forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Bonelli
 ZAGOR
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 1214

hamzik
Junior Member

Sweden
408 Posts

Member since 27/04/2012

Posted - 21/02/2016 : 20:45:17  Show Profile Show Extended Profile  Send hamzik a Private Message  Reply with Quote
Aljaska (Boselli/Laurenti) - 87% (8, 9, 9, 9)

Sjevernoamericka odiseja, i lov na Nata Murda, se nastavlja u epizodi koja je puna akcije od pocetka do kraja. Boselli je sagradio temelj sa Nestalim Istrazivacom i sada moze dati gas od samog pocetka. On nastavlja sa realisticnim tretmanom Zagora i opet nas ubacuje u historijski kontekst, ovaj put sa ruskom kolonijom na Aljaski.

Boselli produbljuje karakter Nata Murda a ujedno i uvodi hrpu novih, odlicno napisanih, likova. A pritome nikad ne gusi akciju. Covjek je jednostavno na vrhuncu snaga u ovome periodu i citalac se moze samo diviti kojom lakocom on manevrira sve te likove, akciju i zaplete a da prica nikad ne gubi tempo ili se cini sklepana. I opet, ja nebi stavio Aljasku u vrhunac prica iz SA odiseje a to puno govori o visokom nivou koji Zagor dostize u ovom novom zlatnom periodu.

http://www.stripovi.com/recenzije/zagor-zg-sd-12-14-aljaska/150/
Go to Top of Page

mladjo
Advanced Member

Croatia
20013 Posts

Member since 15/04/2007

Posted - 21/02/2016 : 20:52:35  Show Profile Show Extended Profile  Send mladjo a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by hamzik

Aljaska (Boselli/Laurenti) - 87% (8, 9, 9, 9)

Sjevernoamericka odiseja, i lov na Nata Murda, se nastavlja u epizodi koja je puna akcije od pocetka do kraja. Boselli je sagradio temelj sa Nestalim Istrazivacom i sada moze dati gas od samog pocetka. On nastavlja sa realisticnim tretmanom Zagora i opet nas ubacuje u historijski kontekst, ovaj put sa ruskom kolonijom na Aljaski.

Boselli produbljuje karakter Nata Murda a ujedno i uvodi hrpu novih, odlicno napisanih, likova. A pritome nikad ne gusi akciju. Covjek je jednostavno na vrhuncu snaga u ovome periodu i citalac se moze samo diviti kojom lakocom on manevrira sve te likove, akciju i zaplete a da prica nikad ne gubi tempo ili se cini sklepana. I opet, ja nebi stavio Aljasku u vrhunac prica iz SA odiseje a to puno govori o visokom nivou koji Zagor dostize u ovom novom zlatnom periodu.

http://www.stripovi.com/recenzije/zagor-zg-sd-12-14-aljaska/150/

I ja ponovo krećem negdje za mjesec i pol sa SA odisejom

COUNT ZERO INTERRUPT
an interrupt of a process decrements a counter to zero

Go to Top of Page

nagor
Advanced Member

Croatia
12553 Posts

Member since 21/02/2012

Posted - 21/02/2016 : 20:55:29  Show Profile Show Extended Profile  Send nagor a Private Message  Reply with Quote
Ah, Mel Gibs... ovoga, Nat Murdo. To je lik! :)
Go to Top of Page

DODSFERD
Advanced Member

Pitcairn Island
29953 Posts

Member since 14/03/2014

Posted - 21/02/2016 : 21:32:17  Show Profile Show Extended Profile  Send DODSFERD a Private Message  Reply with Quote
Već sam pomalo zaboravio tu priču a čitao sam je prošle godine, ostalo mi u sjećanju kako je onaj lik pomoću crteža ptice upozorio Zagora na zamku.

