forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 www.stripovi.com - svaštara - off topic diskusije
 Sport
 GNK DINAMO
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author  Topic Next Topic
Page: of 594

zovko
New Member

201 Posts

Member since 21/08/2012

Posted - 01/10/2015 : 15:58:17  Show Profile Show Extended Profile  Send zovko a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by NESVRSTANI

quote:
Originally posted by zovko

quote:

Možda je riješenje da ja njemu rečen da je sjevernojadranski srbin?

To je uvreda, ne razumem?

Ma naravno da nije
Najobičnije pisanje gluposti.
To i pokušavan reć.

Ne, mislim inače, da li je uvreda nekog zvati Srbinom, kako se to doživljava u Hrvatskoj?
Go to Top of Page

roby05
Advanced Member

Croatia
3033 Posts

Member since 26/07/2013

Posted - 01/10/2015 : 15:58:52  Show Profile Show Extended Profile  Send roby05 a Private Message  Reply with Quote
Imali su manju petokraku,ali je nisu smili dignit dok je Hajduk nije diga.I ona 82. je bila poklon posto su uvik bili dobri i poslusni komunisti.Jebi ga,danas je Mamicev supak vrh vrhova.Zalosno za bilo koji klub.

Evala ti dalmatinski puce,pozdrav tebi s Poljuda Hajduce,nasem moru,galebu i skoju,Boze cuvaj Dalmaciju moju.
Go to Top of Page

zovko
New Member

201 Posts

Member since 21/08/2012

Posted - 01/10/2015 : 15:59:45  Show Profile Show Extended Profile  Send zovko a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by izivko

Bla bla...

Otkud vam potreba da u nazivu kluba stoji HNK Hajduk. Šta vam je to H?
Zar nije bilo dovoljno NK Hajduk.
Dva najveća komunjarska kluba u Jugoslaviji a sada HNK - HNK Hajduk i HNK Rijeka
Prošlost se neda izbrisati, jbg

Da su pametni, stavili bi DNK ili ANK. Dalmatinski ili antifašistički.
Go to Top of Page

lwood
Advanced Member

Colombia
47575 Posts

Member since 09/12/2005

Posted - 01/10/2015 : 16:04:47  Show Profile Show Extended Profile  Send lwood a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

quote:

quote:

Ma naravno da nije
To i pokušavan reć.

Ne, mislim inače, da li je uvreda nekog zvati Srbinom, kako se to doživljava u Hrvatskoj?

više se pale ako in kažeš da su jugoslaveni. pogotovo urbani

You stared at the abyss, you'll never rest in peace
Go to Top of Page

mladjo
Advanced Member

Croatia
20013 Posts

Member since 15/04/2007

Posted - 01/10/2015 : 16:04:48  Show Profile Show Extended Profile  Send mladjo a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

quote:

quote:

Ma naravno da nije
To i pokušavan reć.

Ma nije, daj se opusti čovječe

COUNT ZERO INTERRUPT
an interrupt of a process decrements a counter to zero

Go to Top of Page

mladjo
Advanced Member

Croatia
20013 Posts

Member since 15/04/2007

Posted - 01/10/2015 : 16:05:50  Show Profile Show Extended Profile  Send mladjo a Private Message  Reply with Quote
Barem među normalnim ljudima

COUNT ZERO INTERRUPT

Go to Top of Page

tinton
stripovi.com suradnik

United Kingdom
19907 Posts

Member since 23/10/2011

Posted - 01/10/2015 : 16:12:28  Show Profile Show Extended Profile  Send tinton a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

quote:

quote:

Ma naravno da nije
To i pokušavan reć.

Pa kad nekom kažeš da je Srbin, a on to nije, to je ili šala, ili bijedni pokušaj uvrede.
Primitivcima je to gore nego da im opsuješ majku ili kažeš ovo što je izivko rekao Nesvrstanom.

Dajte nam Banija Libre;može i mekokoricen (ali u boji obavezno)!
Go to Top of Page

tinton
stripovi.com suradnik

United Kingdom
19907 Posts

Member since 23/10/2011

Posted - 01/10/2015 : 16:15:19  Show Profile Show Extended Profile  Send tinton a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:
Originally posted by izivko

Bla bla...

Otkud vam potreba da u nazivu kluba stoji HNK Hajduk. Šta vam je to H?
Zar nije bilo dovoljno NK Hajduk.
Dva najveća komunjarska kluba u Jugoslaviji a sada HNK - HNK Hajduk i HNK Rijeka
Prošlost se neda izbrisati, jbg

Da su pametni, stavili bi DNK ili ANK. Dalmatinski ili antifašistički.

Pa ni jedno ni drugo nema smisla stavljat u ime kluba (iako jesu i jendo i drugo). Mislim ne kažem da ima smisla staviti u ime građanski ili radnički, ali stavljaju i to iz nekog razloga.
Hrvatski još i ima nekog smisla, iako je potpuno nepotrebno.

