Author |
Topic |
Le Samourai
Senior Member
2871 Posts
Member since 14/10/2008 |
Posted - 21/11/2008 : 00:43:38
|
Poshto se na topicu veselog Chetvrtka samo diskutuje o tome ko sa kime pije pivo, gde radi u inostranstvu, i kako dizajn ne valja, evo otvorih ovaj da podelimo mishljenje o (shok i neverica!), stripu koji se nalazi unutar korica! (!!!!)
Ovaj broj Dilana me je potpuno odushevio. Pricha sa Dilanovom zhenskom kopijom mogla je biti mnogo grozna, ali zapravo je samo jedna od uporednih radnji, i izvedena je vrlo dobro. Sama pricha, o zamku koji je nestao, vraca nas u period ranog Dilana kada je chesto suluda radnja bila samo izgovor za sjajne interakcije likova.
Grucho odavno nije bio ovako dobar kao ovde, takoreci godinama, sa posebnim osvrtom na njegove scene sa pomocnicom Dilanove konkurentkinje i, ponajvishe, jednu scenu u kolima sa Dilanom koja mora biti jedna od antologijskih Gruchovih scena svih vremena, u kojoj Grucho napusti 'character' i iskreno podeli sa Dilanom svoje mishljenje, stvarajuci bond izmedju njih dvojice koji je retko vidjen van Sklavijevih epizoda.
Sve u svemu, ovo je bila najbolja Dilanova epizoda koju sam prochitao jako dugo. ____________________________________
|
Edited by - Ultras on 29/02/2012 23:22:06
|
|
Magic Wind
New Member
Serbia
263 Posts
Member since 25/07/2008 |
Posted - 21/11/2008 : 02:06:52
|
I meni se sviđa pričica, Casertanov crtež je dobar, čist,ima baš dosta duhovitih Gručovih pošalica. Bebi Dojl simpatična, rasplet dobar, smislen. |
|
|
Djole
stripovi.com suradnik
Serbia
11876 Posts
Member since 03/11/2002 |
Posted - 21/11/2008 : 10:56:25
|
Tipični Rujuovski twist na kraju, odnosno razlog zašto je Debi postala to što je postala, mi je kilav, ali je epizoda zabavna.
A milo mi je da se ljudima dopada Gručo ovde - tri dana sam razbijao glavu oko prepeva njegovih fazona i igara reči.
Što mu uz Superbook 2 i narednu turu Dilana i Dampira dođe i labudova pesma mog angažmana u VČ. Oh well. |
DISCLAIMER: Mišljenja izražena u mojim postovima mišljenja su jednog forumaša, a ne izdavackih kuca sa kojima saradjujem. Ko hoce da se raspravlja u vezi njih – može, naravno, ali raspravlja se sa forumašem Djoletom, ne sa „urednikom toga-i-toga” ili „prevodiocem toga-i-toga”. Za zvanicno mišljenje u vezi nekog izdanja, dogadjaja ili licnosti možete se obratiti izdavackim kucama putem njihovih zvanicnih kanala komunikacije. Hvala. |
|
|
LK
Starting Member
86 Posts
Member since 04/11/2001 |
Posted - 21/11/2008 : 11:22:32
|
Zadnjih godina ne citam previse DD ponajvise zbog osrednjih epizoda koje mi nisu narucito zanimljive. Kod ovog broja me privukla naslovna stranica pa sam resio da ga i procitam posto sam ga kupio sto nije bio obicaj s predhodnim brojevima. Veoma mi se dopala epizoda, sto zbog crteza sto zbog zapleta i raspleta. Ocekujem da se Debi Dojl pojavi ponovo u nekom narednom broju jer prica ima potencijala za dobar nastavak. |
U životu postoje razlicite tacke gledišta. Verujemo da stvarnost odgovara našem pogledu, ne sumnjajuci da je pogled lican i da ga ne dele i ostali. |
|
|
Markos
Webmaster
Croatia
29372 Posts
Member since 27/08/2001 |
Posted - 21/11/2008 : 11:26:57
|
quote: Originally posted by Djole
Tipični Rujuovski twist na kraju, odnosno razlog zašto je Debi postala to što je postala, mi je kilav, ali je epizoda zabavna.
A milo mi je da se ljudima dopada Gručo ovde - tri dana sam razbijao glavu oko prepeva njegovih fazona i igara reči.
Što mu uz Superbook 2 i narednu turu Dilana i Dampira dođe i labudova pesma mog angažmana u VČ. Oh well.
