Ovdje nije pogrešan odabir junaka već edicije, Tex ima toliko epizoda koje su objavljene samo u ZS i koje bi čitatelji puno prije uzimali nego gigante.
Meni jedna stvar nije jasna oko ovog Dampyra. Cena (koju nisam nigde nasao da pise niti na koricama niti u unutrasnjosti stripa)je 990 dinara bez popusta (ako je verovati na rec prodavacice). U njemu su tri stripa. Da je redovno izlazio cena za ova tri stripa bi bila 230x3=690 dinara. Gde ode nasih 300 dinara?
A kad smo vec kod nelogicnosti oko cena tu je i ovaj zadnji Tex od Libellusa Biblioteka Tex Willer 71 na 112 strana a cena velikih 1850 dinara. Sto je mnogo, mnogo je..... Definitivno odustajem od pracenja novih epizoda Texa, jbg nema se para za ovakav luksuz...
Meni jedna stvar nije jasna oko ovog Dampyra. Cena (koju nisam nigde nasao da pise niti na koricama niti u unutrasnjosti stripa)je 990 dinara bez popusta (ako je verovati na rec prodavacice). U njemu su tri stripa. Da je redovno izlazio cena za ova tri stripa bi bila 230x3=690 dinara. Gde ode nasih 300 dinara?
Da je redovno izlazio to bi bilo u tiražu za kiosk, dakle, prilično većem od ovih 500 komada kako sada izlazi. Što je manji tiraž, to je veća cena. Jbg, da je strip popularniji lakše bi svima bilo.
Da je redovno izlazio to bi bilo u tiražu za kiosk, dakle, prilično većem od ovih 500 komada kako sada izlazi. Što je manji tiraž, to je veća cena. Jbg, da je strip popularniji lakše bi svima bilo.
i kad skines 20% popusta pri kupovini u Trafici, onda je 792 din :)
i kad skines 20% popusta pri kupovini u Trafici, onda je 792 din :)
Pa onda i kad skines 20 % za 3 stripa izadje u Trafici 552 dinara. Sto znaci da opet moras dati 240 dinara vise za ovu knjigu. Sto opet nije malo, jer za visak mozes kupiti jos jedan strip...
ddeki, ti jos nisi cuo da tirazi (među ostalim kriterijima) određuju cenu? ;)
niko te ne tera da ga kupis, mozes za to kupiti jos jednog regularnog Zagora npr.
Da, ne tera me niko, ali ja volim Dampyra i imam sve brojeve, pa i ovaj, ali sa ovakvim pumpanjem cena tesko da cu moci ubuduce pratiti sve sto sam do sada kupovao. Jeftinije bi po nas kupce bilo da nisu ukidali redovnog Dampyra i u tome je poenta citave price, ali eto... Na kraju krajeva mogli su izdavati po 3 broja godisnje sto bi po nas kupce bilo jeftinije.
Originally posted by ddeki Da, ne tera me niko, ali ja volim Dampyra i imam sve brojeve, pa i ovaj, ali sa ovakvim pumpanjem cena tesko da cu moci ubuduce pratiti sve sto sam do sada kupovao. Jeftinije bi po nas kupce bilo da nisu ukidali redovnog Dampyra i u tome je poenta citave price, ali eto... Na kraju krajeva mogli su izdavati po 3 broja godisnje sto bi po nas kupce bilo jeftinije.
Kakvo pumpanje cena, pa smanjenje tiraža je bio jedini način da Dampir nekako nastavi sa izlaženjem? Da su mogli da nastave da izdaju na kioscima, nastavili bi, ali nema kupaca.
ali da je ostalo pri starome on uopste ne bi vise izlazio, pa ne mogu stampati kiosk strip u nakladi od 500 kom. za istu cenu, a da je ostao u starom tirazu ... eto, vec sam ti odgovorio, prodaja nije isla i ovo ili nista
a cuj, da ga je LL poceo izdavati, jeste, islo bi brze (pretpostavljam) ali bi bio jos puno skuplji, HC i to, plus sto ne verujem da bi tiraz bio 500 nego jos manje
Anything is possible dec d uej Be the Change You Want to See