Author |
Topic ![Next Topic Next Topic](icon_go_right.gif) |
swamp thing
Advanced Member
![](icon_star_blue.gif) ![](icon_star_blue.gif) ![](icon_star_blue.gif) ![](icon_star_blue.gif) ![](icon_star_blue.gif)
![](AvatarUpload/images(157).jpg)
Bosnia and Herzegovina
4078 Posts
Member since 05/08/2009 |
Posted - 23/02/2016 : 17:26:31
|
Ja i dalje ne kontam na osnovu čega su Bejl i Rafalo dobili nominacije? Hajd Bejlova je donekle upečatljiva, ali niš posebno, dok se za Rafala još češkam po glavi... |
![Go to Top of Page Go to Top of Page](icon_go_up.gif) |
|
acestroke
stripovi.com suradnik
![](icon_star_blue.gif) ![](icon_star_blue.gif) ![](icon_star_blue.gif) ![](icon_star_blue.gif) ![](icon_star_blue.gif)
![](AvatarUpload/Picture 1.jpg)
USA
11652 Posts
Member since 16/04/2009 |
Posted - 24/02/2016 : 04:11:32
|
quote: Originally posted by swamp thing
Ja i dalje ne kontam na osnovu čega su Bejl i Rafalo dobili nominacije? Hajd Bejlova je donekle upečatljiva, ali niš posebno, dok se za Rafala još češkam po glavi...
Nije ovo prvi put da osrednje glume dobivaju Oscar nominacije, a garantujem ti da nije ni posljednji. |
http://www.acestroke.blogspot.com |
|
tinton
stripovi.com suradnik
United Kingdom
19785 Posts
Member since 23/10/2011 |
Posted - 26/02/2016 : 22:20:51
|
Ja i dalje ne kontam na osnovu čega su Bejl i Rafalo dobili nominacije? Hajd Bejlova je donekle upečatljiva, ali niš posebno, dok se za Rafala još češkam po glavi...
Nemoguće je koliko se ne slažemo na ovoj temi.![](icon_smile_big.gif) Meni upravo taj dvojac najbolji u ovogodišnjoj utrci. Ruffalo ipak bolji. Ostala trojica su mi tek dobi do osrednji (Stallone uvjerljivo najgori). Apropos Ruffala, osim što mi je njegova izvedba odlična, odličan mi je i cijeli Spotlight. Vrlo zanimljiva tema i vrlo, vrlo duboko obrađena. Otvara oči i govori o potankostima o kojima se obično i ne razmišlja kad se raspravlja o ovoj i sličnim temama. Naravno, tu je opisano više slojeva problema. Nisu to samo svećenici pedofili, nego i cijela institucija Crkve koja ih štiti, odvjetnici koji zarađuju na nagodbama, novinari koji ignoriraju probleme, okolina koja tjera na zataškavanje itd. Ruffalo najbolji u filmu, ali ni ostatak ekipe na čelu s Keatonom, McAdams i ostalima nimalo ne zaostaju.
Spotlight mi je lagani favorit ove godine, ali ne bih imao ništa protiv niti da osvoje Room ili Bridge of spies. |
Dajte nam Banija Libre;može i mekokoricen (ali u boji obavezno)!
|
|
swamp thing
Advanced Member
Bosnia and Herzegovina
4078 Posts
Posted - 27/02/2016 : 10:31:08
|
quote: Originally posted by tinton
Nemoguće je koliko se ne slažemo na ovoj temi.![](icon_smile_big.gif) Meni upravo taj dvojac najbolji u ovogodišnjoj utrci. Ruffalo ipak bolji. Ostala trojica su mi tek dobi do osrednji (Stallone uvjerljivo najgori). Apropos Ruffala, osim što mi je njegova izvedba odlična, odličan mi je i cijeli Spotlight. Vrlo zanimljiva tema i vrlo, vrlo duboko obrađena. Otvara oči i govori o potankostima o kojima se obično i ne razmišlja kad se raspravlja o ovoj i sličnim temama. Naravno, tu je opisano više slojeva problema. Nisu to samo svećenici pedofili, nego i cijela institucija Crkve koja ih štiti, odvjetnici koji zarađuju na nagodbama, novinari koji ignoriraju probleme, okolina koja tjera na zataškavanje itd. Ruffalo najbolji u filmu, ali ni ostatak ekipe na čelu s Keatonom, McAdams i ostalima nimalo ne zaostaju.