Go to Top of Page

mladjo
Advanced Member

Croatia
20013 Posts

Member since 15/04/2007

Posted - 01/10/2015 : 16:17:38  Show Profile Show Extended Profile  Send mladjo a Private Message  Reply with Quote
Izivko - udaljen si s foruma.
Koresh - prvo i posljednje upozorenje.
Ostali hajmo smireno malo, bez psovki, uvreda isličnih gluposti.

COUNT ZERO INTERRUPT

Go to Top of Page

mpavin
Advanced Member

Niue
7935 Posts

Member since 02/09/2005

Posted - 01/10/2015 : 16:33:32  Show Profile Show Extended Profile  Send mpavin a Private Message  Reply with Quote
Zbog čega upozorenje Koreshu?
Go to Top of Page

zovko
New Member

201 Posts

Member since 21/08/2012

Posted - 01/10/2015 : 16:42:15  Show Profile Show Extended Profile  Send zovko a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by tinton

Pa kad nekom kažeš da je Srbin, a on to nije, to je ili šala, ili bijedni pokušaj uvrede.
Primitivcima je to gore nego da im opsuješ majku ili kažeš ovo što je izivko rekao Nesvrstanom.

Eto šta propaganda čini. Ovo je zabrinjavajuće i strašno.
Go to Top of Page

tinton
stripovi.com suradnik

United Kingdom
19907 Posts

Member since 23/10/2011

Posted - 01/10/2015 : 16:58:34  Show Profile Show Extended Profile  Send tinton a Private Message  Reply with Quote
Pa ja iskreno ne vidim razliku između toga da to koriste kao uvredu i da koriste za uvredu riječi tipa p****u, C****e i sl.
Sve je to grozno, ali u takvom svijetu nažalost živimo.

Go to Top of Page

Koresh
stripovi.com suradnik

3000 Posts

Member since 18/09/2004

Posted - 01/10/2015 : 17:11:38  Show Profile Show Extended Profile  Send Koresh a Private Message  Reply with Quote
ove godine sam navijao za Hajduk i Dinamo u Europi, uvijek sam prije htio da popuše ali barem nisam se tu iživljavao na forumu oko toga. ovoe godine sam navijao za Hajduk i htio sam da se plasiraju u skupine jer mi je puna kapa podjela i zato što su to dva najveća hrvatska kluba, zato nisam kompetentan da vam djelim savjete jer sam i ja do prije 2 godine bio sretan kad god je Dinamo popušio, kao i Hajduk, ali .....prešao sam preko toga jer sam radio samo protiv sebe. Uvijek ću priznati da Rijeka nije ni blizu D i H, jer ima navijače koji su došli sa dobrim rezultatima a prije toga je nekima od njih bilo ispod časti uopće doći na tekmu Rijeke jer nije bilo razultata, ali glavno da je sad sve puno doktora, menađera i "ljubitelja nogometa". umjesto da smo kao BBB počeli bojkot jer je situacija praktički identična. predsjednik Rijeke se preko novina odrekao svih navijača koji se žale zbog cijene ulaznica. i o njemu nemam ni jednu dobru riječ
Go to Top of Page

xilrion
Advanced Member

Croatia
3033 Posts

Member since 16/12/2010

Posted - 01/10/2015 : 17:54:37  Show Profile Show Extended Profile  Visit xilrion's Homepage  Send xilrion a Private Message  Reply with Quote
ja osobno bojkotiram dinamove utakmice i više ne idem na njih zbog mamića. i to već godinama, a cijeli život sam išao po utakmicama. kada sam se malo opametio smanjio sam. sada sam već izgubio i interes za to. ali stalo mi je do tog kluba iz sentimentalnih razloga i želim da situacija nije ovakva kakva je, ne samo u dinamo nego u cijelom hrv. nogometu. želim da bude bolje. samo ne mogu seljačku bunu dić.
a ako to što mi se "pišo digne" ,kao što telentirani pjesnik ovdje reče, kada dinamo pobijedi neki klub znači da sam iskompleksiran, jebiga onda sam valjda iskompleksiran. a ća ću mu ja.

https://xilrion.deviantart.com/
Go to Top of Page

Tutta
Advanced Member

Germany
33112 Posts

Member since 19/02/2010

Posted - 01/10/2015 : 18:20:17  Show Profile Show Extended Profile  Send Tutta a Private Message  Reply with Quote
ZA PLAVU BOJU (i bracu) I KRV SVOJU!!!

...............

http://www.24sata.hr/liga-prvaka/pogledajte-kako-su-dinamovi-navijaci-rasplakali-mamica-439915

Brate(BU)...nema predaje...!!!

+IN HOC SIGNO VINCES+

Edited by - Tutta on 01/10/2015 18:21:45
Go to Top of Page

xilrion
Advanced Member

Croatia
3033 Posts

Member since 16/12/2010

Posted - 01/10/2015 : 18:25:00  Show Profile Show Extended Profile  Visit xilrion's Homepage  Send xilrion a Private Message  Reply with Quote
tzv. sjedeći bbb-i.

