Author |
Topic |
hamzik
Junior Member
Sweden
406 Posts
Member since 27/04/2012 |
Posted - 22/01/2016 : 21:47:06
|
quote: Originally posted by Tonka24
Ja se isto borim da li daprocitam na netu ili cekam ludens...citam od pocetka, trenutno sam zavrsio epizodu s fredijem duncanom i zlatnim macem. Ne znam " smek " papira je prejak nekako.
Nema tog papira koji ce ovo spasiti. |
|
|
PAJDO
Senior Member
Croatia
2236 Posts
Member since 10/04/2003 |
Posted - 20/02/2016 : 18:11:49
|
Ubacit ću ovdi svoje dojmove da ne pokvarim užitak čitanja onima koji još nisu pročitali novi maxi!!!
Nažalost moram se složiti s onima kojima se ova priča nije svidjela. Bure je izgleda prešao na novu razinu objašnjavanja. Prije je bio poznat po objašnjavanju očitih stvari u priči, a sad je krenuo na pričanje svih mogućih priča iz prošlosti kako Zagorovih prijatelja (kolor edcija) tako sad i neprijtelja. Prvi dio, koji crta Ferri, je nekakav Zagor protiv terminatora. Nije to toliko loše, ali daleko je to od nekih odličnih uvoda prijašnjih Hellingenovih povrataka. Npr. početak Terora šeste planete i ta atmosfera tjeskobe u čijem je stvaranju Nolitta bio majstor, o Demonu ludila da i ne govorim. Sclavi nas odma uvlači u ovu ludu priču Bure počinje snom u kojem se pojavljuje Rakum te nožem ubija Zagora!!! A onda imamo; Tonku, misterioznog ubojicu i brdo Naatani. Slično kao kad Vjekoslava Huljić piše pjesme U svom sivilu oko scenarija čija glupost kulminira kada indijanski dječak Yapeha, koji ima onako odoka 10ak godina, objašnjava školovanim vojnicima, naučniku, Zagoru, Tonki itd. zašto baš Zagora napadaju tajanstveni indijanci????!!!!! wtf Sve to je nažalost ilustrirano lošim Ferrijevim crtežom. Šteta je da se Ferri u ovim poznim godinama ovako blamira, a još je veća šteta što crta epizode po ovakvom lošem scenariju. Drugi dio priče, koji možemo nazvati Hellingenova prošlost (zamisli to ), jest lošiji dio. Osim dijela u kojem doznajemo da se Hellingen zove GARTH!!! Na ovo sam probio od smijeha Najopasniji Zagorov neprijatelj se zove Garth. Samo malo, kad se Garth ponovo vrati trebao bih tu epizodu doživit ozbiljno?? Naš Garth je, uzgred budi rečeno, neka preteča Hitlera i njegove ideologije. Treći i završni dio (fala Bogu) ove priče je obračun sa Garthom koji je blago rečeno užasno odrađen. Sve u svemu loše, barem meni. Oni kojima se ova epizoda svidjela ne obraćajte pažnju na moje baljezgarije Hellingena je trebalo umiroviti sa Demonom ludila, a Burattinija poslat negdje daleko od pisanja priča za Zagora! |
In spite of my rage I´m still rat in a cage... |
|
|
VALTER
Advanced Member
Croatia
6408 Posts
Member since 21/07/2002 |
Posted - 20/02/2016 : 18:20:04
|
Nejasno je kako je Zagor taj san, u kojem ga Rakum ubija nožem, protumačio na način da u odsudnom trenutkutreba uzeti Rakumov nož i samoraniti se u Rakumovoj pećini, te svojom krvlju prizvati Wendiga da bi ovaj odvukao Hellingenovog klona u dimenziju gdje izvorni Hellingen već loži peći s ugljenom. Niđe veze. |
|
|
PAJDO
Senior Member
Croatia
2236 Posts
Member since 10/04/2003 |
Posted - 20/02/2016 : 18:24:13
|
quote: Originally posted by VALTER
Nejasno je kako je Zagor taj san, u kojem ga Rakum ubija nožem, protumačio na način da u odsudnom trenutkutreba uzeti Rakumov nož i samoraniti se u Rakumovoj pećini, te svojom krvlju prizvati Wendiga da bi ovaj odvukao Hellingenovog klona u dimenziju gdje izvorni Hellingen već loži peći s ugljenom. Niđe veze.
