forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 www.stripovi.com - svaštara - off topic diskusije
 Svaštara
 EU primanje izbjeglica i migranata
 New Topic New Poll New Poll
 Topic Locked
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 224

Poncho
stripovi.com suradnik

Croatia
3475 Posts

Member since 31/08/2007

Posted - 26/01/2016 : 16:44:44  Show Profile Show Extended Profile  Send Poncho a Private Message
quote:
Originally posted by Dwayne_Looney

http://www.jutarnji.hr/mladu-djelatnicu-prihvatilista-nasmrt-izbo-15-godisnji-migrant--prevrsili-su-svaku-mjeru--napadaju-djevojke-na-bazenima-i-kradu-gradane-/1506804/

Idemo komunjare, brzo opravdat čin.
Ja mislim da je izvršila samoubojstvo zbog ljubavnih jada a jadnik na krivom mjestu u krivo vrijeme

Ta Šveđanka je bila islamofob, nema drugog objašnjenja. Pa ju je taj intelektualac shodno tome zaklao (il kako kažu mediji usmrtio hladnim oružjem) i sve je u redu.
Go to Top of Page

mamlaz
Advanced Member

Croatia
9956 Posts

Member since 28/02/2004

Posted - 26/01/2016 : 16:53:59  Show Profile Show Extended Profile  Visit mamlaz's Homepage  Send mamlaz a Private Message
quote:

http://www.jutarnji.hr/mladu-djelatnicu-prihvatilista-nasmrt-izbo-15-godisnji-migrant--prevrsili-su-svaku-mjeru--napadaju-djevojke-na-bazenima-i-kradu-gradane-/1506804/

Ja mislim da je izvršila samoubojstvo zbog ljubavnih jada a jadnik na krivom mjestu u krivo vrijeme

kakve veze imaju komunjare sa time? jesi ti pri sebi?

Mrzim mrznju!
Go to Top of Page

izivko
Advanced Member

Germany
13109 Posts

Member since 25/07/2003

Posted - 26/01/2016 : 17:18:45  Show Profile Show Extended Profile  Send izivko a Private Message
quote:

On je vjerovatno nožem gulio jabuku a ona se okliznula o koru banane.

- Otkud onda 5 uboda?
- I tako 5 puta.

Have mercy
Go to Top of Page

xilrion
Advanced Member

Croatia
3033 Posts

Member since 16/12/2010

Posted - 26/01/2016 : 17:51:49  Show Profile Show Extended Profile  Visit xilrion's Homepage  Send xilrion a Private Message
quote:
Originally posted by Willer

quote:
Originally posted by nagor

http://www.zurnal24.si/zizek-sumljiv-mi-je-prezir-do-proti-imigrantskih-nacionalistov-clanek-263678

Žižek o "političkoj korektnosti":

Kljub bodečim žicam je po njegovem Evropa še vedno luč sveta, je povedal za Radio Slovenija: "Ljudje to vedo, zato hodijo begunci sem. Razmišljanje v smislu "odprimo meje, begunci pridite," ni rešitev. Begunci so ljudje, kot vsi drugi. Veliko med njimi je hudobnih, nasilnih, zabitih, nevarnih. O tem je treba odkrito govoriti."

A što misliš o ovome, nagore?

FILOZOF Slavoj Žižek ustvrdio je, gostujući u Filozofskome teatru HNK-a, kako je jedino rješenje aktualne izbjegličke krize, ma kako ono izgledalo utopistički, rekonstrukcija globalnoga društva koja će riješiti uzroke krize, ocijenivši da obje danas prevladavajuće opcije - lijeva liberalna i ona 'orbanovska' - sprječavaju to rješenje.

O tome nije sukus govoriti ili?

otkrio je toplu vodu.

https://xilrion.deviantart.com/
Go to Top of Page

Risar_69
Advanced Member

Slovenia
11679 Posts

Member since 05/05/2008

Posted - 26/01/2016 : 18:53:33  Show Profile Show Extended Profile  Send Risar_69 a Private Message
quote:

jbtsad koje kurčeve komunjare, pa ti znaš da toga nema več 25 godina, ajd ne seri toga nema više, sad če da te pregaze multinacionalke i npr dojče bank, nemate više vlade kao ni mi, pa zar ti nije još jasno?
izvini al me razljutilo tvoje razmišljanje, pa multi kulti nacinalke gaziju sve, ja sam sretan što sam se rodio u starom sustavu, pa iako bio Yu

Kad pocneš crtati, uvek moraš imati na kraju olovke, srce, ruku i misli!

