forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Bonelli
 Dylan Dog
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 521

going going
Advanced Member

Serbia
11924 Posts

Member since 24/04/2012

Posted - 10/02/2016 : 16:49:15  Show Profile Show Extended Profile  Send going going a Private Message  Reply with Quote
Ove nove table iz redovne serije izgledaju odlicno! Sjajni crtaci i sjajni scenaristi, dosta obecava, mozda ova godina donese i taj novi kvalitet koji je izostao i koji ocekujemo od rebota serijala.
Licno se najvise radujem drugoj epizodi Planete mrtvih, prethodni su odusevili.
Go to Top of Page

Lucy Liu
Average Member

Croatia
709 Posts

Member since 14/09/2007

Posted - 10/02/2016 : 20:31:53  Show Profile Show Extended Profile  Send Lucy Liu an AOL message  Send Lucy Liu an ICQ Message  Send Lucy Liu a Yahoo! Message  Send Lucy Liu a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by solar

Pasquale Ruju/Paolo Armitano-Davide Furno

Pogledajte ovu sramotu.

Čovjek nije ni Vegetu korsitio.

My username was a mistake.
Go to Top of Page

mladjo
Advanced Member

Croatia
20013 Posts

Member since 15/04/2007

Posted - 11/02/2016 : 00:24:27  Show Profile Show Extended Profile  Send mladjo a Private Message  Reply with Quote
Broj 42:Čuvar svjetionika

Za koga sam ono rekao da je imao dobru ideju ali da razrada nije baš nešto? E pa ovdje je suprotno ali treba naglasiti da je taj odnos puno bolji nego u gore navedenoj epizodi - ideja je čist ok, a razrada prvorazredna. Osjećaji tjeskobe, osamljenosti i mraka izvrsno su pogođeni, Dylanov srah od samog sebe i teška depresija izvrsno su predstavljeni kako scenaristički, tako i sa crtežom (nisam preveliki ljubitelj Freghierija ali ovdje je i više nego solidan). Sve je ovdje podređeno Dylanovoj depresiji ali se naglašava i potpuna odvojenost od uobičajenog života - Grouchu uopće ne vidimo lice, a i pojavljuje se na dvije-tri slike, Bloch također i to je to. Postoji mala zamjerka na neke scenarističke propuste ali ajde...Ukupan dojam je i više nego pozitivan.

Scenarij:8/10
Crtež:7/10

Broj 43:Poltergeist:Kuća opsjednuta duhom, a uz to i kuća koja krije krimi-priču. Ideja s kućnim duhom je, naravno, već viđena ali ovaj spoj laganog horrora i krimića daje jednu solidnu epizodicu sa uzbudljivim završetkom. Nije da ću oduševljeno skakti u vis od sreće nakon čitanja ali neću ni lupati glavom o zid.

Scenarij:6/10
Crtež:6/10

Broj 44:Salivanova čudovišta:Xaxaxa "Mučko đubre":)) Inače, mislim da je Martijevo teće oko malo mirubljivije od ovogg al' ajde:)) Nije loše ali umjesto fore "svi su zli" moglo je ipak postojati i neko ljudsko biće koje nema demone. Ali dobro, šta je tu je.

Crtež:6/19

COUNT ZERO INTERRUPT
an interrupt of a process decrements a counter to zero

Go to Top of Page

supermark
stripovi.com suradnik

Croatia
29623 Posts

Member since 06/02/2007

Posted - 11/02/2016 : 08:15:27  Show Profile Show Extended Profile  Visit supermark's Homepage  Send supermark a Private Message  Reply with Quote
ufff
6/19 crtež u broju 44
nisi morao biti tako strog! :P
Go to Top of Page

tihomirduras
Senior Member

1839 Posts

Member since 10/08/2003

Posted - 11/02/2016 : 09:55:31  Show Profile Show Extended Profile  Send tihomirduras a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by supermark

ufff
6/19 crtež u broju 44
nisi morao biti tako strog! :P

bolje 6 od 19 nego 6 od 45
Go to Top of Page

mladjo
Advanced Member

Croatia
20013 Posts

Member since 15/04/2007

Posted - 11/02/2016 : 17:46:26  Show Profile Show Extended Profile  Send mladjo a Private Message  Reply with Quote
:D

COUNT ZERO INTERRUPT

Go to Top of Page

solar
Moderator

Croatia
21432 Posts

Member since 16/03/2004

Posted - 11/02/2016 : 19:06:41  Show Profile Show Extended Profile  Send solar a Private Message  Reply with Quote
Remake "Dugog pozdrava" koji će biti objavljen u jednom od kolor-festova kao i u reprintu vezanog uz Gazzettu.

