forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Bonelli
 Zagor - novi Hellingen SPOJLERI
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 10

macca1985
New Member

Croatia
244 Posts

Member since 25/07/2010

Posted - 23/12/2015 : 18:53:08  Show Profile Show Extended Profile  Send macca1985 a Private Message  Reply with Quote
Slažem se sa kritikima članova foruma, novi Hellingen je totalni promašaj.

Slažem se i u to nema nikako sumnje da su Demoni ludila remek djelo i jedan od najboljih epizoda Zagora, no meni je osobno uvijek ostao najbolji Bosseliev Hellingen, kako scenaristički, tako i crtački, možda zato što mi je to bio prvi susret sa Hellingenom i duboko mi se urezao u sjećanje i totalno me oduševio kad sam bio dječak dok sam Demone pročitao tek mnogo godina kasnije.

Kakvo je samo razočarenje bilo kad sam pročitao ovo Burattinievo sranje od Hellingena! Čovječe 450 str. stripa u kojem se gotovo ništa ne dogadja!
Kako je netko rekao, epizode s Hellingenom trebaju biti larger than life, a ovo smeće ne samo da je najgori Hellingen, nego je gori i od onih kratkih Tonninelievih epizoda koje su naspram ovoga bar imale srce i dušu!

Jedino Sedioli i Verni rasturaju no čak ni oni ne mogu spasiti loš strip.

Zagor, Diabolik, Conan i Venom - best comics ever!
Go to Top of Page

macca1985
New Member

Croatia
244 Posts

Member since 25/07/2010

Posted - 23/12/2015 : 20:04:49  Show Profile Show Extended Profile  Send macca1985 a Private Message  Reply with Quote
Pozdrav svima,
jedno pitanje onima koji su pročitali novog Hellingena.
Može li mi netko objasniti koju uopće ulogu u ovoj epizodi
ima mali indijanski dječak Japeha?

Njemu su oni roboti ubili obitelj i kad ga je Burattini ubacio očekivao sam da će dječak imati značajniju ulogu kao npr. mali Felix u "Tajni jednoroga" ili Tim Čisto Srce u "Crnoj duši".

Jedino što je učinio Japeha da je ušao u bazu izvanzemaljaca gdje su bili roboti. I to je sve. Ja očekivao nešto bitno do kraja epizode kad ono Tonka javi da su ga odveli Mohawkima na sigurno u selo i to je to. WTF?
Posve potraćen lik koji je imao potencijala, kao i cijeli epizoda uostalom, dno dna.

Edited by - macca1985 on 23/12/2015 20:05:40
Go to Top of Page

karven
Senior Member

Serbia
1871 Posts

Member since 16/07/2006

Posted - 23/12/2015 : 21:45:52  Show Profile Show Extended Profile  Send karven a Private Message  Reply with Quote
Ah, validnost mišljenja čoveka koji ceni Sediolija, Vernija i Boselijevog Helingena (scenario plus crtež, ni manje ni više). Neprocenjivo.

All is one in Darkseid. This mighty body is my church. When I command your surrender, I speak with three billion voices. When I make a fist to crush your resistance. It is with three billion hands.
Go to Top of Page

legaz
Senior Member

Serbia
2417 Posts

Member since 13/08/2009

Posted - 23/12/2015 : 22:22:25  Show Profile Show Extended Profile  Send legaz a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by macca1985

Pozdrav svima,
jedno pitanje onima koji su pročitali novog Hellingena.
Može li mi netko objasniti koju uopće ulogu u ovoj epizodi
ima mali indijanski dječak Japeha?

Njemu su oni roboti ubili obitelj i kad ga je Burattini ubacio očekivao sam da će dječak imati značajniju ulogu kao npr. mali Felix u "Tajni jednoroga" ili Tim Čisto Srce u "Crnoj duši".