Edited by - Risar_69 on 26/01/2016 19:00:32
Go to Top of Page

Risar_69
Advanced Member

Slovenia
11679 Posts

Member since 05/05/2008

Posted - 26/01/2016 : 19:34:17  Show Profile Show Extended Profile  Send Risar_69 a Private Message
možda može i pod viceve?
http://www.breitbart.com/london/2016/01/22/in-sweden-you-can-now-drive-without-a-licence-as-long-as-youre-an-immigrant/

Go to Top of Page

Risar_69
Advanced Member

Slovenia
11679 Posts

Member since 05/05/2008

Posted - 26/01/2016 : 19:38:37  Show Profile Show Extended Profile  Send Risar_69 a Private Message
Šta je sad sa Austrijom i Njemačkom-nema više dobrodošli?
Austrijci otišli u totalnu ofenzivu. Sigurno im dovoljno doktora i astrofizika za nekoliko godina.

Go to Top of Page

Risar_69
Advanced Member

Slovenia
11679 Posts

Member since 05/05/2008

Posted - 26/01/2016 : 19:41:23  Show Profile Show Extended Profile  Send Risar_69 a Private Message
Asimilacija ovih ljudi je znanstvena fantastika(sience fiction) i utopija.

Edited by - Risar_69 on 26/01/2016 19:41:45
Go to Top of Page

Risar_69
Advanced Member

Slovenia
11679 Posts

Member since 05/05/2008

Posted - 26/01/2016 : 19:44:09  Show Profile Show Extended Profile  Send Risar_69 a Private Message
RIP Švedska
https://www.rt.com/news/330180-police-violent-refugees-sweden/

Go to Top of Page

Risar_69
Advanced Member

Slovenia
11679 Posts

Member since 05/05/2008

Posted - 26/01/2016 : 19:50:19  Show Profile Show Extended Profile  Send Risar_69 a Private Message
Predstavljajte si, da se nekoliko milijona zapadnjakov ilegalno odšverca u Saudsku Arabiju.
Šta mislite, kako bi išla asimilacija ?

Edited by - Risar_69 on 26/01/2016 19:50:45
Go to Top of Page

Willer
stripovi.com suradnik

1300 Posts

Member since 10/08/2003

Posted - 26/01/2016 : 20:31:41  Show Profile Show Extended Profile  Send Willer a Private Message
quote:
Originally posted by xilrion

quote:

quote:

http://www.zurnal24.si/zizek-sumljiv-mi-je-prezir-do-proti-imigrantskih-nacionalistov-clanek-263678

Kljub bodečim žicam je po njegovem Evropa še vedno luč sveta, je povedal za Radio Slovenija: "Ljudje to vedo, zato hodijo begunci sem. Razmišljanje v smislu "odprimo meje, begunci pridite," ni rešitev. Begunci so ljudje, kot vsi drugi. Veliko med njimi je hudobnih, nasilnih, zabitih, nevarnih. O tem je treba odkrito govoriti."

FILOZOF Slavoj Žižek ustvrdio je, gostujući u Filozofskome teatru HNK-a, kako je jedino rješenje aktualne izbjegličke krize, ma kako ono izgledalo utopistički, rekonstrukcija globalnoga društva koja će riješiti uzroke krize, ocijenivši da obje danas prevladavajuće opcije - lijeva liberalna i ona 'orbanovska' - sprječavaju to rješenje.

otkrio je toplu vodu.

Jest, to je topla voda.

Ali u fokusu ogromne većine javnosti nisu oni na koje se ista "topla voda" odnosi - oni koji imaju novac i moć.

Fokus je redovito na onima koji su "ispod" navedenih.

E sad, jesu li to "terorističke" izbjeglice na granici i u kampovima ili "ksenofobni neofašisti" iz susjedstva i s druge strane "internet-diskusije" (razmjene uvreda).

