forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Bonelli
 Dylan Dog
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 521

mladjo
Advanced Member

Croatia
20013 Posts

Member since 15/04/2007

Posted - 29/01/2016 : 02:21:25  Show Profile Show Extended Profile  Send mladjo a Private Message  Reply with Quote
Broj 22:Nightamre tour:Ma nije taj Ruju uopće loš, fine su to epizode. kad gledam ove iz VČ-a, nije da su to neka remek-djela ali nisu ni loše epzodice. Ova je zapravo baš zanimljiva sa tim Geratest hitsom luđaka koje smo viđali prije, a i rasplet je čist ok.

Sceanrij:7/10
Crtež:7/10

Broj 23:Utvara iz Scotland Yarda:Prosjek, niš posebno, onak' neloše...To su pojmovi koji mi padaju na pamet za ovu epizodu. Svakako je bilo potencijala, ideja je vrlo dobra ali na kraju je to sve ispalo nekako ne pretjerano uspješno.

Scenarij:6/10
Crtež:6/10

Broj 24:Nepoželjni gost:I opet...Stanoooo!!! A što se priče tiče - odlična psihotična epizoda koja trga živce našim junacima ali na nas ima suprotan učinak. Prava stvar!

Scenarij:8/10
Crtež:8/10

Broj 25:Posljednja karta:koji strip čovječe! ovo je jean od najboljih Dylan Dogova koje sam pročitao u zadnje vrijeme. Radnja je fenomenalna, napetost je dovedena do vrhunca, likovi su odlično smišljeni, imamo ozbiljnog Groucha što je definitivno izniman slučaj, a i Mari je ovdje posao obavio bolje nego inače. Mislim da ova Paola Barbato piše odlične epizode. Inače (SPOILER) mislim da je Dylan zaželio da ona više ne može mijenjati sudbinu ljudi. Kaj vi mislite?

Scenarij:9/10

COUNT ZERO INTERRUPT
an interrupt of a process decrements a counter to zero

Go to Top of Page

mladjo
Advanced Member

Croatia
20013 Posts

Member since 15/04/2007

Posted - 01/02/2016 : 13:20:35  Show Profile Show Extended Profile  Send mladjo a Private Message  Reply with Quote
Broj 26:Demonska sonata:Dosta dobra epizoda sa zadovoljavajućim narativnim tokom i dijalozima i bilo bi dobro vidjeti nastavak. Jedino mi je donekle nerealna scana na stranicama58-61 gdje ubojica visi sa balkona. Mislim da to na taj način baš i ije realno.Vidim da postoje stanovite dvojbe oko crtača (Rinaldi) ali ovdje je bio na visini zadatka.

Broj 27:Predodređene žrtve:Definitivno nedovoljno razrađena priča. Mislim, vidimo razlog zašto se to dešava ali trebalo je malo dublje razraditi cijelu spiku - koji nacrti, koje vradžbine, koje magijske formule dovode do toga što likovi žele postići? Priča ima potencijal ali je njegova razrada propuštena. Ipa, fenomenalan twist na kraju donekle popravlja dojam, makar mi je konačna ocjena ista. Freghieri konstantan.

Broj 28:U senci vulkana:Ah te Malo-selo-sa-svojim-tajnama priče su uvjek imale jedan dodatni šmek ali naravno treba radnju sprovesti u djelo da bi to na nešto funkcioniralo. Ipak, nema ovdje neke velike horror atmosfere a ni zaplet i razrješanje nisu nešto posebno.

Scenarij:5/10

Broj 29:Naslednici zone sumraka:Montanari i Grassani!!! Yeah!!!Oni su mi definitivno poslije stana najbolji crtači na Dylanu. Eh kad se samo sjetim NOći punog meseca...Zona sumraka bila je jedna odlična epizoda. Moram priznati da se drugog dijela ne sjećam ali ovaj treći dio je stvarno na visini zadatka. Dobar zaplet, puno mistike, mračna horror atmosfera, dosta straha...A postoji i evidentna mogućnost nastavka. Izvrsno!

