forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 www.stripovi.com - svaštara - off topic diskusije
 Film & TV
 Oscar 2016.
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 4

swamp thing
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
4078 Posts

Member since 05/08/2009

Posted - 23/02/2016 : 17:26:31  Show Profile Show Extended Profile  Send swamp thing a Private Message  Reply with Quote
Ja i dalje ne kontam na osnovu čega su Bejl i Rafalo dobili nominacije? Hajd Bejlova je donekle upečatljiva, ali niš posebno, dok se za Rafala još češkam po glavi...
Go to Top of Page

acestroke
stripovi.com suradnik

USA
11652 Posts

Member since 16/04/2009

Posted - 24/02/2016 : 04:11:32  Show Profile Show Extended Profile  Visit acestroke's Homepage  Send acestroke a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by swamp thing

Ja i dalje ne kontam na osnovu čega su Bejl i Rafalo dobili nominacije? Hajd Bejlova je donekle upečatljiva, ali niš posebno, dok se za Rafala još češkam po glavi...

Nije ovo prvi put da osrednje glume dobivaju Oscar nominacije, a garantujem ti da nije ni posljednji.

http://www.acestroke.blogspot.com
Go to Top of Page

tinton
stripovi.com suradnik

United Kingdom
19785 Posts

Member since 23/10/2011

Posted - 26/02/2016 : 22:20:51  Show Profile Show Extended Profile  Send tinton a Private Message  Reply with Quote
quote:

Nemoguće je koliko se ne slažemo na ovoj temi.
Meni upravo taj dvojac najbolji u ovogodišnjoj utrci. Ruffalo ipak bolji.
Ostala trojica su mi tek dobi do osrednji (Stallone uvjerljivo najgori).
Apropos Ruffala, osim što mi je njegova izvedba odlična, odličan mi je i cijeli Spotlight.
Vrlo zanimljiva tema i vrlo, vrlo duboko obrađena. Otvara oči i govori o potankostima o kojima se obično i ne razmišlja kad se raspravlja o ovoj i sličnim temama.
Naravno, tu je opisano više slojeva problema. Nisu to samo svećenici pedofili, nego i cijela institucija Crkve koja ih štiti, odvjetnici koji zarađuju na nagodbama, novinari koji ignoriraju probleme, okolina koja tjera na zataškavanje itd.
Ruffalo najbolji u filmu, ali ni ostatak ekipe na čelu s Keatonom, McAdams i ostalima nimalo ne zaostaju.

Spotlight mi je lagani favorit ove godine, ali ne bih imao ništa protiv niti da osvoje Room ili Bridge of spies.

Dajte nam Banija Libre;može i mekokoricen (ali u boji obavezno)!
Go to Top of Page

swamp thing
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
4078 Posts

Member since 05/08/2009

Posted - 27/02/2016 : 10:31:08  Show Profile Show Extended Profile  Send swamp thing a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by tinton

quote:

Nemoguće je koliko se ne slažemo na ovoj temi.
Meni upravo taj dvojac najbolji u ovogodišnjoj utrci. Ruffalo ipak bolji.
Ostala trojica su mi tek dobi do osrednji (Stallone uvjerljivo najgori).
Apropos Ruffala, osim što mi je njegova izvedba odlična, odličan mi je i cijeli Spotlight.
Vrlo zanimljiva tema i vrlo, vrlo duboko obrađena. Otvara oči i govori o potankostima o kojima se obično i ne razmišlja kad se raspravlja o ovoj i sličnim temama.
Naravno, tu je opisano više slojeva problema. Nisu to samo svećenici pedofili, nego i cijela institucija Crkve koja ih štiti, odvjetnici koji zarađuju na nagodbama, novinari koji ignoriraju probleme, okolina koja tjera na zataškavanje itd.
Ruffalo najbolji u filmu, ali ni ostatak ekipe na čelu s Keatonom, McAdams i ostalima nimalo ne zaostaju.

Spotlight mi je lagani favorit ove godine, ali ne bih imao ništa protiv niti da osvoje Room ili Bridge of spies.