Zavadi...
Go to Top of Page

nagor
Advanced Member

Croatia
12553 Posts

Member since 21/02/2012

Posted - 26/01/2016 : 22:46:00  Show Profile Show Extended Profile  Send nagor a Private Message
quote:

quote:

Utopističke floskule, koje neće popraviti stvari. Ajmo dodati i Lennonovo rješenje odnosno ljubav kao rješenje svih problema. Dobro sad kad smo pokrili te osnove, koje si tinejdžerice međusobno lajkaju na fejsu, ajmo naći konkretno rješenje. Jedan dobar početak bi bio da ti i ostatak politično korektne ekipe priznate da dolazak milijun neobrazovanih junfera predstavlja problem za Evropu. Slažeš li se ili ti je to još uvijek preteško priznati.
Go to Top of Page

Willer
stripovi.com suradnik

1300 Posts

Member since 10/08/2003

Posted - 27/01/2016 : 01:54:06  Show Profile Show Extended Profile  Send Willer a Private Message
Hajde reci, koliko je imigranata dosad došlo u Europu, i koliko ih je od toga broja stvorilo bilo kakav problem? Prikupi lijepo podatke pa vidi o kojem se broju radi u odnosu na broj pristiglih! Naravno, da se i jedan jedini mali incident dogodio, i on bi sam bio previše. Ali svoje sam stajalište o izbjeglicama (za razliku od tebe, o ovome što te ja pitam, o razlozima zbog čega su oni izbjeglice) dosad ponovio barem 20 puta: licemjerno je zatvarati vrata onima koji, u produkciji i aktivnoj korežiji Zapada, neusporedivo veće sranje proživljavaju otkad znaju za sebe.

Europa treba primiti ljudi koliko može, primila je uostalom već milijune da joj jeftino rade, i velikoj, ogromnoj većini od njih, kao i netom pristiglih, nikakav ekstremizam i nasilje nisu na pameti. Što ne znači da ne treba odmah aktivno raditi na integraciji ili da bi, možda, trebalo šutjeti o napastovanjima (šutnja njemačke policije bila je samo posljednja faza politike "prijeđi brigo na drugoga"). Europa, međutim, istovremeno mora raditi na završetku ratova po BI, unajmanje zaustavljanjem prodaje oružja i uskraćivanjem političke i vojne podrške režimima koji uzgajaju terorizam. Uostalom, završetak rata pratit će i povratak dijela izbjeglica.

Slažeš li se svim tim ili ti je navedeno još uvijek preteško priznati?

Je li utopistička floskula da bolesni saudijski režim prestane dobivati europsko i američko oružje koje masovno dijeli teroristima? Oružje kojim kralj i sam puca po civilima u Jemenu, a bome i u vlastitom dvorištu? (Ah, pardon, kod kuće vješa, kamenuje i odsijeca glave.) To je utopistička floskula?

Je li utopistička floskula da se Europa i SAD na svaki mogući način ograde od Erdoganovih antikurdskih, antisirijskih i antiiračkih zločina, i pokušaju ih spriječiti umjesto da ih na svaki mogući način podržavaju?

Ali pazi ti njega, Lennon i tinejdžerice.

Tebi su i Lennon i tinejdžerice očito omot za kompletnu (ali baš kompletnu) ignoranciju.

Hajde nagore, pa daj nabaci napokon koju o uzrocima imigracija. Je li ovo tema o izbjeglicama i migracijama, i je li ovo forum na kojem razgovaramo?

Dakle.

Kakvo je tvoje stajalište o zapadnom oružju za Saudijsku Arabiju, koje je bez sumnje godinama unatrag neometano dolazilo do al-Qaide i ISIL-a?

Kakvo je tvoje stajalište o zapadnoj prednosti onoj koaliciji (de facto) u kojoj je jedna od najvažnijih snaga sirijska frakcija al-Qaide, ispred sekularnih snaga? Kakvo je tvoje stajalište o američkom programu obuke čiji je kompletan sastav prešao istom ogranku al-Qaide?

Kakvo je tvoje stajalište o NATO-ovoj potpori Turskoj, čija politika masakrira Kurde i pomaže ISIL?

Kakvo je tvoje stajalište o pred početak rata isplaniranom plinovodu Katar-Sirija-Turska?

Kakvo je tvoje stajalište o valjda 10 danas zaraćenih strana u Libiji nakon zapadne intervencije iz 2011., koja je omogućila ISIL-u dolazak na oko 600 km od Europe? Za koju si ti, evo, jako zabrinut. Znaš li ti uopće gdje je grad Sirte, što se sada tamo događa, i kako je i kada počelo?

