forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 www.stripovi.com - svaštara - off topic diskusije
 Film & TV
 Serije & co.
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 261

vešmašina
Average Member

600 Posts

Member since 12/10/2013

Posted - 26/01/2016 : 06:48:40  Show Profile Show Extended Profile  Send vešmašina a Private Message  Reply with Quote
x-files vrijedi samo kao nostalgija na muldera i scully.

radnja prebrza, kamera katastrofa, priča je na razini "na rubu znanosti".

o hrpama nelogičnosti ne bum spojlao...
Go to Top of Page

mr murdoc
Advanced Member

Switzerland
14557 Posts

Member since 02/01/2006

Posted - 26/01/2016 : 10:06:15  Show Profile Show Extended Profile  Send mr murdoc a Private Message  Reply with Quote
OMG , X-Files go Zeitgeist

“To live is the rarest thing in the world. Most people exist, that is all.”? Oscar Wilde
Go to Top of Page

dante
Senior Member

Croatia
2478 Posts

Member since 16/01/2008

Posted - 26/01/2016 : 10:48:13  Show Profile Show Extended Profile  Send dante a Private Message  Reply with Quote
Svidja mi se zaokret u mitologiji, puno logicnije i bolje nego u prvih 9 sezona. Dobar izbor.

These pretzels are making me thirsty...
Go to Top of Page

Johnny Difool
Advanced Member

Croatia
13988 Posts

Member since 21/02/2010

Posted - 26/01/2016 : 18:54:59  Show Profile Show Extended Profile  Send Johnny Difool a Private Message  Reply with Quote

Izvrsna serija od svega osam epizoda, koju sam počeo gledati na HTV-u a smazao na internetu.
Izraelci i Palestinci, Mossad, MI6, FBI i tko zna koje sve ne službe, korupcija na svim razinama i tajni planovi, dvostruke igre i industrijska špijunaža, manipulacije i laži, braća i sestre, očevi i djeca, samo prividno skladne obitelji... i dvije snažne žene s formalno suprotstavljenih strana koje je povezala zajednička nevolja i s njom povezana tajna od prije osam godina, tajna koja se odražava na sudbine svih uključenih.
Sjajna Maggie Gyllenhaal koju vodi želja za popravljanjem odnosa Izraela i Palestine, i podjednako sugestivna Lubna Azabal iz Naše majke, Tijela od laži i Koriolana, obilježena vrlo plastičnim osjećajem unutrašnje nelagode i muke, plus uvijek izvrsni Stephen Rea kao umorni i deziluzionizirani agent britanske tajne službe iza kojeg je propali brak i preljub s autoritarnom kolegicom i šeficom.
Gyllenhaal je nagrađena Zlatnim globusom, Rea BAFTA-om a čitava odlično napisana i režirana serija Huga Blicka s četiri Primetime Emmyja.

Ja necu imati s kim ostati mlad ako svi ostarite,
i ta ce mi mladost teško pasti...

Edited by - Johnny Difool on 26/01/2016 19:03:56
Go to Top of Page

Johnny Difool
Advanced Member

Croatia
13988 Posts

Member since 21/02/2010

Posted - 26/01/2016 : 19:08:31  Show Profile Show Extended Profile  Send Johnny Difool a Private Message  Reply with Quote
Još malo Časne žene, možda navučem još nekoga.

Go to Top of Page

dante
Senior Member

Croatia
2478 Posts

Member since 16/01/2008

Posted - 26/01/2016 : 20:31:01  Show Profile Show Extended Profile  Send dante a Private Message  Reply with Quote
Jos sam prije negdje godinu dana gledao intervju s Maggie Gyllenhaal u vezi te serije i rekao "to moram pogledati" i onda potpuno zaboravio
Toliko serija, toliko malo vremena...