Scenarij:7/10

Broj 30:Veliko đubre:Od svih epizoda DD-a koje sam pročitao dosad u izdanju VČ-a ova je najmanje dobra a glavni razlog tome je do krajnjih granica iritantan negativac koji me podsjetio na Jima Careya u filmu The Cable guy. Poslije se otkriju motivi te nevjerojatne želje za prijateljstvom sa dylanom ali ipak lik je fakat naporan. Ali ni radnja u cjelini nije baš nešto tako da i nisam pretjerano oduševljen. Nije loše ali nije ni pretjerano dobro. Za pročitati jednom i onda duuuuugo ne razmišljati o ponovnom čitanju.

Scenarij:4/10

COUNT ZERO INTERRUPT

Go to Top of Page

dzoni
Advanced Member

Serbia
4344 Posts

Member since 11/09/2006

Posted - 01/02/2016 : 18:31:23  Show Profile Show Extended Profile  Send dzoni a Private Message  Reply with Quote
ti citas po nekoliko stripova dnevno? ah secam se tih vremena ali sada nemam vremena tim tempom citati...nazalost
Go to Top of Page

mladjo
Advanced Member

Croatia
20013 Posts

Member since 15/04/2007

Posted - 01/02/2016 : 20:38:10  Show Profile Show Extended Profile  Send mladjo a Private Message  Reply with Quote
Čitam dva DD-a dnevno radnim danom ali vikendom pročitam više - ovaj vikend sam 8 komada pročital:))

COUNT ZERO INTERRUPT

Go to Top of Page

mladjo
Advanced Member

Croatia
20013 Posts

Member since 15/04/2007

Posted - 03/02/2016 : 01:38:19  Show Profile Show Extended Profile  Send mladjo a Private Message  Reply with Quote
RETROSPEKTIVA:Dylan Dog, Veseli četvrtak, epizode 1-30

Dylana sam počeo čitati još od trenutka kada se prvi puta pojavio na našim prostorima ali moram priznati da nisam pročitao sve epizode.Zapravo, ako gledamo kronološki, jesam pročitao sve stare (Dnevnik/extra) i Ludensove ali od Veselog nisam niti jedan, a i čitanja su bila periodička i nesrazmjerna (prvih 51 sam pročitao i desetak puta, dok neke novije nisam više od jedanput) tako da mi je VČ kolekcija izvrsno sjela za čitanje.
Ovih trideset brojeva su dobar pokazatelj kako Bonelli nije šund nego je riječ o pristojnom štivu koje ima svoj prosjek te koje svako malo iznjedri i poneko pravo malo remek-djelo. Naravno, u tolikojprodukciji niti ne može se očekivati konstanto stvaranje odličnih epizoda ali i jedna solidna, umjerena crta osrednjosti nije loša, naprotiv. Umjetnik kojise ovdje ističe svakako je Paola Barbato. Moram priznati da njene epizode imaju kvalitet koji je barem stepenicu viši od ostatka epkipe. U ovom razdoblju napisala je 5 epizoda i 4 su stvarno odlične dok jedna spada u prosjek. dobre narativne linije, vraćanje Xabarasa, napetost i neizvjesnost te otvorena pitanja na kraju balade daju ovoj autorici jedan poseban šmak i unaprijed se veselim budućim epizodama.
Ruju je po meni dosta dobar, "Dylanov Buratini" :)) Ovdje je napisao 11 priča i niti jedna nije remek - djelo ali niti jedna nije smeće. Sve su čitljive i pristojne i nemam nekih velikih zamjerki. Što i nije loše.
Kod crtača treba u prvom redu istaknuti Stana i M & G-a koji su meni sinonim za Dylan Doga i njihove crteže sam pratio sa posebnim užitkom.

Sve u svemu - nije loše. Idemo dalje!