Paola Barbato/Carmine Di Giandomenico
Go to Top of Page

solar
Moderator

Croatia
21432 Posts

Member since 16/03/2004

Posted - 11/02/2016 : 19:07:15  Show Profile Show Extended Profile  Send solar a Private Message  Reply with Quote
Go to Top of Page

solar
Moderator

Croatia
21432 Posts

Member since 16/03/2004

Posted - 11/02/2016 : 19:07:42  Show Profile Show Extended Profile  Send solar a Private Message  Reply with Quote
Go to Top of Page

solar
Moderator

Croatia
21432 Posts

Member since 16/03/2004

Posted - 11/02/2016 : 19:08:06  Show Profile Show Extended Profile  Send solar a Private Message  Reply with Quote
Go to Top of Page

solar
Moderator

Croatia
21432 Posts

Member since 16/03/2004

Posted - 11/02/2016 : 19:08:29  Show Profile Show Extended Profile  Send solar a Private Message  Reply with Quote
Go to Top of Page

emirem
Advanced Member

10824 Posts

Member since 18/01/2010

Posted - 11/02/2016 : 19:09:34  Show Profile Show Extended Profile  Send emirem a Private Message  Reply with Quote
Upravo u trenutku kad izlazi "dugi rastanak" u libinom izdanju...
'Ajde da vidimo i to...u libinom kakvom maxi kolorcu..mozda..

"Kompromisi u kolekcionarstvu su one stvari koje ce ti omoguciti da dozivis starost sa pozamasnom ustedjevinom!"
Go to Top of Page

morski
Senior Member

2665 Posts

Member since 09/08/2014

Posted - 11/02/2016 : 23:42:40  Show Profile Show Extended Profile  Send morski a Private Message  Reply with Quote
barbato remake

Kompletni popis Bonelli stripova u Excelu
Go to Top of Page

mladjo
Advanced Member

Croatia
20013 Posts

Member since 15/04/2007

Posted - 12/02/2016 : 00:38:50  Show Profile Show Extended Profile  Send mladjo a Private Message  Reply with Quote
Broj 45:Prokockani životi:A ewvo nam i Kluba boraca u Dylanu Dogu. Dobro, priča ne slijedi u potpunosti taj film, tako da zaplet i priča zapravo samo površinski nalijeću na njega. Ena nije loš, varira od vrlo dobrog do solidnog ali moram priznati da mi je u Čuvaru svjetionika bio dosta bolji. Bila je još jedna njegova epizoda u ovim VČ izdanjima, ne sjećam se sad koja (ona sa pištoljem?) ali sjećam se da je bila dobra i da "mali ima potencijala". Šteta samo što ovdje nije na visini, a i Mari se baš nije iskazao.

Scenarij:5/10
Crtež:5/10

Broj 46:Soba broj 63:I evo još jednog novajlije (Givani De Gregorio) i odmah velim da nisam baš oduševljen. Sam zaplet je dosta mističan i napet ali rasplet je stvarno prebanalan. Niti saznajemo nešto više o samim likovima(da li je to pravi Dylan?, da li su to samo lutke kojima je dana svijest zbog igre?) niti dobivamo barem malo mističan završetak koji bi bar donekle opravdano odličan početak. Stvarno ništa posebno. 92 strane stripa imamo pravu star i onda mućak. Možda da su stavili i sobu 23, pa unutra Denis & Denis...

Broj 47:Okrutni Takur:Ovo je jedna od onih situacija gdje imamo odličnu ideju i vrlo živopisne likove ali naracija nije na razini. Da je ovo ispričano malo bolje, priča bi bila među boljima ali ovako imamo dobru ideju ali ne pretjerano dobru razradu. Šteta jer Medda je dobar scenarista.

Broj 48:Čuvar:I tako smo došli i do trećeg novajlije - Giancarla Marzana. Strip je kroz čitanje bio prosječan i već sam mu mislio dati šesticu kad ono - BUM! Završetak je definitivno odličan i diže ocjenu. U Uvodniku se spominju kritike na račun Piccata. Kaže se da je postao rutiner. Hm, treba pogledati stare epizode i usporediti. Možda jednog dana...

