forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Stripovi
 Veseli četvrtak u HR
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 10

jang
Advanced Member

Slovenia
10970 Posts

Member since 01/11/2002

Posted - 07/03/2016 : 19:38:39  Show Profile Show Extended Profile  Send jang a Private Message  Reply with Quote
Iz Hr v Slo nema veze, še švercat ni več treba. Ostalo nemam pojma :-D
Go to Top of Page

trolodtroje
Advanced Member

3275 Posts

Member since 14/09/2010

Posted - 08/03/2016 : 00:03:26  Show Profile Show Extended Profile  Send trolodtroje a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by DrB

A kad sam vec tu, cisto informativno, bez zelje da stajem na iciju stranu ...

Ako bi neko bio preduzetnickog duha, pa iz Dubrovnika ili Trebinja dosao do mene u Podgoricu za nekih sat, sat ipo i kupio srpskih stripova pa ih po povratku prodavao preko aukcija i slao u Bosnu i Hrvatsku, jer je ocigledno da ima traznje a jos ociglednije da te stripove moze prodati i po 50% skuplje, kako bi se okarakterisala ta osoba?

Comic book shop Undertaker.
Go to Top of Page

trolodtroje
Advanced Member

3275 Posts

Member since 14/09/2010

Posted - 08/03/2016 : 00:11:35  Show Profile Show Extended Profile  Send trolodtroje a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Poli

Koliki je vec iznos blaga koji treba prijaviti na carini/granici?

FURS:
Do katere vrednosti je blago, ki ga potniki prinašajo iz tretjih držav, oproščeno plačila dajatev?

Blago v osebni prtljagi potnikov, ki prihajajo iz tretjih držav, se lahko uvozi brez plačila uvoznih dajatev, DDV in trošarin, če je blago nekomercialne narave in njegova skupna vrednost ne presega 300 evrov na osebo. Za potnike v zračnem in pomorskem prometu znaša ta vrednost 430 evrov.
Za potnike, mlajše od 15 let, znaša vrednost oprostitve 150 evrov, ne glede na prevozno sredstvo, s katerim potujejo.
Go to Top of Page

Poli
Advanced Member

Slovenia
38181 Posts

Member since 26/10/2007

Posted - 08/03/2016 : 08:10:45  Show Profile Show Extended Profile  Send Poli a Private Message  Reply with Quote

Dobro kod nas :) ali u Hr, BiH, Sr ...? :D

Anything is possible dec d uej
Be the Change You Want to See
Go to Top of Page

1Euro
Advanced Member

12523 Posts

Member since 17/07/2008

Posted - 08/03/2016 : 08:38:58  Show Profile Show Extended Profile  Send 1Euro a Private Message  Reply with Quote
joj kako tole zveni vzvišeno "iz tretjih držav".....kod da so napisali "iz tretje razrednih držav", ker mi smo pa le nekaj več, kajne?
Go to Top of Page

Poli
Advanced Member

Slovenia
38181 Posts

Member since 26/10/2007

Posted - 08/03/2016 : 09:04:59  Show Profile Show Extended Profile  Send Poli a Private Message  Reply with Quote

joj
http://www.mnz.gov.si/si/mnz_za_vas/tujci_v_sloveniji/vstop_v_slovenijo/drzavljani_tretjih_drzav/

Go to Top of Page

1Euro
Advanced Member

12523 Posts

Member since 17/07/2008

Posted - 08/03/2016 : 13:46:32  Show Profile Show Extended Profile  Send 1Euro a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Poli

joj
http://www.mnz.gov.si/si/mnz_za_vas/tujci_v_sloveniji/vstop_v_slovenijo/drzavljani_tretjih_drzav/

in?

a kapiraš v čem je problem?

Problem je v nazivu "tretje države", ker zveni tako zelo rasistično.

Po kakšni logiki je nekdo iz tretjih držav?
A ker ni iz EU (ker eu je pa prva liga ali kaj)
Go to Top of Page

Poli
Advanced Member

Slovenia
38181 Posts

Member since 26/10/2007

Posted - 08/03/2016 : 13:59:03  Show Profile Show Extended Profile  Send Poli a Private Message  Reply with Quote

a ti razumeš razliko med "tretje države" in "tretjerazredne države"?

