forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Bonelli
 Dylan Dog
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 521

Giuda Ballerino
Senior Member

Japan
2653 Posts

Member since 02/03/2014

Posted - 04/03/2016 : 15:50:41  Show Profile Show Extended Profile  Send Giuda Ballerino a Private Message  Reply with Quote
Recchioni je trenutno u banani, priznajem i drago mi je sto je uspio na kraju spasiti drugo sezonu Orfana (Ringo) vrlo dobrim krajem, ali na zalost opet ce morati spasavati i trecu sezonu jer je opet krenulo nizbrdo. A sto se tice Dylana postaje vrlo zabrinjavajuce, previse je vremena proslo, price sve slabe, autori sve bezidejniji.

Kaizoku ou ni ore wa naru!
Go to Top of Page

Shaner
Advanced Member

Croatia
7461 Posts

Member since 24/09/2012

Posted - 04/03/2016 : 18:04:31  Show Profile Show Extended Profile  Send Shaner a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by PijaniPatak

quote:
Originally posted by Shaner

Može li mi netko možda pojasniti Planetu mrtvih? Koliko vidim Četvrtkov nulti broj je originalno izašao kao Gigant, a prvi broj kao specijalac. Hoće li dobiti neku svoju ediciju ili je to Veseli na svoju ruku napravio? Se zna štogod o broju epizoda i njihovoj učestalosti?

Unaprijed hvala na odgovorima.

Alternativna "zombi" budućnost sa vidno ostarelim Dylanom je počela sa pričom "Zbogom Gručo" u Color Festu (Obojeni program 1, mislim) pa se nastavlja u Gigantu (nulti broj koji spominješ) i još jednoj priči u Color Festu (da me ubiješ, ne znam u kojem).

Zbog uspeha tih priča, italijani su odlučili da Hronike Planete Mrtvih nastave izdavati umesto edicije Specijal (bukvalno su prekinuli sa prethodnom politikom priča i Specijal pretvorili u Hronike...) i prva priča te nove edicije je "Kuća Sećanja".

Veseli je samo uzeo prava na tu ediciju "Hronike..."

Dve kolor priče koje spominješ se pretpostavljam neće ponovo pojaviti unutar serijala Planete mrtvih. Jesu li bitne za cjelokupnu priču? Postoji li uopće nekakva kronologija unutar priča i koliko su povezane?

P.S.
Hvala svima na pojašnjenju.

http://onlineimpressions.blogspot.com/
Go to Top of Page

PijaniPatak
stripovi.com suradnik

Germany
10035 Posts

Member since 20/02/2010

Posted - 04/03/2016 : 18:51:06  Show Profile Show Extended Profile  Send PijaniPatak a Private Message  Reply with Quote
Zbogom Gručo je po meni najbolje nacrtan Dylan ikada i od priča koje se ne propuštaju. Nije ključna za razumevanje Planete Mrtvih ali nije ni nebitna. Sumnjam da će ih Veseli igde opet staviti, pa bih ti preporučio da prekopaš sve živo za Biblioteku Obojeni Program 1 gde se ona nalazi.

DNEVNIK CITANJA:
Etika junaštva i deklišeizirani koreni u “Zagor prica...”
Go to Top of Page

solar
Moderator

Croatia
21432 Posts

Member since 16/03/2004

Posted - 04/03/2016 : 18:58:31  Show Profile Show Extended Profile  Send solar a Private Message  Reply with Quote
Jako zanimljiv Bilottin članak/analiza Dylana kroz godine, naravno na talijanskom:
http://www.fumettologica.it/2016/03/mille-volti-dylan-dog-bilotta/
Go to Top of Page

PijaniPatak
stripovi.com suradnik

Germany
10035 Posts

Member since 20/02/2010

Posted - 04/03/2016 : 19:48:26  Show Profile Show Extended Profile  Send PijaniPatak a Private Message  Reply with Quote
Evo sad našao gde su objavljivane priče pre "Kuće Sećanja"

"Planeta mrtvih"
Color Fest 4 (Libellus DD Kolor Biblioteka 2)
Bilotta/Giandomenico

"Sumrak Živih Mrtvaca"
LU Gigant 13, DDVEC Planeta Mrtvih 0
Bilotta/Vetro

"Zbogom, Gručo"
Libellus DD Kolor Biblioteka 10 / VČ Obojeni Program 1
Bilotta/Martinello

DNEVNIK CITANJA:
Go to Top of Page

going going
Advanced Member

Serbia
11924 Posts

Member since 24/04/2012

Posted - 04/03/2016 : 19:49:47  Show Profile Show Extended Profile  Send going going a Private Message  Reply with Quote
quote:

Može li mi netko možda pojasniti Planetu mrtvih? Koliko vidim Četvrtkov nulti broj je originalno izašao kao Gigant, a prvi broj kao specijalac. Hoće li dobiti neku svoju ediciju ili je to Veseli na svoju ruku napravio? Se zna štogod o broju epizoda i njihovoj učestalosti?

