Author |
Topic |
mladjo
Advanced Member
Croatia
20013 Posts
Member since 15/04/2007 |
Posted - 05/11/2015 : 19:54:28
|
quote: Originally posted by kosinusoid
Ja sam pisac, ne izdavač. Markos je izdavač, a ja pak imam prijatelje izdavače, doduše ne izdaju stripove, izdaju knjige.
Moja knjiga je izdana samo iz jednog razloga - jer je smatram remek djelom :)
Edit: @Markos pošteno. LP
Ti si klasični hejter, odnosno troll. 20% popusta u startu ti je malo. Svašta Popust je veliki ali ni to ti nije dosta pa trolaš. A čak i da zaradi nešto extra preko nekog izdanja (svakog stotog valjda) ti mu prigovaraš - što zarađuje??! Jbte, od tebe su gori jedino oni sa strip zone koji su nas tu uvjeravali da mu stavljanjem njegovih stripova na sken zapravo čine uslugu.
Ali dobro, količina uspješnosti se mjeri i opo tome koliko tko hejtera ima. |
COUNT ZERO INTERRUPT an interrupt of a process decrements a counter to zero
|
|
|
kosinusoid
New Member
190 Posts
Member since 30/05/2015 |
Posted - 05/11/2015 : 20:12:59
|
quote: Originally posted by mladjo
Ti si klasični hejter, odnosno troll.
Naravno, ja sam hejter i trol jer iznosim svoje stavove!
quote: 20% popusta u startu ti je malo. Svašta
Naravno da je malo! Što, tebi je to puno? Pogledaj neka izdanja na webu popusti i do 70%. Pitam se zašto. quote: Popust je veliki ali ni to ti nije dosta pa trolaš.
Ne trolam, iznosim svoje mišljenje, smatram da je i većini drago što ovo pišem. Naime cijene kakve su na ovom "sajamskom popustu" jesu donekle realne. Donekle, kažem. Upravo na te "sajamske cijene" bi trebao ići popust od 20% i još uvijek na velikoj većini izdanja ne bi dotakli cijenu tiska po primjerku. quote: A čak i da zaradi nešto extra preko nekog izdanja (svakog stotog valjda) ti mu prigovaraš - što zarađuje??!
Dapače, izuetno mi je drago da postoji jedan ovakav izdavač u RH, no cijene mu prelaze svaku mjeru. Doslovno su abnormalne. Što, ti stvarno misliš da je ovaj posao isključivo iz ljubavi!? Nemoj biti smiješan, znam da si moderator pa moraš malo pokazati i stati na šefovu stranu, ali nemoj radi ekipe.
quote: Ali dobro, količina uspješnosti se mjeri i opo tome koliko tko hejtera ima.
Ne hejtam ga, samo bih volio, kao što sam prethodno već napisao, da skine nogu s gasa. Na taj način bi povečao krug čitatelja, time bi anulirao "gubitke" kojih ni tada vjerojatno be bi niti bilo.
Uopće se ne bi čudio, da netko nakon interlibera dođe i kaže kako je Markos radi ljubavi u minusu za onu količinu novaca koliko košta najam u petom paviljonu.
|
Edited by - kosinusoid on 05/11/2015 20:17:09 |
|
|
mladjo
Advanced Member
Croatia
20013 Posts
Member since 15/04/2007 |
Posted - 05/11/2015 : 20:23:48
|
Klasična glupost, držim mu stranu jer sam mod.Na to ne treba ni trošiti riječi. Uglavnom, kod tebe je klasična hejt situacija - ne mreš kupiti sve kaj bi htio pa onda napadaš izdavača jer nema popust koji bi ti htio. Popusti 70%? da ali na šta? Imaš na interliberu i NEXUS biblioteku po 5 kuna. Miješaš kruške i jabuke. Ali sve ti to vrlo dobro znaš. A što se tiče cijena koje "su abnormalne" barem je dvadesetak puta bilo objašnjeno zašto su tako velike. Ali nemam se namjeru svađati sa jednim trolom, a i Marko to sve sam može razjasniti i bez mene. samo me smeta kada nekakvav hejter dođe i zbog svojih frustracija počne napadati bez razloga.