Kakvo je tvoje stajalište o ... evo, recimo... Katangi? Što ti misliš o Katangi, nagore? Migracije samo iz DR Konga u Europu imaju svoju dugu, mračnu i krvavu priču. Istu priču o tome kako je i na temelju čega Belgija postala ovo što je danas, kao što znamo, bez sumnje sekularna zemlja s visokim standardom. Možeš izabrati i bilo koji drugi primjer iz Afrike, Azije, Latinske Amerike.

...
Ali ne, napiši ti "Lennon" i napiši "tinejdžerice".

Edited by - Willer on 27/01/2016 02:06:24
Go to Top of Page

dsormaz1
Advanced Member

13156 Posts

Member since 28/04/2002

Posted - 27/01/2016 : 10:33:16  Show Profile Show Extended Profile  Send dsormaz1 a Private Message
http://www.vecernji.hr/svijet/ne-smanjuje-se-priljev-migranata-od-petka-iz-mora-kod-libije-spaseno-2500-osoba-1055301

http://www.vecernji.hr/svijet/koalicijski-partner-csu-prijeti-kancelarki-merkel-tuzbom-zbog-izbjeglica-1055281
Go to Top of Page

ivi skoj
Senior Member

Croatia
2121 Posts

Member since 07/12/2015

Posted - 27/01/2016 : 18:52:11  Show Profile Show Extended Profile  Send ivi skoj a Private Message
Ipak su Europljani napravili najveći disco u svijetu.
Nije ih nitko pretjerano pozivao u goste, no to ih nije spriječilo da posvuda imaju kolonije i da se rašire kao bolest posvuda.
Baš su Indijci jedva čekali Engeze, indijanci u Americi ekipu za očevid, koja je još morala dovesti Kunta Kintu bez papira i na vrlo određeno vrijeme za šljaku.
Južna Amerika se naročito usrećila i profitirala, a u Australiji za koju su smislili masterplan Aboriđini dan danas imaju suzu u oku (ne za Zagorske brege).
Križarski ratovi, svjetski su patentom zaštićeni na ovim prostorima i ko bi se svega sjetio.
Služili vjerno gazdu prepuno godina kod sebe doma, ali kad su pomislili da bi ih zbog teških vremena možda gazda mogao primiti kod sebe u kuću da mu tu služe...
Kako im te bedastoće samo padaju na pamet, ja to ne razumijem.
Nisu čuli za onu narodnu, prvo ćemo tvoje, pa svak svoje.

samo još vjeverice, Pola i Slatea cekam
Go to Top of Page

nagor
Advanced Member

Croatia
12553 Posts

Member since 21/02/2012

Posted - 27/01/2016 : 22:11:32  Show Profile Show Extended Profile  Send nagor a Private Message
quote:

Hajde reci, koliko je imigranata dosad došlo u Europu, i koliko ih je od toga broja stvorilo bilo kakav problem? Prikupi lijepo podatke pa vidi o kojem se broju radi u odnosu na broj pristiglih! Naravno, da se i jedan jedini mali incident dogodio, i on bi sam bio previše. Ali svoje sam stajalište o izbjeglicama (za razliku od tebe, o ovome što te ja pitam, o razlozima zbog čega su oni izbjeglice) dosad ponovio barem 20 puta: licemjerno je zatvarati vrata onima koji, u produkciji i aktivnoj korežiji Zapada, neusporedivo veće sranje proživljavaju otkad znaju za sebe.

Europa treba primiti ljudi koliko može, primila je uostalom već milijune da joj jeftino rade, i velikoj, ogromnoj većini od njih, kao i netom pristiglih, nikakav ekstremizam i nasilje nisu na pameti. Što ne znači da ne treba odmah aktivno raditi na integraciji ili da bi, možda, trebalo šutjeti o napastovanjima (šutnja njemačke policije bila je samo posljednja faza politike "prijeđi brigo na drugoga"). Europa, međutim, istovremeno mora raditi na završetku ratova po BI, unajmanje zaustavljanjem prodaje oružja i uskraćivanjem političke i vojne podrške režimima koji uzgajaju terorizam. Uostalom, završetak rata pratit će i povratak dijela izbjeglica.

Slažeš li se svim tim ili ti je navedeno još uvijek preteško priznati?

Je li utopistička floskula da bolesni saudijski režim prestane dobivati europsko i američko oružje koje masovno dijeli teroristima? Oružje kojim kralj i sam puca po civilima u Jemenu, a bome i u vlastitom dvorištu? (Ah, pardon, kod kuće vješa, kamenuje i odsijeca glave.) To je utopistička floskula?