Točno to. Ali Bure zna, on je najveći zagorov fan pa može napisati koju epizodu za svoju dušu |
In spite of my rage I´m still rat in a cage... |
|
|
IGMAN2
Senior Member
2426 Posts
Member since 08/05/2003 |
Posted - 20/02/2016 : 20:17:15
|
quote: Originally posted by PAJDO
Bure počinje snom u kojem se pojavljuje Rakum te nožem ubija Zagora!!! A onda imamo; Tonku, misterioznog ubojicu i brdo Naatani. Slično kao kad Vjekoslava Huljić piše pjesme
|
|
|
Koresh
stripovi.com suradnik
2992 Posts
Member since 18/09/2004 |
Posted - 21/02/2016 : 13:29:36
|
ovo je stvarno bio teatar apsurda, katastrofalna epizoda sa Hellingenom koja će nadam se ukoro stajati posla Bureta jer taj čovjek je potpuno izgubio kompas. sa njim će Zagor ubrzo dočekati svoj kraj. sebi je u glavu utuvio da je on taj čovjek koji će ispričati priču o životu "Gartha" Hellingena, umjesto da nastavi sagu bez stalnih retrospecija koje su dno dna Buretovog stvaralaštva. apsurd do apsurda, cijela priča smrdi na kilometar i 2 puta Chico koji je ovdje potpuno sporedan i statičan lik spomnije kako će "njegov Zagor spasiti svijet". WTF?! bljuvotina
Tog čovjeka ne mogu smisliti, dao sam mu šansu, počeo sam čitati strip od nule i svidio mi se uvod i početak razvoja situacije ali od onoga Vernijevog dijela stvari kreću opasno na loše......čeka se neki dramatičan trenutak a cijelo vrijeme se stvar vrti oko terminatora (btw stvarno originalna ideja Bure)
Kraj epizode by He-man??? Doktor Scully i znanstvenik Hawking????? hahahahaha još samo fali Mulder i dr-Queen žena vrač
Pola stripa je pričanje o prošlosti, samo radi toga što ima neku maniju i opsjednutu bolest da sve mora ispričati i povezati, pa čak i ono što nikad ne mora biti povezano, Bure zaslužuje da ga se popljuva. Čovjek zaslužuje otkaz bez da mu se više pruži jedna jedina šansa. Zna se već dobro da je tip egomanijak, da obožava sebe i "svoga" Zagora. I to će odvesti Zagora u propast. nakon lošega Hellingena kreće "godina velikih povrataka". sve dobro što je već odavno napravljeno na Zagoru, sada dobiva priliku da bude pokopano pod gomilom smeća.
Krenulo je sa vječitom lutalicom Jimmijem Gitarom, najvećim smećem od stripa koje sam u životu vidio....šteta crteža ali s tim stripom može se komotno obristi wc šolja. pa sada je na redu bio kultni Hellingen. tko je sljedeći?? sreća je da ne patim od kolekcionarstva pa mogu u bilo kojem trenutku prestati sa kupovinom zagora. radije ću krenuti od provga broja ispočetka nego čitati ove beskonačne gomile gluposti.