Kmečanje ostavi za neki drugi forum, ovdje je suvišno.
|
COUNT ZERO INTERRUPT an interrupt of a process decrements a counter to zero
|
|
|
kosinusoid
New Member
190 Posts
Posted - 05/11/2015 : 20:32:09
|
Nisam hejter i nisam trol, a ti samo etiketiraj i diskreditiraj, jer možeš. Kada već inzistiraš, molim te da ljudima, ljudima koji će u utorak doći u peti paviljon, ti ili Markos izračunate ukupni popust s uključenim popustom od 20% na količinu stripova za: 10 stripova i dodatni popust od 5% na 1000 kn, te za 20 stripova i popust od 10 % na 2000 kn po jednom primjerku stripa.
A to s popustima, mogli ste već, općenito tokom života naučiti, kakvo je zapravo prodavanje magle. |
|
|
andi
Junior Member
Croatia
306 Posts
Member since 07/01/2008 |
Posted - 05/11/2015 : 20:33:19
|
Čisto radi usporedbe, Absolute The Long Halloween na Amazonu:
http://www.amazon.com/Absolute-Batman-Halloween-Jeph-Loeb/dp/1401212824/ref=sr_1_1?ie=UTF8&qid=1446751359&sr=8-1&keywords=long+halloween+absolute
Znači 61$ (i to sa popustom od oko 20%, puni retail je 75$). To je (ne računajući poštarinu i pdv koji se ovakvog naručivanja moraju platiti) oko 430 Kn.
Taj isti Batman kod Fibre košta 300 Kn, sa popustom na IL od 20%, to je zapravo 240 Kn. Dakle, 44% jeftinije!!! A pritom treba uzeti u obzir da Marko mora napraviti prijevod što je trošak koje američko izdanje nema, mora platiti prava koja su jednako skupa (ako ne i skuplja jer je "mali" izdavač) kao i ovim Amerima. A da ne spominjemo da je Markova naklada barem nekoliko desetaka puta manja! A kvaliteta (papir, uvez, dodatni materijali) bolja!
Kako je onda nekima Fibra skupa zaista ne razumijem? Da je kolekcionarstvo stripova skupo, to znamo, i da svi nešto želimo dodatno ušparati na što većim popustima, i to znamo, ali treba također znati da kada se uzme u obzir svjetsko tržište, ovi Markovi naslovi su zapravo jeftini, i to je činjenica. Svatko tko je donedavno kupovao većinu svih ovih divota koje Marko sada izdaje izvana, i više je nego svjestan toga.
|
Edited by - andi on 05/11/2015 20:35:02 |
|
|
kosinusoid
New Member
190 Posts
|
ivan_micic
Senior Member
Croatia
2361 Posts
Member since 19/12/2007 |
Posted - 05/11/2015 : 20:44:53
|
Markosova izdanja su pristupačna svakom. meni moja plaća nije bogznakolika ali si svaki misec priuštim bar 2 fibrina stripa. i iskreno nisu skupa. a ovaj watchmen je za razliku od fibrinog izdanja nešto manjeg formata |
|
|
andi
Junior Member
Croatia
306 Posts
|
kosinusoid
New Member
190 Posts
Posted - 05/11/2015 : 20:48:14
|
quote: Originally posted by ivan_micic
Markosova izdanja su pristupačna svakom. meni moja plaća nije bogznakolika ali si svaki misec priuštim bar 2 fibrina stripa. i iskreno nisu skupa. a ovaj watchmen je za razliku od fibrinog izdanja nešto manjeg formata
I manji format opravdava Markosovu cijenu od preko 100%?