Jedino što je učinio Japeha da je ušao u bazu izvanzemaljaca gdje su bili roboti. I to je sve. Ja očekivao nešto bitno do kraja epizode kad ono Tonka javi da su ga odveli Mohawkima na sigurno u selo i to je to. WTF?
Posve potraćen lik koji je imao potencijala, kao i cijeli epizoda uostalom, dno dna.

Njegova uloga je vezana za nastavak. On će imati ključnu ulogu u tih xy nasatvaka. Jedna od uloga je da će na kružooku sedeti sa desne strane Zagora i malo više zajeb... Čika.

Junaci ne ubijaju one koji ne mogu da se brane.
Go to Top of Page

mladjo
Advanced Member

Croatia
20013 Posts

Member since 15/04/2007

Posted - 23/12/2015 : 22:36:13  Show Profile Show Extended Profile  Send mladjo a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by karven

Ah, validnost mišljenja čoveka koji ceni Sediolija, Vernija i Boselijevog Helingena (scenario plus crtež, ni manje ni više). Neprocenjivo.

Meni je Bosellijev Helingen odličan strip.

COUNT ZERO INTERRUPT
an interrupt of a process decrements a counter to zero

Go to Top of Page

D.J.
stripovi.com suradnik

USA
7125 Posts

Member since 21/07/2002

Posted - 24/12/2015 : 08:49:55  Show Profile Show Extended Profile  Send D.J. a Private Message  Reply with Quote
Procitao i ja ovo, nisam mogao vise odoljeti... Pocetak mi je bio ok, ali je onda postalo dosadno i iritantno. Ustvari u nekoliko navrata bas sam bio ljut na scenarij: one Zagorove glupe, ljute, neuvjerljive reakcije iz baze drugdje (iz cista mira tuce vojnike i oficire), pa Hellingenov rasizam i izivljavanje (covjek je od jednom postao Hitler), ali Deus Ex Machina kraj me dokusirio. Tu se mogao iskupiti, sa solidnim pocetkom i krajem, ali naravno nista od toga...

www.epicentercomics.com

Edited by - D.J. on 24/12/2015 08:54:26
Go to Top of Page

macca1985
New Member

Croatia
244 Posts

Member since 25/07/2010

Posted - 24/12/2015 : 09:49:21  Show Profile Show Extended Profile  Send macca1985 a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by mladjo

quote:
Originally posted by karven

Meni je Bosellijev Helingen odličan strip.

Pa da, jako cijenim Sediolija i Vernija, pogotovo njihov rad zajedno i mislim da nisam jedini koji smatra da su napravili i više nego dobar crtački posao, usprkos Burattievom lošem i dosadnom scenariju.

Go to Top of Page

D.J.
stripovi.com suradnik

USA
7125 Posts

Member since 21/07/2002

Posted - 24/12/2015 : 10:26:15  Show Profile Show Extended Profile  Send D.J. a Private Message  Reply with Quote
Verni i Sedioli jesu solidni ovdje. Predvidljivi, ali od njih se ni ne ocekuje neka svjezina i inovativnost. Kad samo usporedite njihovo predvidljivo kadriranje s Russom ciji crtez slijedi vidite da moze i bolje, iako Russov crtez nije bas dinamican. Ali kamera mu je super!

www.epicentercomics.com
Go to Top of Page

solar
Moderator

Croatia
21432 Posts

Member since 16/03/2004

Posted - 24/12/2015 : 10:33:33  Show Profile Show Extended Profile  Send solar a Private Message  Reply with Quote
Russo me iznenadio, njegov crtež izgleda kao kombinacija Rubinija i Andreuccija, samo tri puta bolje ako gledamo debitanske radove.
Da sam na mjestu Sediolija i Vernija, uhvatio bi me sram jer oni dvojica izgledaju kao osnovnoškolci u usporedbi s Russom.