Spotlight mi je lagani favorit ove godine, ali ne bih imao ništa protiv niti da osvoje Room ili Bridge of spies.
Eh, ukusi, nečiji loš (tvoj), nečiji dobar.. Šalim se ![](icon_smile_wink.gif) Spotlajt je i meni dobar, i glumačka ekipa je odradila dobar posao, ali se meni tu niko nije istakao izvedbom, niko mi tu nije bio upečatljiv. U The Big Short mi je Karel odradio mnooogo bolji posao nego Bejl, iako je opet ekipa bila dobra, s tim da ne znam šta Pit traži u ovom filmu, totalno neiskorišten. Tako da si u pravu, apsolutno se ne slažemo u tim oskarovskim rolama, meni je tu puno mediokritetnih izvedbi, kao i ranijih godina, ti si izgleda nezahtijevniji... ![](icon_smile_wink.gif) |
|
tinton
stripovi.com suradnik
United Kingdom
19785 Posts
Posted - 27/02/2016 : 10:44:23
|
Pa i meni je tu mnogo mediokritetskih izvedbi, samo mi to nisu te dvije (već prije ove druge tri).![](icon_smile_wink.gif)
Ma slažemo se mi ipak oko nečega. Carell definitivno bolji od Balea, a Pitt potpuno ne iskorišten u filmu.![](icon_smile_approve.gif) A slažem se i oko toga da je i prošlih godina bilo mediokritetskih uloga koje su dobile nominaciju(Cooper za Snajperista, Cooper za Varalice, Cooper za... , zatim Bullock za Gravitaciju, Jones za Teoriju svega itd.).
Daj mi samo reci, da budemo potpuno jasni, tko bi po tebi trebao osvojiti ove godine za sporednog glumca? Čisto da vidimo koliko se ne slažemo.![](icon_smile_cool.gif) |
|
|
swamp thing
Advanced Member
Bosnia and Herzegovina
4078 Posts
Posted - 27/02/2016 : 11:20:41
|
Pa i meni je tu mnogo mediokritetskih izvedbi, samo mi to nisu te dvije (već prije ove druge tri).![](icon_smile_wink.gif)
Ma slažemo se mi ipak oko nečega. Carell definitivno bolji od Balea, a Pitt potpuno ne iskorišten u filmu.![](icon_smile_approve.gif) A slažem se i oko toga da je i prošlih godina bilo mediokritetskih uloga koje su dobile nominaciju(Cooper za Snajperista, Cooper za Varalice, Cooper za... , zatim Bullock za Gravitaciju, Jones za Teoriju svega itd.).
Daj mi samo reci, da budemo potpuno jasni, tko bi po tebi trebao osvojiti ove godine za sporednog glumca? Čisto da vidimo koliko se ne slažemo.![](icon_smile_cool.gif)
Slažemo se i oko Kupera i Bulokove nisam nešto razmišljao o nekim mojim favoritima, a i nisam odgledao puno prošlogodišnjih filmova, tako da ne mogu ovako iz rukava ako mi padne na pamet, javim, da se opet ne složimo ![](icon_smile_cool.gif) |
|
acestroke
stripovi.com suradnik
USA
11652 Posts
Posted - 27/02/2016 : 11:49:27
|
quote: Originally posted by tinton (Stallone uvjerljivo najgori).
