forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 www.stripovi.com - svaštara - off topic diskusije
 Sport
 Najbolji nogometas svih vremena!
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 7

Tonto
Advanced Member

8782 Posts

Member since 11/02/2012

Posted - 28/12/2015 : 13:24:18  Show Profile Show Extended Profile  Send Tonto a Private Message  Reply with Quote
http://www.dailymail.co.uk/sport/football/article-1355726/Xavi-interview-Paul-Scholes-best-midfielder-20-years.html

Jbga meni ce mozgovi ekipa uvik biti drazi od ovih Koji golovima poberu vrhnje.

The less I have the more I am a happy man
Go to Top of Page

Kruger
Advanced Member

Croatia
17243 Posts

Member since 25/10/2001

Posted - 28/12/2015 : 13:39:43  Show Profile Show Extended Profile  Send Kruger a Private Message  Reply with Quote
Meni također, sjećam se ovog intervjua. Xavi je jako cijenio Scholesa.

Opet usporedba Xavi – Mesi, dakako Xavi. Iz istih ili sličnih razloga kao i kod Scholesa, možda sam trebao Xavija usporediti s Mesijem jer oni su iste visine.
Go to Top of Page

NESVRSTANI
Advanced Member

Croatia
10449 Posts

Member since 08/02/2006

Posted - 28/12/2015 : 16:18:13  Show Profile Show Extended Profile  Send NESVRSTANI a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Tonto

http://www.dailymail.co.uk/sport/football/article-1355726/Xavi-interview-Paul-Scholes-best-midfielder-20-years.html

Scholes je kolateralna žrtva Krugerovih nebuloza.
Vjerovatno najbolji vezni igrač kojega san ikad gleda, a osin njgovih tehničko/taktičkih karakteristika i polivalentnosti imponira njegov rok trajanja.
Samo, to šta je on meni jedan od najdražih igrača ne znači da se može uspoređivat s Messijem koji mi nit smrdi nit miriše.
Ja san samo kod Messija i Ronalda(debelog naravno) one dvi sezone prije ozljede vidija da su u stanju uzet balun na bilo kojen dijelu terena i jednostavno odlučit "Iden dat gol".

Objektivno, Scholes, Ronaldo(zalizani),Iniesta,Suarez su apsolutni igrački vrh ali Messi ima nešto više.

Subjektivno, Messi je dosadan i meni je Zlatanov shaolin soccer bolji.
Isto tako subjektivno, meni je apsolutni bog Javier Zanetti. Čovik je odigra 4 milijuna utakmica na praktički svin defanzivnin pozicijama, a fascinantniji podatakak od bilo kakvog broja golova mi je da je u jednome trenutku ima oko 150 utakmica odigranih za redom u Serie A.
4 pune sezone bez ozljede i šta je nevjerovatno, bez da je skupija ne crveni, nego nije niti žute kartone skupija pa da mora pauzirat.

Doli sve stranke!!!
Živili naši dušmani!!!

Edited by - NESVRSTANI on 28/12/2015 16:21:11
Go to Top of Page

Kruger
Advanced Member

Croatia
17243 Posts

Member since 25/10/2001

Posted - 28/12/2015 : 16:50:22  Show Profile Show Extended Profile  Send Kruger a Private Message  Reply with Quote
Gle Nesvrstani ti očito ne kužiš poantu. Nogomet se sastoji od elemenata, to je momčadski sport u kojem pojedinac ovisi o drugima itd itd. Mesi je svakako talentiran igrač ali postoje i zahtjevnije pozicije u kojim se treba puno više dokazivati.
Rooney je recimo priča za sebe, to je igrač koji može igrati na gotovo svim pozicijama. Da ga nije oblikovao Ferguson tko zna kako bi završio, možda bi pretukao pokojeg trenera i vrlo brzo završio s nogometom, pa postao vođa nekih huligana, koju taj energiju ima, malo je takvih igrača, on je životinja ali talentirana životinja. Ima prirodni dar brzog reagiranja u situaciji, vjerojatno je to potaknuto treniranjem boksa, mada on nije jedini koji je trenirao boksa pa počeo igrati nogomet, ali nikad nisam vidio nekog igrača s takvim životinjskim nagonom i intuicijom. Ferguson je to prepoznao, izvrsno oblikovao i preusmjerio u nogometne vještine. Ne vjerujem da bi neki drugi trener to uspio.
Go to Top of Page

