Author |
Topic |
Dudley Smith
stripovi.com suradnik
Croatia
1014 Posts
Member since 05/04/2014 |
Posted - 19/10/2015 : 16:08:57
|
Izbriši mi sve dosadašnje rezervacije, nema smisla da ih toliko dugo držim.
Rezerviraj mi MM SuperBook 6 - Stroj koji razmišlja. Naslovnu priču planiram svakako, a možda i još neku od ostalih. Vidjet ću još, tek sam sada nabavio te Superbookove pa ih lagano čitam, ovu sam priču pročitao prvu i odmah sam se oduševio pa rekoh da recenziram.
I da se odužim za nerecenziranog Texa - planiram ovog najnovijeg (zapravo više čak ni nije najnoviji, jer je izišao već broj 600 u boji), Rujuov debi na Texu Odmetnuti rendžer (nisi ga ni naveo još).
|
|
|
thekide
stripovi.com suradnik
Serbia
1811 Posts
Member since 18/11/2013 |
Posted - 19/10/2015 : 16:45:30
|
quote: Originally posted by Dudley Smith
Izbriši mi sve dosadašnje rezervacije, nema smisla da ih toliko dugo držim.
Rezerviraj mi MM SuperBook 6 - Stroj koji razmišlja. Naslovnu priču planiram svakako, a možda i još neku od ostalih. Vidjet ću još, tek sam sada nabavio te Superbookove pa ih lagano čitam, ovu sam priču pročitao prvu i odmah sam se oduševio pa rekoh da recenziram.
I da se odužim za nerecenziranog Texa - planiram ovog najnovijeg (zapravo više čak ni nije najnoviji, jer je izišao već broj 600 u boji), Rujuov debi na Texu Odmetnuti rendžer (nisi ga ni naveo još).
Važi, sutra ću da osvežim spisak i da ti to zamenim. Ali nisi morao da brišeš stare rezervacije da bi pisao nove, ima mnoogo sporijih od tebe pa ih i dalje čekamo. Jedino ako si totalno izgubio inspiraciju i zaboravio šta si hteo da pišeš.
Moj ti je savet da čim pročitaš epizodu baciš na papir neki koncept, glavna zapažanja, pa ćeš tako sačuvati osnovicu za kasnije kad ti zatreba. Doduše, meni je teže kad treba od koncepta napraviti nešto konkretno, al opet... |
|
|
Jerry Krause
stripovi.com suradnik
Western Samoa
7269 Posts
Member since 12/11/2009 |
Posted - 19/10/2015 : 17:09:26
|
Ajde uredniče ovog topica, šta si se ulijenio već vlastite recke na sunce, tj. vlastite NN recke na sunce. Budi primjer drugim recenzentima. |
|
|
thekide
stripovi.com suradnik
Serbia
1811 Posts
Posted - 19/10/2015 : 17:22:00
|
quote: Originally posted by Jerry Krause
Ajde uredniče ovog topica, šta si se ulijenio već vlastite recke na sunce, tj. vlastite NN recke na sunce. Budi primjer drugim recenzentima.
Ha! Tačno sam znao da će da krenu prozivke. Ovu NN 143 recku mrcvarim 6 meseci, ostalo je samo da zalepim par sličica i pošaljem Deeju. Al eto kad i to nisam u stanju već mesec dana. A da napišem nešto konkretno, ma ne pamtim kad sam seo zadnji put. Zapeo sam na pola NN 154 i ni makac. Sve kao sutra ću, sledeće nedelje...
Prošle nedelje ne znam šta ću od dosade na poslu i umesto da sednem da pišem ja odem do biblioteke i iznajmim Sandmana da čitam ponovo od početka. Toliko tražim opravdanja da ću na kraju početi da radim svoj posao na svom poslu samo da ne bih pisao. Nadam se da će se to promeniti sa dolaskom sve lošijeg vremena.