Planeta mrtvih rodjena je u italijanskoj ediciji DD Colorfest u kojoj se izdaju poi 4 price koje su van kontinuiteta i cesto su eksperimentalne i scenaristicki i crtacki.

Scenaristi Alessandru Biloti je pala na pamet ideja da napise pricu o prosedom i ostarelom Dilanu koji zivi u svetu gde je zavladala zombi apokalipsa i to je objavljeno u Italiji u drugom Kolorfestu. Ta prica je bila zavrsna prica o Dilanu, ali zbog uspeha te price i interesovanja citaoca kako je sve to pocelo i kako je Dilan dosao u tu situaciju Bilota je napisao i dva prequela , jedan je objavljen u Gigantu, a jedan u 10. broju Kolorfesta.
I ta tri broja cine zaokruzenu celinu Planete mrtvih.
Zbog uspeha cele te ideje Recchioni je odlucio da ediciju Specijal u Italiji pretvori u ediciju Planeta mrvih koja ce da prati zivot ostarelog Dilana.

Dakle hronoloski bi trebalo ovako da se cita: DD kolorfest 10(kod nas objavljen u prvom broju obojenog programa Veselog cetvrtka), zatim DD gigant(u Srbiji objavljen od strane Veselog cetvrtka kao nulti broj edicije Planeta mrvih), pa DD kolorfest 2 (kod nas objavljen u sedmom broju obojenog programa Veselog cetvrtka), pa onda prvi broj Specijala Planete mrvih (kod nas objavljen kao prvi broj edicije Planeta mrvih).

Nadam se da sam ti pojasnio. Naveo sam ti i tacno koje stripove treba da kupis u domacem izdanju. Sve je jos bolje objasnjeno u uvodniku nultog broja Planete mrtvih od Veselog cetvrtka.
Inace ideja je odlicna i serjal po meni itekako obecava i vredi nabaviti planetu mrtvih!

Edited by - going going on 04/03/2016 19:53:58
Go to Top of Page

going going
Advanced Member

Serbia
11924 Posts

Member since 24/04/2012

Posted - 04/03/2016 : 19:51:37  Show Profile Show Extended Profile  Send going going a Private Message  Reply with Quote
quote:

"Planeta mrtvih"
Bilotta/Giandomenico

Patak zeznuo si se nije u cetvrtom kolorfestu nego u drugom.
Objavljen je i kod nas juce kao 7. broj obojenog programa.

Evo i naslovne:
Go to Top of Page

solar
Moderator

Croatia
21432 Posts

Member since 16/03/2004

Posted - 04/03/2016 : 19:57:04  Show Profile Show Extended Profile  Send solar a Private Message  Reply with Quote
- Jučer sam po drugi put pročitao "Zbogom, Gručo" kao priprema za nulti broj Planete mrtvih VČ-a - odlična priča!

- "Sumrak živih mrtvaca" (Bilotta/Vetro) je dobar, nije me oduševio.

- Treći dio tek moram nabaviti tako da će "Kuća sećanja" malo pričekati.

Inače, dobrodošlo osvježenje u DD serijalu.
Go to Top of Page

PijaniPatak
stripovi.com suradnik

Germany
10035 Posts

Member since 20/02/2010

Posted - 05/03/2016 : 11:16:24  Show Profile Show Extended Profile  Send PijaniPatak a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by going going

quote:

"Planeta mrtvih"
Bilotta/Giandomenico

Evo i naslovne:

Četvrti u Italiji, drugi u Libellusovoj biblioteci (kako sam i napisao u zagradi)
Jedino sam zaboravio na taj novi kolorac iz BOP-a

DNEVNIK CITANJA:
Go to Top of Page

thekide
stripovi.com suradnik

Serbia
1811 Posts

Member since 18/11/2013

Posted - 05/03/2016 : 11:31:41  Show Profile Show Extended Profile  Send thekide a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

quote:

"Planeta mrtvih"
Bilotta/Giandomenico

Evo i naslovne:

Četvrti u Italiji, drugi u Libellusovoj biblioteci (kako sam i napisao u zagradi)
Jedino sam zaboravio na taj novi kolorac iz BOP-a

Sad si i mene zbunio.
Prvo, Libellus objavljuje kolorce po redu, i drugi u Lib biblioteci je drugi u Italiji.
Plus što je ceo četvrti Color Fest tematski zajebantski, što se vidi i po naslovnici koju si postavio.