Drago mi je da ti nije skupo, čini se da ne živimo u istom svijetu, meni je ovo, na žalost, perverzija. |
|
|
DODSFERD
Advanced Member
Pitcairn Island
29953 Posts
Member since 14/03/2014 |
Posted - 05/11/2015 : 20:52:59
|
Kada se uzme u obzir samo to kako su mali tiraži ne može se reći da su stripovi bilo kojeg izdavača kod nas preskupi. To što mi (većina nas) imamo neadekvatne plaće za kupovinu željenih stvari je već drugi par cipela i nema puno veze sa cijenama. Jebiga, tako je kako je i svatko se treba pokriti onoliko koliko može a ne gledati tamo gdje ne može. |
Sinaitakala Tu'imatamoana 'i Fanakavakilangi Fakafanua |
|
|
andi
Junior Member
Croatia
306 Posts
Posted - 05/11/2015 : 20:53:49
|
Markosova izdanja su pristupačna svakom. meni moja plaća nije bogznakolika ali si svaki misec priuštim bar 2 fibrina stripa. i iskreno nisu skupa. a ovaj watchmen je za razliku od fibrinog izdanja nešto manjeg formata
Drago mi je da ti nije skupo, čini se da ne živimo u istom svijetu, meni je ovo, na žalost, perverzija.
Nisam rekao da nije (za naše pojmove) skupo, ne želim nikoga uvrijediti tko si to ne može priuštiti, samo kažem da je to s obzirom koliko se to vani plaća jeftino. A jbga, meni bi npr. i novi BMW X6 bio skup da mi ga netko novog nudi za 30 tisuća eura, bez obzira što je njegova prava cijena 70 tisuća eura. |
|
|
kosinusoid
New Member
190 Posts
Posted - 05/11/2015 : 21:01:41
|
quote: Originally posted by DODSFERD
Kada se uzme u obzir samo to kako su mali tiraži ne može se reći da su stripovi bilo kojeg izdavača kod nas preskupi. To što mi (većina nas) imamo neadekvatne plaće za kupovinu željenih stvari je već drugi par cipela i nema puno veze sa cijenama. Jebiga, tako je kako je i svatko se treba pokriti onoliko koliko može a ne gledati tamo gdje ne može.
Nikad me te DC pizdarije nisu zanimale, volim francusku, belgijsku i talijansku školu, a u fibre kupujem samo orku i kolorku.
Naravno, nikada ne kupovati i ne htjeti van svojih mogućnosti. Ali ovakve nalogičnosti me ubiše u pojam:
http://www.fibra.hr/katalog/izdanja/kolorka-42-atentat/321/ 180 kn (zar 6 stranica odnosno 3 lista papira sa svake strane koštaju 30 kn)?? http://www.fibra.hr/katalog/izdanja/kolorka-23-oh-cure/232/ 150 kn |
Edited by - kosinusoid on 05/11/2015 21:04:07 |
|
|
andi
Junior Member
Croatia
306 Posts
Posted - 05/11/2015 : 21:08:19
|
quote: Originally posted by DODSFERD
Kada se uzme u obzir samo to kako su mali tiraži ne može se reći da su stripovi bilo kojeg izdavača kod nas preskupi. To što mi (većina nas) imamo neadekvatne plaće za kupovinu željenih stvari je već drugi par cipela i nema puno veze sa cijenama. Jebiga, tako je kako je i svatko se treba pokriti onoliko koliko može a ne gledati tamo gdje ne može.
Nikad me te DC pizdarije nisu zanimale, volim francusku, belgijsku i talijansku školu, a u fibre kupujem samo orku i kolorku.
Naravno, nikada ne kupovati i ne htjeti van svojih mogućnosti. Ali ovakve nalogičnosti me ubiše u pojam:
http://www.fibra.hr/katalog/izdanja/kolorka-42-atentat/321/ 180 kn (zar 6 stranica odnosno 3 lista papira sa svake strane koštaju 30 kn)?? http://www.fibra.hr/katalog/izdanja/kolorka-23-oh-cure/232/ 150 kn
Ako ti vrijednost stripa mjeriš samo preko broja stranica, onda se bolje ostavi čitanja stripova. Pa kako ti znaš kolika je cijena autorskih prava za jedan a koliko za drugi? Ili koliko je kartica teksta trebalo prevesti u jednom, a koliko u drugom? Ili koliko je dodatnog rada (kvaliteta dobivenih materijala npr) na obradi trebalo za jedan a koliko za drugi? Itd...