Scenaristi (i broj epizoda)

Barbato (5)
Ruju (11)
Faraci (3)
Masiero (6)
Meda (3)
De Nardo (2)

Crtači

Piccatto (4)
Bigliardo (4)
Freghieri (5)
Dall' Agnol
Roi (2)
Stano (2)
Mari (2)
Cossu (4)
Casertano (2)
Celoni
De Vincenzo
Rinaldi
M & G

COUNT ZERO INTERRUPT

Go to Top of Page

solar
Moderator

Croatia
21432 Posts

Member since 16/03/2004

Posted - 03/02/2016 : 20:00:42  Show Profile Show Extended Profile  Send solar a Private Message  Reply with Quote
Dio predgovora iz novog broja #353 (slika nije moja)
Go to Top of Page

supermark
stripovi.com suradnik

Croatia
29623 Posts

Member since 06/02/2007

Posted - 03/02/2016 : 20:29:24  Show Profile Show Extended Profile  Visit supermark's Homepage  Send supermark a Private Message  Reply with Quote
jel piše što pametno?
Go to Top of Page

mladjo
Advanced Member

Croatia
20013 Posts

Member since 15/04/2007

Posted - 03/02/2016 : 20:37:26  Show Profile Show Extended Profile  Send mladjo a Private Message  Reply with Quote
Da, kaj piše?

COUNT ZERO INTERRUPT

Go to Top of Page

solar
Moderator

Croatia
21432 Posts

Member since 16/03/2004

Posted - 03/02/2016 : 23:15:33  Show Profile Show Extended Profile  Send solar a Private Message  Reply with Quote
Spominje filmove koji su utjecali na Accatina u kontekstu ove priče, ništa posebno, slučajno sam nabasao na ovu sliku pa sam je stavio.
Go to Top of Page

mladjo
Advanced Member

Croatia
20013 Posts

Member since 15/04/2007

Posted - 04/02/2016 : 11:45:16  Show Profile Show Extended Profile  Send mladjo a Private Message  Reply with Quote
Broj 31:Ukronija:Sclavi se vratio ali ne baš na velika vrata, prije na ona za mačke:)) Ma dobro, ne treba pretjerivati, epizoda je dobra iako se ne radi o njegovim boljim radovima. Ideja paralelnih svemira je uvijek odlična ali ovdje je stvarno bilo više mogućnosti za nadogradu. dvije stvari su bitne - prva je amblem komunacista koji je odlično smišljen, a drugi je kvantni kompjuter koji jednostavno žudi za nastavkom. A bilo bi dobro i taj paralelni, komunacistički svijet vidjeti još koji put. Inače, naravno da je "firmirani ubojica" preuzet iz Američkog psiha ali stvarno je mogao biti malo dorađeniji, moglo se ubaciti više njegove vlastite osobnosti.

Brojevi 32/33:Ksabaras/U ime oca:Epizoda je vrlo dobra ali njen problem je slijedeći:Oduvijek sam Ksabarasa smatrao vrhunskim neprijateljem, apsolutnim negativcem, utjelovljenjem čistogzla, Dylanovim Hellingenom ako baš hoćete (čak mi je neki dan palo na pamet da bi bilo izvrsno da se pojavi u NN svijetu kao jedan od suradnika Mister Alfe) i ova njegova humanizacija nije nešto što mi predstavlja najbolje rješenje. Epizoda je stavro dobra, tu sumnje nema ali na kraju se sve svodi na emotivne odnose oca i sina koji na kraju (barem od strane Dylana, za Ksabarasa nismo sigurni) budu zaboravljeni te se priča unazad.Nisam protiv njihovog odnosa i taj odnos može biti takav kakav je, samo sam smatrao da bi uz njega više trebao biti nagalasak na Ksabarasovu zlu prirodu. Možeš biti vrhunski nemesis a istovremeno biti duboko emotivan prema svojoj obitelji.
Moglo je ovo i bolje.

Broj 34:Ubica je među nama:Sclavi! Stano! Čovječe! Ali dobro, dobri stari stric Murphy se pobrinuo da ne bude sve savršeno tako da na par mjesta (5-6 strana) imam samo bijelu stranicu ali ajde, sva sreća da ovdje nema toliko priče pa se da shvatiti što je pisac htio reći.
Odlična epizoda. Gledao sam film Identite koji je služio kao inspiracija ovom stripu i moram priznati da je u filmu rasplet bolji ali i ovdje imamo čist solidan kraj. Atmosfera je odlično pogođena, likovi su dobro smišljeni, a i postoji nekoliko neobjašnjivih situacija koji samo dižu aureolu misterije oko cijelog događaja.

Broj 35:Marti:Tjeskoba, tuga, očaj, žal za izgubljenim vremenom...Odlično pogođene emocije i bijes prema svima koji su povrijedili junaka ove priče, bijes koji i fizički izlazi iz njega i kreće se gradom...Ili ipak ne?

