U stvari, Indijanska magija je imala jos kvalitetniji papir (skoro kao c/b Libellus izdanja) dok su oni raniji jubilarci ipak bili puno slabiji po tom pitanju.
U stvari, Indijanska magija je imala jos kvalitetniji papir (skoro kao c/b Libellus izdanja) dok su oni raniji jubilarci ipak bili puno slabiji po tom pitanju.
Ova epizoda je prdac u lice onoj legendarnoj "Teror šeste planete". S druge strane, možda je i bolje da ovo nisu dali Burattiniju koji bi to rastegnuo na 5 svezaka, uz potpuno istu priču.
Ja sam zadovoljan jer sam uzeo kao olakotnu okolnost da se na 96 stranica ne može napraviti nešto epsko, izvučeno je gotovo najviše što se moglo u tom trenutku. Teror šeste planete uopće ne treba ni stavljati u isti kontekst sa ovim jubilarcem.
Ma da, ali invazija friking vanzemaljaca je samo po sebi nešto "epsko", zar ne? I zaslužuje malo ozbiljniju i konstruktivniju priču od ove 94 strane gdje Akronjani ispadnu neozbiljni klauni.
Ma da, ali invazija friking vanzemaljaca je samo po sebi nešto "epsko", zar ne? I zaslužuje malo ozbiljniju i konstruktivniju priču od ove 94 strane gdje Akronjani ispadnu neozbiljni klauni.
Pa, prijašnje pojavljivanje Akronjana je imalo 400 stranica pa su i tamo ispali neozbiljni klaunovi. :) Najbolji dio priče je bio jezivi Skylab.
moram pred svekolikim pukom stripovskim veleuvaženim reći da mi je dan invazije porastao u očima,tek nakon trećeg čitanja ovog SF darkwoodskog štiva. i dalje, kao jedna od najvećih mana je što se radnja odvija na samo 96 stranica.ha,dosta ili malo?netko može na toliko stranica (ili nekoliko više)odličnu priču napraviti.pada mi na pamet edicija almanah i colombova/cajelijeva priča čovjek koji je došao s kišom.boselijev demonski otok.rauchov u oluji.e sad se rauch dotakao akkronijana i invazije.. prvo pojavljivanje tih opakih svemiraca upriličio nam je tata-mata za takve stvari,nikad prežaljeni velemajstor nolitta,tamo davnih osamdesetih.svemirska braća,to je bila trashčina samo takva,ali tako majstorski izvedena da je postala kult među fanovima.misteriozni i tragični događaji u skylabu od kojih čitatelja jeza hvata,hellingenov nestanak,pojavljivanje akkronijanaca i helliya,svemirski brod,tajanstveni vrač keokuk koji živi u podzemnoj pećini pitaj boga koliko dubokoj a koji je čuvar tajne brda naatani,rakumov sveti štit,luk i strijele,konačni obračun indijanske magije i vrhunske tehnologije... doduše,to je razrađeno na oko 400 stranica vrhunskog štiva koje ni u jednom trenutku ne gubi na dinamci i dramatici. 96 stranica dana invazije je ipak limitirajući faktor da dostigne slavu starijeg brata,ali dovoljno da se napravi jedna ajmo reći solidna epizoda.nakon što su akkronijanci ispali takvi papci u već dvije invazije od kojih smo jednu čitali,ni ne zaslužuju više od tolikog broja stranica.prolog nam daje događaje koji su se već dogodili pa i prijeteći najavljuje opasnost, radnja piči pravocrtno,pitko. tajanstvena dešavanja u darkwoodu, sastanak na čistini male vode,zasjeda,kulminacija događaja u svemirskom brodu..od tog trenutka i počinju zagorove vizije koje ga vode prema konačnoj pobjedi.pojavljuje se akoto,posljednji čuvar svetog oružja koji upozorava zagora na apokaliptično oružje koje imaju akrići.stari dijabolični neprijatelj helingen koji ga u viziji pokušava obeshrabriti i govori mu da je sve uzaludno.ponovo akoto koji vraća nadu i snagu našem junaku.i na kraju rakum,koji pokazuje zagoru kako konačno uništiti prijetnju iz svemira.rauch je prezentirao niz novih tehnologija kojim se koriste akkrići:dronovi,nevidljivi štit koji opasuje čitav darkwood,laseri koji iskaču iz vode pa i jedna malecka atomska bomba kojom namjeravaju spržiti čitav darkwood i sve u njemu.izgleda da su se,nakon dva poraza opametili.krateći vrijeme između dvije inazije,akkronijanci su se dosjetili i od identičnog materijala napravili replike svetog štita,luka i strijele.e,ali to u njihovim rukama ne funkcionira,već otimaju zagora da im on objasni sistem.ali zagor u napadu bijesa kida čelične okove ko ja popušeni listić iz kladionice,uzima sveto oružje i roka akkronijance.deja vu.jer samo ruka heroja je dostojna da barata svetim oružjem. ferri odličan, naslovnica najslabija točka.
Tek je sad krenulo sa Hellingenom. Još samo da slijedeći nastavak nacrta Jajoglavi samostalno i doživljaj će biti potpun.
Nemoj tako, pa on odlično crta okolinu. Čovek je crtač samo takav.
A u toj predivno nacrtanoj okolini vidimo likove koji izgledaju kao da su križanci gorile i mamuta... A u bližoj perspektivi lica im izgledaju kao da će iscuriti
Baš sam danas čitao maxi Tajni agenti, možda je zbog dobre priče ali tu mi Sedioli nije toliko loš. Uglavnom, nakon prethodna 2 sa Cassarovim brljotinama ova jajca su mi čak bila melem za oči.
Baš sam danas čitao maxi Tajni agenti, možda je zbog dobre priče ali tu mi Sedioli nije toliko loš. Uglavnom, nakon prethodna 2 sa Cassarovim brljotinama ova jajca su mi čak bila melem za oči.
Inace odlican maxi i meni jedna od drazih epizoda Zagora!