Go to Top of Page

Dudley Smith
stripovi.com suradnik

Croatia
1014 Posts

Member since 05/04/2014

Posted - 01/10/2015 : 21:13:57  Show Profile Show Extended Profile  Send Dudley Smith a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by xilrion

ja osobno bojkotiram dinamove utakmice i više ne idem na njih zbog mamića. i to već godinama, a cijeli život sam išao po utakmicama. kada sam se malo opametio smanjio sam. sada sam već izgubio i interes za to. ali stalo mi je do tog kluba iz sentimentalnih razloga i želim da situacija nije ovakva kakva je, ne samo u dinamo nego u cijelom hrv. nogometu. želim da bude bolje. samo ne mogu seljačku bunu dić.
a ako to što mi se "pišo digne" ,kao što telentirani pjesnik ovdje reče, kada dinamo pobijedi neki klub znači da sam iskompleksiran, jebiga onda sam valjda iskompleksiran. a ća ću mu ja.

Može pitanje.
Kada pobijedimo velikog gradskog rivala Lokomotivu, slaviš li tu pobjedu i ako ne, zašto?
Go to Top of Page

xilrion
Advanced Member

Croatia
3033 Posts

Member since 16/12/2010

Posted - 01/10/2015 : 22:34:19  Show Profile Show Extended Profile  Visit xilrion's Homepage  Send xilrion a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Dudley Smith

quote:
Originally posted by xilrion

Može pitanje.
Kada pobijedimo velikog gradskog rivala Lokomotivu, slaviš li tu pobjedu i ako ne, zašto?

sve sam objasnio. pametnom i više nego dosta.

Go to Top of Page

NESVRSTANI
Advanced Member

Croatia
10557 Posts

Member since 08/02/2006

Posted - 01/10/2015 : 22:41:56  Show Profile Show Extended Profile  Send NESVRSTANI a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by mladjo

Ja sam event navijač, priznajem
Gle Jere, znaš da je meni fakat isto dozlogrdio Mamić. Lik je lopina i manipulator i čijnenica je da se pod njegovom kapom krade i vara naveliko. a i ovaj izbor Čačića za trenera je fakat smijeh. Mislim, velim, izabrati za trenera repke nekog tko vodi neku nižerazrednu momčad je fakat užas. i kao što vjerojatno znaš, ja se zapravo slažem sa apsolutno svime kaj vitu govorite u vezi lopovluka i namještanja.

I to je to ne treba dalje.
quote:

Jedino kaj pokušavam objasniti da ja mogu odvojiti kriminalnu upravu od same ljubavi prema klubu i da mi je, iako je riječ o klubu kojeg vodi kriminalac, ipak drago kad pobijedi i volim navijati za njega.

To ti je ovaj ALI
quote:

Na kraju krajeva, zamisli da je situacija obrnuta i da se sve ovo što se dešava, dešava u Hajduku. Znači, Mamići, repka, namještanja...da li bi ti i dalje ipak navijao za svoj klub? Mislim da bi

Zadnju pretplatu san kupija 2002. Ne zato šta je do tada sve bilo super nego valjda s vrimenon dođeš sebi, naučiš zbrajat 2 i 2, a i prođe euforija lige prvaka, prvog evropskog, prvog svjetskog i skužiš da se ne isplati nervirat oko toga. Mene Hajduk koji je lutka za iživljavanje politici i mutnin tipovima, i koji živi na javnome novcu ne interesira.

Doli sve stranke!!!
Živili naši dušmani!!!
Go to Top of Page

NESVRSTANI
Advanced Member

Croatia
10557 Posts

Member since 08/02/2006

Posted - 01/10/2015 : 23:48:08  Show Profile Show Extended Profile  Send NESVRSTANI a Private Message  Reply with Quote
quote:

I još napominjem da je za Hajdukovu lošu igru manje kriv Mamić (koji je svakako lopina) a više njegova nesposobna uprava pa mi je i pomalo čudno što za sve krivite Mamića, a uopće ne krivite upravu Hajduka koja je katastrofalna.

Budući si event navijač ne čudin se da trolaš, jer nisi svjestan da trolaš.
Teške kruške i jabuke.
Ova idiotariju o Mamiću krivcu za stanju u Hajduku san na ovome forumu pročita baren 100 puta, al mislin nikad iz tipkovnice nekog Hajdukovca.

Ponovno san član,pretplatnik, i pratin Hajduk otkad je:
Hajduk prije 4 godine raskrstija sa politikon, javnin novcem, i menadžerima koji dirigiraju ekipu i preko raznoraznih Jerteca i Buljata sišu lovu.Nadzorni odbor biraju članovi.
Troši se koliko se uprihodi. Klub je financijski transparentan.Svake godine je dostupan godišnji financijski izvještaj. Prihodi i trend prihoda je pozitivan. Marketing može još masu bolje, al je avion za ono šta smo imali. Članova je sve više. Pretplatnika je sve više.Sponzora je sve više. Dug je sveden na 30-ak M Kn.
Mijo Caktaš igra dobro a prošla je velika gospa. Vlašić radi malu djecu HNL-u.Nakon pustih godina floskula o mladima stvarno igramo s mladima. Laik san za procijenit koliko je Burič dobar trener, al ovo šta gledan za sada je odlično.

