Poll Question:
Poll je trajao dovoljno dugo i glasalo je 170 glasača što je otprilike kao i obično i predstavlja solidan uzorak. Za razliku od prošli put, borba za prvo mjesto nije bila uzbudljiva, Fibra je pomela konkurenciju.
Čestitke Fibri, prošlogodišnji pobjednik Darkwood je odličan drugi, uvijek omiljeni i dobri na glasanju Libellus i Ludens su treći i četvrti, a pomalo uspavani Phoenix je na odličnom petom mjestu što pokazuje da ostaje ljubimac publike. Pozivam ljude da i kupnjom vrhunskih izdanja podrže ovog izdavača kako bismo ove godine dobili više stripova.
U 3. mjesecu 2012. godine stvari su stajale ovako: 1. Fibra 36% 2. Libellus 19% 3. Darkwood 18% 4. Veseli Četvrtak 8% 5. Ludens 6%
U 11. mjesecu 2010. poll se završio ovim rezultatima: 1. Veseli Četvrtak 30% 2. Libellus 18% 3. Fibra 17% 4. Ludens 11% 5. Darkwood 7%
U 3. mjesecu 2008. poll se završio sa ovim rezultatima: 1. Libellus 32% 2. Ludens 18% 3. Fibra 15% 4. Beli Put 12% 5. Veseli Četvrtak 7%
Svake dvije godine imamo izbor za najboljeg izdavača pa je eto došlo do toga već peti put :-) U odnosu na prošli put, na listi su i Lavirint, Rosencrantz i Tino. Pa glasajte za onoga čija su vam izdanja najdraža. Po završetku, napravit ćemo usporedbe sa prethodna 4 izbora.
Glas Libellusu, ali mogao je u ponudi biti Agarthi umjesto tamo nekog Tine.
Nije mogao. Ima samo 15 mjesta za poll izbore. Bio je Agarti prije 2 godine i dobio je samo 2 glasa. Od tada im je popularnost išla samo nadolje, pitanje da li su išta i izdali. Osim Agarthia, ispali su Padora i Algoritam. A šansu su dobili Tino, Rosencrantz i Lavirint
What you call sanity, it’s just a prison in your minds that stops you from seeing that you’re just tiny little cogs in a giant absurd machine.
Šta je System Comics izdao? Bio sam u zabludi da su propali. Glas Ludensu, za njih na spisku imam samo jednu zamjerku: što nije napravljen preskok kod Texa, iako ih i tu donekle shvaćam. ROSENCRANTZ me svakako najviše obradovao s Dječakom ali njih do tada ništa nisam pratio, sad možda pogledam unazad i dam podršku kupovinom još jednog "one-shota" ako bude imalo ok scenarij ali i cijena. Veseli četvrtak je totalno razočarao neobjavljivanjem knjiga, znam da je imao problema s mafijom ali ne mogu im dati glas. Ipak, u svakom zlu neko dobro, sada imaju prostor da nas sve obraduju knjigama i konkurirat će za njaboljeg izdavača 2016. Darkwood još gori, raširio se na sve strane, Julia i JDJP bačeni u deseti plan. Ne prolazi mi nikakva isprika.
Agarthi ne postoji već par godina, odnosno postoji ali samo u glavama ljudi koji nemaju mjeru i ne mogu procjeniti kad neka kvazifora postaje izlizana do granice neukusa.
Što se izdavača tiče, za mene nema prevelikih promjena na listi
1. Fibra - Zbog ustaljene kvalitete, ljubavi prema stripu i izbora za svačiji ukus 2. Darkwood - Zbog ustaljene kvalitete, ljubavi prema stripu i izbora za svačiji ukus 3. Ludens - Zatvaram oko na poneki tipfeler. Izdaju stripove u formatu kakvog takvi stripovi zaslužuju, po cijeni kakva treba biti. Izdaju za NAS 4. Phoenix press - Zbog omjera cijene i kvalitete koja je baš po mom ukusu. 5. Čarobna knjiga - Zbog prihvatljive cijene i solidnog tempa i odabira naslova 6. Libellus - Zbog mogućnosti kupnje oštećenih stripova po razumnoj cijeni. 7. Lavirint - Zbog Kreča, ljubavi prema stripu i humora općenito