i da, Quarich??????? wtf on predstavlja i kakvo je to uopće prezime. Znači on na kraju ispada pozitivac?! haha |
|
|
VALTER
Advanced Member
Croatia
6408 Posts
Posted - 21/02/2016 : 13:52:15
|
Jedva čekam novi povratak. Sada postoje dva Hellingena, obojica kod Wendiga na izdržavanju kazne. Pribjegnu li formuli zajedništva, koju uspješno promovira naša predsjednica, Garth i njegov klon možda uspiju pobjeći i ovaj put, s još više opakih samoobnavljajućih robota, zapapriti Darkwoodu i svijetu. |
|
|
Zoroasterixx
Advanced Member
Croatia
3463 Posts
Member since 17/02/2014 |
Posted - 21/02/2016 : 13:54:33
|
Jedva čekam novi povratak. Sada postoje dva Hellingena, obojica kod Wendiga na izdržavanju kazne. Pribjegnu li formuli zajedništva, koju uspješno promovira naša predsjednica, Garth i njegov klon možda uspiju pobjeći i ovaj put, s još više opakih samoobnavljajućih robota, zapapriti Darkwoodu i svijetu.
Otkuda dvojica kod Wendiga? |
|
|
Koresh
stripovi.com suradnik
2992 Posts
Member since 18/09/2004 |
|
VALTER
Advanced Member
Croatia
6408 Posts
Posted - 21/02/2016 : 14:00:34
|
quote: Originally posted by Zoroasterixx
Jedva čekam novi povratak. Sada postoje dva Hellingena, obojica kod Wendiga na izdržavanju kazne. Pribjegnu li formuli zajedništva, koju uspješno promovira naša predsjednica, Garth i njegov klon možda uspiju pobjeći i ovaj put, s još više opakih samoobnavljajućih robota, zapapriti Darkwoodu i svijetu.
Otkuda dvojica kod Wendiga?
A što zaviruješ u ovaj kutak ako nisi pročitao strip? |
|
|
VALTER
Advanced Member
Croatia
6408 Posts
Posted - 21/02/2016 : 14:03:31
|
quote: Originally posted by Koresh
Možda bude duel dvojice Hellingena protiv udruženih Zagora i Olafa Botegoskyja
Botegosky otego papke u onom gigantu. Ali ideja bi se mogla svidjeti Burattiniju, pa odluči oživjeti pokojnika. |
|
|
Zoroasterixx
Advanced Member
Croatia
3463 Posts
Member since 17/02/2014 |
Posted - 21/02/2016 : 14:14:08
|
quote: Originally posted by Zoroasterixx
Otkuda dvojica kod Wendiga?
A što zaviruješ u ovaj kutak ako nisi pročitao strip?
Tražim spoilere :) |
|
|
adriano
Advanced Member
Croatia
4531 Posts
Member since 12/11/2009 |
Posted - 23/02/2016 : 08:01:50
|
to ni meni nije jasno. mislim da je to htio ubaciti malo sklavievih ( i inače loših) ideja na kraju, pa je loše i ispalo.quote: Originally posted by VALTER
Nejasno je kako je Zagor taj san, u kojem ga Rakum ubija nožem, protumačio na način da u odsudnom trenutkutreba uzeti Rakumov nož i samoraniti se u Rakumovoj pećini, te svojom krvlju prizvati Wendiga da bi ovaj odvukao Hellingenovog klona u dimenziju gdje izvorni Hellingen već loži peći s ugljenom. Niđe veze.
|
|
|
morski
Senior Member
2658 Posts
Member since 09/08/2014 |
|
mladjo
Advanced Member
Croatia
20013 Posts
Member since 15/04/2007 |
Posted - 23/02/2016 : 20:05:44
|
Ovo je jedna light epizoda Zagora u stilu onih kojima se popunjavaju rupe između odličnih epizoda. I ne bi tu bilo problema da se ne radi o Hellingenu. Jer da nema njega ljudi bi rekli "Dobro, ovo je light epizoda Zagora u stilu onih kojima se popunjavaju rupe između odličnih epizoda." Ali s obzirom da je riječ o Hellingenu, priča je morala biti barem odlična, a bilo bi poželjno i da je istinsko remek-djelo.
A ovak'... |
COUNT ZERO INTERRUPT an interrupt of a process decrements a counter to zero
|
|
|
mladjo
Advanced Member
Croatia
20013 Posts
Member since 15/04/2007 |
Posted - 23/02/2016 : 20:10:45
|
quote: Originally posted by D.J.
quote: Originally posted by hamzik
Nellesky, dobra ti slika. Ali mozda ova jos bolje pase uz tvoj tekst?