Igramo dobro, drugi smo, da na teren izađe sudac a ne plaćeni ubojica možda i prvi. Jel tebi jasno da je delegiranje Bruna Marića teški teatar apsurda?Monthy Phyton.
Šta je to toliko loše u igri Hajduka??

U kojen svijetu je uprava koja očisti 100M Kn duga nagomilanog od raznih političkih uhljeba i "klupskih legendi" nesposobna?
Istovremeno ta ista uprava bez ikakve love uspije dovest 5-6 odličnih igrača?
Dabogda nan državu vodili ovako nesposobni.

U stvari je stvar vrlo jednostavna.
Ono u šta se Dinamo pritvorija je čisto zlo, Hajduk dobro.
Maksimir je Mordor, Mamić Sauron, a Hajduk Gandalf(Bijeli naravno)

Doli sve stranke!!!
Živili naši dušmani!!!

Edited by - NESVRSTANI on 02/10/2015 00:37:28
Go to Top of Page

andjusticeforall
Advanced Member

Croatia
3077 Posts

Member since 09/12/2009

Posted - 02/10/2015 : 00:47:04  Show Profile Show Extended Profile  Send andjusticeforall a Private Message  Reply with Quote
Uopće nema sumnje da su HNL, kojim slučajem, uzjahali čestiti Reno i ništa manje Štimke dab' bio isti kurac, a ovi iz Slavonije bi ih oportuno podržavali.

Onomad, sam bijo u nekim svatovima u Vinkulji, a neki tamo lik iz Cibalije je imo dužnost glavnog baje, BMW X6, roza košulja i redom kog nije znao - ko si, šta si, đe radiš, đe ti starci rade, sve uz kao upoznajemo se :D

Ako to nije komunizam, svom srećom nisam bio živ u hajpu istog, onda ne znam što je.

Zamislite izraz lica kad sam ga zatrolo s stripovima, ono Salon stripa u Vinkovcima, pa vi ste začetnici scene, još tamo onomad, ne samo ovdje - već i šire, Mataković, Zimonić, autorski stirp, na kraju je morao bježati jer sam morao biti gori od njega, s tom spikom o stripovima (Jehovini svjedoci su kurac), a on ko baja ide i provjerava da neko nešto...

Sunac krvavi levatski...

https://hrvatskiautorskistrip.blogspot.com/
Go to Top of Page

globinjo
Moderator

Croatia
33493 Posts

Member since 12/09/2002

Posted - 02/10/2015 : 07:57:01  Show Profile Show Extended Profile  Visit globinjo's Homepage  Send globinjo a Private Message  Reply with Quote

Hajduk, za koji je rečeno kako je strogo jugoslaveski klub, miljenik Tita i tako to. Umjesto da pod takvim epitetima 1945. pokupi lovorike,uzme ponudeno mjesto rada i djelovanj(Beograd) i bude klub Vojske Jugoslavije ciji igraci bi automatski postali profesionalci s redovitim državnim primanjima, uspijeva imati petlje i ostati klub grada, Dalmacije i Hrvatske, odlučujuci se na težak put iz provincijskog manjeg grada spreman graditi budućnost puno težim, siromašnijim i nesigurnim putem. Zagreb predaje mjesto sjedišta NSJ velikodušno i bratski Beogradu. Zagreb, grad čiji su komunisti prodali imena svojih prijeratnih klubova, a igrače prepustili na milost i nemilost direktiva iz Beograda o prelasku u novoformirani Partizan, dobija Dinamo koji dugi niz godina nije ni bio prihvaćen kao ljubav navijača iz Zagreba, a veću navijačku pažnju dobija tek 60-tih kad dolazi do najvećeg uspjeha kluba kad su osvojili kup velesajamskih gradova.Stariji Zagrebčani će vam rado spomenuti kako je u neka doba Zagreb imao više navijača purgera, nego Dinamo. U to vrijeme rivalitet je bio često puta i na granicama fizičkog sukoba, sve dok Dinamo djelovanjem komunista nije malo po malo zagušio klub iz Kranjčevićeve, a Dinamo se počeo razvijati u prvi klub hrvatskog glavnog grada. Da budemo načisto i Hajduk je iz svojih interesa slično gušio rad kluba RNK Split koji je jednako kao i Hajduk imao svojih navijača, ali pretežno lijeve orijentacije. Split se nije mogao nositi s bijelima.