Je li utopistička floskula da se Europa i SAD na svaki mogući način ograde od Erdoganovih antikurdskih, antisirijskih i antiiračkih zločina, i pokušaju ih spriječiti umjesto da ih na svaki mogući način podržavaju?

Ali pazi ti njega, Lennon i tinejdžerice.

Tebi su i Lennon i tinejdžerice očito omot za kompletnu (ali baš kompletnu) ignoranciju.

Hajde nagore, pa daj nabaci napokon koju o uzrocima imigracija. Je li ovo tema o izbjeglicama i migracijama, i je li ovo forum na kojem razgovaramo?

Dakle.

Kakvo je tvoje stajalište o zapadnom oružju za Saudijsku Arabiju, koje je bez sumnje godinama unatrag neometano dolazilo do al-Qaide i ISIL-a?

Kakvo je tvoje stajalište o zapadnoj prednosti onoj koaliciji (de facto) u kojoj je jedna od najvažnijih snaga sirijska frakcija al-Qaide, ispred sekularnih snaga? Kakvo je tvoje stajalište o američkom programu obuke čiji je kompletan sastav prešao istom ogranku al-Qaide?

Kakvo je tvoje stajalište o NATO-ovoj potpori Turskoj, čija politika masakrira Kurde i pomaže ISIL?

Kakvo je tvoje stajalište o pred početak rata isplaniranom plinovodu Katar-Sirija-Turska?

Kakvo je tvoje stajalište o valjda 10 danas zaraćenih strana u Libiji nakon zapadne intervencije iz 2011., koja je omogućila ISIL-u dolazak na oko 600 km od Europe? Za koju si ti, evo, jako zabrinut. Znaš li ti uopće gdje je grad Sirte, što se sada tamo događa, i kako je i kada počelo?

Kakvo je tvoje stajalište o ... evo, recimo... Katangi? Što ti misliš o Katangi, nagore? Migracije samo iz DR Konga u Europu imaju svoju dugu, mračnu i krvavu priču. Istu priču o tome kako je i na temelju čega Belgija postala ovo što je danas, kao što znamo, bez sumnje sekularna zemlja s visokim standardom. Možeš izabrati i bilo koji drugi primjer iz Afrike, Azije, Latinske Amerike.

...
Ali ne, napiši ti "Lennon" i napiši "tinejdžerice".

Vidi ga, pravi si Jack Ryan. Samo nemoj ni za trenutak svoje petparačako poznavanje glavnih gradova svijeta zamijeniti za razumijevanje migrantske krize u Europi. U maniri tipičnog studenta prve godine filozofije, nabacuješ se svjetskim kriznim točkama i dok bi ti razgovarao o »Katangi« ko noj sa glavom u pijesku, ljudi u tvojoj okolini briju glave i pripremaju se za obračune. To je glavni problem svega ovoga… zabijanje glave u pijesak dok se narod s pravom buni… Evropa nazaduje… i ne zbog toga jer je većina ovih junfera nasilna, nego zbog toga jer ih takvima većina doživljava i to potencira krizu. Ti,veliki plemeniti geopolitičarau bi volio pričati samo o tim već prežvakanim starim istinima, a za tvoje dvorište te boli boli patak. To što je Evropa u potpunosti zakazala osigurati pravni red svojim građanima i dopustila u samo jednoj godini milijunu ljudi ušetati u centar Evrope, to te se ne tiče, tu ne vidiš problem, to ćemo sutra, ha? Važno je da je si trijumfalno zaključio kako je svijet loše mjesto.
Evo nas sad. Ovi još dolaze, posljedice su osjećaju, konačno je dozvoljeno u novinama pročitati da narod nije zadovoljan, desnica jača, države posvađane, žica, organiziraju se razbijačke bande u maniri Mad Maxa koje patroliraju nočnim ulicama, čak se ponovno uvodi jebeni Schengen u Evropi, dakle uspjeli smo u jednoj godini toliko unazaditi Evropu i posvađati narode i izazvati nepovjerenje među njima da smo prisiljeni razbiti i taj prekrasan civilizacijski doseg Evrope… slobodne granice… sve to jer bi naivni Willeri htjeli spasiti svakog tko potrka nauštrb zdravog razuma. Zbog toga me smeta taj tvoj naivan stav tebe i tebe sličnih o svemu tome. Smeta što ne vidite koliko ne razumijete stvar. Vi bi o uzrocima krize. Hebo vas uzroci. Uzroci su jasni. Treba sad naći rješenje, počevši od ovih migranata, a to nije nimalo jednostavno, ali početak rješenja je definitivno priznanje svih naivaca da je politika dozvoljavanja milijunu ljudi ušetavanje u Evropu u potpunosti kriva.
Go to Top of Page