Uostalom i tako smo pukli sa NN planovima za obaranje rekorda. Kad nismo u stanju jednu recku da pustimo u celom mesecu septembru, onda znači da i tebi više ne ide ko letos. |
|
|
bjelolasica
stripovi.com suradnik
Croatia
5106 Posts
Member since 30/08/2009 |
Posted - 19/10/2015 : 17:25:44
|
quote: Originally posted by thekide
Uostalom i tako smo pukli sa NN planovima za obaranje rekorda. Kad nismo u stanju jednu recku da pustimo u celom mesecu septembru, onda znači da i tebi više ne ide ko letos.
Za to je kriva urednička politika koja preferira Dylana nad Nathanom |
Don’t beat me massa!Please don’t beat me massa!Don’t beat this tired old body! No, no! http://www.youtube.com/watch?v=H8D93Awa434 |
|
|
Jerry Krause
stripovi.com suradnik
Western Samoa
7269 Posts
Member since 12/11/2009 |
Posted - 19/10/2015 : 17:38:04
|
Uostalom i tako smo pukli sa NN planovima za obaranje rekorda. Kad nismo u stanju jednu recku da pustimo u celom mesecu septembru, onda znači da i tebi više ne ide ko letos.
Ma o čemu pričaš, ja sam i dalje pun elana što se tiče recki (ni sam ne znam odakle mi to više). Jedan NN čeka na objavu, drugi samo što nije gotov. A ovo za 9. mjesec stvar je Deejeve odluke da se preforsiramo Nathanom u 8. mjesecu. |
|
|
thekide
stripovi.com suradnik
Serbia
1811 Posts
Posted - 19/10/2015 : 17:44:49
|
quote: Originally posted by Jerry Krause
Ma o čemu pričaš, ja sam i dalje pun elana što se tiče recki (ni sam ne znam odakle mi to više). Jedan NN čeka na objavu, drugi samo što nije gotov. A ovo za 9. mjesec stvar je Deejeve odluke da se preforsiramo Nathanom u 8. mjesecu.
Ok, nisam znao, bitno je da ti pičiš punom parom. A kad je tako moraću i ja da ti bar malo pripomognem sa ove dve recke (jedna uskoro a druga do kraja godine). Bjelalasica će da uleti sa njegovom i DeeCay nadam se... imaš li kakvu informaciju radi li on neku? Bilo bi lepo da pročitamo recku za Orbitalne ratove pre nego što se upustimo u tematske rasprave. Poguraj ga malo, kao što si ga pogurao da glasa za Mister Alfu. |
|
|
thekide
stripovi.com suradnik
Serbia
1811 Posts
Posted - 20/10/2015 : 11:52:23
|
quote: Originally posted by Dudley Smith
Bio je na spisku već 20 dana. Ova uvreda zahteva satisfakciju... izaberi oružje. |
|
|
thekide
stripovi.com suradnik
Serbia
1811 Posts
Posted - 02/11/2015 : 12:17:56
|
Dok smo se okrenuli prođe i oktobar-listopad, vreme je za redovni mesečni izveštaj.
Posle letnjeg spisateljskog entuzijazma, jesen je donela mali zastoj. Tek tu i tamo poneka rezervacija. U oktobru nećemo računati one od kojih se odustalo, nego samo nove rezervacije - pa tako stižemo do solidnih 6 budućih recki (četiri nathanovca podižu prosek).
Nažalost negativni trend se odrazio i na objavljene recenzije pa je posle par meseci gotovo dvocifrenog broja tekstova, u oktobru objavljeno samo dve Bonelli recke. Nadam se da će kraj godine doneti poboljšanje.
Ako dve nove Zagorove priče u ponudi nisu dovoljne za otimačinu recenzenata, onda ne znam šta je.