Dakle, trebalo bi biti: DD CF 2 = DD Lib Kolor bib 2 = VČ BOP 7.
Go to Top of Page

DODSFERD
Advanced Member

Pitcairn Island
29953 Posts

Member since 14/03/2014

Posted - 05/03/2016 : 12:34:15  Show Profile Show Extended Profile  Send DODSFERD a Private Message  Reply with Quote
Tako je, u Italiji je to također broj 2. http://www.sergiobonelli.it/scheda/8978/Dylan-Dog-Color-Fest-2.html

Sinaitakala Tu'imatamoana 'i Fanakavakilangi Fakafanua
Go to Top of Page

PijaniPatak
stripovi.com suradnik

Germany
10035 Posts

Member since 20/02/2010

Posted - 05/03/2016 : 12:36:37  Show Profile Show Extended Profile  Send PijaniPatak a Private Message  Reply with Quote
Onda me google zeznuo. Gledao sam na kom se CF nalazi Planeta Mrtvih i izbacilo mi je CF4
i to ne slikom već u nekom recenzijom. Nemam kod sebe više od dva-tri CF-a tako da, ako me laže mreža ja lažem vas ;)

DNEVNIK CITANJA:
Go to Top of Page

morski
Senior Member

2665 Posts

Member since 09/08/2014

Posted - 05/03/2016 : 13:09:57  Show Profile Show Extended Profile  Send morski a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

Planeta mrtvih rodjena je u italijanskoj ediciji DD Colorfest u kojoj se izdaju poi 4 price koje su van kontinuiteta i cesto su eksperimentalne i scenaristicki i crtacki.

Scenaristi Alessandru Biloti je pala na pamet ideja da napise pricu o prosedom i ostarelom Dilanu koji zivi u svetu gde je zavladala zombi apokalipsa i to je objavljeno u Italiji u drugom Kolorfestu. Ta prica je bila zavrsna prica o Dilanu, ali zbog uspeha te price i interesovanja citaoca kako je sve to pocelo i kako je Dilan dosao u tu situaciju Bilota je napisao i dva prequela , jedan je objavljen u Gigantu, a jedan u 10. broju Kolorfesta.
I ta tri broja cine zaokruzenu celinu Planete mrtvih.
Zbog uspeha cele te ideje Recchioni je odlucio da ediciju Specijal u Italiji pretvori u ediciju Planeta mrvih koja ce da prati zivot ostarelog Dilana.

Dakle hronoloski bi trebalo ovako da se cita: DD kolorfest 10(kod nas objavljen u prvom broju obojenog programa Veselog cetvrtka), zatim DD gigant(u Srbiji objavljen od strane Veselog cetvrtka kao nulti broj edicije Planeta mrvih), pa DD kolorfest 2 (kod nas objavljen u sedmom broju obojenog programa Veselog cetvrtka), pa onda prvi broj Specijala Planete mrvih (kod nas objavljen kao prvi broj edicije Planeta mrvih).

Nadam se da sam ti pojasnio. Naveo sam ti i tacno koje stripove treba da kupis u domacem izdanju. Sve je jos bolje objasnjeno u uvodniku nultog broja Planete mrtvih od Veselog cetvrtka.
Inace ideja je odlicna i serjal po meni itekako obecava i vredi nabaviti planetu mrtvih!

ovo sto je napisao going going - tako ide.

Kompletni popis Bonelli stripova u Excelu
Go to Top of Page

Mhejl
stripovi.com suradnik

Bosnia and Herzegovina
4066 Posts

Member since 26/04/2009

Posted - 05/03/2016 : 14:56:34  Show Profile Show Extended Profile  Send Mhejl a Private Message  Reply with Quote
Procitao sam i "Planetu mrtvih", kolor-pricu koja je zapocela sagu. Da, dovoljno sam odusevljen da se patim sa italijanskim. :D

Perfektno. Jedna od najboljih upotreba dilqnovske simbolike. Galija, Smrt, Gruco, pistolj... uf uf.