Prva ratna prvenstva za Hajduk su bila krvava. Hajduk je kao klub iz malog grada trpio strahovit sudački teror.
Pod pokroviteljstvom FSJ: 46/47 Hajduk cetvrti, Dinamo drugi, 47/48 Dinamo prvi, mi drugi, 48/49 mi treći oni iza nas. Zamislite mi jugoslavenski protežirani klub, a Dinamo prije nas osvaja prvenstvo Jugoslavije. Razlog lošeg tretmana Hajduka od FSJ-a leži i u onoj poznatoj posjeti Frane Matošića Beogradu kad je '47 reka u savezu da je doša kupit dva deka poštenja. Od tad su mu sva vrata bila zatvorena i nikad nije uspija skupit reprezentativnih nastupa koliko i zvjezdini igrači iako je i za vrijeme rata bija jedan od najjačih igrača u prvoj talijanskoj lizi, gdje je igra pod prijetnjom o deportaciji obitelji u logor radi njegovih komunističkih nazora. Godine 1950 svima je bilo pun kurac nepravdi i Hajduk je jednostavno odlučija osvojit prvenstvo i bez sudaca i bez miliona. Na iniciranje pok. Vjenceslava Žuvele osnovana je Torcida, a po prepričavanju njegovog najboljeg prijatelja tad, Ante Dorića, Žuvela je bija odlučan hrvatski nacionalist koji je ima ideju da samo pravim organiziranim navijanjem uz totali pritisak na igrače Zvijezde, Hajduk može na Plinari do pobjede i prvog poslijeratnog prvenstva. Tako je i bilo, rođena je Torcida, Hajduk je dobija Zvijezdu, a poslije toga i Budućnost i prvi i jedini u povijesti našeg nogometa osvojio prvenstvo bez poraza. Žuvela je odleža 1 godinu zatvora, suđen je tri, ali su njegovi isposlovali pomilovanje, kad se stvar malo stišala, potplačujući suca. Žuveli je Bog da da se poslije u životu dobro ispegla, a 1971. godine trebao je postati gradonačelnik Zagreba, ali je to stopirano baš zbog osnivanja proustaške Torcide. Ekipa koja je uhvaćena prilikom vraćanja zvona na crkvu sv. Nikole na Marjanu provela je jednu noć na zloglasnom Katalinića brigu, pod torturom udbe i njenog šefa Čolaka koji je tad prema svjedočenju jednog od zatvorenih Ante Ivaniševica s Radunice konstatirao da je Torcida proustaška organizacija i da s tim treba odmah prestati i ne trudeći se shvatit objašnjenja Valente s Klisa koji je svjedočio kako je to samo skupina navijača koja navija vatreno poput Brazilaca na svjetskom prvenstvu. Čolak je kao šef udbe u Splitu bio pod pritiskom Beograda jer se digla velika frka u državi, Zvijezda se žalila, Frane Matošic je bija kažnjen od igraca, Žuvela je otiša na robiju,al Torcida je ostala na okupu i živila je kontinuirano do današnjih dana s tim da je koristila i imena poput Četvrte Vilaje i Nesvrstanih, jer se samo ime Torcida iza 50-te nije smjelo javno koristiti.