Sinaitakala Tu'imatamoana 'i Fanakavakilangi Fakafanua
Go to Top of Page

stinky
stripovi.com suradnik

Croatia
13464 Posts

Member since 29/12/2001

Posted - 21/02/2016 : 21:42:43  Show Profile Show Extended Profile  Visit stinky's Homepage  Send stinky a Private Message  Reply with Quote
Aljaska je pad u odnosu na Nestalog istraživača, ali blagi pad. Još uvijek gornji dom Zagora.
Go to Top of Page

hamzik
Junior Member

Sweden
408 Posts

Member since 27/04/2012

Posted - 21/02/2016 : 23:16:32  Show Profile Show Extended Profile  Send hamzik a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by stinky

Aljaska je pad u odnosu na Nestalog istraživača, ali blagi pad. Još uvijek gornji dom Zagora.

Malo koja prica, gledajuci citav serijal, ne bi bila pad nakon Nestalog istrazivaca.
Go to Top of Page

stinky
stripovi.com suradnik

Croatia
13464 Posts

Member since 29/12/2001

Posted - 22/02/2016 : 09:14:00  Show Profile Show Extended Profile  Visit stinky's Homepage  Send stinky a Private Message  Reply with Quote
slažem se. zato i kažem: Nestali istraživač je moj top 10.
Go to Top of Page

vešmašina
Average Member

600 Posts

Member since 12/10/2013

Posted - 22/02/2016 : 09:16:03  Show Profile Show Extended Profile  Send vešmašina a Private Message  Reply with Quote
nat murdo! negativac kojeg jednostavno moraš voljeti!
Go to Top of Page

DODSFERD
Advanced Member

Pitcairn Island
29953 Posts

Member since 14/03/2014

Posted - 22/02/2016 : 09:49:58  Show Profile Show Extended Profile  Send DODSFERD a Private Message  Reply with Quote
Bio je dobar sve do Okršaja u Los Angelesu a nakon toga je prilično "omekšao" i pokvario dojam.

Go to Top of Page

stinky
stripovi.com suradnik

Croatia
13464 Posts

Member since 29/12/2001

Posted - 22/02/2016 : 10:01:18  Show Profile Show Extended Profile  Visit stinky's Homepage  Send stinky a Private Message  Reply with Quote
o Natu Murdu sm bio jednom vodio raspravu s Willerom. uglavnom, ono što ostaje sjena na liku, nešto što teško mogu probaviti je to "izravnanje" Murda u Kapetana Midnighta (pa makar i unakaženog lica). preveliki je teret njegova prošla (u SA odiseji) dijabolična uloga, gdje je razvijen u beskrupuloznog ubojicu, blisko radikalnom zlu (kada ubija u Los Angelesu obitelj i sl.).
Preveliki mi je to "skok"; priču o Murdu bi Boselli trebao još razviti, ublažiti skok (i obrat) daljnom količinom patnje samog Murda. Tek tu bi se mogla stvoriti nekakava ravnoteža (makar će sjena uvijek ostati).
Go to Top of Page

adriano
Advanced Member

Croatia
4673 Posts

Member since 12/11/2009

Posted - 22/02/2016 : 12:10:04  Show Profile Show Extended Profile  Send adriano a Private Message  Reply with Quote
priča o nat murdou se u otočnoj skupini pretvorila u obićnu sapunicu.
Go to Top of Page

DODSFERD
Advanced Member

Pitcairn Island
29953 Posts

Member since 14/03/2014

Posted - 22/02/2016 : 12:25:09  Show Profile Show Extended Profile  Send DODSFERD a Private Message  Reply with Quote
I ja sam imao upravo takav dojam kod čitanja, baš prava TV sapunica u strip verziji.

Go to Top of Page

stinky
stripovi.com suradnik

Croatia
13464 Posts

Member since 29/12/2001

Posted - 22/02/2016 : 14:14:24  Show Profile Show Extended Profile  Visit stinky's Homepage  Send stinky a Private Message  Reply with Quote
pa ne bih se složio. Otočka skupina je sjajna epizoda, bez obzira na te kontroverze oko Murda.
Go to Top of Page

Tonka24
Advanced Member

15036 Posts

Member since 09/11/2010

Posted - 22/02/2016 : 17:14:48  Show Profile Show Extended Profile  Send Tonka24 a Private Message  Reply with Quote
Murdo je odličan lik zna li se nešto o mogućem povratku?
Ili je to ipak gotova priča?
Nakon nestalih istraživača, aljaska baš lijepo nadopunjava.
Go to Top of Page

