Author |
Topic |
regar
Senior Member
Serbia
1187 Posts
Member since 15/02/2008 |
Posted - 25/11/2008 : 22:22:39
|
U ovom DD mi se ne svidja rasplet. Odlicno je postavljena prica, ali mi je rasplet nekako neodgovarajuci. Mislim da je moglo vise da se izvuce iz ove epizode. Takav je bar moj utisak.
I fala Bogu da se neko setio da otvori poseban topik, jer na onom (topiku VČ) ne moze da se zivi od spamovanja. Ne secam se kad je neko prokomentarisao strip, tamo je i dalje glavna zanimacija Blazina sa njegovim naslovnicama. |
Žene imaju PROBLEM za svako rješenje!- Stephen W. Howking
|
|
|
Le Samourai
Senior Member
2871 Posts
Member since 14/10/2008 |
Posted - 26/11/2008 : 00:45:43
|
quote: Originally posted by regar
U ovom DD mi se ne svidja rasplet. Odlicno je postavljena prica, ali mi je rasplet nekako neodgovarajuci. Mislim da je moglo vise da se izvuce iz ove epizode. Takav je bar moj utisak.
Samo da nije bilo te pozadinske priche sa Debi Dojl, meni bi kraj bio odlichan.
Ali, tu je i glavna mana toga shto se Dilan uvek mora vratiti na status quo, jer ako se Debi nekako do kraja epizode ne otera iz Krejven Rouda, kako li ce se chitaoci samo snaci? |
|
|
---dp---
Advanced Member
17232 Posts
Member since 26/10/2001 |
Posted - 26/11/2008 : 01:27:11
|
quote: Originally posted by Le Samourai
quote: Originally posted by regar
Samo da nije bilo te pozadinske priche sa Debi Dojl, meni bi kraj bio odlichan.
Ali, tu je i glavna mana toga shto se Dilan uvek mora vratiti na status quo, jer ako se Debi nekako do kraja epizode ne otera iz Krejven Rouda, kako li ce se chitaoci samo snaci?
I po meni je rasplet mogao biti bolji. Iako mi je pricica sasvim simpaticna i ok |
|
|
Barker
Advanced Member
Fyro Macedonia
4647 Posts
Member since 10/10/2003 |
Posted - 28/11/2008 : 20:01:47
|
nemogu se bas pridruziti pozitivnom raspolozenju ove price. sama ideja je super i nudi mogucnosti za puno zabave, konkurencija pa jos i zenska, ohoho :) problem je u zadatom problemu koji istrazuju i kako ga resavaju. jeste da smo morali da se ratosiljamo debi ali bilo bi bolje da je ona "resena" na drugi nacin. plus i casertano u maniru koji mi je skoro pa grozan, da ne pominjen koiko su debi i asistentica grozno nacrtane (ok, casertano ima ubedljivo najgoru galeriju zenskih likova, ustvari sve su mu grozne osim one vile u Divu) i sta je stano mogao da uradi, da je prikaze jos odvratnije, mislim, pogledajte samo kako je obucena? provokativno? ) |
Bistro i duboko nebo utociste pruza! |
|
|
kico
Advanced Member
Croatia
11381 Posts
Member since 22/12/2004 |
Posted - 02/12/2008 : 11:15:08
|
Govno od epizode. Ne mogu vjerovati da je Dylan toliko nisko pao da se i ovakvi scenariji daju crtati.
Gore od Pobune automobila i Usisivača Ubojice. A mislio sam da ne može gore... |
|
|
okiboki
Advanced Member
Serbia
10835 Posts
Member since 23/11/2008 |
Posted - 02/12/2008 : 14:27:23
|
Ja sam vec komentarisao ovu epizodu na izd.izlogu,meni jedna od boljih u poslednje vreme. |
Ni živih se nisam boja, dok su bili za užasa, a nekmoli mrtvih pasa. |
|
|
Le Samourai
Senior Member
2871 Posts
Posted - 04/12/2008 : 00:39:29
|
Promenio sam ime, poshto bash evo lepo prichamo, pa mozhemo da produzhimo i na dalje epizode.