EDIT: tek sad vidim da je razlika u izdavanju ova dva stripa 2 godine. Pa to ti je samo inflacija uzela... A da ne govorimo o PDV-u na knjige koji je tek nedavno uveden. |
Edited by - andi on 05/11/2015 21:10:12 |
|
|
kosinusoid
New Member
190 Posts
|
Markos
Webmaster
Croatia
29441 Posts
Member since 27/08/2001 |
|
Bachy
Senior Member
Croatia
1760 Posts
Member since 06/05/2009 |
|
kosinusoid
New Member
190 Posts
Posted - 05/11/2015 : 21:33:35
|
quote: Originally posted by Markos
Drago mi je da ti nije skupo, čini se da ne živimo u istom svijetu, meni je ovo, na žalost, perverzija.
http://www.amazon.com/Watchmen-Deluxe-Alan-Moore/dp/1401238963/ref=sr_1_1?ie=UTF8&qid=1446752530&sr=8-1&keywords=watchman+hardcover+comic
List price: 39,99$, što je, po današnjem tečaju 280 kuna. Fibrino košta 300 kuna, 20% je veće i ima 20 stranica više.
Kojom si ti točno matematikom došao do preko 100% skuplje fibrine cijene?
Ne snalazim se u tim cijenama, očito sam nešto krivo vidio, bila je neka cijena na 150 kn. Ugl, ajde molim te, izračunaj nam ovo: quote:
Kada već inzistiraš, molim te da ljudima, ljudima koji će u utorak doći u peti paviljon, ti ili Markos izračunate ukupni popust s uključenim popustom od 20% na količinu stripova za: 10 stripova i dodatni popust od 5% na 1000 kn, te za 20 stripova i popust od 10 % na 2000 kn po jednom primjerku stripa.
EDIT: Ne kažem ja, ima povoljnih stvari u fibri, pogotovo u zadnje vrijeme, ali ipak bih volio da se cijene još korigiraju ili neka ostanu iste a da se uvedu neke posebne pogodnosti. |
Edited by - kosinusoid on 05/11/2015 21:38:34 |
|
|
dante
Senior Member
Croatia
2478 Posts
Member since 16/01/2008 |
Posted - 05/11/2015 : 21:42:21
|
quote: Originally posted by kosinusoid Što, ti stvarno misliš da je ovaj posao isključivo iz ljubavi!?
Naravno da nije iz ljubavi, izabrao je izdavati stripove jer to je opcepoznati nacin za mlacenje para na brzinu u Hrvata. Naklade cure u pustim stotinama tisuca a pare se na kraju dana broje ko u Scarfaceu.
|
These pretzels are making me thirsty... |
|
|
Bachy
Senior Member
Croatia
1760 Posts
Member since 06/05/2009 |
Posted - 05/11/2015 : 21:47:34
|
quote: Originally posted by dante
quote: Originally posted by kosinusoid Što, ti stvarno misliš da je ovaj posao isključivo iz ljubavi!?
Naravno da nije iz ljubavi, izabrao je izdavati stripove jer to je opcepoznati nacin za mlacenje para na brzinu u Hrvata. Naklade cure u pustim stotinama tisuca a pare se na kraju dana broje ko u Scarfaceu.
Pričati tako nešto je u najmanju ruku bezobrazno. Jesi li probao izračunati kolika je zarada na jednom stripu kojeg izda Fibra?
Odgovorno tvrdim da je ovo što Markos radi čisti entuzijazam i ljubav prema stripu.