Najbolji momenti su sam kraj ("andiamo via...") i kada Nulti pacijent progovori posle 20 godina cutnje.
Go to Top of Page

swamp thing
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
4078 Posts

Member since 05/08/2009

Posted - 05/03/2016 : 15:02:14  Show Profile Show Extended Profile  Send swamp thing a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Mhejl

Procitao sam i "Planetu mrtvih", kolor-pricu koja je zapocela sagu. Da, dovoljno sam odusevljen da se patim sa italijanskim. :D

Perfektno. Jedna od najboljih upotreba dilqnovske simbolike. Galija, Smrt, Gruco, pistolj... uf uf.

Najbolji momenti su sam kraj ("andiamo via...") i kada Nulti pacijent progovori posle 20 godina cutnje.

I dalje najbolja priča. Nakon nje "Zbogom, Gručo", ove iz giganta i novog specijala me nisu nešto oduševile, ali dovoljno je interesantna postavka da pratim i dalje. A toliko sam bolestan fan DD-a da bih pratio i da su govno...
Go to Top of Page

Shaner
Advanced Member

Croatia
7461 Posts

Member since 24/09/2012

Posted - 05/03/2016 : 20:06:21  Show Profile Show Extended Profile  Send Shaner a Private Message  Reply with Quote
Hvala još jednom svima na iscrpnim informacijama. Sad se još samo moram sam sa sobom dogovoriti koliko me to zapravo interesira i hoću li se upuštati u nabavku.

http://onlineimpressions.blogspot.com/
Go to Top of Page

going going
Advanced Member

Serbia
11924 Posts

Member since 24/04/2012

Posted - 06/03/2016 : 18:03:34  Show Profile Show Extended Profile  Send going going a Private Message  Reply with Quote

Procitao i originalni drugi Kolorfest!

Planeta mrtvih sjajna prica, odlicno iskoriscena simobilka, bas lepa prica

Video ubica je Barbatina prica o paradoksu unutar paradoksa. Zanimljivo i neobicno ali nista nezaboravno. Svrha cele price je taj paradoks. Odlican Stano!

Mag biznisa uobicajena Rujueva pricica kojoj je veliki plus crtez Nicoloa Maria.

Pakao na zemlji je sjajna antiratna prica, iako je na par momenata pred kraj malo konfuzna, njena poruka je jasna i lepo izvedena. Pocetak mi je izuzetno jak. Lepo kritikuje zapadnjacki ratni mentalitet i uzasnu ksenofobiju. Licemerje Zapada je ogromno. Pred kraj se prica malo pogubi i malo se pokvari utisak ali svakako vredi procitati.
Go to Top of Page

mladjo
Advanced Member

Croatia
20013 Posts

Member since 15/04/2007

Posted - 07/03/2016 : 16:34:07  Show Profile Show Extended Profile  Send mladjo a Private Message  Reply with Quote
Broj 73:Opasne veze: I eto nam opet Manile. Njen povratak dobro je objašnjen, priča je fluidna i dovoljno nerastegnuta tako da cijela radnja ni u jednom trenutku ne uzmiče pred povoljnim tokom. Roi je ovdje odličan, a sporedni likovi su razvijeni u podnošljivoj mjeri, a i kraj baziran na emotivnosti prema određenoj osobi daje fini začin nečega novog.

Priča:6/10
Crtež:7/10

Broj 74:Progonitelj: Sama ideja užasa birokracije u koju bude ubačen nevin čovjek kojeg ta ista birokracija proždire polako i neumoljivo naravno nije loša ali ovdje nije razrađena na kvalitetan način. Samo Dylanovo psihičko propadanje pred neuništivim raljama sustava obrađeno je korektno ali sami razlozi i način na koji se došlo do toga imaju niz propusta, odnosno jednostavno nisu uvjerljivi. Trebalo je smisliti efektniji užas FT1P (fali ti jedan papir) sistema.

Scenarij:5/10
Crtež:6/10

Broj 75:U znaku bola: Da li je netko stvarno drugačiji ili je (ipak) samo šarlatan? "Vječno" pitanje za mnoge od nas koji se zanimaju za mnoge od njih, a Dylan se susreće sa mnogima "posebnima", ne računajući i njegovo "drukčije" zanimanje, te psihičku predispoziciju za to da bude dobar medij. Priča je klasična:Drukčja individua koja zbog toga pati od socioloških poremećaja te nemesisi kojima se svojim djelovanjem zamjerila. Sve je klasično i već viđeno. Mari baš i nije ovdje odradio neku posebnu ulogu (a nije da je i inače mađu boljima).