Vratimo se u 50-te, 51. Dinamo drugi, Hajduk treći, 52. mi prvaci, Dinamo četvrti, a iz Splita stiže brzojav čestitki iz Hajduka Dinamu koji je remizira 2:2 s Zvijezdom u Beogradu (drugi gol autogol), poslan od Bože Brokete: DOK JE SRCA BIT CE I KROACIJE, dok sličnu gestu koja je Broketu skupo stajala nikad nismo dočekali od Dinama, 52/53 mi drugi iza Zvijezde na -2 boda, s tim da je Hajduk na zamolbu Perona i dopuštenje Kardelja radi vanjskopolitičkih odnosa kasni 15 dana na povratku s južnoameričke turneje iz Argentine. Bez obzira na to FSJ donosi odluku da bijeli igraju u Splitu s juniorima protiv BSK-a i gube 2:0, te s juniorima izvlače samo 0:0 u Subotici sa lošim Spartakom i tako nam kradu prvenstvo.53/54 vrhunac tretmana FSJ-a prema režimskom Hajduku, Vukas i Beara kasne na pripreme reprezentacije, ne svojom krivnjom, a kazna je mjesec dana neigranja za bijele, Hajduk je tad pokaza veličinu, ne izlaze iz protesta na utakmicu sa Sarajevom u Splitu, gube 3:0 namjerno, a u prijateljskom ogledu dobijaju Sarajevo 4:2 igrajući samo za publiku na Plinari. Iza toga naravno bez Beare i Vukasa gubimo u Zagrebu, a prvak je naravno Dinamo, a mi tek četvrti, ali znajući čije je prvenstvo i na čiji mlin su odluke FSJ-a. Idemo dalje 54/55 mi prvaci. Dinamo treci, a u prvi kup prvaka 55/56 FSJ šalje našu taktički i fizički najbolju ekipu, Partizan, mada je poražen te godine u Splitu i u Beogradu. Partizan je izbačen tek u četvrt finalu od Reala i to jedva, a da je bio Hajduk na tom mjestu ko zna možda bi bili i prvaci Evrope. 55/56 mi dvanaesti, Dinamo četvrti, 56/57 mi treći oni peti, 57/58 Dinamo prvak mi deveti, 58/59 oni peti mi sedmi, 59/60 oni drugi mi peti, 60/61 mi treći oni četvrti, 61/62 oni treći mi peti, 62/63 oni drugi na minus pet, mi jedanaesti, odlučne bodove opstanka zaradili smo pobjedom 1:0 u Zagrebu, a Ante Dorić mi svjedoči kako je potpredsjednik Hajduka Stipanović dobio infarkt i preminio nakon što nije postignut dogovor s Dinamom da nam puste utakmicu, utakmicu smo dobili golom Hlevnjaka a Ante Ivaniševic mi iz kuta Torcide kaže kako misli da nam je Škorić, vratar Dinama možda i pustija gol, a o Škoriću nešto više u sezoni 65/66, 63/64 oni drugi mi deseti, 64/65 oni osmi mi dvanaesti, 65/66 oni drugi na minus osam, mi dvanaesti, afera Planinić,Hajduku oduzeto pet bodova, za opstanak je trebalo bar bod uzet Dinamu u Splitu, ali Škorić Kovačiću brani i jedanaesterac i mi gubimo, a umjesto spasonosnog boda, sa minus pet, spašava nas od ispadanja gol razlika. Dinamu bod ništa nije značio jer mu je Vojvodina utekla osam, 66/67 oni drugi mi sedmi, ostala je zapamčena po neredima i tučom s vojskom na utakmici sa Sarajevom, nakon koje je Hajduk kažnjen igranjem utakmice s Beogradom u Rijeci kad je Torcida napravila veliku bakljadu oko stadiona i došla u velikom broju da bodri kažnjeni klub do visoke pomjede 4:1, 67/68 oni treći mi peti, 68/69 oni drugi mi šesti, 69/70 oni šesti mi sedmi, 70/71 povijesna titula koja je imala vatrenu jesen 70-te i neviđene nerede nakon što je prekinuta utakmica Hajduk-Beograd 2:2 (pogođen i komiran sudac Ristic). Nakon šta FSJ registrira utakmicu 0:3, došlo je do danonoćnih demonstracija, bacanja i razbijanja svega što je beogradsko i sličnog prizvuka, prava prethodnica Hrvatskom proljeću, što je urodilo takvim pritiskom da su najveće političke partijske instance odlučile da se susret registrira 2:2 radi mira u državi, mada Hajduku taj jedan bod nebi uskratio put do osvajanja prvenstva i velike fešte u zadnjem kolu protiv Olimpije kad je cijeli stadion bio u bijelom a važevi i bengalke gorile su prije, za vrijeme i na kraju utakmice što se vidi iz filmskog i foto zapisa. 71/72 oni osmi, mi deseti, 72/73 oni osmi mi deveti, 73/74 mi prvi oni sedmi, 74/75 mi prvi oni peti, 75/76 oni treći, a mi bi bili prvi da Maksimović nije produžavao utakmicu u Ljubljani Olimpija-Partizan 0:1, sve dok Partizan nije dao gol. Ništa nam nije vrijedilo to što smo dobili Partizan 6:1 u Beogradu i što je Ivić proročanski hrabro tad izjavio: "bit ce mo prvaci ako nam dozvole", a nisu nam dozvolili tri duple krune zaredom što do tad niko nije zabilježio. 76/77 oni drugi na minus devet, mi osmi, 77/78 mi treći oni četvrti, 78/79 mi prvi, oni drugi, kupovali mi, kupovali oni, mi se bolje snašli, u zadnjem kolu na Koševu dobili smo Sarajevo ,a utakmicu su popratile masovne tučnjave Torcide sa ostatkom Sarajlija koji su više mrzili Hajduk od Dinama. Dinamovci smatraju da su u tom prvenstvu zakinuti za titulu, s pravom ili ne prosudite kad izanaliziram proljeće'82., 79/80 mi peti, oni dvanaesti, vrlo bitno prvenstvo Hajduk-Zvijezda prekinuta kod 1:1, smrt Tita taman kad smo ih imali dobit ,krenula je pjesma sa sjevera naravno, vojska Druže Tito mi ti se kunemo, ista ona radi koje su Slija i još dvojica privedeni u miliciju jer su ih šipkama napali ispred sjevera prije utakmice, Sliju je u kasnije nastalom ludilu pustilo doma a da ga nije ni zapisalo, mada je moga popušit dobar zatvor za napad na vojsku. Na ponovljenoj utakmici poraz i kamenovanje beogradskog vlaka na Brdima radi čega su 15-torica momaka zaradila pritvor. Samo da se zna i da se zaključe šlagom sve blagodati kojima je drug Tito i njegov režim nagradivao Hajduka. Nema joze mafioze i od tad počinju i skandiranja najprije u Mostaru, "Jozo mafijozo" i kao odgovor na mostarsko "Tito partija Veležova armija", rodilo se ono "Isus Marija Hajdukova armija", dok je pjesma "o Isuse na nebesu daj pomozi bijelom dresu, bijelom dresu, bijeloj boji, o Isuse mi smo tvoji", nastala još od dolaska Vardića u Hajduk '67, a na takvim pjesmama navijači Dinama, hrvatskog jedinog kluba mogli su samo zavidit i kopirat, što je za pohvalu, kao i prihvaćanje slogana sa splitskog sjevera "MI HRVATI", koji su oni rado uzeli srcu kao svoj kao i pjesmu Marjane, Marjane, jer nisu imali ljepše. 80/81 mi drugi iza Zvijezde minus dva boda,bez komentara,oni peti, 81/82 eto Dinamova proljeća, mi treći na minus pet bodova, neviđena krađa u Maksimiru koštala nas je samo 0:0, istok je bio bijeli kao i većinom 80-tih, sve do pred kraj kad smo prešli na jug. U Splitu nismo imali sreće ali oduzeta su nam tri boda radi slučaja Petrov (ka i slučaj Andrić) di je naša pobjeda u prostorijama FSJ s blagoslovom Zorislava Srebrića koji je zastupao hrvatske interese, kao i članovi iz Srbije, Kosova, Vojvodine, Crne Gore i Makedonije u komisiji za žalbe FSJ-a kad su darovali Hajduku 0:3 za zelenim stolom. Torcida je na transparentu taj rezultat objesila prekrižen i pomirila se s tim da će hrvatski jedini i jedinstveni klub Dinamo bit prvak. 82/83 mi drugi iza Partizana na minus dva, Dinamo treći s isto toliko, a remizirali smo gori i u Split, da bi Partizan bija prvak. Nezaboravna je utakmica s Partizanom 1:0 u Splitu '83. kad je bila velika bakljada i vrhunsko navijanje. 83/84 mi peti, oni dvanaesti, Rijeka četvrta, 84/85 mi drugi iza Sarajeva, oni šesti, prezadnje kolo Sarajevo u Skoplju s 1:0 do 1:2, mi protiv Želje 4:4, a do pred kraj smo vodili i bili prvaci s obzirom na 1:0 u Skoplju, zadnje kolo je Zvijezda već obečala Sarajevu, ali nismo ni mi pičke, pa smo dali 2:4 Dinamu u Poljudu i počastili ih s kupom UEFA, jedna čisto jugoslavenska gesta dobre volje. 85/86 mi četvrti, oni šesti, 86/87 mi osmi, oni šesti, 87/88 oni četvrti mi osmi, 88/89 mi treći oni peti. 89/90 oni drugi, mi treći, ali oboje s velikim zaostatkom za Zvijezdom, 90/91 oni drugi,mi šesti ali opet i jedni i drugi dosta iza Zvijezde.

