosti, brzo bi se transformirao u opasnu budalu.

Ista stvar je s našim icemjerjem.

Edited by - tinton on 03/09/2015 15:51:10
Go to Top of Page

Willer
stripovi.com suradnik

1300 Posts

Member since 10/08/2003

Posted - 03/09/2015 : 15:50:29  Show Profile Show Extended Profile  Send Willer a Private Message
quote:

bila bi to sigurno nova ruanda.

Da. Scenarij iz Mosula i Sinjara od lani u Iraku x mnogo.
Go to Top of Page

lwood
Advanced Member

Colombia
47389 Posts

Member since 09/12/2005

Posted - 03/09/2015 : 15:53:15  Show Profile Show Extended Profile  Send lwood a Private Message
a vidi tek ovih licemjera ;

http://www.index.hr/vijesti/clanak/sirijci-bjeze-u-eu-jer-nemaju-gdje-drugdje-bogati-arapi-pobrinuli-su-se-da-tamo-ne-mogu-prezivjeti/839860.aspx

arapsko- islamska brača
ne jebu ih ni 2%,šta se ono kaže

Go to Top of Page

tinton
stripovi.com suradnik

United Kingdom
19785 Posts

Member since 23/10/2011

Posted - 03/09/2015 : 16:01:03  Show Profile Show Extended Profile  Send tinton a Private Message
quote:

Za početak, trube o europskom licemjerju, a ipak su odlučili ući u EU.

Drugi primjer: danas se gleda ksenofobno na nadolazeće izbjeglice, a kad nas na zapadu podcijenjuju i doživljavaju kao nižu rasu, to nam predstavlja problem.

Kao treće, imali smo i mi izbjeglice u ratu, a sad ne osjećamo ni dozu empatije prema ljudima koji su u istim problemima.

Udaljimo se od teme:

Četvrti (pomalo banalni) primjer: kad nam sudac u bilo kojem sportu dosudi sumnjivi faul, makar na centru, radi se o antihrvatskoj/antisrpskoj/antibosanskoj zavjeri i najvećim lopovima. Kad se suprotno ekipu ošteti na milijun načina, svi šute.

Treba još?

Go to Top of Page

tinton
stripovi.com suradnik

United Kingdom
19785 Posts

Member since 23/10/2011

Posted - 03/09/2015 : 16:02:37  Show Profile Show Extended Profile  Send tinton a Private Message
quote:

http://www.index.hr/vijesti/clanak/sirijci-bjeze-u-eu-jer-nemaju-gdje-drugdje-bogati-arapi-pobrinuli-su-se-da-tamo-ne-mogu-prezivjeti/839860.aspx

arapsko- islamska brača

Iskreno, ja da sam izbjeglica ne bih ni probao ići tamo. Jer Saudijska Arabija je samo potencijalni ISIS.
Makar bilo novca ko salate.

Go to Top of Page

Poli
Advanced Member

Slovenia
38181 Posts

Member since 26/10/2007

Posted - 03/09/2015 : 16:46:54  Show Profile Show Extended Profile  Send Poli a Private Message
quote:

arapsko- islamska brača

je li to clanak povucen ili ... jer meni se otvore samo 3 komentara?

Anything is possible dec d uej
Be the Change You Want to See
Go to Top of Page

Willer
stripovi.com suradnik

1300 Posts

Member since 10/08/2003

Posted - 03/09/2015 : 17:06:17  Show Profile Show Extended Profile  Send Willer a Private Message
quote:

quote:

Drugi primjer: danas se gleda ksenofobno na nadolazeće izbjeglice, a kad nas na zapadu podcijenjuju i doživljavaju kao nižu rasu, to nam predstavlja problem.

Kao treće, imali smo i mi izbjeglice u ratu, a sad ne osjećamo ni dozu empatije prema ljudima koji su u istim problemima.

Udaljimo se od teme:

Četvrti (pomalo banalni) primjer: kad nam sudac u bilo kojem sportu dosudi sumnjivi faul, makar na centru, radi se o antihrvatskoj/antisrpskoj/antibosanskoj zavjeri i najvećim lopovima. Kad se suprotno ekipu ošteti na milijun načina, svi šute.

Treba još?

Točno, to sve stoji. A čak i da ne stoji ništa od navedenog, na ljude se ne - treba, nego mora gledati kao na ljude. I pomoći im sukladno mogućnostima, i ne biti nam u tome ni najmanje teško, pa naše prethodne/posredne krivnje za njihovu nesretnu sudbinu bilo ili nebilo. Da, potpuno se slažem, mučno je čitati komentare po fejsu i forumima posljednjih tjedana o izbjeglicama/imigrantima, mučno najblaže rečeno, i odluku slovenskih portala potpuno pozdravljam.

Isto tako stoji da Assad family nosi svoj dio odgovornost za rat u Siriji, Gadafi isto tako u Libiji itd.

Ali to sve i dalje ne govori o korijenu problema. Ignorirati korijen problema - politiku Zapada, dijela Istoka, i ulizica jednih i drugih (koje zapravo i same trpe od toga, ali "bolje da me tuče gazda") prema ostatku svijeta, najveći je mogući stupanj licemjerja.

Zgražati se nad forumskom ksenofobijom i rasizmom, a ne istovremeno i/ili još više nad onim što do toga posljedično dovodi, pa evo, zbilja ne znam kako to nazvati... Ne mislim na tebe tintone, kužimo se.

Go to Top of Page

NESVRSTANI
Advanced Member

Croatia
10438 Posts

Member since 08/02/2006

Posted - 03/09/2015 : 17:32:00  Show Profile Show Extended Profile  Send NESVRSTANI a Private Message
quote:

quote:

Udaljimo se od teme:

Treba još?

1.Siguran san da među ljudima koji jesu za EU ima puno onih koji su za tu opciju čisto iz razloga šta nan je to nažalost jedina ozbiljna opcija.
2.Meni je sve isto, mogu dolazit i Šveđani. Ako postoji plan šta napravit s tin ljudima.
3.Prema izbjeglicama je u to vrime bilo vjerovatno jednako ksenofobije ka i danas al nije bilo interneta.
4. E to je posebna priča. To su ovi šta in je još uvik Nakamura kriv.

Doli sve stranke!!!
Živili naši dušmani!!!

Edited by - NESVRSTANI on 03/09/2015 17:33:35
Go to Top of Page
Page: of 224 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Topic Locked
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.67 seconds. Snitz Forums 2000