Go to Top of Page

Torghal
Senior Member

Croatia
1985 Posts

Member since 27/09/2004

Posted - 27/01/2016 : 13:37:28  Show Profile Show Extended Profile  Send Torghal a Private Message  Reply with Quote
Novi X-filesi su bas losi.Steta.
Go to Top of Page

VALTER
Advanced Member

Croatia
6417 Posts

Member since 21/07/2002

Posted - 28/01/2016 : 08:01:26  Show Profile Show Extended Profile  Send VALTER a Private Message  Reply with Quote
Možda i jesu loši, ali mene su vratili u djetinjstvo, u jednu subotu u listopadu 1996., kada je na HTV prikazana prva epizoda.

Netko reče da mu se sviđa promjena mitologije. Ta promjena prikazana u prvoj epizodi ove nove sezone je malo isforsirana; Mulder odjednom shvaća da iza svega stoji zavjera ljudi koji koriste izvanzemaljsku tehnologiju, a ne samih izvanzemaljaca. Ali svejedno može biti dobar pravac za priče, nadam se bolje od one u drugoj epizodi s klincem koji proizvodi zvučne vibracije.

Teoretičari zavjera kao što je Icke imat će opet materijala za konstatacije da nam "oni" (iluminati, hibridni gmazovi...) direktno prikazuju ono što se događa iza kulisa i što će događati u budućnosti.

Go to Top of Page

dcopic
stripovi.com suradnik

Croatia
6221 Posts

Member since 20/01/2005

Posted - 04/02/2016 : 21:38:36  Show Profile Show Extended Profile  Visit dcopic's Homepage  Send dcopic a Private Message  Reply with Quote
Sve što ste rekli za nove X-filese više manje vrijedi. Gledam zbog nostalgije, prve dvije epizode su mi bile zabavne i pravac kojim su krenuli. Nove teorije zavjere!

Ali treća epizoda je živi užas, nekakav trash i humor! Preporučam preskakanje!
Go to Top of Page

Zagor12
Advanced Member

Croatia
6763 Posts

Member since 23/08/2010

Posted - 04/02/2016 : 22:20:37  Show Profile Show Extended Profile  Visit Zagor12's Homepage  Send Zagor12 a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by dcopic

Ali treća epizoda je živi užas, nekakav trash i humor! Preporučam preskakanje!

Nisam baš neki ekspert što se X-Filesa tiče pa možda nemam pravo mnogo govoriti, ali načuo sam kako takvih komičnih epizoda zapravo ima dosta u cijelom serijalu.

Z12 je sada Golub, ali sajt je ostao isti:
http://superheroji.com.hr/ - Najnovije iz svijeta superheroja
Go to Top of Page

Torghal
Senior Member

Croatia
1985 Posts

Member since 27/09/2004

Posted - 05/02/2016 : 23:32:15  Show Profile Show Extended Profile  Send Torghal a Private Message  Reply with Quote
Meni su prve dvi epizode bile bas lose ali mi je treca sjajna.Smijesna,zabavna parodija na stare trash filmove i Mulder i Scully koji se zajebaju na svoj racun.A lik koji glumi "cudoviste" je jednostavno sjajan.Steta sta se epizoda nije uozbiljila kad se Scully sukobila sa pravim ubojicom,mogli su stvorit vecu napetost u tom dijelu epizode ali ocito su odlucili da epizoda bude do kraja parodicna. Samo radi ove epizode isplatilo se snimanje novih epizoda.Citam recenzije na netu za ovu epizodu,ili su jako lose ili jako dobre,nema sredine.
Go to Top of Page

dante
Senior Member

Croatia
2478 Posts

Member since 16/01/2008

Posted - 06/02/2016 : 10:57:47  Show Profile Show Extended Profile  Send dante a Private Message  Reply with Quote
Neke od najboljih epizoda starih Dosjea su bile komicne, npr Bad Blood.