Willer
stripovi.com suradnik

1300 Posts

Member since 10/08/2003

Posted - 27/01/2016 : 22:46:45  Show Profile Show Extended Profile  Send Willer a Private Message
quote:

Vidi ga, pravi si Jack Ryan. Samo nemoj ni za trenutak svoje petparačako poznavanje glavnih gradova svijeta zamijeniti za razumijevanje migrantske krize u Europi. U maniri tipičnog studenta prve godine filozofije, nabacuješ se svjetskim kriznim točkama i dok bi ti razgovarao o »Katangi« ko noj sa glavom u pijesku, ljudi u tvojoj okolini briju glave i pripremaju se za obračune. To je glavni problem svega ovoga… zabijanje glave u pijesak dok se narod s pravom buni… Evropa nazaduje… i ne zbog toga jer je većina ovih junfera nasilna, nego zbog toga jer ih takvima većina doživljava i to potencira krizu. Ti,veliki plemeniti geopolitičarau bi volio pričati samo o tim već prežvakanim starim istinima, a za tvoje dvorište te boli boli patak. To što je Evropa u potpunosti zakazala osigurati pravni red svojim građanima i dopustila u samo jednoj godini milijunu ljudi ušetati u centar Evrope, to te se ne tiče, tu ne vidiš problem, to ćemo sutra, ha? Važno je da je si trijumfalno zaključio kako je svijet loše mjesto.
Evo nas sad. Ovi još dolaze, posljedice su osjećaju, konačno je dozvoljeno u novinama pročitati da narod nije zadovoljan, desnica jača, države posvađane, žica, organiziraju se razbijačke bande u maniri Mad Maxa koje patroliraju nočnim ulicama, čak se ponovno uvodi jebeni Schengen u Evropi, dakle uspjeli smo u jednoj godini toliko unazaditi Evropu i posvađati narode i izazvati nepovjerenje među njima da smo prisiljeni razbiti i taj prekrasan civilizacijski doseg Evrope… slobodne granice… sve to jer bi naivni Willeri htjeli spasiti svakog tko potrka nauštrb zdravog razuma. Zbog toga me smeta taj tvoj naivan stav tebe i tebe sličnih o svemu tome. Smeta što ne vidite koliko ne razumijete stvar. Vi bi o uzrocima krize. Hebo vas uzroci. Uzroci su jasni. Treba sad naći rješenje, počevši od ovih migranata, a to nije nimalo jednostavno, ali početak rješenja je definitivno priznanje svih naivaca da je politika dozvoljavanja milijunu ljudi ušetavanje u Evropu u potpunosti kriva.

Ti očekuješ od države koja se zove "Njemačka" da učini nešto u vezi imigranata?

A ne očekuješ od države koja se zove "Njemačka" da učini nešto u vezi naoružavanja Saudijske Arabije, koje se odvija ovoga trenutka.

http://www.huffingtonpost.com/daniel-wagner/germanys-arms-sales-and-t_b_3803403.html

In 2011, Berlin and Riyadh struck a multi-billion euro arms deal, whereby the Saudis agreed to purchase hundreds of German-manufactured tanks. In 2012, Germany supplied Saudi Arabia with €1.24 billion of military hardware. The following year, a German defense firm (Krauss-Maffei Wegmann) won a contract worth €1.89 billion to supply Qatar with artillery systems and 86 tanks.

According to the German government, German arms exports to the GCC totaled €817 million in the first half of 2013, on track to exceed the €1.42 billion reached in 2012 -- which was already more than double the previous year. The Merkel government defended these deals on the grounds that such moves would help bring stability to a volatile region and fight terrorism.

http://www.dw.com/en/weapons-go-to-conflict-zones-the-money-comes-to-germany/a-18798104

Ovoga trenutka dok je ISIL na parsto kilometara od tvoje kuće sa svježim oružjem iz njemačkih tvornica?

Mislim

quote:

Ti,veliki plemeniti geopolitičarau bi volio pričati samo o tim već prežvakanim starim istinima, a za tvoje dvorište te boli boli patak.