Rezime prvenstava, sjetimo se koliko ih je prema dokumentarcu ukradeno Dinamu. Mogućnosti za zavjeru postoje u prvenstvima: 51(gol razlika sa Zvijezdom), 59/60(-1 sa Zvijezdom), 66/67 (-2 sa Sarajevom), 68/69(-3 sa Zvijezdom), 78/79 (gol razlika s Hajdukom), 82/83 (-2 sa Partizanom i gol razlika s Hajdukom). Ni najzadrtiji purger nemože tražiti ništa više izvan ovih 6 mogućnosti. Pogledajmo sa strane Hajduka, na isti način mogućnosti za zavjeru su: 51 (-3 za Zvijezdom i Dinamom), 52/53(-3 za Zvijezdom), 60/61 (-2 za Partizanom. -1za Zvijezdom), 75/76 (-1 za Partizanom), 80/81(-2 za Zvijezdom), 81/82 (-5 za Dinamom), 82/83 (-2 za Partizanom), 84/85 (-4 za Sarajevom). Pokazalo se ovako naoko 8 mogućnosti najrealnijih, kao i 6 kad je u pitanju Dinamo. Neka svak donese svoj sud, moj zaključak je da je Hajduk imao zlatne 70-te kad je Kirigin uspijevao u hrvanju s mnogo jačim Srbima, zlatne 50-te di nas je gazilo nepravdama, 60-te s jačanjem Torcide koja bengalkama i dimnim kutijama prati vjerno jako lošeg Hajduka, i 80-te kad smo možda bili najbolji u povijesti, strašni u Evropi, ali u nemilosti FSJ-a. Za 80-te koje najbolje poznajem najreprezentativnij dokaz gaženja bijelih je slijedeći primjer. Pešic i Simović došli su iz Napretka, Sliškovic iz Veleža, Deverić iz Dinama, Bursač iz Sutjeske, Gračan iz Rijeke u Hajduka, nabrojio sam samo najreprenzentativnije primjere prvoklasnih igrača, a svi do jednoga pozvani su na služenje vojnog roka iz Hajduka, Hajduk ih je gubio za jednu godinu i za pad forme .Najžešci pritisak vlasti na igrače da ne dolaze na Poljud,a nema ni jednog obrnutog primjera.