Crtež/7/10

Broj 36:Groblje nakaza:Ako tuga i očaj proizlaze iz prošle epizode, ovdje je sve to još na petu potenciju. Koliko samo zanimljivih likova se ovdje pojavljuje. I na kraju totalno nepredvidiv kraj. dosta dobro.

COUNT ZERO INTERRUPT

Go to Top of Page

Mhejl
stripovi.com suradnik

Bosnia and Herzegovina
4066 Posts

Member since 26/04/2009

Posted - 04/02/2016 : 15:09:12  Show Profile Show Extended Profile  Send Mhejl a Private Message  Reply with Quote
Jebote, mlađo, neću ulaziti u razlike u ukusima i tumačenju i ocjenjivanju priča, ali zar svi crtači, tj. skoro svi, zaslužuju 6/10? Pa dao si istu ocjenu Ćeloniju u "Đavoljem dodiru" i Kozuu u njegovim skrnavljenjima epizoda i serijala en generala. Čak i laik poput mene vidi da se ta dva crtača ne mogu ni porediti, a kamoli ocjeniti istom ocjenom.
Go to Top of Page

mladjo
Advanced Member

Croatia
20013 Posts

Member since 15/04/2007

Posted - 04/02/2016 : 15:39:14  Show Profile Show Extended Profile  Send mladjo a Private Message  Reply with Quote
Vjeruj mi da da!
Jednostavno mi svi spadaju u tu kategoriju. naravno da postoji velika razlika u stilu ali to ne znači da mora biti i razlika u kvaliteti. Stano i M & G su mi za klasu bolji od ostalih ali ovi su tu negdje, makar neki crtač ponekad dobije i drugačiju ocjenu za različite epizode.

COUNT ZERO INTERRUPT

Go to Top of Page

solar
Moderator

Croatia
21432 Posts

Member since 16/03/2004

Posted - 04/02/2016 : 15:42:05  Show Profile Show Extended Profile  Send solar a Private Message  Reply with Quote
M&G bolji od Celonija...
Go to Top of Page

mladjo
Advanced Member

Croatia
20013 Posts

Member since 15/04/2007

Posted - 04/02/2016 : 16:01:56  Show Profile Show Extended Profile  Send mladjo a Private Message  Reply with Quote

COUNT ZERO INTERRUPT

Go to Top of Page

swamp thing
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
4078 Posts

Member since 05/08/2009

Posted - 04/02/2016 : 16:32:55  Show Profile Show Extended Profile  Send swamp thing a Private Message  Reply with Quote
Mlađo je neki obrnuti Anto, sve neke 6-ice, ne znam kakav strip treba biti da dobije 9 ili 10 :D
Go to Top of Page

Lucy Liu
Average Member

Croatia
709 Posts

Member since 14/09/2007

Posted - 04/02/2016 : 18:32:42  Show Profile Show Extended Profile  Send Lucy Liu an AOL message  Send Lucy Liu an ICQ Message  Send Lucy Liu a Yahoo! Message  Send Lucy Liu a Private Message  Reply with Quote
zamislite samo, netko ima drugačiji ukus i mišljenje od vas, kako se samo usuđuje?????????

My username was a mistake.
Go to Top of Page

swamp thing
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
4078 Posts

Member since 05/08/2009

Posted - 04/02/2016 : 21:05:56  Show Profile Show Extended Profile  Send swamp thing a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Lucy Liu

zamislite samo, netko ima drugačiji ukus i mišljenje od vas, kako se samo usuđuje?????????

Evo, čovjek objasnio... prožimanje na kub...
Go to Top of Page

Poli
Advanced Member

Slovenia
38181 Posts

Member since 26/10/2007

Posted - 05/02/2016 : 08:32:34  Show Profile Show Extended Profile  Send Poli a Private Message  Reply with Quote

A most peculiar family, a rain of course money and a not so lucky man.