Go to Top of Page

dante
Senior Member

Croatia
2478 Posts

Member since 16/01/2008

Posted - 07/02/2016 : 11:25:50  Show Profile Show Extended Profile  Send dante a Private Message  Reply with Quote
Prva epizoda American Crime Story: People v O.J. Simpson je iznenadjujuce dobra. Najveci minus je sto mi Cuba Gooding uopce (barem meni) ne lici na O.J.-a, ali je zato Johnny Cochran pogodjen 100%. Sarah Paulson se prebacila iz American Horror Story, Travolta je klasicni Travolta, a David Schwimmer glumi Kardashiana

Go to Top of Page

mr murdoc
Advanced Member

Switzerland
14557 Posts

Member since 02/01/2006

Posted - 07/02/2016 : 11:45:46  Show Profile Show Extended Profile  Send mr murdoc a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Johnny Difool

Još malo Časne žene, možda navučem još nekoga.

Tko se na ovo ne navuce, bolje da ostane na sapunicama...zauvijek.
Izvaredan film

“To live is the rarest thing in the world. Most people exist, that is all.”? Oscar Wilde
Go to Top of Page

Cromwell
Advanced Member

Croatia
4512 Posts

Member since 10/09/2011

Posted - 10/02/2016 : 18:32:01  Show Profile Show Extended Profile  Send Cromwell a Private Message  Reply with Quote
Novi X-filesi su zakon!
Kamera je korektna i ne znam o kakvoj katastrofalnoj priča vešmašina, ali zato stoji da je prva epizoda komotno mogla ići u 2 dijela.

Što se tiče hrpe nelogičnosti - eto možda ja nisam dovoljno pažljiv gledatelj jer sam inače koncentriraniji na tehnički dio ali nikakva nelogičnost u priči me nije opekla. Doduše nije niti da tražim nelogičnosti u scenariju, čitam stripove u kojima razbojnici na metar razdaljine fulavaju 80-90 kila arizonskih ili darkvudskih mišića.

Što se tiče ovoga da je priča na razini ˝na rubu znanosti˝. Bilo bi glupo da se u današnje vrijeme interneta i izgubljene magije nepoznatog Dosije X prezentira kao ful ozbiljna serija. Uostalom i sam Mulder je sve to fino objasnio u trećoj epizodi.

Zabavno, pratim.

Bok, kako si.
Go to Top of Page

dante
Senior Member

Croatia
2478 Posts

Member since 16/01/2008

Posted - 10/02/2016 : 19:38:43  Show Profile Show Extended Profile  Send dante a Private Message  Reply with Quote
Četvrta epizoda uvjerljivo najbolja do sada, prava old shool, kao da je ispala iz 2. ili 3. sezone. Do sada mi je svaka sljedeca bila bolja od prethodne.

Go to Top of Page

trolodtroje
Advanced Member

3283 Posts

Member since 14/09/2010

Posted - 10/02/2016 : 20:38:53  Show Profile Show Extended Profile  Send trolodtroje a Private Message  Reply with Quote
Evo u poslednjih par tedna imao sam vremena baš toliko da odgledam nekolko super serija - Bron (1. + 2. sezona), Forbrydelsen (1. + 2. sezona), Wire (3. sezona), Last kingdom i Rubicon. Šteta što su odustali od Rubicona, baš su mi legli oni sasvim obični ljudi/analitičari u jebenom špijunskom labirintu.
Go to Top of Page

Johnny Difool
Advanced Member

Croatia
13988 Posts

Member since 21/02/2010

Posted - 10/02/2016 : 21:02:02  Show Profile Show Extended Profile  Send Johnny Difool a Private Message  Reply with Quote
Mene čeka Bron/Broen 3, a zavidim ti što još nisi pogledao izvrstan Forbrydelsen 3.

Ako uhvatiš vremena, daj šansu Borgenu 1, 2 i 3, siguran sam da će ti se svidjeti.

Go to Top of Page

Zagor12
Advanced Member

Croatia
6763 Posts

Member since 23/08/2010

Posted - 10/02/2016 : 22:31:56  Show Profile Show Extended Profile  Visit Zagor12's Homepage  Send Zagor12 a Private Message  Reply with Quote
Kad smo već kod odličnih serija, Difool, jesi gledao Rectify?