Eh, ukusi, nečiji loš (tvoj), nečiji dobar.. Šalim se
Spotlajt je i meni dobar, i glumačka ekipa je odradila dobar posao, ali se meni tu niko nije istakao izvedbom, niko mi tu nije bio upečatljiv. U The Big Short mi je Karel odradio mnooogo bolji posao nego Bejl, iako je opet ekipa bila dobra, s tim da ne znam šta Pit traži u ovom filmu, totalno neiskorišten.
Tako da si u pravu, apsolutno se ne slažemo u tim oskarovskim rolama, meni je tu puno mediokritetnih izvedbi, kao i ranijih godina, ti si izgleda nezahtijevniji...
Go to Top of Page

tinton
stripovi.com suradnik

United Kingdom
19785 Posts

Member since 23/10/2011

Posted - 27/02/2016 : 10:44:23  Show Profile Show Extended Profile  Send tinton a Private Message  Reply with Quote
Pa i meni je tu mnogo mediokritetskih izvedbi, samo mi to nisu te dvije (već prije ove druge tri).

Ma slažemo se mi ipak oko nečega. Carell definitivno bolji od Balea, a Pitt potpuno ne iskorišten u filmu.
A slažem se i oko toga da je i prošlih godina bilo mediokritetskih uloga koje su dobile nominaciju(Cooper za Snajperista, Cooper za Varalice, Cooper za..., zatim Bullock za Gravitaciju, Jones za Teoriju svega itd.).

Daj mi samo reci, da budemo potpuno jasni, tko bi po tebi trebao osvojiti ove godine za sporednog glumca?
Čisto da vidimo koliko se ne slažemo.

Go to Top of Page

swamp thing
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
4078 Posts

Member since 05/08/2009

Posted - 27/02/2016 : 11:20:41  Show Profile Show Extended Profile  Send swamp thing a Private Message  Reply with Quote
quote:

Pa i meni je tu mnogo mediokritetskih izvedbi, samo mi to nisu te dvije (već prije ove druge tri).

Ma slažemo se mi ipak oko nečega. Carell definitivno bolji od Balea, a Pitt potpuno ne iskorišten u filmu.
A slažem se i oko toga da je i prošlih godina bilo mediokritetskih uloga koje su dobile nominaciju(Cooper za Snajperista, Cooper za Varalice, Cooper za..., zatim Bullock za Gravitaciju, Jones za Teoriju svega itd.).

Daj mi samo reci, da budemo potpuno jasni, tko bi po tebi trebao osvojiti ove godine za sporednog glumca?
Čisto da vidimo koliko se ne slažemo.

Slažemo se i oko Kupera i Bulokove nisam nešto razmišljao o nekim mojim favoritima, a i nisam odgledao puno prošlogodišnjih filmova, tako da ne mogu ovako iz rukava ako mi padne na pamet, javim, da se opet ne složimo
Go to Top of Page

acestroke
stripovi.com suradnik

USA
11652 Posts

Member since 16/04/2009

Posted - 27/02/2016 : 11:49:27  Show Profile Show Extended Profile  Visit acestroke's Homepage  Send acestroke a Private Message  Reply with Quote
quote:
(Stallone uvjerljivo najgori).

Tintone, s postovanjem... ne kaki.
Ne's nac 3 osobe na kugli zemaljskoj koji ce se slozit s ovom izjavom.
Ne samo da je Stallone dobar u Creedu, nego je njegova gluma najbolji dio tog filma, i on je osobno najbolji u toj sporednoj konkurenciji, bez sumnje.

Go to Top of Page

tinton
stripovi.com suradnik

United Kingdom
19785 Posts

Member since 23/10/2011

Posted - 27/02/2016 : 12:05:01  Show Profile Show Extended Profile  Send tinton a Private Message  Reply with Quote
Ma jasno je meni da je moje mišljenje čudno, ali ja govorim isključivo o osobnom dojmu.

Go to Top of Page

swamp thing
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
4078 Posts

Member since 05/08/2009

Posted - 27/02/2016 : 18:56:01  Show Profile Show Extended Profile  Send swamp thing a Private Message  Reply with Quote
quote:

Ma jasno je meni da je moje mišljenje čudno, ali ja govorim isključivo o osobnom dojmu.

Previše ulaziš u rasprave oko neslaganja ako govoriš "isključivo o osobnom dojmu"
Go to Top of Page

tinton
stripovi.com suradnik

United Kingdom
19785 Posts

Member since 23/10/2011

Posted - 27/02/2016 : 20:43:16  Show Profile Show Extended Profile  Send tinton a Private Message  Reply with Quote
Ok, u pravu si.
Onda govorim uglavnom o osobnom dojmu.