Demantirajte me ako možete! |
Oj, budi svoj! |
|
|
kosinusoid
New Member
190 Posts
Posted - 05/11/2015 : 21:53:48
|
Bezobrazan jesam, daleko od toga da nisam, takav sam inače po prirodi, nisam ja kriv. Okej, griješim po pitanju ljubavi. |
|
|
Markos
Webmaster
Croatia
29441 Posts
Member since 27/08/2001 |
Posted - 05/11/2015 : 22:04:43
|
quote: Originally posted by Markos http://www.amazon.com/Watchmen-Deluxe-Alan-Moore/dp/1401238963/ref=sr_1_1?ie=UTF8&qid=1446752530&sr=8-1&keywords=watchman+hardcover+comic
List price: 39,99$, što je, po današnjem tečaju 280 kuna. Fibrino košta 300 kuna, 20% je veće i ima 20 stranica više.
Kojom si ti točno matematikom došao do preko 100% skuplje fibrine cijene?
Ne snalazim se u tim cijenama, očito sam nešto krivo vidio, bila je neka cijena na 150 kn. Ugl, ajde molim te, izračunaj nam ovo:
Pa da, ne snalaziš se u cijenama, očito.
quote: Originally posted by kosinusoid Kada već inzistiraš, molim te da ljudima, ljudima koji će u utorak doći u peti paviljon, ti ili Markos izračunate ukupni popust s uključenim popustom od 20% na količinu stripova za: 10 stripova i dodatni popust od 5% na 1000 kn, te za 20 stripova i popust od 10 % na 2000 kn po jednom primjerku stripa.
Wolfman ti je odgovorio, kao i ja, na samom početku topika. Ukupni popust je u najgorem slučaju 24% za 10 izdanja ili 28% za 20 izdanja.
|
Trouble will find me |
|
|
trolodtroje
Advanced Member
3275 Posts
Member since 14/09/2010 |
|
Nostromo
Junior Member
Croatia
476 Posts
Member since 16/12/2008 |
Posted - 05/11/2015 : 22:43:32
|
SinusKosinus ajde molim te nemoj više. Te gluposti o cijenama čitam već godinama a Markos se uvijek ulovi u tu mrežu pa objašnjava onima kojima ne vrijedi objašnjavati. Znači ovako: ako ti je popust mali i ova izdanja (od kojih je većina najbolja na svijetu) su ti skupa - jednostavno ih nemoj kupiti. Ovo je skup hobi i nitko od nas ne može si priuštiti ni približno onoliko izdanja koliko bi želio pa svejedno ne kukamo da to nije pošteno. |
There Is a Light That Never Goes Out |
|
|
going going
Advanced Member
Serbia
11872 Posts
Member since 24/04/2012 |
Posted - 05/11/2015 : 22:54:09
|
quote: Originally posted by Mr. Bushido
quote: Originally posted by jaki
Moze li netko dobar postaviti te najave na forum jer mi mobitel ne otvara pdf. hvala:)
BILAL | Fins de siecle BOCQUET - ROCHELEAU | La colère de Fantômas BONHOMME | Esteban BOURGEON | Družina sumraka CORGIAT - ZUCCHERI | Stakleni mačevi COSEY | Orchidea | SaigonHanoi COTHIAS - JUILARD | Plume aux vents DORISON - MEYER | Undertaker ENNIS | Punisher FIOR | 5000 kilometara u sekundi GIARDINO | Jonas Fink GIBRAT - DURIEUX | Les gens honnêtes GIPI | Moj loše nacrtan život HANUKA | Realist HAUTIERE - DILLIES | Abelard JIM | Jedna noć u Rimu JODOROWSKY - BESS | Juan Solo JODOROWSKY - MOEBIUS | Presveto srce JUILLARD | Plava bilježnica KORDEJ - MACAN | Mi, mrtvi LARCENET | Le rapport de Brodeck LOEB - SALE | Dark