Za kraj da pomenemo i novog budućeg recenzenta, koji će se okušati sa jednom kratkom NN pričicom Ples plavih svjetala. Samo napred emireme! |
|
|
DODSFERD
Advanced Member
Pitcairn Island
29953 Posts
Member since 14/03/2014 |
Posted - 02/11/2015 : 14:09:12
|
Čim nema wolf-huntera odmah je puno manje rezervacija. Izgleda da se momak ozbiljno bacio na posao pa ne treba čuditi ako nas kasnije zatrpa sa pravom poplavom recenzija. |
Sinaitakala Tu'imatamoana 'i Fanakavakilangi Fakafanua |
|
|
Willer
stripovi.com suradnik
1300 Posts
Member since 10/08/2003 |
Posted - 02/11/2015 : 14:30:37
|
quote: Originally posted by thekide Toliko tražim opravdanja da ću na kraju početi da radim svoj posao na svom poslu samo da ne bih pisao.
---
Nego, moj preostali Tex je dovršen i poslan, a ova dva Martina koja mi ostaju, još su "u izradi" (bojim se da će i ostati takvima bar još neko vrijeme) tako da prije nego što i njih zgotovim i pošaljem ne bih rezervirao ništa nova. |
|
|
thekide
stripovi.com suradnik
Serbia
1811 Posts
Posted - 02/11/2015 : 15:25:47
|
quote: Originally posted by Willer
Nego, moj preostali Tex je dovršen i poslan, a ova dva Martina koja mi ostaju, još su "u izradi" (bojim se da će i ostati takvima bar još neko vrijeme) tako da prije nego što i njih zgotovim i pošaljem ne bih rezervirao ništa nova.
Sve ok, tempo ti je i tako odličan. Kad završiš idemo dalje. |
|
|
hrvoje23
Senior Member
Croatia
2172 Posts
Member since 23/09/2005 |
Posted - 20/11/2015 : 15:38:32
|
'kide; trebalo bi ažurirati spisak nerecenziranih. Ove epizode sigurno imaju recenziju:
MNO: MN SASP 5 Bezimeni vojnik MN SASP 10 Zulu! MN LIB 41 Grad zločina MN LIB 42 Ananga MN LIB 55 Magloviti vrh MN LIB 65 Noć čudovišta MN LIB 66 Surat Khan
N.RAIDER: NR ZS 29 Na dužnosti u Bronksu
M.Mystere: MM LIB 64 Osmijeh iz prošlosti MM LIB 65 Necronomicon MM LIB 66 Čovjek zvan Mhosis MM LIB 67 Osveta Mister Jinxa KEN: KP FB 2 Mine Town KP FB 3 Prava gospoda KP FB 4 Ubojstvo u Washingtonu KP FB 5 Chemako KP FB 6 Krvave zvijezde KP FB 7 Vrelo nebo meksika KP FB 8 Velika pljačka u San Franciscu KP FB 9 Kitolovci KP FB 10 Bijele zemlje KP FB 11 Narod ljudi KP FB 12 Balada o Pat O'Shane
Vjerojatno toga ima još. Trebat će detaljnije pročešljati ZS/LMS u usporedbi s novijim izdanjima. |
|
|
Dwayne_Looney
Advanced Member
6883 Posts
Member since 15/10/2014 |
Posted - 20/11/2015 : 16:15:24
|
Znam da je ovaj topic za recenzente ali bih evo tu pitao gdje je King? Zagorovi topici su na aparatima zadnjih mjesec, dva pa primjetih da nema vođe. Kritika DeeCayu sto se tu za Zagora kojeg ceprka a Marty iz razdoblja SD-SA zjapi bez narudzbi a nije bas tolika nula to razdoblje. |
loading...
|
|
|
thekide
stripovi.com suradnik
Serbia
1811 Posts
Posted - 20/11/2015 : 18:31:40
|
quote: Originally posted by hrvoje23
'kide; trebalo bi ažurirati spisak nerecenziranih.
Sešću u ponedeljak pa ću da isproveravam koliko mogu. Te stare epizode KP, MN... nisam ni proveravao, jer je bilo pod starim režimom, pa sam se nadao da je sve ok.
Problem nastaje kod preklapanja izdanja. Već ga imam sa Dylanima (VČ-LUD), Martinom (SD-LIB), sad će da krene i sa Texom. Plus često prevodi naslova istih epizoda nemaju veze jedan sa drugim.