Z12 je sada Golub, ali sajt je ostao isti:
http://superheroji.com.hr/ - Najnovije iz svijeta superheroja
Go to Top of Page

Johnny Difool
Advanced Member

Croatia
13988 Posts

Member since 21/02/2010

Posted - 10/02/2016 : 22:40:36  Show Profile Show Extended Profile  Send Johnny Difool a Private Message  Reply with Quote
Nisam još, ali krenut ću s njom čim prije. Prva sezona ima samo 6 epizoda, taman za zagrijavanje, a kako čitam i kako ti tvrdiš - serija je izvrsna.

Go to Top of Page

trolodtroje
Advanced Member

3283 Posts

Member since 14/09/2010

Posted - 10/02/2016 : 23:17:32  Show Profile Show Extended Profile  Send trolodtroje a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Johnny Difool

Mene čeka Bron/Broen 3, a zavidim ti što još nisi pogledao izvrstan Forbrydelsen 3.

Ako uhvatiš vremena, daj šansu Borgenu 1, 2 i 3, siguran sam da će ti se svidjeti.

Borgen, warehouse 13 i narcos su sledeči na most wanted.
Go to Top of Page

dante
Senior Member

Croatia
2478 Posts

Member since 16/01/2008

Posted - 12/02/2016 : 22:59:05  Show Profile Show Extended Profile  Send dante a Private Message  Reply with Quote
Smak svijeta se blizi...

http://tvline.com/2016/02/12/lethal-weapon-series-damon-wayans-sr-murtaugh-cast-fox/

Go to Top of Page

kiky
stripovi.com suradnik

7368 Posts

Member since 17/07/2003

Posted - 13/02/2016 : 17:47:54  Show Profile Show Extended Profile  Visit kiky's Homepage  Send kiky a Private Message  Reply with Quote
uživam u novim x-filesima. posebice u trećoj epizodi, koja je otkačena i "neuobičajena" ali mnogo simbolična i važna za serijal.
kako je krenulo, iskreno se nadam da ćemo dobiti i puno više od samo šest najavljenih epizoda.
a visoka gledanost ide tome u prilog.
Go to Top of Page

Johnny Difool
Advanced Member

Croatia
13988 Posts

Member since 21/02/2010

Posted - 13/02/2016 : 19:31:55  Show Profile Show Extended Profile  Send Johnny Difool a Private Message  Reply with Quote
Stiže šestodijelna adaptacija romana The Night Manager Johna Le Carréa, u režiji Susanne Bier (Braća, Nakon vjenčanja, U boljem svijetu) i s Hughom Lauriejem, Tomom Hiddlestonom, Tomom Hollanderom i Oliviom Coleman u vodećim ulogama.

Scenarij potpisuje David Farr iz filma Hanna i serije Spooks, a trailer itekako obećava:

Go to Top of Page

mladjo
Advanced Member

Croatia
20013 Posts

Member since 15/04/2007

Posted - 16/02/2016 : 01:08:17  Show Profile Show Extended Profile  Send mladjo a Private Message  Reply with Quote
Ash vs. Evil dead - Xaxaxaxa genijalno! Ako niste pogledajte! Koja slash zajebancija čovječe:))

Inače nisu loši novi X - filesi makar se vidi da je ta serija kad se pojavila bila revolucionarna, bila je jedina takve vrste u tim godinama koja se vrtila na telkaćum a i mi smo bili mlađi.
da počne sa emitiranjem danas, bila bi samo jedna od mnogih.
Ali tada kad je napravljena bila je revolucionarna.
A teća epizoda je fakat zakon - sprdaju se sami sa sobom:))

COUNT ZERO INTERRUPT
an interrupt of a process decrements a counter to zero

Go to Top of Page
Page: of 261 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.55 seconds. Snitz Forums 2000