Scenarij:7/10

Broj 49:Upirov bes:Stanoooo!!! Odlična epizoda, što scenaristički, što crtački. Ne samo da je crta Maestro nego je i radnja na nivou, jako vuče na Dampyra, a i atmosfera snježne ukrajine je odlično pogođena. Nema nekih velikih zapleta i trilera, ovo nije krimić epizoda ali je svakako istinski i odlični horror.Jedino kaj se Groucho pojavljuje na samo dvije slike ( i na još jednoj priča vic ali ga se ne vidi:))

Scenarij:7/10
Crtež:8/10

COUNT ZERO INTERRUPT

Edited by - mladjo on 12/02/2016 00:40:41
Go to Top of Page

mladjo
Advanced Member

Croatia
20013 Posts

Member since 15/04/2007

Posted - 13/02/2016 : 16:12:50  Show Profile Show Extended Profile  Send mladjo a Private Message  Reply with Quote
broj 50:Iz daleke galaksije:Ima svemiraca, nema svemiraca, ima svemiraca, nema svemiraca, IMA SV...!!!, ne ipak nema svemiraca. Na kraju smo dobili jednu solidnu krimi priču sa pomalo šašavim likom koji okolo vidi vanzemaljce. Razrješenje enigme je čist zadovoljavajuće. Dylan opet ne ševi. Pa što je tom dečku?

Broj 51:Kasperov usud: Zanimljva premisa (postoji "kružok" koji čuva naš svijet od njihovog) i koja bi definitivno trebala daljnju razradu. Dalo bi se tu štošta toga za reći/napisati, a i stvarno ne bi bilo loše malo više kontinuiteta u Dylanu. Npr. ideja o sukobu dva svijeta mogla bi imati jedan fini kontinuitet od jedno godine dana. Ali neee...

Broj 52:Pozdrav iz Munlajta:Dugački pozdrav mi je, suprotno općem uvjerenju, jedna od najmanje dobrih DD epizoda (možda i najmanje dobra od svih) jer toliko patetike i maltretiranja (Dylana) nisam nigdje videl. Nije problem u samim emocijama, naravno, nego u tome što Dylana ona ženska voza kao malog majmuna, a on kao da nema svoje ja. Ovdje ipak nije o tome riječ ali epizoda nema neku težinu jer osim emocija (koje i nisu dobro prikazane) ostatak radnje ne nudi ništa spektakularno, makar je ideja dobra (da, osim ljudi i emocije imaju svoj život poslije smrti) te samo zbog toga dajem ocjenu više.

Crtež:5/10

COUNT ZERO INTERRUPT

Go to Top of Page

zlatan bihac
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
7805 Posts

Member since 24/03/2009

Posted - 14/02/2016 : 18:51:33  Show Profile Show Extended Profile  Send zlatan bihac a Yahoo! Message  Send zlatan bihac a Private Message  Reply with Quote
da i ovdje postavim pitanje..

gdje bi se moglo nabaviti ovo jedno izdanje??

znači, ristampa mi treba...

Go to Top of Page

mladjo
Advanced Member

Croatia
20013 Posts

Member since 15/04/2007

Posted - 14/02/2016 : 18:51:58  Show Profile Show Extended Profile  Send mladjo a Private Message  Reply with Quote
Broj 53: Palikuća: Joj što ne volim ove epizode sa cmoljavcima koji nemaju snage reći dosta lokalnim kavgadžijama i lošem društvu općenito. Ne vole te?Tko ih j***e! Lik te šamara? Vrati mu! Možda dobiješ koju šljivu na oku i možda izgubiš koji zub ali ćeš imati dostojanstvo i nitko te više neće zajebavati. A ne cmoljiti. Ufff...ali mora se priznati da su oči one djevojke na 59. strani, 3. slika, totalno dobro nacrtane. Iz te dobrice sjaji dobrota. Baš lijepo. Makar je i ona na kraju ispala đubre.

Scenarij:4/10

Broj 54: Breg zečeva: Dobro, ovi nisu ljubičati ali su svejedno opasni. Ufff, zombie zečevi. Priča je tanka i nije baš za neko dugo pamćenje. Sve je to opisano na jedan prosječan način koji ni u jednom trenutku ne zaintrigira čitatelja iznad neke prosječne granice. Sve u svemu, čitljivo i to je to.
P.S. Situacija kad su zaglavljeni na benzinskoj - zar baš nitko nema mobitel?