Prežvakanim? Starim? Mene "boli" za moje dvorište? Aha, ok.

Usput, pjeniš se nagore, pripazi malo.
Go to Top of Page

nagor
Advanced Member

Croatia
12553 Posts

Member since 21/02/2012

Posted - 27/01/2016 : 23:16:02  Show Profile Show Extended Profile  Send nagor a Private Message
A da, Isis koristi oružje zapadnih država? Što ćeš mi još novog reći? Je li možda i Amerika umiješana u bliskoistočnu politiku? Clap clap Ryane, opet si poentirao. O tome ti i govorim. Ti bi o starim prežvakanim temama, samo da se priča radi priče. Stvarni problemi, koji proizlaze iz tvog prihvaćanja horda migranata te ne zanimaju. Djeluješ mi kao tip osobe, koja bi se usred požara u dnevnoj sobi išao prepirati sa ogledalom o uzrocima požara. Nije to dobro. Spalit ćeš se. ;)
Go to Top of Page

andjusticeforall
Advanced Member

Croatia
3077 Posts

Member since 09/12/2009

Posted - 27/01/2016 : 23:25:04  Show Profile Show Extended Profile  Send andjusticeforall a Private Message

https://hrvatskiautorskistrip.blogspot.com/
Go to Top of Page

Willer
stripovi.com suradnik

1300 Posts

Member since 10/08/2003

Posted - 28/01/2016 : 03:54:19  Show Profile Show Extended Profile  Send Willer a Private Message
quote:

A da, Isis koristi oružje zapadnih država? Što ćeš mi još novog reći? Je li možda i Amerika umiješana u bliskoistočnu politiku? Clap clap Ryane, opet si poentirao. O tome ti i govorim. Ti bi o starim prežvakanim temama, samo da se priča radi priče. Stvarni problemi, koji proizlaze iz tvog prihvaćanja horda migranata te ne zanimaju. Djeluješ mi kao tip osobe, koja bi se usred požara u dnevnoj sobi išao prepirati sa ogledalom o uzrocima požara. Nije to dobro. Spalit ćeš se. ;)

Loše.

Nisi odgovorio kako to,

da od države Njemačke tako ljuto i "pod mus" tražiš jedno (da učini nešto u vezi izbjeglica/imigranata, što god to bilo),

a od iste države Njemačke niti približno tako, ili uopće ne tražiš, da učini drugo (jednostavno zaustavi naoružavanje glavnih sponzora terorizma, SA & Katara)?

Je li se možda 9/11 (3000 mrtvih) dogodio prekjučer? Jesu li napadi u Madridu (200) i Londonu (50) bili prošli tjedan? Kakve oni žive veze imaju s izbjeglicama pristiglim prošle i ove godine? Zar stvarno misliš da se dva pariška napada, ili onaj u Kaliforniji, inače ne bi dogodili pored danas nikad jače al-Qaide, ISILa, talibana i sličnih pokreta? Tko ti jamči da se neće dogoditi opet?

Priče radi priče, a?

Ponavljam: ti govoriš meni, da mene nije briga za moje dvorište?

Pa daj, makar budi dosljedan pa reci jasno i glasno:

"Mene nije briga hoće li se al-Qaida/ISIL raznositi po mome dvorištu, tu se ionako ništa ne može učiniti. Vi koji ukazujete na uzroke tih prošlih, sadašnjih i budućih napada u Europi i SADu, iako je postojanje istih terorista ujedno uzrok migracija s BI u Europu, idete mi na živce jer pričate priče radi priče, Lennon, tinejdžerke i fejs.

Što ćete mi još novog reći? Za razliku od mojih, ganc novih izljeva bijesa prilikom kojih ponašanje 0,01 % izbjeglica preslikavam na ostatak. E, to su prave priče, koje treba pričo-pričati!"

Može tako?

Zar ne proizlazi ovako iz tvojih bisera?

A sve što se (barem za početak) od Zapada ovdje traži da učini protiv aktualnog islamističkog terorizma, je za otprilike 100000000000.... 000000000000 + puta manje nego što je isti Zapad svojedobno učinio (a čini i dalje) protiv ekstremista (a bome i tisuća neekstremista, tj. cijelih naroda) nadahnutih arapskim sekularnim socijalizmom.

Na čijim je ruševinama onda toliko ojačao (neusporedivo opasniji) salafistički i drugi sličan ekstremizam i ubrzo uzrokovao valove masovnih migracija.