D.J.
stripovi.com suradnik

USA
7147 Posts

Member since 21/07/2002

Posted - 22/02/2016 : 19:05:47  Show Profile Show Extended Profile  Send D.J. a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by stinky

o Natu Murdu sm bio jednom vodio raspravu s Willerom. uglavnom, ono što ostaje sjena na liku, nešto što teško mogu probaviti je to "izravnanje" Murda u Kapetana Midnighta (pa makar i unakaženog lica). preveliki je teret njegova prošla (u SA odiseji) dijabolična uloga, gdje je razvijen u beskrupuloznog ubojicu, blisko radikalnom zlu (kada ubija u Los Angelesu obitelj i sl.).
Preveliki mi je to "skok"; priču o Murdu bi Boselli trebao još razviti, ublažiti skok (i obrat) daljnom količinom patnje samog Murda. Tek tu bi se mogla stvoriti nekakava ravnoteža (makar će sjena uvijek ostati).

Da, Boselli ma kako bio velik je tu malo pretjerao.
Go to Top of Page

stinky
stripovi.com suradnik

Croatia
13464 Posts

Member since 29/12/2001

Posted - 22/02/2016 : 19:21:53  Show Profile Show Extended Profile  Visit stinky's Homepage  Send stinky a Private Message  Reply with Quote
da, da, mi mu nećemo zaboraviti taj skok;)

Murda on još treba opravdati, vara se ako misli da je završio;)
Go to Top of Page

Poncho
stripovi.com suradnik

Croatia
3475 Posts

Member since 31/08/2007

Posted - 22/02/2016 : 19:49:19  Show Profile Show Extended Profile  Send Poncho a Private Message  Reply with Quote
Čak i sa Nat Murdo sapuničastim momentom Otočku skupinu smatram gornjim domom Zagora. Bure bi dao lijevi testis za takvu priču sada.
Go to Top of Page

hamzik
Junior Member

Sweden
408 Posts

Member since 27/04/2012

Posted - 22/02/2016 : 23:44:23  Show Profile Show Extended Profile  Send hamzik a Private Message  Reply with Quote
Zmajevi gusari (Burattini/Ferri) - 86% (8,9,9,8)

Nakon dvije uvodne epizode od Bosselija koje su odlucno pogurale Duha sa sjekirom u novi pravac Burattini se ukljucuje u SA odiseju. On se drzi tog vise realisticnog pristupa Zagoru ali nas uveliko i vraca duhu Nolitte. Malo novog i malo starog rezultira u jednu izvrsnu avanturu koja jednostavno tece.

Zagor i Chico su opet na moru, ovaj put sa nasim novim poznanikom Honest Joe, i vjetar ih vodi prema Kaliforniji gdje se nadaju stati na trag Natu Murdu. Ali ne dogurajo bas predaleko prije nego sto izbije borba na moru protiv kineskih gusara pod vodstvom Zutoga zmaja. Bure nas uvlaci sa fenomenalnim napetim pocetkom i onda ne popusta sa akcijom do samog kraja. Zuti zmaj je pomalo tanak ali opet upecatljiv negativac, okrutan i umisljen, a njegova maglovita jazbina dopusta Ferriju da se razmase sa svojom klasicnom atmosferom.

U ovoj SA odiseji ima par prica koje se penju do samog vrhunca i ujedno uvode nove elemente u serijal. Zmajevi gusari nije jedna od njih. Ali je zasigurno uzbudljiva, zabavna i pristojno surova prica koju citam sa velikim uzitkom.

http://www.stripovi.com/recenzije/zagor-zg-sd-14-16-zmajevi-gusari/708/
Go to Top of Page