Scenarij:6/10
Crtež:5/10

Broj 76:Kradljvac umova: E ovo je fakat dobra ideja. Šteta što je realizacija malo šlampava odnosno njena razrada nije na razini same glavne ideje ali simpatični twist na kraju ipak diže ocjenu.

Scenarij:7/10

Broj 77:Program rehabilitacije: Postoje razne teorije o tome kako "izliječiti" kriminalce, odnosno kako ih rehabilitirati u društvo, a i igranje sa njihovim umovima već je dosta puta bila tema u umjetnosti. Pravo je pitanje kako znati da li je individua stvarno izliječena ili samo perfektno glumi? Dobra priča sa solidnim preokretom i kvalitetnim sporednim likovima.

Scenarij:6/10
Crtež:6/10

Broj 78:Novi varvari: Ponašanje ljudi u kriznim/dramatičnim situacijama oduvijek je rasplamtavalo maštu pisaca i rezultat je često bio odličan. Ovdje se scenarista drži provjerenih obrazaca ponašanja tako da imamo red onih koji iskorištavaju slabije, red onih koji dominiraju, red onih koji im se pridružuju...Te red ludila, očaja, panike i patnje. Ali i izdaje. Recchioni je ovdje stvarno pogodio, a izvrsno ga "prati" Bruno Brindisi.

Scenarij:7/10

COUNT ZERO INTERRUPT
an interrupt of a process decrements a counter to zero

Go to Top of Page

badseed
Junior Member

308 Posts

Member since 11/06/2009

Posted - 08/03/2016 : 22:06:56  Show Profile Show Extended Profile  Send badseed a Private Message  Reply with Quote
Jel' na svim SD izdanjima ponovljen broj 47 na hrbatu i za 48-icu?

Go to Top of Page

supermark
stripovi.com suradnik

Croatia
29623 Posts

Member since 06/02/2007

Posted - 09/03/2016 : 06:43:40  Show Profile Show Extended Profile  Visit supermark's Homepage  Send supermark a Private Message  Reply with Quote
Da
Go to Top of Page

supermark
stripovi.com suradnik

Croatia
29623 Posts

Member since 06/02/2007

Posted - 09/03/2016 : 07:19:18  Show Profile Show Extended Profile  Visit supermark's Homepage  Send supermark a Private Message  Reply with Quote
Inače, isti problem se javlja i kod 18, 19
"Iza zavjese"
Go to Top of Page

solar
Moderator

Croatia
21432 Posts

Member since 16/03/2004

Posted - 09/03/2016 : 07:48:30  Show Profile Show Extended Profile  Send solar a Private Message  Reply with Quote
Zanimljivo...

http://www.vecernji.hr/estrada/divna-vanda-winter-u-zagrljaju-dylan-doga-1066463
Go to Top of Page

Poli
Advanced Member

Slovenia
38181 Posts

Member since 26/10/2007

Posted - 09/03/2016 : 10:10:49  Show Profile Show Extended Profile  Send Poli a Private Message  Reply with Quote

u novom DDSB VC

Francesko Delamorte se vraca

Anything is possible dec d uej
Be the Change You Want to See

Edited by - Poli on 09/03/2016 10:11:52
Go to Top of Page

badseed
Junior Member

308 Posts

Member since 11/06/2009

Posted - 09/03/2016 : 11:24:02  Show Profile Show Extended Profile  Send badseed a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by supermark

Inače, isti problem se javlja i kod 18, 19
"Iza zavjese"

thx, mislim da ima slični kiks i na almanahu straha
Go to Top of Page

DODSFERD
Advanced Member

Pitcairn Island
29953 Posts

Member since 14/03/2014

Posted - 09/03/2016 : 14:50:24  Show Profile Show Extended Profile  Send DODSFERD a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Poli

Francesko Delamorte se vraca

Meni jedan od najboljih likova na serijalu iako se prije ovoga pojavio u samo jednoj epizodi.

Sinaitakala Tu'imatamoana 'i Fanakavakilangi Fakafanua
Go to Top of Page
Page: of 521 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.89 seconds. Snitz Forums 2000