NESVRSTANI
Advanced Member

Croatia
10449 Posts

Member since 08/02/2006

Posted - 28/12/2015 : 17:21:37  Show Profile Show Extended Profile  Send NESVRSTANI a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Kruger

Rooney je recimo priča za sebe, to je igrač koji može igrati na gotovo svim pozicijama. Da ga nije oblikovao Ferguson tko zna kako bi završio, možda bi pretukao pokojeg trenera i vrlo brzo završio s nogometom, pa postao vođa nekih huligana, koju taj energiju ima, malo je takvih igrača, on je životinja ali talentirana životinja. Ima prirodni dar brzog reagiranja u situaciji, vjerojatno je to potaknuto treniranjem boksa, mada on nije jedini koji je trenirao boksa pa počeo igrati nogomet, ali nikad nisam vidio nekog igrača s takvim životinjskim nagonom i intuicijom. Ferguson je to prepoznao, izvrsno oblikovao i preusmjerio u nogometne vještine. Ne vjerujem da bi neki drugi trener to uspio.

E ovo se slažen.

Doli sve stranke!!!
Živili naši dušmani!!!
Go to Top of Page

adriano
Advanced Member

Croatia
4604 Posts

Member since 12/11/2009

Posted - 29/12/2015 : 09:00:46  Show Profile Show Extended Profile  Send adriano a Private Message  Reply with Quote
skols i čavi nikako ne spadaju u ovu skupinu. Super su to igrači, ali nisu među najboljima ikad. Pele je za mene najbolji.
Go to Top of Page

adriano
Advanced Member

Croatia
4604 Posts

Member since 12/11/2009

Posted - 29/12/2015 : 09:13:37  Show Profile Show Extended Profile  Send adriano a Private Message  Reply with Quote
a od ovih koje sam gledao mi je Zidane najdraži. Mesi i Kristina su dobri, ali su napuhani do krajnjih granica. Od naših igrača su mi najdraži Prosinečki, Slišković, Rapajić i Bjelica. Rapajić i Bjelica su majstori koji su cijelog igračkog vijeka nepravedno podcijenjivani. Taj bjelica je po meni najbolji zadnji vezni kojeg sam gledao, što se tiče kreacije u sredini. sve je odigravao iz prve i uvijek su to bile precizne duge okomite lopte. Rapajić je imao bekemovski centaršut.
Go to Top of Page

mladjo
Advanced Member

Croatia
20013 Posts

Member since 15/04/2007

Posted - 29/12/2015 : 09:39:00  Show Profile Show Extended Profile  Send mladjo a Private Message  Reply with Quote
Prosinečki je imao sreće da je igrao u vrijeme kad se još moglo rolama i fintama postići dobru igru. da je došao 10 godina kasnije vjerojatno ne bi bio ni pola toga kaj je jer bi 1)bio prespor 2)neko bi mu uletil u noge pri prvoj finti.

COUNT ZERO INTERRUPT
an interrupt of a process decrements a counter to zero

Go to Top of Page

izivko
Advanced Member

Germany
12773 Posts

Member since 25/07/2003

Posted - 29/12/2015 : 09:51:40  Show Profile Show Extended Profile  Send izivko a Private Message  Reply with Quote
Da je Marici kurac bio bi Marijan.

A šta da je došao 10 godina ranije?

Have mercy
Go to Top of Page

tex2
stripovi.com suradnik

Croatia
31456 Posts

Member since 17/09/2006

Posted - 29/12/2015 : 09:53:46  Show Profile Show Extended Profile  Send tex2 a Private Message  Reply with Quote
Nezahvalna tema, Pele je bio definitivno najbolji igrač svoga doba, totalno odskakao od ostatka, dok danas postoji dvojba Messi ili Ronaldo, svatko će uvijek naći pluseve za svog idola

"Od svakog treba tražiti samo ono što on može dati."
"The puck is in! The home team wins!", the good ol' hockey game
Go to Top of Page

tex2
stripovi.com suradnik

Croatia
31456 Posts

Member since 17/09/2006

Posted - 29/12/2015 : 09:56:36  Show Profile Show Extended Profile  Send tex2 a Private Message  Reply with Quote
Njega ćemo se uvijek sjećati po vicu u igri, a što bi bilo kad bi bilo si vrlo vjerojatno u pravu, takav nogomet više ne postoji, samo moraš moći trčati i dobar si!

quote:
Originally posted by mladjo

Prosinečki je imao sreće da je igrao u vrijeme kad se još moglo rolama i fintama postići dobru igru. da je došao 10 godina kasnije vjerojatno ne bi bio ni pola toga kaj je jer bi 1)bio prespor 2)neko bi mu uletil u noge pri prvoj finti.