Tintone, s postovanjem... ne kaki. ![](icon_smile_dead.gif) Ne's nac 3 osobe na kugli zemaljskoj koji ce se slozit s ovom izjavom. Ne samo da je Stallone dobar u Creedu, nego je njegova gluma najbolji dio tog filma, i on je osobno najbolji u toj sporednoj konkurenciji, bez sumnje. |
http://www.acestroke.blogspot.com |
|
tinton
stripovi.com suradnik
United Kingdom
19785 Posts
Posted - 27/02/2016 : 12:05:01
|
Ma jasno je meni da je moje mišljenje čudno, ali ja govorim isključivo o osobnom dojmu.![](icon_smile_wink.gif) |
|
|
swamp thing
Advanced Member
Bosnia and Herzegovina
4078 Posts
Posted - 27/02/2016 : 18:56:01
|
Ma jasno je meni da je moje mišljenje čudno, ali ja govorim isključivo o osobnom dojmu.![](icon_smile_wink.gif)
Previše ulaziš u rasprave oko neslaganja ako govoriš "isključivo o osobnom dojmu" ![](icon_smile_wink.gif) |
|
tinton
stripovi.com suradnik
United Kingdom
19785 Posts
|
nagor
Advanced Member
![](AvatarUpload/zag2.jpg)
Croatia
12553 Posts
Member since 21/02/2012 |
|
tinton
stripovi.com suradnik
United Kingdom
19785 Posts
Posted - 28/02/2016 : 23:05:02
|
Moji favoriti:
Spotlight Lenny Abrahamson Bryan Cranston Brie Larson Mark Ruffalo Jennifer Jason Leigh Spotlight Room
Što se predviđanja tiče, mislim da će Miller dobiti za redatelja prije nego Inarritu, Rylance bi mogao iznenaditi, sporedna ženska uloga jako neizvjesna. Riskantna bi bila oklada protiv DiCapria, s obzirom da ga svi vode kao zaključanog, Fassbender možda ima postotak šanse.
|
|
|
tinton
stripovi.com suradnik
United Kingdom
19785 Posts
Posted - 29/02/2016 : 04:32:07
|
Moji favoriti:
Spotlight Lenny Abrahamson Bryan Cranston Brie Larson Mark Ruffalo Jennifer Jason Leigh Spotlight Room
Što se predviđanja tiče, mislim da će Miller dobiti za redatelja prije nego Inarritu, Rylance bi mogao iznenaditi, sporedna ženska uloga jako neizvjesna. Riskantna bi bila oklada protiv DiCapria, s obzirom da ga svi vode kao zaključanog, Fassbender možda ima postotak šanse.
![](icon_smile_tongue.gif) |
|
|
tinton
stripovi.com suradnik
United Kingdom
19785 Posts
Posted - 29/02/2016 : 06:00:36
|
Bez veze za Inarritua i Lea, ali ajd', bar je Spotlight uzeo. |
|
|
acestroke
stripovi.com suradnik
USA
11652 Posts
|
solar
Moderator
![](icon_star_cyan.gif) ![](icon_star_cyan.gif) ![](icon_star_cyan.gif) ![](icon_star_cyan.gif) ![](icon_star_cyan.gif)
![](AvatarUpload/Porch_Of_The_Caryatids(3).jpg)
Croatia
21432 Posts
Member since 16/03/2004 |
|
nagor
Advanced Member
Croatia
12553 Posts
Posted - 29/02/2016 : 09:09:04
|
Drago mi je zbog Lea. Zaslužio je tog oscara još i prije.
Inarritu također zaslužio. Kod Revenanta se baš osjeti tehnička ekipa.