Gruchov Superbook me je plashio, poshto su mi onako kratki na kraju specijalaca bili uglavnom neimpresivni, ali morma da priznam da sam u ovom izuzetno uzhivao. Sigurno je tome doprineo Djoletov prevod, ono puf! pant! (odklae to beshe izvorno?), ona opaska za globalnu ekonomsku krizu i josh mnogo trenutaka me je nateralo da se naglas nasmejem. Moram da priznam da mi prevod Dilana nije posebno upadao u ochi do prethodnog broja redovne serije, bio mi je potpuno ok, ali ovih par poslednjih su medju najbolje prevedenim Boneli stripovima u posledne vreme, zajedno na vrhu sa nekim Libellusovim prevodima.
Tek me posle ovog stripa, koji je 95% igra rechi, plashi odlazak Djoleta, jer samo mogu da zamislim na shta ce bez njega lichiti sledeci Grucho Superbook.
Za sledeci Superbook najavljene su epizode Ubica chudovishta, Povratak vampira i Sused. Zna li neko koje su to priche? |
|
|
Bruce Wayne
Senior Member
Serbia
1060 Posts
Member since 03/09/2008 |
Posted - 04/12/2008 : 01:11:15
|
Vidim da je ova epizoda odusevila neke ljude,meni je bila sasvim solidna ali moj favorit,bar od ovih novijih epizoda koje izadaje Vc,je svakako Nekropolis....fantasticna epizoda,posle nje sam se osetio odusevljenim kao sto dugo nisam posle citanja nekog Bonellija!!!! Posto je ovo topic gde se prica o stripovima a ne dizajnu :) Hteo bih nekog iz VC da pitam ima li sanse da se Dylan izdaje od pocetka,jer je puno proslo od dnevnikovih izdanja a mnogo ljudi nije imalo priliku da kupuje Ludensovu extra ediciju,pa verujem da bi za to izdanje postojalo trziste...Ima li neke sanse za to???? |
Of all the gin joints in all the towns in all the world, she walks into mine.
|
|
|
Le Samourai
Senior Member
2871 Posts
Posted - 04/12/2008 : 02:20:29
|
Mislim da bi se 99% nas ovde (a i Dilanovih fanova uopshte) slozhilo da je Nekropolis ubedljivo najbolja epizoda od dosad objavljenih od strane VC, ali mi je Nelojalna konkurencija takodje dobra, takoreci na drugom mestu. |
|
|
vlada035
Junior Member
Serbia
451 Posts
Member since 26/10/2008 |
|
morrison
Advanced Member
Serbia
5142 Posts
Member since 29/01/2008 |
Posted - 04/12/2008 : 10:01:32
|
quote: Originally posted by kico
Gore od Pobune automobila i Usisivača Ubojice. A mislio sam da ne može gore...
EH, sad ga pretera... |
There ain't no grave gonna hold my body down. |
|
|
kico
Advanced Member
Croatia
11381 Posts
Member since 22/12/2004 |
Posted - 04/12/2008 : 10:59:43
|
quote: Originally posted by morrison EH, sad ga pretera...
Samo da napomenem da moje mišljenje ne mora nužno značiti i vaše mišljenje. Meni se epizoda ne sviđa i to ću napisati ovde,kao što bih napisao da mi se epizoda i svidjela. Međutim,i dalje tvrdim da je jedna od gorih. |
|
|
Le Samourai
Senior Member
2871 Posts
|
Pajtos
Advanced Member
Sierra Leone
4678 Posts
Member since 28/07/2008 |
|
morrison
Advanced Member
Serbia
5142 Posts
Member since 29/01/2008 |
Posted - 05/12/2008 : 12:17:34
|
quote: Originally posted by kico
quote: Originally posted by morrison EH, sad ga pretera...
Samo da napomenem da moje mišljenje ne mora nužno značiti i vaše mišljenje. Meni se epizoda ne sviđa i to ću napisati ovde,kao što bih napisao da mi se epizoda i svidjela. Međutim,i dalje tvrdim da je jedna od gorih.
Ma, naravno, nisam ni mislio previše ozbiljno. |
There ain't no grave gonna hold my body down. |
|
|
kiky
stripovi.com suradnik
7366 Posts
Member since 17/07/2003 |
Posted - 05/12/2008 : 14:55:46
|
quote: Originally posted by Le Samourai
Za sledeci Superbook najavljene su epizode Ubica chudovishta, Povratak vampira i Sused. Zna li neko koje su to priche?