Go to Top of Page

tex2
stripovi.com suradnik

Croatia
31456 Posts

Member since 17/09/2006

Posted - 29/12/2015 : 09:57:22  Show Profile Show Extended Profile  Send tex2 a Private Message  Reply with Quote
bio bi Pele!

quote:
Originally posted by izivko

Go to Top of Page

NESVRSTANI
Advanced Member

Croatia
10449 Posts

Member since 08/02/2006

Posted - 29/12/2015 : 10:08:54  Show Profile Show Extended Profile  Send NESVRSTANI a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by adriano

skols i čavi nikako ne spadaju u ovu skupinu. Super su to igrači, ali nisu među najboljima ikad. Pele je za mene najbolji.

Nisan steka dojam da imaš 70 godina.
Koliko si puta gleda Pelea?
Pretpostavljan da si ga uživo isto gleda, i to negdi u Južnoj Americi jer taj Atlantik nije nikad priša?

Doli sve stranke!!!
Živili naši dušmani!!!

Edited by - NESVRSTANI on 29/12/2015 10:10:52
Go to Top of Page

NESVRSTANI
Advanced Member

Croatia
10449 Posts

Member since 08/02/2006

Posted - 29/12/2015 : 10:10:15  Show Profile Show Extended Profile  Send NESVRSTANI a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by tex2

Nezahvalna tema, Pele je bio definitivno najbolji igrač svoga doba, totalno odskakao od ostatka, dok danas postoji dvojba Messi ili Ronaldo, svatko će uvijek naći pluseve za svog idola

Stavljat ovu dvojicu u istu rečenicu je uvreda zdravom razumu i nogometu.
Neko ko traži pluseve zalizanom idolu je ili gay ili Kristinina mama.

Doli sve stranke!!!
Živili naši dušmani!!!
Go to Top of Page

tex2
stripovi.com suradnik

Croatia
31456 Posts

Member since 17/09/2006

Posted - 29/12/2015 : 10:37:27  Show Profile Show Extended Profile  Send tex2 a Private Message  Reply with Quote
Xavi je vjerojatno najbolji veznjak kojeg smo imali prilike gledati, toliki broj točnih dodavanja valjda nije imao nitko od veznjaka u povijesti, a loptu mu je bilo praktički nemoguće uzeti + genijalno precizna dodavanja, Scholesa sam gledao uživo u Portugalu, odličan igrač, ali nije dobar kao Xavi.
Dodaj uz Messija, i Ronalda (debelog), Maradonu za slalomaše :-), iako u Premiershipu zna to napraviti pokatkad poneki bek!
Za Zanettija se u potpunosti slažem, njega i talijanske stopere devedesetih bilo je milina gledati na svojoj poziciji, a i za Zlatana se slažem, neka ga još koju sezonu, kad ode ostat će samo Suarez od vrhunskih napadača!
Žao mi što uvijek izbori forsiraju Messija i Ronalda, pa često dobe nagrade i kad ne zasluže, istina je da nema toliko danas vrhunskih igrača kao devedesetih, ali ako netko ima vrhunsku sezonu, kao recimo Lewandowski ovu, ili Neuer zadnjih par, onda bi trebalo i njih nagraditi, a nagraditi će ih nikad, uvijek Messi ili Ronaldo...

quote:
Originally posted by NESVRSTANI

quote:
Originally posted by Tonto

Scholes je kolateralna žrtva Krugerovih nebuloza.
Vjerovatno najbolji vezni igrač kojega san ikad gleda, a osin njgovih tehničko/taktičkih karakteristika i polivalentnosti imponira njegov rok trajanja.
Samo, to šta je on meni jedan od najdražih igrača ne znači da se može uspoređivat s Messijem koji mi nit smrdi nit miriše.
Ja san samo kod Messija i Ronalda(debelog naravno) one dvi sezone prije ozljede vidija da su u stanju uzet balun na bilo kojen dijelu terena i jednostavno odlučit "Iden dat gol".

Objektivno, Scholes, Ronaldo(zalizani),Iniesta,Suarez su apsolutni igrački vrh ali Messi ima nešto više.