EX CATHEDRA: Dylan Dog SD Extra broj 3:Noći punog mjeseca: Ovo mi je i dalje remek-djelo od epizode. Priča ima nekih zanimljivih situacija:Dylanu se volan nalazi na lijevoj strani (a buba je ista, vidi se po registraciji, dakle vjerojatno je riječ o grešsci scenariste ili crtača ili od obadvoje), Dylan pije pivo (!), a i saznajemo da Groucho nema vozačku.

Scenarij:9/10
Crtež:8/10

COUNT ZERO INTERRUPT

Go to Top of Page

Johnny Difool
Advanced Member

Croatia
13988 Posts

Member since 21/02/2010

Posted - 14/02/2016 : 19:10:09  Show Profile Show Extended Profile  Send Johnny Difool a Private Message  Reply with Quote
Sva ova svjetlucanja i svjetlucavi djelići kože mi prilično kvare crtež na ove dvije table, pa slutim kič, ozbiljnu patetiku i razočaranje.

Ja necu imati s kim ostati mlad ako svi ostarite,
i ta ce mi mladost teško pasti...
Go to Top of Page

Deers
Advanced Member

Croatia
9470 Posts

Member since 29/03/2004

Posted - 14/02/2016 : 19:22:37  Show Profile Show Extended Profile  Send Deers a Private Message  Reply with Quote
Na temelju crteža sudiš priču. Genijalno.

Ali da, nimalo primamljiv crtež.

"Trzaj mišica i nad prazninom sam."
Go to Top of Page

morski
Senior Member

2665 Posts

Member since 09/08/2014

Posted - 14/02/2016 : 21:09:48  Show Profile Show Extended Profile  Send morski a Private Message  Reply with Quote
K'o da su plastificirani...

Go to Top of Page

Deers
Advanced Member

Croatia
9470 Posts

Member since 29/03/2004

Posted - 16/02/2016 : 17:45:32  Show Profile Show Extended Profile  Send Deers a Private Message  Reply with Quote
SCLAVI SE VRATIO! Jednom pričom o alkoholizmu koje će crtati Casertano. Izlazi odmah nakon broja 361. za tridesetu godišnjicu.

Inače bih bio skeptičan oko novog Casertana ali ako bude na razini Planeta mrtvih nema straha.

"Trzaj mišica i nad prazninom sam."

Edited by - Deers on 16/02/2016 17:48:14
Go to Top of Page

Johnny Difool
Advanced Member

Croatia
13988 Posts

Member since 21/02/2010

Posted - 16/02/2016 : 18:38:51  Show Profile Show Extended Profile  Send Johnny Difool a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Deers

Na temelju crteža sudiš priču. Genijalno.

Ali da, nimalo primamljiv crtež.

Ne sudim o priči, samo slutim. Slutnja i sud (prosudba) nemaju nikakve veze. Nauči razliku.

Edited by - Johnny Difool on 16/02/2016 18:42:18
Go to Top of Page

morski
Senior Member

2665 Posts

Member since 09/08/2014

Posted - 16/02/2016 : 18:53:03  Show Profile Show Extended Profile  Send morski a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Deers

SCLAVI SE VRATIO! Jednom pričom o alkoholizmu koje će crtati Casertano. Izlazi odmah nakon broja 361. za tridesetu godišnjicu.

Inače bih bio skeptičan oko novog Casertana ali ako bude na razini Planeta mrtvih nema straha.

sclavi je sclavi. i da strip bude bez teksta (što ne bilo loše) biće bolji od svih koje su pisali ostali.

Go to Top of Page

Johnny Difool
Advanced Member

Croatia
13988 Posts

Member since 21/02/2010

Posted - 16/02/2016 : 19:42:00  Show Profile Show Extended Profile  Send Johnny Difool a Private Message  Reply with Quote
Ne dijelim toliki optimizam. Ukronija me je recimo ostavila prilično hladnim, čak me je donekle i razočarala, jer se svodi na previše filozofiranja bez jasnijeg smisla i barem kakvog-takvog razrješenja.

Bilo je relativno ugodno dok je trajala, ali sam se poslije zapitao notorno WTF?

Ali da, sama vijest o povratku Dylanova "tate" (a možda se vrati i drugi tata Xabaras) apriori obećava.

Go to Top of Page

solar
Moderator

Croatia
21432 Posts

Member since 16/03/2004

Posted - 16/02/2016 : 19:53:35  Show Profile Show Extended Profile  Send solar a Private Message  Reply with Quote
Ako priča i ne bude nešto posebno, marketinški hype koji će Sclavi donijeti je više nego dobrodošao.
Go to Top of Page
Page: of 521 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 1.11 seconds. Snitz Forums 2000