Možda nebi bilo loše dotaknuti se i kup natjecanja i te statistike. Krenimo redom Dinamo je osvojio 7 kupova: 51. (s Vojvodinom, prva u Zagrebu, druga u Beogradu), 60. (3:2 s Partizanom u Beogradu), 63. (4:1 s Hajdukom u Beogradu),65. (2:1 s Budućnošću u Beogradu), 69. (s Hajdukom dvi u Beogradu 3:3 i 3:0), 80. (sa Zvijezdom, u Zg 1:0, u Bg 1:1), 83. (sa Sarajevom3:2 u Bg). Dinamo je izgubio 8 finala kupa: 50(sa Zvijezdom u Bg 1:1 i 3:0), 64 (sa Zvijezdom u Bg 3:0), 66. (s Beogradom 6:2 u Bg), 72. (s Hajdukom u Bg 2:1), 76. (s Hajdukom u Bg 1:0), 82. (sa Zvijezdom u Zg 1:1, u Bg 3:0), 85. (sa Zvijezdom u Zg 1:2, u Bg 1:1), 86. (sa Veležom u Bg 3:1).
Pogledajmo bijele:9 kupova, 67.( sa Sarajevom ždrijebom u Splitu 2:1), od 72. do77. pet zaredom, 72. (s Dinamom 2:1 u Bg), 73. (sa Zvijezdom u St 1:1, u Bg 1:2), 74. (s Borcem 1:0 u Bg), 75. nema kupa, 76. (s Dinamom 1:0 u Bg), 84. (sa Zvijezdom u St 2:1, u Bg 0:0), 87. (s Rijekom u Bg na penale, polufinale, malo finale s Zvijezdom na penale, u St 1:2, u Bg 0:1), 91. (s Zvijezdom u Bg 0:1). Hajduk je izgubio 5 finala: 53. i 55. ( sa BSK-om u Bg oba puta 2:0), 63. (s Dinamom u Bg 4:1), 69. (s Dinamom u Bg 3:3 i 3:0), 90.(sa Zvijezdom 1:0 u Bg), a 61. u finalu je igrao Varteks i izgubio od Vardara 2:1, prethodno eliminiravši Hajduka u jednoj utakmici ždrijebom igranoj u Varaždinu kad je Papec priznao sucu da je već postignuti i priznati vodeći pogodak dao rukom. Poštena gesta i Varteks je pošteno otišao u finale.Evo sad je sve na papiru pa vi komentirajte kako nas je gamad okarakterizirala u dokumentarcu veličajući svoje hrvatstvo i optužujući Hajduka za jugoslavenstvo i protežiranje. Mi koji smo ilegalno i po cijenu hapšenja održali kontinuitet navijačkih zastava s orginalnim Hajdukovim grbom, unoseći ga ispod odjeće na sve stadione bivše države, mi koji smo potakli i purgere da organiziraju navijačku ultras grupu, mi koji smo redovito odlazili i na Maksimir kad su igrali Srbi samo radi obračuna s njima i navijačke pomoći Dinamu, mi koji smo im slali brzojave: DOK JE SRCA BIT CE I KROACIJE, mi koji smo udomili i privolili bijeloj boji najvećeg hrvatskog nogometaša, Zagrebčanina i purgera Bajdu Vukasa, mi smo goli kurac, a Dinamo je pravi, oni su digli svibanjsku revoluciju 1990. u Zagrebu, a nas nekoliko tisuća ju je otišlo branit par dana poslije u Beograd na finale kupa sa Zvijezdom.

ovo postam svako malo,starijima na znanje,a djeca nek uče i nauče...

https://www.facebook.com/Comicator/
https://www.instagram.com/comicator_stripfestival/
Go to Top of Page

globinjo
Moderator

Croatia
33493 Posts

Member since 12/09/2002

Posted - 02/10/2015 : 08:01:31  Show Profile Show Extended Profile  Visit globinjo's Homepage  Send globinjo a Private Message  Reply with Quote
ajmo dinamovci,lipo sve pročitat(i ti mladjo)
pa argumentirano komentirajte...pobijte gore navedene tvrdnje...ako imate čime...

https://www.facebook.com/Comicator/
https://www.instagram.com/comicator_stripfestival/
Go to Top of Page

NESVRSTANI
Advanced Member

Croatia
10557 Posts

Member since 08/02/2006

Posted - 02/10/2015 : 09:12:51  Show Profile Show Extended Profile  Send NESVRSTANI a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Zlotvor

Prevedeno: ja sam krezubi huligan, bakljobacač, podrivač zdravog hrvaCkog tkiva te svi ostali epiteti koje po obrascu (i zaslugama) dobivam.
I znate što? Boli me morlaška kurčina za to.

Znači ti si crta kukija na Poljudu?

Doli sve stranke!!!
Živili naši dušmani!!!
Go to Top of Page

zovko
New Member

201 Posts

Member since 21/08/2012

Posted - 02/10/2015 : 09:46:29  Show Profile Show Extended Profile  Send zovko a Private Message  Reply with Quote
Tekst je sramotan.
Go to Top of Page
Page: of 594  Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.95 seconds. Snitz Forums 2000