Subjektivno, Messi je dosadan i meni je Zlatanov shaolin soccer bolji.
Isto tako subjektivno, meni je apsolutni bog Javier Zanetti. Čovik je odigra 4 milijuna utakmica na praktički svin defanzivnin pozicijama, a fascinantniji podatakak od bilo kakvog broja golova mi je da je u jednome trenutku ima oko 150 utakmica odigranih za redom u Serie A.
4 pune sezone bez ozljede i šta je nevjerovatno, bez da je skupija ne crveni, nego nije niti žute kartone skupija pa da mora pauzirat.

Go to Top of Page

supermark
stripovi.com suradnik

Croatia
29623 Posts

Member since 06/02/2007

Posted - 29/12/2015 : 11:47:28  Show Profile Show Extended Profile  Visit supermark's Homepage  Send supermark a Private Message  Reply with Quote
ne volim ja Ronalda, ali dobit će nagradu zasluženo, ako ju osvoji, naravno
kao što će biti zasluženo ako ju Messi osvoji

nepravda bi bila da Neuer ili Surez uzmu nagradu pokraj ove dvojice
Go to Top of Page

DODSFERD
Advanced Member

Pitcairn Island
29953 Posts

Member since 14/03/2014

Posted - 29/12/2015 : 13:08:29  Show Profile Show Extended Profile  Send DODSFERD a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by izivko

Ne mora značiti, tranny osobe često imaju ženska imena.
quote:

Bio bi bolji od Maradone, a od Gaynalda da i ne govorim.

Sinaitakala Tu'imatamoana 'i Fanakavakilangi Fakafanua
Go to Top of Page

adriano
Advanced Member

Croatia
4604 Posts

Member since 12/11/2009

Posted - 29/12/2015 : 15:12:37  Show Profile Show Extended Profile  Send adriano a Private Message  Reply with Quote
62. sam otišao malo do Čilea. tamo imam rodbinu. šalim se. Ljubav prema Peleu mi je prenio tata. Vidim da je taj čovjek gospodin za ove danas.
quote:
Originally posted by NESVRSTANI

quote:

Nisan steka dojam da imaš 70 godina.
Koliko si puta gleda Pelea?
Pretpostavljan da si ga uživo isto gleda, i to negdi u Južnoj Americi jer taj Atlantik nije nikad priša?

Go to Top of Page

Zlotvor
Advanced Member

7094 Posts

Member since 03/02/2010

Posted - 29/12/2015 : 16:19:54  Show Profile Show Extended Profile  Send Zlotvor a Private Message  Reply with Quote
Bila jednom aplikacija da sastaviš najbolji tim svih vremena.
Ovako nekako sam ja to složio (poslagano u 4-2-2-2):

Casillas

Zanetti-Desailly-Maldini-R.Carlos

Xavi-Davids

Figo-Zidane

Ronaldo®-Henry

Bench: Buffon, Lahm, F. Cannavaro, Keane, Scholes, Nedved, Bergkamp

Lista je potpuno subjektivna, s tim da svi iz rezervi mogu uskočit u prvi tim.
Ako pažljivo promotrite, vidjet ćete kako su samo 4 igrača aktivna (od toga 3 još igraju ozbiljan nogomet).

Ove mlađe generacije nogometaša su mi sve bezlične i nikakve te ne zaslužuju biti uz bok gore nabrojanim velikanima.

Trljam ruke.
Go to Top of Page

tinton
stripovi.com suradnik

United Kingdom
19791 Posts

Member since 23/10/2011

Posted - 29/12/2015 : 17:15:23  Show Profile Show Extended Profile  Send tinton a Private Message  Reply with Quote
Očekivao sam Socratesa.

Dajte nam Banija Libre;može i mekokoricen (ali u boji obavezno)!
Go to Top of Page

Zlotvor
Advanced Member

7094 Posts

Member since 03/02/2010

Posted - 29/12/2015 : 17:19:06  Show Profile Show Extended Profile  Send Zlotvor a Private Message  Reply with Quote
Štujem lik i djelo, ali ga (nažalost) nisam imao prilike gledati osim na YT.
Daleko bilo da Socrates nije bogotac.