Je li taj Spotlight stvarno oscarovski film? Nisam još gledao, ali djeluje mi ko neki Crash. Kliše priča o već izlizanoj temi. |
|
Poli
Advanced Member
![](AvatarUpload/Kailash sunrise.jpg)
Slovenia
38181 Posts
Member since 26/10/2007 |
|
PAJDO
Senior Member
![](icon_star_purple.gif) ![](icon_star_purple.gif) ![](icon_star_purple.gif) ![](icon_star_purple.gif)
![](AvatarUpload/zgduje_3e718.jpg)
Croatia
2237 Posts
Member since 10/04/2003 |
Posted - 29/02/2016 : 09:20:41
|
quote: Originally posted by nagor
Drago mi je zbog Lea. Zaslužio je tog oscara još i prije.
Inarritu također zaslužio. Kod Revenanta se baš osjeti tehnička ekipa.
Je li taj Spotlight stvarno oscarovski film? Nisam još gledao, ali djeluje mi ko neki Crash. Kliše priča o već izlizanoj temi.
Mislim da tema Spotlighta ne može biti izlizana![](icon_smile_wink.gif) |
In spite of my rage I´m still rat in a cage... |
|
nagor
Advanced Member
Croatia
12553 Posts
|
nagor
Advanced Member
Croatia
12553 Posts
|
nagor
Advanced Member
Croatia
12553 Posts
Posted - 29/02/2016 : 10:18:27
|
Leov govor:
quote: And lastly I just want to say this: Making ‘The Revenant’ was about man's relationship to the natural world. A world that we collectively felt in 2015 as the hottest year in recorded history. Our production needed to move to the southern tip of this planet just to be able to find snow. Climate change is real, it is happening right now. It is the most urgent threat facing our entire species, and we need to work collectively together and stop procrastinating. We need to support leaders around the world who do not speak for the big polluters, but who speak for all of humanity, for the indigenous people of the world, for the billions and billions of underprivileged people out there who would be most affected by this. For our children’s children, and for those people out there whose voices have been drowned out by the politics of greed. I thank you all for this amazing award tonight. Let us not take this planet for granted. I do not take tonight for granted. Thank you so very much.
Pravi aktivist. Tako treba! |
|
dante
Senior Member
![](icon_star_purple.gif) ![](icon_star_purple.gif) ![](icon_star_purple.gif) ![](icon_star_purple.gif)
![](AvatarUpload/neil_young_by_anna_nias(1).jpg)
Croatia
2478 Posts
Member since 16/01/2008 |
Posted - 29/02/2016 : 10:34:47
|
quote: Originally posted by dante
Best Picture "Spotlight" Best Director Alejandro González Iñárritu, "The Revenant" Best Actor Leonardo DiCaprio, "The Revenant" Best Actress Cate Blanchett, "Carol" ili Brie Larson, "Room" Best Supporting Actor Sylvester Stallone, "Creed" Best Supporting Actress Rooney Mara, "Carol" Best Original Screenplay "Spotlight" Best Adapted Screenplay "The Martian" Best Foreign Film "Son of Saul" Best Film Editing "Mad Max: Fury Road" Best Original Score "The Hateful Eight"
8 od 11...ajd nije lose ![](icon_smile_tongue.gif) Za Spotlight sam bio siguran, ali bio sam siguran i za Slyja, pa eto sjebase covjeka... |
These pretzels are making me thirsty... |
|
dante
Senior Member
Croatia
2478 Posts
Posted - 29/02/2016 : 10:37:11
|
quote: Originally posted by nagor
Ozbiljna je to tema ali nije originalna.
Mislis za razliku od originalne teme Revenanta? ![](icon_smile.gif) |
|
dante
Senior Member
Croatia
2478 Posts
Posted - 29/02/2016 : 10:43:21
|
quote: Originally posted by acestroke
Dvije godine za redom da isti covjek osvoji Best Director, to se dugo nije desilo. Takodje ponovo film sa Michael Keatonom u glavnoj ulozi za najbolji film.
Nisam 100% siguran ali mislim da sam negdje procitao da se to zadnji put dogodilo prije nekih 65 godina, kad je Mankiewicz dobio drugog Oscara u dvije godine za All about Eve. |
|
Topic ![Next Topic Next Topic](icon_go_right.gif) |
|