Ali nemojmo o tome, o tome nije sukus govoriti. To su, je li, priče radi priče i nisu ništa novo. Jednostavno, naviknimo se na terorizam i njegovo sponzoriranje od ljudi koje biramo, a umjesto toga pričajmo nove nagorove priče.

Eto rješenja, napokon!

Edited by - Willer on 28/01/2016 04:21:09
Go to Top of Page

dsormaz1
Advanced Member

13156 Posts

Member since 28/04/2002

Posted - 28/01/2016 : 10:33:17  Show Profile Show Extended Profile  Send dsormaz1 a Private Message
http://www.vecernji.hr/svijet/svedska-zeli-vratiti-80000-trazitelja-azila-1055577

http://www.vecernji.hr/svijet/grcka-najmanje-12-izbjeglica-izgubilo-zivot-1055616
Go to Top of Page

nagor
Advanced Member

Croatia
12553 Posts

Member since 21/02/2012

Posted - 28/01/2016 : 10:55:14  Show Profile Show Extended Profile  Send nagor a Private Message
Willeru, kakvi izljevi bijesa? Ah, plitko me čitaš... da me čitaš, skužio da ti uopće ne kontriram pri uzrocima migrantske krize. Složili bi se od ovog zadnjeg tj. hipokrizije Njemačke pri prodaji oružja pro Isis državi pa do problematike osovine Turska-NATO-EU-SAD-Saudijska Arabija. Smeta me što bi ti samo o tome razglabao. Uopće ne osjećam, da ti smeta žica, stigmatizacija ljudi koji se odapiru masovinim priljevima ljudi, raspad Schengena-a, nesigurnost ulica u gradovima u kojima su »kampovi«. Važno ti je da smo ih »smjestili« mimo svih pravila, problemi koji dolaze s tim, nisam osjetio, da te se previše tiču. ;)
Go to Top of Page

izivko
Advanced Member

Germany
13109 Posts

Member since 25/07/2003

Posted - 28/01/2016 : 13:30:15  Show Profile Show Extended Profile  Send izivko a Private Message
Zaboravljate jedno: Njemačka danas nije slobodna država!
Oni moraju raditi što im kaže Amer.

Najnovije je da malo ulažu u obranu i naoružanje, tako barem tvrdi Amer.
I odmah su Merkel i vlada najavila ogromna ulaganja u narednih 5-6 godina, oko 100 milijardi €

Have mercy
Go to Top of Page

izivko
Advanced Member

Germany
13109 Posts

Member since 25/07/2003

Posted - 28/01/2016 : 14:17:50  Show Profile Show Extended Profile  Send izivko a Private Message
Slučaj 13-godišnje djevojčice, ruske državljanke, "navodno silovane" od strane migranata, puni stupce njemačkog tiska.
Slučaj je dospio na najviši državni nivo, tj. umiješali su se i ministri vanjskih poslova Steinmeier i Lawrow.

http://www.spiegel.de/politik/ausland/sergej-lawrow-wertet-berlins-reaktion-als-schuldeingestaendnis-a-1074393.html

Dok Nijemci tvrde da nije bilo silovanja i prebacuju Rusima miješanje u unutarnje poslove druge države, Rusi traže istragu
i njemačku oštru reakciju smatraju nekom vrstom priznanja. Nedostatak vladanja u ovom slučaju ukazuje da tu ne štima sve.

Kritiku za miješanje u unutarnje poslove Lawrow odbacuje i podsjeća kako se njemački prijatelji redovito miješaju u unutarnji život Rusije, ne samo što se tiče ljudskih prava, nego i u drugim područjima.

Nakon događanja u Kölnu i drugim gradovima Njemačke gdje se pokušalo sve to sakriti, Nijemcima se ne može vjerovati.
Svejedno, riječ je o 13-godišnjem djetetu, a tko ima djecu zna o čemu govorim.

Have mercy
Go to Top of Page

Poli
Advanced Member

Slovenia
38181 Posts

Member since 26/10/2007

Posted - 28/01/2016 : 14:26:40  Show Profile Show Extended Profile  Send Poli a Private Message

negdje sam procitao da je bio "sex uz pristanak" u pitanju?

Anything is possible dec d uej
Be the Change You Want to See
Go to Top of Page
Page: of 224 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Topic Locked
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.7 seconds. Snitz Forums 2000