Go to Top of Page

izzy
Starting Member

Slovenia
52 Posts

Member since 02/04/2007

Posted - 08/03/2016 : 14:44:11  Show Profile Show Extended Profile  Send izzy a Private Message  Reply with Quote
Ne razume :)
Ako nekome kažeš, da je bio sklopljen posao izmedju tebe i treće osobe, onda je to rasistično?
I love living in a time where everybody is ofended by everything :D

If you would tell me, just what my life means.... Walking a long road, never reaching the end
Go to Top of Page

1Euro
Advanced Member

12523 Posts

Member since 17/07/2008

Posted - 08/03/2016 : 15:06:43  Show Profile Show Extended Profile  Send 1Euro a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by izzy

Ne razume :)
Ako nekome kažeš, da je bio sklopljen posao izmedju tebe i treće osobe, onda je to rasistično?
I love living in a time where everybody is ofended by everything :D

a zašto bi rekao da je bio sklopljen posao između mene i "treče osobe"?
Kažem da je cijeli izraz "treča osoba" glup i uvrijedljiv isto kao i "treča država".
To što se netko služi sa takvim izrazima to ne znači da su prihvatljivi, nego ljudi očito ne znaju bolje komunicirati.
Jel se netko pitao šta znači "iz trečih država"?
Zašto iz trečih? Zašto USA, Njemačka,...nisu "države iz trečeg svijeta"
Kakvi su parametri da se neka država uvrsti među "treče države"?

I nemojte mi pričati kako ovo nije tako zamišljeno itd....znači USA, Eu, Lihtenštajn, Norveška,...one nisu iz trečih država a sve ostale bacimo među "treče države" pa da se ne moramo truditi i nabrajati ih,...jer ionako sve je to treča liga

zašto lijepo ne kažu "preostale države" ne, lijepše je "iz trečih država"....

Edited by - 1Euro on 08/03/2016 15:08:33
Go to Top of Page

MD72
Average Member

679 Posts

Member since 05/10/2014

Posted - 09/03/2016 : 15:36:02  Show Profile Show Extended Profile  Send MD72 a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by DrB

Ako bi neko bio preduzetnickog duha, pa iz Dubrovnika ili Trebinja dosao do mene u Podgoricu za nekih sat, sat ipo i kupio srpskih stripova pa ih po povratku prodavao preko aukcija i slao u Bosnu i Hrvatsku, jer je ocigledno da ima traznje a jos ociglednije da te stripove moze prodati i po 50% skuplje, kako bi se okarakterisala ta osoba?

Nezvanicni distributer stripova.

Edited by - MD72 on 09/03/2016 15:37:06
Go to Top of Page

mladjo
Advanced Member

Croatia
20013 Posts

Member since 15/04/2007

Posted - 09/03/2016 : 16:54:56  Show Profile Show Extended Profile  Send mladjo a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by MD72

quote:
Originally posted by DrB

Nezvanicni distributer stripova.

Ne nego "Kontroverzni distributer stripova"

COUNT ZERO INTERRUPT
an interrupt of a process decrements a counter to zero

Go to Top of Page

MD72
Average Member

679 Posts

Member since 05/10/2014

Posted - 09/03/2016 : 17:04:44  Show Profile Show Extended Profile  Send MD72 a Private Message  Reply with Quote
Zli jezici bi rekli:"Cinicni Akviziter Romana",skraceno CAR.
Izvini osmo,care.
Go to Top of Page

DODSFERD
Advanced Member

Pitcairn Island
29953 Posts

Member since 14/03/2014

Posted - 09/03/2016 : 17:29:21  Show Profile Show Extended Profile  Send DODSFERD a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by MD72

Zli jezici bi rekli:"Cinicni Akviziter Romana",skraceno CAR.
Izvini osmo,care.

Sinaitakala Tu'imatamoana 'i Fanakavakilangi Fakafanua
Go to Top of Page

TraX
Junior Member

Bosnia and Herzegovina
450 Posts

Member since 15/05/2006

Posted - 10/03/2016 : 08:14:24  Show Profile Show Extended Profile  Send TraX a Private Message  Reply with Quote
jedno pitanje, nisam u toku, zasto vc ne ide na kioske u Hrvatskoj, Crnoj Gori, Makedoniji i Sloveniji?? U Bosnu i Hercegovinu dolazi ali kasni?

nemam potpis!
Go to Top of Page

DODSFERD
Advanced Member

Pitcairn Island
29953 Posts

Member since 14/03/2014

Posted - 10/03/2016 : 09:12:34  Show Profile Show Extended Profile  Send DODSFERD a Private Message  Reply with Quote
Mislim da u Hrvatskoj ne smije na kioske jer Ludens drži prava za to, barem kod ovih istih serijala.