Victory LOISEL | Peter Pan LOISEL - LE TENDRE | Potraga za pticom vremena LUPANO - CAUUET | Les vieux fourneaux LUPANO - RODGUEN | Ma révérence LUPANO - SALOMONE | L'homme qui n'aimait pas les armes à feu LUST | Heute ist der letzte tag vom rest deines lebens MAGNUS | Omnibus MARVANO | Vječni rat MATZ - JACAMON | Ubojica MICHELUZZI | Omnibus MILLER - MAZZUCCHELLI | Batman: Year One MILLIGAN - FEGREDO | Enigma NURY - BRUNO | Tyler Cross NURY - ROBIN | La mort de Staline ORTIZ - SEGURA | Hombre PEDROSA | Equinoxes PRADO | Trag kredom | Quotidiania delirante RABAGLIATI | Paul na pecanju SATRAPI | Embroideries SAVOIA | Zaboravljeni robovi Tromelina SEKSIK - SOREL | Les derniers jours de Stefan Zweig SFAR - TRONDHEIM | Tvrđina parada TANIGUCHI | Slatke godine TEZUKA | Buddha | Oda Kirihitu THOMPSON | Blankets VEHLMANN - BODART | Green Manor WARE | Jimmy Corrigan, the Smartest Kid on Earth WILLINGHAM | Fables ZENTNER - PELLEJERO | Dieter Lumpen
A sto nema najave za Ennisovog Punishera? |
|
|
Wolfman
Senior Member
Croatia
1098 Posts
Member since 13/07/2010 |
Posted - 05/11/2015 : 23:08:32
|
quote: Originally posted by going going
quote: Originally posted by Mr. Bushido
quote: Originally posted by jaki
Moze li netko dobar postaviti te najave na forum jer mi mobitel ne otvara pdf. hvala:)
BILAL | Fins de siecle BOCQUET - ROCHELEAU | La colère de Fantômas BONHOMME | Esteban BOURGEON | Družina sumraka CORGIAT - ZUCCHERI | Stakleni mačevi COSEY | Orchidea | SaigonHanoi COTHIAS - JUILARD | Plume aux vents DORISON - MEYER | Undertaker ENNIS | Punisher FIOR | 5000 kilometara u sekundi GIARDINO | Jonas Fink GIBRAT - DURIEUX | Les gens honnêtes GIPI | Moj loše nacrtan život HANUKA | Realist HAUTIERE - DILLIES | Abelard JIM | Jedna noć u Rimu JODOROWSKY - BESS | Juan Solo JODOROWSKY - MOEBIUS | Presveto srce JUILLARD | Plava bilježnica KORDEJ - MACAN | Mi, mrtvi LARCENET | Le rapport de Brodeck LOEB - SALE | Dark Victory LOISEL | Peter Pan LOISEL - LE TENDRE | Potraga za pticom vremena LUPANO - CAUUET | Les vieux fourneaux LUPANO - RODGUEN | Ma révérence LUPANO - SALOMONE | L'homme qui n'aimait pas les armes à feu LUST | Heute ist der letzte tag vom rest deines lebens MAGNUS | Omnibus MARVANO | Vječni rat MATZ - JACAMON | Ubojica MICHELUZZI | Omnibus MILLER - MAZZUCCHELLI | Batman: Year One MILLIGAN - FEGREDO | Enigma NURY - BRUNO | Tyler Cross NURY - ROBIN | La mort de Staline ORTIZ - SEGURA | Hombre PEDROSA | Equinoxes PRADO | Trag kredom | Quotidiania delirante RABAGLIATI | Paul na pecanju SATRAPI | Embroideries SAVOIA | Zaboravljeni robovi Tromelina SEKSIK - SOREL | Les derniers jours de Stefan Zweig SFAR - TRONDHEIM | Tvrđina parada TANIGUCHI | Slatke godine TEZUKA | Buddha | Oda Kirihitu THOMPSON | Blankets VEHLMANN - BODART | Green Manor WARE | Jimmy Corrigan, the Smartest Kid on Earth WILLINGHAM | Fables ZENTNER - PELLEJERO | Dieter Lumpen
A sto nema najave za Ennisovog Punishera?
|
|
|
Topic |
|