DYLAN DOG GRANDERISTAMPA 58
Frequency: bimonthly
Release: 06/04/2016
Cover: Corrado Roi

Memorie dal sottosuolo (ili kod nas LEX 39 "Uspomene iz podzemlja")
Plot & script: Paola Barbato
Artwork: Giampiero Casertano

"Definitely a most peculiar family, the Pennycoats of Downcourt. A family of bloodthirsty murderers. But there’s a curse on the family, springing from the terrible death sentence pronounced against the innocent man Hezel, and the curse is exterminating them. For Dylan this marks the beginning of a race against time. He absolutely must find the last of the Pennycoats: the keeper of the “memories from underground”!"

Per un pugno di sterline (ili kod nas LU 94 "Za šaku novca")
Plot & script: Tiziano Sclavi
Artwork: Bruno Brindisi

It’s raining dollars with a curse on them that are spreading madness on the streets of London. People are going crazy and will do just anything, even doom their own souls to damnation, for the sake of getting their hands on a tidy little pile of pounds. But who’s the puppeteer maneuvering the strings of these goings-on? Who is the sinister man whose gifts are dispensing homicidal madness right, left and center? He must be a really insidious type if even Dylan is momentarily overcome by the accursed fascination of his lucre."

Un colpo di sfortuna (ili kod nas LEX 48 "Nesretni zgoditak")
Plot & script: Pasquale Ruju
Artwork: Giovanni Freghieri

"He tries his luck and wins the first prize: five million pounds! Oh yes, he’s a truly fortunate man, is Clarence Clough. If it weren’t for the fact that a cancer is eating away at his stomach, of course… What on earth should he do with such a huge fortune? There’s no time left for anything, either to win Brittany back, or to discover who it is that’s killing all his friends with a horrible knife. Brittany has a suspicion, though, and to get to the bottom of things she rings Dylan Dog’s doorbell."

table:
http://www.sergiobonelli.it/upload/1454577415016.jpg

http://www.sergiobonelli.it/upload/1454577420557.jpg

Anything is possible dec d uej
Be the Change You Want to See
Go to Top of Page

Space Marine
Senior Member

Croatia
1308 Posts

Member since 08/09/2013

Posted - 05/02/2016 : 14:57:59  Show Profile Show Extended Profile  Send Space Marine a Private Message  Reply with Quote
Za one koji nisu vidjeli. Potpuni popis Dylan Doga:

http://forum.stripovi.com/topic.asp?TOPIC_ID=47535

Sometimes good guys gotta do bad things to make the bad guys pay.
Go to Top of Page

mladjo
Advanced Member

Croatia
20013 Posts

Member since 15/04/2007

Posted - 05/02/2016 : 15:48:11  Show Profile Show Extended Profile  Send mladjo a Private Message  Reply with Quote
Bravo!

COUNT ZERO INTERRUPT

Go to Top of Page

solar
Moderator

Croatia
21432 Posts

Member since 16/03/2004

Posted - 05/02/2016 : 18:41:16  Show Profile Show Extended Profile  Send solar a Private Message  Reply with Quote

Što nas čeka u 2016...
Go to Top of Page

solar
Moderator

Croatia
21432 Posts

Member since 16/03/2004

Posted - 05/02/2016 : 18:42:29  Show Profile Show Extended Profile  Send solar a Private Message  Reply with Quote
Paola Barbato/Paolo Martinello
Go to Top of Page

solar
Moderator

Croatia
21432 Posts

Member since 16/03/2004

Posted - 05/02/2016 : 18:43:39  Show Profile Show Extended Profile  Send solar a Private Message  Reply with Quote
Alessandro Bilotta/Fabrizio De Tommaso
Go to Top of Page

solar
Moderator

Croatia
21432 Posts

Member since 16/03/2004

Posted - 05/02/2016 : 18:45:48  Show Profile Show Extended Profile  Send solar a Private Message  Reply with Quote
- trideset godina Dylan Doga

Roberto Recchioni/Gigi Cavenago (crtež i kolor)

Edited by - solar on 05/02/2016 18:46:04
Go to Top of Page

solar
Moderator

Croatia
21432 Posts

Member since 16/03/2004

Posted - 05/02/2016 : 18:49:43  Show Profile Show Extended Profile  Send solar a Private Message  Reply with Quote
Pasquale Ruju/Paolo Armitano-Davide Furno
Go to Top of Page
Page: of 521 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.83 seconds. Snitz Forums 2000