Sinaitakala Tu'imatamoana 'i Fanakavakilangi Fakafanua
Go to Top of Page

Poli
Advanced Member

Slovenia
38181 Posts

Member since 26/10/2007

Posted - 10/03/2016 : 09:24:39  Show Profile Show Extended Profile  Send Poli a Private Message  Reply with Quote

Za Sloveniju ... ne znam, mozda preslaba prodaja, preveliki troskovi, nepostojeci interes sa jedne i druge strane? Isprva su dolazili svi junaci koje nije izdavao LU/SA, iako samo kao remitenda ili u paketicima 3u1.

Go to Top of Page

gerilac1
Senior Member

Bosnia and Herzegovina
1453 Posts

Member since 24/08/2013

Posted - 10/03/2016 : 10:28:07  Show Profile Show Extended Profile  Send gerilac1 an AOL message  Send gerilac1 a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by TraX

jedno pitanje, nisam u toku, zasto vc ne ide na kioske u Hrvatskoj, Crnoj Gori, Makedoniji i Sloveniji?? U Bosnu i Hercegovinu dolazi ali kasni?

Slabo ga ja viđam i kod nas, ne pamtim kad sam VČ vidio na kiosku.

Junak stavlja na kocku cak i prst!
Go to Top of Page

TomDar
Junior Member

Slovenia
488 Posts

Member since 05/11/2003

Posted - 10/03/2016 : 12:31:22  Show Profile Show Extended Profile  Visit TomDar's Homepage  Send TomDar an ICQ Message  Send TomDar a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by DrB

Eto, tako sam ja uvijek radio, ono par puta godišnje kad kod sam išao za BG ili ZG, pokupio naruđbe, uredno kupio stripove s računom, na carini nije bilo problema, jer je bilo suma manja no što max dozvoljena na broj putnika, i kolegama dovezo stripove u Sloveniju (PAZI, pa istim cijenama kao u BG ili Zagrebu, znači ništa skuplje, učinio uslugu, kad več idem) i onda sam ispao največi švercer i kradljivac... A sve po po PS-u... Tako su mi i ostali (ili večina njih) vračala usluge, kad su isli, pa me pitali, sta trebam..., jer zašto ako ide neko dole, nebi i meni doneo po koji strip!?

I zbog toga, što se me optuživalo, je kolega pokrenuo firmu, pa smo par puta napravili uvoz stripova po naruđbi za naše članove, samo da smo pokazali, da je moguče dobiti srbske stripove u Sloveniji po cijeni kao u ZG! Sve uredno, transport, carina, računi. Tako su posle tih "naših" akcija malo i cijene pale, pa kad se mi ćeifne, opet cemo napraviti uvoz, na večoj skali, da bude što jeftinije... pa da vidimo :)

A kad smo počeli uvoziti stripove uredno preko firme, jer odjednom je postalo previše "kolega" koje bi trebali nešto iz BG, onda je vlasnik slovenačke striparnice zvao izdavača, da proveri, dali smo kupovali uredno, i kad su mu rekli da je sve ok, i da uredno preko firme, plačamo unaprijed, onda je čak počeo prijeti uvejtima, da nam ne prodavaju, da ima on ekskluzivu. Ali hvala bogu Izdavač iz BG na to nije pristao. Kad smo naručivali od HR izdavača, čak je i tamo pokušavao i provjeravao, te i tamo trazio, da nam ne davaju stripove. Jedan HR izdavač je očito poslušao i nismo mogli dogovoriti dogovor, a drugi kod kojeg je pokušao, mu je isto rekao "it is a free country" znači uredno uplačujemo, zašto bi nam neko uvjete postavljao, tako da toj dvojici izdavaca, svaka čast...
I sledeči put, kad smo s se sreli na jednom od sajmova, sa tim dotičnim vlasnikom Slo striparnice, pretio mi fizičkim nasiljem...