Go to Top of Page

nagor
Advanced Member

Croatia
12553 Posts

Member since 21/02/2012

Posted - 28/02/2016 : 12:06:07  Show Profile Show Extended Profile  Send nagor a Private Message  Reply with Quote
http://editorial.rottentomatoes.com/article/rts-2016-oscar-picks/

Da, Revenant, Inarritu, DiCaprio, Alison Brie i Sylvester Stallone... te potpisujem.

Go to Top of Page

tinton
stripovi.com suradnik

United Kingdom
19785 Posts

Member since 23/10/2011

Posted - 28/02/2016 : 23:05:02  Show Profile Show Extended Profile  Send tinton a Private Message  Reply with Quote
Moji favoriti:

Spotlight
Lenny Abrahamson
Bryan Cranston
Brie Larson
Mark Ruffalo
Jennifer Jason Leigh
Spotlight
Room

Što se predviđanja tiče, mislim da će Miller dobiti za redatelja prije nego Inarritu, Rylance bi mogao iznenaditi, sporedna ženska uloga jako neizvjesna.
Riskantna bi bila oklada protiv DiCapria, s obzirom da ga svi vode kao zaključanog, Fassbender možda ima postotak šanse.

Go to Top of Page

tinton
stripovi.com suradnik

United Kingdom
19785 Posts

Member since 23/10/2011

Posted - 29/02/2016 : 04:32:07  Show Profile Show Extended Profile  Send tinton a Private Message  Reply with Quote
quote:

Moji favoriti:

Spotlight
Lenny Abrahamson
Bryan Cranston
Brie Larson
Mark Ruffalo
Jennifer Jason Leigh
Spotlight
Room

Što se predviđanja tiče, mislim da će Miller dobiti za redatelja prije nego Inarritu, Rylance bi mogao iznenaditi, sporedna ženska uloga jako neizvjesna.
Riskantna bi bila oklada protiv DiCapria, s obzirom da ga svi vode kao zaključanog, Fassbender možda ima postotak šanse.

Go to Top of Page

tinton
stripovi.com suradnik

United Kingdom
19785 Posts

Member since 23/10/2011

Posted - 29/02/2016 : 06:00:36  Show Profile Show Extended Profile  Send tinton a Private Message  Reply with Quote
Bez veze za Inarritua i Lea, ali ajd', bar je Spotlight uzeo.

Go to Top of Page

acestroke
stripovi.com suradnik

USA
11652 Posts

Member since 16/04/2009

Posted - 29/02/2016 : 06:05:21  Show Profile Show Extended Profile  Visit acestroke's Homepage  Send acestroke a Private Message  Reply with Quote
Dvije godine za redom da isti covjek osvoji Best Director, to se dugo nije desilo.
Takodje ponovo film sa Michael Keatonom u glavnoj ulozi za najbolji film.

Go to Top of Page

solar
Moderator

Croatia
21432 Posts

Member since 16/03/2004

Posted - 29/02/2016 : 08:39:15  Show Profile Show Extended Profile  Send solar a Private Message  Reply with Quote
Važno da je Ennio Morricone dobio oskara!
Go to Top of Page

nagor
Advanced Member

Croatia
12553 Posts

Member since 21/02/2012

Posted - 29/02/2016 : 09:09:04  Show Profile Show Extended Profile  Send nagor a Private Message  Reply with Quote
Drago mi je zbog Lea. Zaslužio je tog oscara još i prije.

Inarritu također zaslužio. Kod Revenanta se baš osjeti tehnička ekipa.

Je li taj Spotlight stvarno oscarovski film?
Nisam još gledao, ali djeluje mi ko neki Crash. Kliše priča o već izlizanoj temi.
Go to Top of Page

Poli
Advanced Member

Slovenia
38181 Posts

Member since 26/10/2007

Posted - 29/02/2016 : 09:10:56  Show Profile Show Extended Profile  Send Poli a Private Message  Reply with Quote

Lego Oscars: Every film up for ‘Best Picture’ Academy Award in less than three minutes
https://twitter.com/RT_com/status/704213285013319680

Anything is possible dec d uej
Be the Change You Want to See
Go to Top of Page

PAJDO
Senior Member

Croatia
2237 Posts

Member since 10/04/2003

Posted - 29/02/2016 : 09:20:41  Show Profile Show Extended Profile  Send PAJDO a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by nagor

Drago mi je zbog Lea. Zaslužio je tog oscara još i prije.