Nećeš više prevoditi Dylana? Uh. |
Trouble will find me |
|
|
Djole
stripovi.com suradnik
Serbia
11876 Posts
Posted - 21/11/2008 : 11:36:20
|
Nisam prevodio, samo adaptirao. A kad je Sloba rešio da ode, otišao sam i ja, i to e to. |
DISCLAIMER: Mišljenja izražena u mojim postovima mišljenja su jednog forumaša, a ne izdavackih kuca sa kojima saradjujem. Ko hoce da se raspravlja u vezi njih – može, naravno, ali raspravlja se sa forumašem Djoletom, ne sa „urednikom toga-i-toga” ili „prevodiocem toga-i-toga”. Za zvanicno mišljenje u vezi nekog izdanja, dogadjaja ili licnosti možete se obratiti izdavackim kucama putem njihovih zvanicnih kanala komunikacije. Hvala. |
|
|
Markos
Webmaster
Croatia
29372 Posts
Member since 27/08/2001 |
|
Bruce Wayne
Senior Member
Serbia
1060 Posts
Member since 03/09/2008 |
|
Zika
Starting Member
Serbia
89 Posts
Member since 17/11/2008 |
Posted - 21/11/2008 : 17:00:19
|
Pozdrav ljudi!!! Dugo pratim forum pa resio konacno da se registrujem. Forum je sjajan. Sve sto me zanima o stripovima ovde saznam mada mnogo spamujete na VC temi:D:D ajd da i ja ne spamujem vise..
sto se DD tice predobra epizoda. Odusevljen sam.
|
|
|
Le Samourai
Senior Member
2871 Posts
Posted - 21/11/2008 : 18:26:25
|
Nisam prevodio, samo adaptirao. A kad je Sloba rešio da ode, otišao sam i ja, i to e to.
'Bemti.
Bilo kako bilo, razbio si na Dilanu. |
|
|
Billy_the_Kid
Senior Member
1518 Posts
Member since 02/06/2005 |
Posted - 21/11/2008 : 18:34:21
|
quote: Originally posted by Zika
Pozdrav ljudi!!! Dugo pratim forum pa resio konacno da se registrujem. Forum je sjajan. Sve sto me zanima o stripovima ovde saznam mada mnogo spamujete na VC temi:D:D ajd da i ja ne spamujem vise..
good one dobro dosao u ekipu |
Seeing things differently can open new paths. |
|
|
anto
Advanced Member
Serbia
21097 Posts
Member since 29/06/2008 |
Posted - 21/11/2008 : 18:47:01
|
quote: Originally posted by Zika
Tek što si ušao a već spamuješ.Ti si moj čovek Dobrodošao Inače, DD je sjajan |
Dajte nam Ralph Azhama;može i mekokoricen (ali u boji obavezno)! |
|
|
DeeCay
stripovi.com suradnik
Croatia
21661 Posts
Member since 24/09/2002 |
Posted - 21/11/2008 : 18:56:08
|
Nisam prevodio, samo adaptirao. A kad je Sloba rešio da ode, otišao sam i ja, i to e to.
ZBači, neće bit više tekstova u izdanjima i sočnih najava na forumu o izdanjima VČ od tebe? |
“A reader lives a thousand lives before he dies; the man who never reads lives only one." |
|
|
Djole
stripovi.com suradnik
Serbia
11876 Posts
Posted - 21/11/2008 : 21:50:12
|
quote: Originally posted by Le Samourai
Bilo kako bilo, razbio si na Dilanu.
Tnx - još samo da ovaj DD SB sa Gručom bude makar malkice smešan ljudima, i moja misija je uspešno okončana. ;)
quote: Originally posted by DeeCay
ZBači, neće bit više tekstova u izdanjima i sočnih najava na forumu o izdanjima VČ od tebe?
Not by me. Ali siguran sam će već neko preuzeti taj težak posao. ;) |
|
|
Le Samourai
Senior Member
2871 Posts
|
Pavel01
Senior Member
Croatia
2470 Posts
Member since 10/03/2007 |
Posted - 22/11/2008 : 02:08:53
|
quote: Originally posted by DeeCay
ZBači, neće bit više tekstova u izdanjima i sočnih najava na forumu o izdanjima VČ od tebe?
ovo je velika steta i tezak udarac za strip scenu. i to bas kad sam odlucio ponovo kupovati vc. |
the bird is the word http://www.youtube.com/watch?v=ZieSsxPkMwk |
|
|
Leo Charm
Average Member
Serbia
724 Posts
Member since 18/12/2004 |
Posted - 22/11/2008 : 03:36:13
|
Au, 'leba ti.
Pih, al' bolje sto sam ovo procitao nego da sam od tebe licno cuo kad se vidimo, Djole - skenj bi bio jos veci. Bas losa vest:( |
...mozda sam i ja nekad zazobzo paszovo sap...! |
|
|
Ultras
Advanced Member
Serbia
10047 Posts
Member since 17/10/2008 |
Posted - 22/11/2008 : 13:23:27
|
Što mu uz Superbook 2 i narednu turu Dilana i Dampira dođe i labudova pesma mog angažmana u VČ. Oh well.