Edited by - solar on 24/12/2015 10:35:34
Go to Top of Page

hamzik
Junior Member

Sweden
406 Posts

Member since 27/04/2012

Posted - 24/12/2015 : 23:36:12  Show Profile Show Extended Profile  Send hamzik a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by solar

Russo me iznenadio, njegov crtež izgleda kao kombinacija Rubinija i Andreuccija, samo tri puta bolje ako gledamo debitanske radove.

Slazem se. Prvo sto sam pomislio kada sam vidio Russov crtez je Rubini. Puno obecava, samo treba dosta raditi na Zagorovom licu.
Go to Top of Page

D.J.
stripovi.com suradnik

USA
7125 Posts

Member since 21/07/2002

Posted - 09/01/2016 : 03:00:37  Show Profile Show Extended Profile  Send D.J. a Private Message  Reply with Quote
Brattini se opravdava radi upotrebe "deus ex machina" u zadnjem Hellingenu.

http://morenoburattini.blogspot.com/2016/01/deus-ex-machina.html

Kao da je to jedini problem te price.

www.epicentercomics.com
Go to Top of Page

Cromwell
Advanced Member

Croatia
4314 Posts

Member since 10/09/2011

Posted - 09/01/2016 : 08:29:24  Show Profile Show Extended Profile  Send Cromwell a Private Message  Reply with Quote
Ma kaj priča taj čovjek?!
Ne znam je zbog prijevoda (google translate) ali argumenti su mu još gori od problema. Najbolji mi je onaj dio gdje ispada nešto u stilu: "da, ima rupa u scenariju ali imao ih je i Boselli".

Bok, kako si.
Go to Top of Page

velka031
Advanced Member

Croatia
17016 Posts

Member since 18/03/2010

Posted - 09/01/2016 : 12:56:29  Show Profile Show Extended Profile  Send velka031 a Private Message  Reply with Quote
Pročitao zasad samo prvi dio, i malo je reći da sam razočaran. Ovo nam stvarno nije trebalo.
Go to Top of Page

ike666
Average Member

709 Posts

Member since 01/11/2012

Posted - 09/01/2016 : 13:23:47  Show Profile Show Extended Profile  Send ike666 a Private Message  Reply with Quote
Nisam čitao, ali Burattini je lik koji je redom uspio masakrirati likove poput Tkača, Rendala Mutanta, Kandraxa... tako da ne očekujem ništa.

Rendal Mutant, Tkac, Jednooki Džek, Vatreno oko...
Go to Top of Page

DODSFERD
Advanced Member

Pitcairn Island
29953 Posts

Member since 14/03/2014

Posted - 09/01/2016 : 13:43:22  Show Profile Show Extended Profile  Send DODSFERD a Private Message  Reply with Quote
Kandraxa je ipak radio Boselli, ako si mislio na 3. pojavljivanje.

Sinaitakala Tu'imatamoana 'i Fanakavakilangi Fakafanua
Go to Top of Page

ike666
Average Member

709 Posts

Member since 01/11/2012

Posted - 09/01/2016 : 14:12:09  Show Profile Show Extended Profile  Send ike666 a Private Message  Reply with Quote
Yes, u pravu si. Svejedno, moje mišljene ostaje isto... i o Burattiniju i o trećem Kandraxu ;)

Rendal Mutant, Tkac, Jednooki Džek, Vatreno oko...
Go to Top of Page

Poncho
stripovi.com suradnik

Croatia
3464 Posts

Member since 31/08/2007

Posted - 09/01/2016 : 14:17:40  Show Profile Show Extended Profile  Send Poncho a Private Message  Reply with Quote
Znači bijah u pravu, Bure je uništio Hellingena. Tu je podvučena linija i mogu samo stisnutih šaka uzviknuti: " Dosta Bure! Ni koraka dalje! Više ne toleriram tvoje ispade, ovo je kap koja je prelila čašu!!!"