Tonka24
Advanced Member

15036 Posts

Member since 09/11/2010

Posted - 23/02/2016 : 02:59:30  Show Profile Show Extended Profile  Send Tonka24 a Private Message  Reply with Quote
Odlicna epizoda zmajevi gusari,napeta gotovo pa stalna akcija,radnja na moru.
Kad citam neke price burattinija i sjetim se ove pitam se sto se tom covjeku dogodilo u glavi.
Stvarno preveliki jaz u odnosu na neke njegove price.
Go to Top of Page

DODSFERD
Advanced Member

Pitcairn Island
29953 Posts

Member since 14/03/2014

Posted - 23/02/2016 : 10:29:52  Show Profile Show Extended Profile  Send DODSFERD a Private Message  Reply with Quote
Jedna od boljih epizoda iz tog vremena, dio na otoku gubavaca mi je najzanimljiviji.

Go to Top of Page

teller
Advanced Member

Slovenia
19609 Posts

Member since 02/06/2008

Posted - 23/02/2016 : 11:56:11  Show Profile Show Extended Profile  Send teller an AOL message  Send teller an ICQ Message  Send teller a Yahoo! Message  Reply with Quote
Bure jacar...samo ga ubila hiperprodukcija i funkcija u Bonelliju.

CITAJTE TELLERA,... DA BI POSTALI BOLJI LJUDI!
STRIP JUNAK KOJI UCI POŠTENJU I PRAVDI!
Go to Top of Page

Kruger
Advanced Member

Croatia
17308 Posts

Member since 25/10/2001

Posted - 23/02/2016 : 21:46:47  Show Profile Show Extended Profile  Send Kruger a Private Message  Reply with Quote
Nekako sam zaboravio na ovaj topic, ali baš mi hamzik pomaže u onom što želim reći što se tiče razlike između Boselija i Buratinija. Ove njegove dvije kratke pasice, jedna od Boselija i jedna od Buratinija pokazuju bit. Kod Boselija je vidljiva filozofska rasprava, a to je ono što mi kod Boselija smeta, a kod Buratinija klasična akcijska rasprava. Pretpostavljam da bi se javili oni koji bi mi natuknuli možda nekakve Buratinijeve pasice koje možda vuku na filozofiju, ali poanta je u tome da tih filozofskih pasica kod Boselija ima jako puno, a da kod Buratinija ima jako puno klasične jednostavne akcijske rasprave.

U onim prijašnjim Zagorovim topicima ( ili jednom od njih, manje bitno ) ste izbjegli usporedbu Ken vs Zagor, Boseli vs Berardi. Ken se tek rodio kad se zbiva radnja u Zagoru, ali recimo da su donekle srodni žanr, Ken je daleko kvalitetniji strip od Zagora. Zagor je ipak naivniji akcijski junak. Boseli mi se svidio u jednoj DD epizodi, iako je ispalo da Boseli ne radi dobro u DD po talijanskim forumašima. Ja baš naprotiv mislim da je on ipak za nešto više od Zagor, to jest jako je loš u Zagoru, ne pogađa bit Zagora.
Go to Top of Page

karven
Senior Member

Serbia
1871 Posts

Member since 16/07/2006

Posted - 23/02/2016 : 22:21:28  Show Profile Show Extended Profile  Send karven a Private Message  Reply with Quote
Ti si čudan čovek

All is one in Darkseid. This mighty body is my church. When I command your surrender, I speak with three billion voices. When I make a fist to crush your resistance. It is with three billion hands.
Go to Top of Page

Kruger
Advanced Member

Croatia
17308 Posts

Member since 25/10/2001

Posted - 23/02/2016 : 22:24:37  Show Profile Show Extended Profile  Send Kruger a Private Message  Reply with Quote

Ja sam ovaj najniži, iznad mene prvi odozgora je Igor, pa Boselli, pa Buratini.
Go to Top of Page

Kruger
Advanced Member

Croatia
17308 Posts

Member since 25/10/2001

Posted - 23/02/2016 : 22:25:52  Show Profile Show Extended Profile  Send Kruger a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by karven

Ti si čudan čovek

Ne razumijem te uopće, zašto ne želiš prihvatiti ljude koji imaju široko razmišljanje?
Go to Top of Page
Page: of 1214 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 2.12 seconds. Snitz Forums 2000