Inarritu također zaslužio. Kod Revenanta se baš osjeti tehnička ekipa.

Je li taj Spotlight stvarno oscarovski film?
Nisam još gledao, ali djeluje mi ko neki Crash. Kliše priča o već izlizanoj temi.

Mislim da tema Spotlighta ne može biti izlizana

In spite of my rage I´m still rat in a cage...
Go to Top of Page

nagor
Advanced Member

Croatia
12553 Posts

Member since 21/02/2012

Posted - 29/02/2016 : 10:09:22  Show Profile Show Extended Profile  Send nagor a Private Message  Reply with Quote
Ozbiljna je to tema ali nije originalna.
Go to Top of Page

nagor
Advanced Member

Croatia
12553 Posts

Member since 21/02/2012

Posted - 29/02/2016 : 10:10:36  Show Profile Show Extended Profile  Send nagor a Private Message  Reply with Quote
Mad Max pokupio šest oscara. :)
Go to Top of Page

nagor
Advanced Member

Croatia
12553 Posts

Member since 21/02/2012

Posted - 29/02/2016 : 10:18:27  Show Profile Show Extended Profile  Send nagor a Private Message  Reply with Quote
Leov govor:

quote:
And lastly I just want to say this: Making ‘The Revenant’ was about man's relationship to the natural world. A world that we collectively felt in 2015 as the hottest year in recorded history. Our production needed to move to the southern tip of this planet just to be able to find snow. Climate change is real, it is happening right now. It is the most urgent threat facing our entire species, and we need to work collectively together and stop procrastinating. We need to support leaders around the world who do not speak for the big polluters, but who speak for all of humanity, for the indigenous people of the world, for the billions and billions of underprivileged people out there who would be most affected by this. For our children’s children, and for those people out there whose voices have been drowned out by the politics of greed. I thank you all for this amazing award tonight. Let us not take this planet for granted. I do not take tonight for granted. Thank you so very much.

Pravi aktivist. Tako treba!
Go to Top of Page

dante
Senior Member

Croatia
2478 Posts

Member since 16/01/2008

Posted - 29/02/2016 : 10:34:47  Show Profile Show Extended Profile  Send dante a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by dante

Best Picture
"Spotlight"
Best Director
Alejandro González Iñárritu, "The Revenant"
Best Actor
Leonardo DiCaprio, "The Revenant"
Best Actress
Cate Blanchett, "Carol"
ili
Brie Larson, "Room"
Best Supporting Actor
Sylvester Stallone, "Creed"
Best Supporting Actress
Rooney Mara, "Carol"
Best Original Screenplay
"Spotlight"
Best Adapted Screenplay
"The Martian"
Best Foreign Film
"Son of Saul"
Best Film Editing
"Mad Max: Fury Road"
Best Original Score
"The Hateful Eight"

8 od 11...ajd nije lose
Za Spotlight sam bio siguran, ali bio sam siguran i za Slyja, pa eto sjebase covjeka...

These pretzels are making me thirsty...
Go to Top of Page

dante
Senior Member

Croatia
2478 Posts

Member since 16/01/2008

Posted - 29/02/2016 : 10:37:11  Show Profile Show Extended Profile  Send dante a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by nagor

Ozbiljna je to tema ali nije originalna.

Mislis za razliku od originalne teme Revenanta?

Go to Top of Page

dante
Senior Member

Croatia
2478 Posts

Member since 16/01/2008

Posted - 29/02/2016 : 10:43:21  Show Profile Show Extended Profile  Send dante a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by acestroke

Dvije godine za redom da isti covjek osvoji Best Director, to se dugo nije desilo.
Takodje ponovo film sa Michael Keatonom u glavnoj ulozi za najbolji film.

Nisam 100% siguran ali mislim da sam negdje procitao da se to zadnji put dogodilo prije nekih 65 godina, kad je Mankiewicz dobio drugog Oscara u dvije godine za All about Eve.

Go to Top of Page
Page: of 4 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.14 seconds. Snitz Forums 2000