Ma dosta je tih detaljčica i stvari koje znam, ali neka, bude li trebalo, iznjet ču ih polako...

Moje aukcije: Pocetna od 1kn (brez rezerve)
TomDar official topic: Topic u vezi mojih aukcija

Go to Top of Page

trolodtroje
Advanced Member

3275 Posts

Member since 14/09/2010

Posted - 10/03/2016 : 13:49:16  Show Profile Show Extended Profile  Send trolodtroje a Private Message  Reply with Quote
Jer smo neke stvari isto prakticirali sa mojim prijateljima, sad me brine ovo
quote:
pretio mi fizičkim nasiljem...
, da se nama a posebno meni "gospodinu" u godinama i bez kondicije ne desi nešto slično.

Evo odluka pala - ne idem više u tu slovenačku stripartnicu.
Go to Top of Page

1Euro
Advanced Member

12523 Posts

Member since 17/07/2008

Posted - 10/03/2016 : 14:27:22  Show Profile Show Extended Profile  Send 1Euro a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by trolodtroje

quote:
, da se nama a posebno meni "gospodinu" u godinama i bez kondicije ne desi nešto slično.

no, to te neče spasiti od batina....dapače
Go to Top of Page

Striparnica BUCH
Average Member

Slovenia
652 Posts

Member since 21/03/2004

Posted - 10/03/2016 : 14:28:25  Show Profile Show Extended Profile  Send Striparnica BUCH a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by TomDar

quote:
Originally posted by DrB

Eto, tako sam ja uvijek radio, ono par puta godišnje kad kod sam išao za BG ili ZG, pokupio naruđbe, uredno kupio stripove s računom, na carini nije bilo problema, jer je bilo suma manja no što max dozvoljena na broj putnika, i kolegama dovezo stripove u Sloveniju (PAZI, pa istim cijenama kao u BG ili Zagrebu, znači ništa skuplje, učinio uslugu, kad več idem) i onda sam ispao največi švercer i kradljivac... A sve po po PS-u... Tako su mi i ostali (ili večina njih) vračala usluge, kad su isli, pa me pitali, sta trebam..., jer zašto ako ide neko dole, nebi i meni doneo po koji strip!?

I zbog toga, što se me optuživalo, je kolega pokrenuo firmu, pa smo par puta napravili uvoz stripova po naruđbi za naše članove, samo da smo pokazali, da je moguče dobiti srbske stripove u Sloveniji po cijeni kao u ZG! Sve uredno, transport, carina, računi. Tako su posle tih "naših" akcija malo i cijene pale, pa kad se mi ćeifne, opet cemo napraviti uvoz, na večoj skali, da bude što jeftinije... pa da vidimo :)

A kad smo počeli uvoziti stripove uredno preko firme, jer odjednom je postalo previše "kolega" koje bi trebali nešto iz BG, onda je vlasnik slovenačke striparnice zvao izdavača, da proveri, dali smo kupovali uredno, i kad su mu rekli da je sve ok, i da uredno preko firme, plačamo unaprijed, onda je čak počeo prijeti uvejtima, da nam ne prodavaju, da ima on ekskluzivu. Ali hvala bogu Izdavač iz BG na to nije pristao. Kad smo naručivali od HR izdavača, čak je i tamo pokušavao i provjeravao, te i tamo trazio, da nam ne davaju stripove. Jedan HR izdavač je očito poslušao i nismo mogli dogovoriti dogovor, a drugi kod kojeg je pokušao, mu je isto rekao "it is a free country" znači uredno uplačujemo, zašto bi nam neko uvjete postavljao, tako da toj dvojici izdavaca, svaka čast...
I sledeči put, kad smo s se sreli na jednom od sajmova, sa tim dotičnim vlasnikom Slo striparnice, pretio mi fizičkim nasiljem...

Ma dosta je tih detaljčica i stvari koje znam, ali neka, bude li trebalo, iznjet ču ih polako...