Da ne pominjem ludilo sa VČ DD Superbookom - gde mora stoput da se proverava svaka pričica, jer je većina već izlazila u drugim propratnim edicijama.
|
|
|
thekide
stripovi.com suradnik
Serbia
1811 Posts
Posted - 20/11/2015 : 18:45:10
|
quote: Originally posted by Dwayne_Looney
Znam da je ovaj topic za recenzente ali bih evo tu pitao gdje je King? Zagorovi topici su na aparatima zadnjih mjesec, dva pa primjetih da nema vođe.
Kad je rezervisao poslednji specijal rekao mi je da neće to odmah raditi jer je u gužvi. Pretpostavljam da je i dalje isto, al sigurno će se vratiti, jer i sad se pojavi s vremena na vreme, kaže koju i nestane.
Slažem se da bez njega Zagorov topic nije isti. Uglavnom se svodi na komentarisanje svežih izdanja. Al nedostaju one legendarne rasprave sa Bosellijevcima.
quote: Originally posted by Dwayne_Looney Kritika DeeCayu sto se tu za Zagora kojeg ceprka a Marty iz razdoblja SD-SA zjapi bez narudzbi a nije bas tolika nula to razdoblje.
Što se tiče Martyja nadam se da će ulazak Libellusa u SD period naterati po nekog novog kupca da napiše koju recku. Plus nadam se da će i Dudley, Korg i još po neki Martinovac uskoro probrati nešto iz tog perioda.
U pravu si i za Deeja, troši snagu na suviše lakim zadacima. Evo posle Zagora se bacio i na Texa. Ipak, očekujem da se vrati u punoj snazi u 2016. |
|
|
thekide
stripovi.com suradnik
Serbia
1811 Posts
Posted - 23/11/2015 : 10:08:18
|
'kide; trebalo bi ažurirati spisak nerecenziranih. Ove epizode sigurno imaju recenziju...
Vjerojatno toga ima još. Trebat će detaljnije pročešljati ZS/LMS u usporedbi s novijim izdanjima.
Hvala na pomoći. Poskidao sam te duple, od svih koje si naveo samo "Magloviti vrh" zaista nema recenziju.
Problem je u pretraživaču na sajtu, jer tu stoji da recimo epizoda "Grad zločina" nema recku, što i ne čudi, jer se recenzija vodi kao LMS "Taoci". Pronašao sam još neke, ali to će ići dosta sporo, jer moraju da se pregledaju po naslovnicama a ne naslovima da bi čovek bio siguran. Pa čak ni tad nije, jer ko što znamo u ZS-LMSu fali gomila originalnih naslovnica. |
|
|
hrvoje23
Senior Member
Croatia
2172 Posts
Member since 23/09/2005 |
Posted - 23/11/2015 : 14:13:02
|
'kide; trebalo bi ažurirati spisak nerecenziranih. Ove epizode sigurno imaju recenziju...
Vjerojatno toga ima još. Trebat će detaljnije pročešljati ZS/LMS u usporedbi s novijim izdanjima.
Hvala na pomoći. Poskidao sam te duple, od svih koje si naveo samo "Magloviti vrh" zaista nema recenziju.
Problem je u pretraživaču na sajtu, jer tu stoji da recimo epizoda "Grad zločina" nema recku, što i ne čudi, jer se recenzija vodi kao LMS "Taoci". Pronašao sam još neke, ali to će ići dosta sporo, jer moraju da se pregledaju po naslovnicama a ne naslovima da bi čovek bio siguran. Pa čak ni tad nije, jer ko što znamo u ZS-LMSu fali gomila originalnih naslovnica.
U pravu si za 'Magloviti vrh' - krivo sam kopirao Budem još kad ulovim vremena malo pogledao, pa ako još nešto uočim, pošaljem ti.
Dobro je za recenzije što je više reprinata nego novih epizoda |
|
|
thekide
stripovi.com suradnik
Serbia
1811 Posts
Posted - 02/12/2015 : 12:30:55
|
NOVEMBAR - STUDENI Prolete još jedan mesec. Slično kao i u prošlom - broj novih rezervacija je skroman. Celih 5. Dobro, ako bismo gledali sa vedrije strane, tih pet sadrže jednu trilogiju i jednu rezervaciju sa četiri kratke priče, što je ukupno desetak epizoda, a to već lepše zvuči.