Znači "Ubica čudovišta", priča iz, do sada, neobjavljenog Almanaha Straha, "Povratak vampira" (Almanah straha broj 3, objavio Ludens) i Rujuova kratka priča "Komšija" iz Giganta (objavio System Comics).
A nitko još nije napisao iz kojih specijalaca su Gručove priče iz posljednjeg Suerbooka? |
|
|
Le Samourai
Senior Member
2871 Posts
|
kiky
stripovi.com suradnik
7366 Posts
Member since 17/07/2003 |
Posted - 05/12/2008 : 15:10:34
|
A i peti Almanah Straha koji je upravo ovaj Kjaverotijev "Ubica čudovišta" je na redu za objavljivanje od strane Ludensa. ;) |
|
|
Le Samourai
Senior Member
2871 Posts
|
Ultras
Advanced Member
Serbia
10047 Posts
Member since 17/10/2008 |
Posted - 05/12/2008 : 23:46:43
|
quote: Originally posted by Bruce Wayne
Vidim da je ova epizoda odusevila neke ljude,meni je bila sasvim solidna ali moj favorit,bar od ovih novijih epizoda koje izadaje Vc,je svakako Nekropolis....fantasticna epizoda,posle nje sam se osetio odusevljenim kao sto dugo nisam posle citanja nekog Bonellija!!!!
Nekropolis je i meni najbolja DD prica u izdanju Veselog Cetvrtka |
Svet stripa - portal - instagram - blog - facebook - twitter |
|
|
Bljak
New Member
177 Posts
Member since 24/10/2005 |
Posted - 06/12/2008 : 00:05:21
|
sad je bas retkost da se nadje neki dobar strip u izdanju veselog cetvrtka. tek po neki moze da prodje. |
hiljade ljudi, a ideal jedan je...radnicki |
|
|
Le Samourai
Senior Member
2871 Posts
|
Djole
stripovi.com suradnik
Serbia
11876 Posts
Member since 03/11/2002 |
Posted - 19/12/2008 : 18:25:51
|
Ne baš. Iako ima dosta objašnjavanja - prirodnije je uklopljeno u priču.
Naučila je zanat. |
DISCLAIMER: Mišljenja izražena u mojim postovima mišljenja su jednog forumaša, a ne izdavackih kuca sa kojima saradjujem. Ko hoce da se raspravlja u vezi njih – može, naravno, ali raspravlja se sa forumašem Djoletom, ne sa „urednikom toga-i-toga” ili „prevodiocem toga-i-toga”. Za zvanicno mišljenje u vezi nekog izdanja, dogadjaja ili licnosti možete se obratiti izdavackim kucama putem njihovih zvanicnih kanala komunikacije. Hvala. |
|
|
PAJDO
Senior Member
Croatia
2236 Posts
Member since 10/04/2003 |
Posted - 19/12/2008 : 18:37:17
|
quote: Originally posted by Djole
[quote]Originally posted by Le Samourai
Bilo kako bilo, razbio si na Dilanu.
Tnx - još samo da ovaj DD SB sa Gručom bude makar malkice smešan ljudima, i moja misija je uspešno okončana. ;)
Sinoć sam pročitao Superbook 2 i mogu reć da ti je misija okončana :(( za više od +5. Umirao sam od smijeha na Grouchove baze, a 2. priča mi je posebno legla:)) Do sada se nisam puno razmišljao o problemima prevoditelja i lektora, ali stvarno je gadna stvar prilagodit strani tekst da ga svatko može razumjet. Svaka čast!!! |
In spite of my rage I´m still rat in a cage... |
|
|
Barker
Advanced Member
Fyro Macedonia
4647 Posts
Member since 10/10/2003 |
Posted - 19/12/2008 : 19:02:04
|
ajd sad ja: ako ste citali karmu (zivotinjsku) trebalo bi da vam bude jasnije kakav trud ulaze djole u sve te prevode i adaptacije. ja sam bukvalno plakao od smeha, tako da jedva cekam ovaj superbuk ;) |
Bistro i duboko nebo utociste pruza! |
|
|
Topic |
|