Nisi izdržao, a?
Došao i ti, da braniš švercera.
Eh, Tomiču, čudna si ti ptica.
Dolaziš mi u trgovinu govoreči, da bi nas dvojica trebali biti prijatelji, da neka ne vjerujem ljudima koji prenose tvoje ružne rječi o meni, jer oni svi lažu, ti nemaš ništa protiv mene.
Ti bi meni pomogao i nudiš mi hrpe kiosk stripova Ludensa i Strip agenta.
I uvijek kad ti kažem, da ne trebam tvojih stripova – pljuvanje po meni na tvom sajtu.

Hrpe stripova!
Odakle ti te hrpe stripova?
Neki tvoji prijatelji kažu, da su to stripovi, koji su ukradeni dok su jih vozili na uništavanje.

Neznam, možda lažu, daj reci mi, odakle ti.

Malo mi je težko dopisivati se sa tobom, jer smo drukčije zapamtili gdje, kada i šta je ko rekao.
Ja se recimo sječam, kako me nazvala Saška iz Marketprinta i pitala, kakav si ti čovjek, koji tako pljuje po meni, da ja lupim kupce sa cijenama, da ti imaš puno ljudi, koji zbog mojih cijena neče kupovati kod mene... a nisi znao, da smo cijene postavili sa Marketprintom zajedno, pa su te tako odbili.
Sječam se, da si nagovarao Acu, da ti sredi, da bi i ti prodavao Libellus, pa kad ti je rekao, da se dogovori samnom, tvoj odgovor je bio, da ja za tebe ne postojim.
Stripoholicima si govorio, kako se samnom ne da dogovoriti za količinske popuste, a nikad nisi ni pitao za njih.... i tako dalje.

Istina je, da sam provjerio, da li uvoziš robu legalno, ali ne sječam se, da bi nagovarao izdavače, da ti ne prodaju robe.
Napiši, ko ti je to rekao, baš me interesira.

Fizičko nasilje?
To misliš na tvoj histerični incident u Kino Šiška?
Pa bilo je puno tvojih prijatelja tamo, pa neka ti oni kažu (ako si ti zaboravio) kako je počelo, šta se događalo, njih se valjda sečaš: Alex, Corto...

Puno uspjeha kod sledečeg uvoza iz Srbije.

Striparnica BUCH
Go to Top of Page

Striparnica BUCH
Average Member

Slovenia
652 Posts

Member since 21/03/2004

Posted - 10/03/2016 : 14:36:10  Show Profile Show Extended Profile  Send Striparnica BUCH a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

Si uopšte ikad bio?
Ma da, sad se te sječam.
Videli smo se godinama nazad, kada si se sakrivao po hodnicima u Murglama, da ja ne bi saznao, da si dogovoren sa Ratkom, da preuzmeš stripove.
Bez veze si se mučio, svi ostali su preuzeli robu u trgovini i još popili po koje pivce.
Možda se vidimo sutra na izložbi Dušana Kastelica, koliko se sječam obečao si pivo svima koji dođe.
Ili to važi samo za stripoholike?

Striparnica BUCH
Go to Top of Page

1Euro
Advanced Member

12523 Posts

Member since 17/07/2008

Posted - 10/03/2016 : 14:45:06  Show Profile Show Extended Profile  Send 1Euro a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Striparnica BUCH

quote:

quote:

Si uopšte ikad bio?
Ma da, sad se te sječam.
Videli smo se godinama nazad, kada si se sakrivao po hodnicima u Murglama, da ja ne bi saznao, da si dogovoren sa Ratkom, da preuzmeš stripove.
Bez veze si se mučio, svi ostali su preuzeli robu u trgovini i još popili po koje pivce.
Možda se vidimo sutra na izložbi Dušana Kastelica, koliko se sječam obečao si pivo svima koji dođe.
Ili to važi samo za stripoholike?

Go to Top of Page

Striparnica BUCH
Average Member

Slovenia
652 Posts

Member since 21/03/2004

Posted - 10/03/2016 : 18:21:41  Show Profile Show Extended Profile  Send Striparnica BUCH a Private Message  Reply with Quote
Svim ljubiteljima stripa iz Slovenije!

Svima, kojima su srbski stripovi u Strip.art.nici Buch skupi, evo linka na koji možete naručivati direktno:
http://www.darkwood.co.rs/
Imaju novu, odličnu stranu i super cijene, pa se dogovorite sa njima.
Lp.

Striparnica BUCH
Go to Top of Page
Page: of 10 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.17 seconds. Snitz Forums 2000