Dodatni problemčić je što su sve rezervacije za Nathana. Dok ostali serijali škripe sve više, Nathanovci rade punom parom (nije što su moji, al su najbolji).
U toku meseca objavljene su 4 Bonelli recenzije, zvuči malo ali to je duplo više nego u prethodnom. Zato očekujem 8 u decembru.
|
Edited by - thekide on 02/12/2015 12:33:06 |
|
|
DODSFERD
Advanced Member
Pitcairn Island
29953 Posts
Posted - 02/12/2015 : 17:23:35
|
Čudi me da je zaštekalo sa Zagorom; zadnja 2 maxija, specijal, kolorac, gigant i jedna priča iz redovne serije su već objavljene od strane Ludensa a još nema recenzije za niti jednu od njih. |
|
|
Dwayne_Looney
Advanced Member
6883 Posts
Member since 15/10/2014 |
Posted - 02/12/2015 : 18:14:41
|
quote: Originally posted by DODSFERD
Čudi me da je zaštekalo sa Zagorom; zadnja 2 maxija, specijal, kolorac, gigant i jedna priča iz redovne serije su već objavljene od strane Ludensa a još nema recenzije za niti jednu od njih.
King Warriora nema... ne znam zašto ali šteta |
loading...
|
|
|
DODSFERD
Advanced Member
Pitcairn Island
29953 Posts
Posted - 02/12/2015 : 18:37:48
|
Da, on je većinom rješavao Zagorove popratne edicije i osjeti se njegov izostanak. Možda u zadnje vrijeme radi upravo na nekim recenzijama pa kasnije bude više njih odjednom. |
|
|
DeeCay
stripovi.com suradnik
Croatia
21661 Posts
Member since 24/09/2002 |
Posted - 02/12/2015 : 23:47:49
|
Daj mi bilježi: MM LIBG 4 Prokletstvo u Sahari MM LIBG 11 Crveni kralj
Da dovršimo ove gigantske nedaće... Povezuju se fino s mojim prijašnjim reckama pa da to konačno dovršimo.
U zadnje vrijeme odradim što pročitam zadnje, a da i ne oduzme previše vremena. Znam se rijetko vratiti starim uspješnicama, što mi je greška. Mislim to ispraviti u budućnosti. |
“A reader lives a thousand lives before he dies; the man who never reads lives only one." |
|
|
King Warrior
stripovi.com suradnik
22318 Posts
Member since 10/11/2007 |
Posted - 03/12/2015 : 09:02:33
|
quote: Originally posted by Dwayne_Looney
Čudi me da je zaštekalo sa Zagorom; zadnja 2 maxija, specijal, kolorac, gigant i jedna priča iz redovne serije su već objavljene od strane Ludensa a još nema recenzije za niti jednu od njih.
King Warriora nema... ne znam zašto ali šteta
Naletim s vremena na vrijeme. Imam dosta obaveza, to ja razlog zasto trenutno pauziram. Ponovo cu se aktivirati do proljeca 2016. |
|
|
PijaniPatak
stripovi.com suradnik
Germany
10035 Posts
Member since 20/02/2010 |
Posted - 03/12/2015 : 09:15:24
|
Da, on je većinom rješavao Zagorove popratne edicije i osjeti se njegov izostanak. Možda u zadnje vrijeme radi upravo na nekim recenzijama pa kasnije bude više njih odjednom.
gigant ja radim, ali je iskrslo nekoliko prioriteta za tekstove (posao, Epicenter, ZTN...). Smejurija je sto vec dva meseca imam mozda dva pasusa do kraja.
Jos mi je King nabacio jednu svoju recku |
DNEVNIK CITANJA: Etika junaštva i deklišeizirani koreni u “Zagor prica...”
|
Edited by - PijaniPatak on 03/12/2015 09:15:50 |
|
|
Topic |
|