Dovoljan je samo zadnji kadar, bez teksta... Zagor daje "double facepalm, when one just isn't enough."
Prva sličica:"Zašto..." Druga"...je..." Treća:"...napravljan..." Četvrta:"...OVAKAV nastavak Hellingena?"
|
COUNT ZERO INTERRUPT an interrupt of a process decrements a counter to zero
|
|
|
vknez
Average Member
Croatia
605 Posts
Member since 02/09/2009 |
|
adriano
Advanced Member
Croatia
4531 Posts
Member since 12/11/2009 |
Posted - 24/02/2016 : 08:25:36
|
ne volim demone ludila, blago rečeno. quote: Originally posted by morski
quote: Originally posted by adriano
to ni meni nije jasno. mislim da je to htio ubaciti malo sklavievih ( i inače loših) ideja na kraju, pa je loše i ispalo.
explain yourself, man.
|
|
|
teller
Advanced Member
Slovenia
18890 Posts
Member since 02/06/2008 |
Posted - 24/02/2016 : 14:46:25
|
Prica je remek dijelo....priznali vi to ili ne. Prije to sebi priznate ili sebe uvjerite-bolje za vase dusevno stanje. |
CITAJTE TELLERA,... DA BI POSTALI BOLJI LJUDI! STRIP JUNAK KOJI UCI POŠTENJU I PRAVDI!
|
|
|
VALTER
Advanced Member
Croatia
6408 Posts
|
stinky
stripovi.com suradnik
Croatia
13154 Posts
Member since 29/12/2001 |
Posted - 24/02/2016 : 14:54:54
|
telleru, ti si fantast. kapetan miki s triglava, kit teller iz postojnske jame. volio bih da burattini napiše za tebe epizodu zagor protiv bedanjca (obavezno s reminiscencijama u bedanjčevu prošlost gdje će biti pojašnjeno kako je postao zločest).
evo, ne zamjeri telleru. ali volio bih da ti burattini napiše taj strip;) |
|
|
kasper
Advanced Member
10882 Posts
Member since 04/11/2001 |
|
teller
Advanced Member
Slovenia
18890 Posts
Posted - 24/02/2016 : 16:38:44
|
quote: Originally posted by kasper
Takvi kao ti upropaštavaju ovaj serijal.
imam utisak da ga boli cose zbog toga
i ne varas se...meni je Zagor takak kakav je dobar... Evo, da ga unistim do kraja uzet cu sve cetiri naslovnice...nek propadne i Ludens zbog mene. |
CITAJTE TELLERA,... DA BI POSTALI BOLJI LJUDI! STRIP JUNAK KOJI UCI POŠTENJU I PRAVDI!
|
|
|
teller
Advanced Member
Slovenia
18890 Posts
Posted - 24/02/2016 : 16:42:39
|
quote: Originally posted by stinky
telleru, ti si fantast. kapetan miki s triglava, kit teller iz postojnske jame. volio bih da burattini napiše za tebe epizodu zagor protiv bedanjca (obavezno s reminiscencijama u bedanjčevu prošlost gdje će biti pojašnjeno kako je postao zločest).
evo, ne zamjeri telleru. ali volio bih da ti burattini napiše taj strip;)
care... A cuj mozda se i Bure angazira, valjda prepoznaje junake prave. Teller protiv Bedanca....to bi upalilo...mozda bi izdao 1Euro comics. |
|
|
|
kasper
Advanced Member
10882 Posts
Member since 04/11/2001 |
Posted - 24/02/2016 : 16:43:18
|
quote: Originally posted by teller i ne varas se...meni je Zagor takak kakav je dobar... Evo, da ga unistim do kraja uzet cu sve cetiri naslovnice...nek propadne i Ludens zbog mene.
problem je kad odes na onaj svet Zagora nece imati ko vise da kupuje |
|
|
Topic |
|