Istini za volju, moram se osobno uvjeriti u Burin konačni zločin, no poprilično je izvjesno da su negativni momenti prevagnuli na stranu prezira prema Burinom liku i djelu. Uvijek ćemo imati Pariz Bure, al odsad te prezirem.
Go to Top of Page

WOLF-HUNTER
stripovi.com suradnik

Bosnia and Herzegovina
2633 Posts

Member since 25/12/2013

Posted - 09/01/2016 : 21:18:33  Show Profile Show Extended Profile  Send WOLF-HUNTER a Private Message  Reply with Quote
Skoro sam vidio na jednoj stranici, najnoviji Hellingen preveden... Razmisljao sam i konacno odlucio da ga procitam veceras, mada me strah da citam nakon svih ovih komentara... Da li je zaista toliko los?
Go to Top of Page

nellesky
Junior Member

411 Posts

Member since 25/08/2009

Posted - 09/01/2016 : 23:11:09  Show Profile Show Extended Profile  Send nellesky a Private Message  Reply with Quote
Evo i Zagor se oglasio,a iskreno se nadam da će ovako nešto osvanuti i na talijanskim forumima.

Go to Top of Page

Villain
Average Member

Serbia
566 Posts

Member since 01/03/2011

Posted - 09/01/2016 : 23:16:42  Show Profile Show Extended Profile  Send Villain a Private Message  Reply with Quote
Daj to neka neko upiše na Italijanskom. Džabe mi ovde razglabamo!
Hvala!

This is a bad time; show us the way. And if You can't show us the way. Then forgive us for being lost
Go to Top of Page

D.J.
stripovi.com suradnik

USA
7125 Posts

Member since 21/07/2002

Posted - 09/01/2016 : 23:34:23  Show Profile Show Extended Profile  Send D.J. a Private Message  Reply with Quote
Odlicno ti to izgleda, Nellesky!

www.epicentercomics.com
Go to Top of Page

hamzik
Junior Member

Sweden
406 Posts

Member since 27/04/2012

Posted - 09/01/2016 : 23:44:32  Show Profile Show Extended Profile  Send hamzik a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by WOLF-HUNTER

Skoro sam vidio na jednoj stranici, najnoviji Hellingen preveden... Razmisljao sam i konacno odlucio da ga procitam veceras, mada me strah da citam nakon svih ovih komentara... Da li je zaista toliko los?

Nazalost jeste. Sto vise razmisljam o epizodi sve blize dolazim do utiska da je ovo najgori Zagor kojeg sam ikad cito. Sve je naravno relativno i moguce je da ima prica koje su zapravo losije ali kada se uzme da je ovo Hellingen mora se vise ocekivati i zahtjevati. Kad se to uracuna onda je ovo i mozda nesto najgore sto sam procito u Zagoru. Bure je ovde jednostavno usro do bola.
Go to Top of Page

hamzik
Junior Member

Sweden
406 Posts

Member since 27/04/2012

Posted - 09/01/2016 : 23:47:56  Show Profile Show Extended Profile  Send hamzik a Private Message  Reply with Quote
Nellesky, dobra ti slika. Ali mozda ova jos bolje pase uz tvoj tekst?
Go to Top of Page

D.J.
stripovi.com suradnik

USA
7125 Posts

Member since 21/07/2002

Posted - 10/01/2016 : 17:15:26  Show Profile Show Extended Profile  Send D.J. a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by hamzik

Nellesky, dobra ti slika. Ali mozda ova jos bolje pase uz tvoj tekst?

Dovoljan je samo zadnji kadar, bez teksta... Zagor daje "double facepalm, when one just isn't enough."
Go to Top of Page

velka031
Advanced Member

Croatia
17016 Posts

Member since 18/03/2010

Posted - 12/01/2016 : 07:48:18  Show Profile Show Extended Profile  Send velka031 a Private Message  Reply with Quote
Problem je u velikim očekivanjima koje svi imamo od ovakvih povrataka, ali čak i ako maknem utjecaj tog faktora, ovo je preloše.
Go to Top of Page
Page: of 10 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.22 seconds. Snitz Forums 2000