Trljam ruke.
Go to Top of Page

supermark
stripovi.com suradnik

Croatia
29623 Posts

Member since 06/02/2007

Posted - 29/12/2015 : 18:18:03  Show Profile Show Extended Profile  Visit supermark's Homepage  Send supermark a Private Message  Reply with Quote
quote:

62. sam otišao malo do Čilea. tamo imam rodbinu. šalim se. Ljubav prema Peleu mi je prenio tata. Vidim da je taj čovjek gospodin za ove danas.

ako si mislio po ponašanju, Pele je daleko od toga
konstantno podcijenjuje protivnike, pa i sugirače

pod podcijenjivanje mislim na kritiziranje i vrijeđanje
Go to Top of Page

Kruger
Advanced Member

Croatia
17243 Posts

Member since 25/10/2001

Posted - 29/12/2015 : 19:33:09  Show Profile Show Extended Profile  Send Kruger a Private Message  Reply with Quote
Složio bih se s Nesvrstanim što se tiče zalizanog Ronalda i Mesija, Mesi je prirodni talent, a Ronaldo ( osim što ima tu eksplozivnu brzinu ) izučen igrač, dosta sličan većini današnjih modernih igrača, snaga i brzina, nogomet pomalo postaje gladijatorska igra.
Teško da je Scholes lošiji od Xavija, ako ga je on hvalio, a Ferguson vraćao iz mirovine ( koji će se igrač vratiti kad objesi kopačke o klin? ) radi se o vrhunskom igraču.
E sad zašto se vodi borba oko toga jeli bolji Ronaldo ili Mesi, zbog marketinga, teško da će jedan Schols ili Xavi prodati toliko i toliko dresova u svijetu ili imati značajan marketinški učinak u svijetu prodaje. Prosječni navijač bi se zapitao zašto bi kupio dres tamo nekog Scholsa ili Xavija kao da je bitno to što oni dijele točne lopte i upošljavaju napadače, bitno je zapamtiti tko je zabio gol.
Iz Zlotvorove slagalice se vidi kako je Xaviju potreban jedan klasičan defanzivni igrač, dok je Scholes sa svojih metar šezdeset osam svakako pokazivao tko je i što je s obzirom da je često odrađivao i veliki broj defanzivnih uloga.
A kad se već spominju klasični defanzivni, pa Gatuzo je vjerojatno bolji od Davidsa.
Go to Top of Page

NESVRSTANI
Advanced Member

Croatia
10449 Posts

Member since 08/02/2006

Posted - 29/12/2015 : 20:07:36  Show Profile Show Extended Profile  Send NESVRSTANI a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Kruger

Složio bih se s Nesvrstanim što se tiče zalizanog Ronalda i Mesija, Mesi je prirodni talent, a Ronaldo ( osim što ima tu eksplozivnu brzinu ) izučen igrač, dosta sličan većini današnjih modernih igrača, snaga i brzina, nogomet pomalo postaje gladijatorska igra.
Teško da je Scholes lošiji od Xavija, ako ga je on hvalio, a Ferguson vraćao iz mirovine ( koji će se igrač vratiti kad objesi kopačke o klin? ) radi se o vrhunskom igraču.
E sad zašto se vodi borba oko toga jeli bolji Ronaldo ili Mesi, zbog marketinga, teško da će jedan Schols ili Xavi prodati toliko i toliko dresova u svijetu ili imati značajan marketinški učinak u svijetu prodaje. Prosječni navijač bi se zapitao zašto bi kupio dres tamo nekog Scholsa ili Xavija kao da je bitno to što oni dijele točne lopte i upošljavaju napadače, bitno je zapamtiti tko je zabio gol.
Iz Zlotvorove slagalice se vidi kako je Xaviju potreban jedan klasičan defanzivni igrač, dok je Scholes sa svojih metar šezdeset osam svakako pokazivao tko je i što je s obzirom da je često odrađivao i veliki broj defanzivnih uloga.
A kad se već spominju klasični defanzivni, pa Gatuzo je vjerojatno bolji od Davidsa.

U stvari su ovde dosta slični. Scholes je bija dosta fizički jači i ima je bolju skok igru, ali i Xavi je bija odličan defanzivac.
Isto ka šta je Xavi ima Busquetsa, tako je Scholes ima Roy Keanea, Nikky Guzu i Carricka.

Doli sve stranke!!!
Živili naši dušmani!!!
Go to Top of Page

Zlotvor
Advanced Member

7094 Posts

Member since 03/02/2010

Posted - 29/12/2015 : 20:10:29  Show Profile Show Extended Profile  Send Zlotvor a Private Message  Reply with Quote
Ovisi kako gledaš.
S aspekta čiste defanzive, da, slažem se - Gattuso je bolji od Davidsa.
Ukoliko gledaš versatilnost i kreativnost (uz taktičku inteligenciju) - tu je Edgar u prednosti.

Trljam ruke.
Go to Top of Page
Page: of 7 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.25 seconds. Snitz Forums 2000