Bedak ! Odlicno si radio do sad, a poslednji Dylan je bio kruna tvog rada (Grucovi vicevi) |
Svet stripa - portal - instagram - blog - facebook - twitter |
|
|
rommel
stripovi.com suradnik
Croatia
7436 Posts
Member since 26/11/2001 |
|
---dp---
Advanced Member
17232 Posts
Member since 26/10/2001 |
Posted - 24/11/2008 : 03:26:38
|
Steta za Djoleta i VC, iako mi nije jasno zasto je on izasao. Ako je to utadio Sloba kao urednik izdanja, Djole je bio odgovoran za ono sto je radio a to je nesto na sta niko nije nikad imao primedbi. Nismo imali ni na Slobu, naravno, ali on se ipak osecao odgovornim za sve sto je logicno jer je bio urednik izdanja. |
|
|
ciprijani
New Member
Serbia
180 Posts
Member since 03/08/2008 |
|
kiky
stripovi.com suradnik
7366 Posts
Member since 17/07/2003 |
Posted - 24/11/2008 : 15:10:53
|
Ovaj epizodu očekujem valjda još od prije par godina kada sam o njoj uradio topik, a koja je tada bila upravo izašla u Italiji. Interesantna u mnogočemu! |
|
|
Djole
stripovi.com suradnik
Serbia
11876 Posts
Posted - 24/11/2008 : 16:13:50
|
Jebga, makar si se ovom epizodom na nivou oprostio od redovnog, a za Superbook cemo videti.
Not yet, dvanestica Dilana, dvanaestica Dampira i (verovatno) trojka Martija su mi oproštajni.
quote: Originally posted by ---dp---
Steta za Djoleta i VC, iako mi nije jasno zasto je on izasao.
Nije bitno samo šta radiš, nego i s kim radiš. Bar meni, kad su hobiji u pitanju. |
|
|
---dp---
Advanced Member
17232 Posts
Member since 26/10/2001 |
Posted - 24/11/2008 : 16:31:12
|
Jebga, makar si se ovom epizodom na nivou oprostio od redovnog, a za Superbook cemo videti.
Not yet, dvanestica Dilana, dvanaestica Dampira i (verovatno) trojka Martija su mi oproštajni.
Nije bitno samo šta radiš, nego i s kim radiš. Bar meni, kad su hobiji u pitanju.
Samo ako ces strip citalastvu pruziti isto na nekom novom radnom mestu. Ili ako ces raditi za vecu platu na drugom mestu. U prvom slucaju treba biti nesebican, u drugom materijalista. Ne vidim smisao sredine.
Svakako nemam nista protiv, svako kreira svoju stvarnost i ima puno pravo na to. Kazem samo da je steta za nas koji cemo te stripove platiti isto koliko i do sada, a niti cemo za te pare dobiti onaj deo koji si ti radio niti ces ti biti placen upravo od tih nasih para tako da smo svi u gubitku. |
|
|
Djole
stripovi.com suradnik
Serbia
11876 Posts
Posted - 24/11/2008 : 16:57:02
|
Samo ako ces strip citalastvu pruziti isto na nekom novom radnom mestu. Ili ako ces raditi za vecu platu na drugom mestu. U prvom slucaju treba biti nesebican, u drugom materijalista. Ne vidim smisao sredine.
Ima smisla, kako da nema. K'o što rekoh - hobi, radiš stvari dok ti pružaju zadovoljstvo. Kad ne - onda ne.
Svakako nemam nista protiv, svako kreira svoju stvarnost i ima puno pravo na to. Kazem samo da je steta za nas koji cemo te stripove platiti isto koliko i do sada, a niti cemo za te pare dobiti onaj deo koji si ti radio niti ces ti biti placen upravo od tih nasih para tako da smo svi u gubitku.
Eno, ima me u Lavirintovim izdanjima, pohrlite tamo.
Šalu na stranu, kao što već rekoh, preuzeće već neko taj posao, neće čitaoci biti oštećeni. |
|
|
DeeCay
stripovi.com suradnik
Croatia
21661 Posts
Member since 24/09/2002 |
Posted - 25/11/2008 : 20:43:18
|
Nije bitno samo šta radiš, nego i s kim radiš. Bar meni, kad su hobiji u pitanju.
Pa dobro, zar je baš bilo tako loše na relaciji međuljudski odnosi? ILi nikako plaćeno? |
“A reader lives a thousand lives before he dies; the man who never reads lives only one." |
|
|
Topic |
|