Lani krenu ambiciozno s edicijom, te prijevod, te opća kvaliteta izdanja, te font zbog kojeg su Francuzi picajzle, te svake će godine izlaziti dva u lipnju i dva oko Interlibera, te reklama na svim Ludens izdanjima (koja je usput već 15-ak mjeseci ista), te ovo, te ono...
A onda ove godine ni mukajet... evo i listopada, nema ni novih stripova ni najava, a nagađa se da će dva albuma navodno za Interliber, ali još nema službenih informacija, a kad će ih biti - ne zna se.
Ne znam kakvi su se problemi pojavili praktički odmah na početku čitavog projekta, ali opća šutnja u najmanju ruku nije profesionalna, a moglo bi se ponešto reći i o nepoštivanju kupaca i čitatelja.
Samo se nadam da sve nije završilo netom što je započelo.
Ja necu imati s kim ostati mlad ako svi ostarite, i ta ce mi mladost teško pasti...
Bilo bi sjajno da jedan od dva najavljena bude 'Cezarov papirus', da i mi jednom doživimo premijeru Asterixa. Koliko sam shvatio, namjera je izdavača prvo ispucati Uderzove scenarističke uratke koji nisu objavljeni na ovim prostorima, što donekle razumijem, ali i smatram da je šteta.
Cezarov papirus 22. oktobra izlazi u dvadesetak zemalja, od Francuske do Brazila. Trebao bi i u Sloveniji ali nije zvanično najavljen na sajtu... Videćemo.