Author |
Topic |
Residents
New Member
Serbia
138 Posts
Member since 15/02/2015 |
Posted - 17/03/2016 : 15:32:50
|
Ima li jos koji ludjak sa ovih prostora, da ide na najvecu svetsku smotra vinila i CD-a?
|
Edited by - manhunter on 17/03/2016 19:55:22
|
|
Just_Charlie
Advanced Member
8577 Posts
Member since 07/01/2008 |
Posted - 20/03/2016 : 00:35:19
|
Zašto netko putuje na sajam vinila? Što ima posebno tamo? Što se događa tamo? Po čemu je to nešto posebno? Zanima me više od samog naslova koji kaže gdje je sajam. |
~ Prvo suputnik onda put ~
|
|
|
DODSFERD
Advanced Member
Pitcairn Island
29953 Posts
Member since 14/03/2014 |
Posted - 20/03/2016 : 14:30:44
|
Mnogi ljudi smatraju da je vinil još uvijek najbolji nosač zvuka a i skuplji je u usporedbi s CD-om. Neki vinil albumi su toliko raritetni da predstavljaju pravi izazov kolekcionarima za nabavkom istih. Meni osobno su nepraktični jer zauzimaju puno prostora, a već davno sam odustao i od CD-a jer nemam gdje smjestiti 1000 albuma na taj način. |
Sinaitakala Tu'imatamoana 'i Fanakavakilangi Fakafanua |
|
|
Residents
New Member
Serbia
138 Posts
Posted - 21/03/2016 : 15:40:24
|
Za one koji ne znaju, sajam vinila u Utrehtu je najveci sajam takve vrste na svetu. Bukvalno dolaze izlagaci, prodavci i preprodavci sa svih kontinenata,Japana,SAD-A, Meksika itd. Sajam se odrzava dva puta godisnje, s' proleca i jeseni. Odlazak na sajam je prilika da se popune praznine u svakoj fonoteci. Prilika je i da se pazari par ploca za preprodaju, da se izvuce novac za put i popunjavanje rupa. Govorim za Srbiju, neke ploce je izuzetno tesko da ne kazem nemoguce nabaviti, pri tom i ustedeti barem 50% od cene ploca na domacim berzama. Objasnjavati kvalitet ploca, u usporedbi sa ostalim nosacima zvuka je potpuno izlisno i gubljenje vremena. Nadam se da je koleginica Just_Charlie, shvatila poentu otvaranja ovakvog topika? |
|
|
Just_Charlie
Advanced Member
8577 Posts
Posted - 21/03/2016 : 16:00:51
|
Pa dobro, sad mi je jasnije zasto ljudi prelaze tolike udaljenosti zbog sajma ploca. Nisam znala za to pa me zanimalo da shvatim. A kakvo je stanje sa prodavaonicama vinila? Ima li ih u ex jugi koliko? Ja sam ostala puff! kad sam u Ljubljani naisla na krcatu retro trgovinu vinila i cd-a. Moje oci takvo nesto jos nisu vidjele. Bas je bila zatvorena ali sam to cudo fotografirala kroz izlog, nadjem fotke i stavim tu poslije. Da sam usla unutra sigurno pola dana ne bih izasla dok bih trazila nesto za sebe iako nemam gramofon ali mislim da covjek koji drzi do sebe to jednostavno mora imati, bas poput knjiga u stanu. |
|
|
|
Residents
New Member
Serbia
138 Posts
Posted - 21/03/2016 : 17:06:27
|
Ne znam kakvo je stanje u ostalim republikama bivse nam Juge, ali za Srbiju znam da postoje svega nekoliko prodavaonica ploca. Sa novim izdanjima, posluje jos samo jedna u Novom Sadu(u Beogradu je skoro jedna zatvorena). Ove druge radnje imaju uglavnom polovne ploce. Mada kolekcionari, izbegavaju da kupuju nove ploce, zbog pre svega razlike u kvaliteti starog vinila i novog. Navodno se noviji kompresuju sa CD-a. Ja taj problem nemam, i bolje mi je dati za novi 20-ak evrica, nego 50 i vise za stari pres. Ljudi najvise ploca kupuju po berzama i licitacijama tipa Limundo, Kupujem-Prodajem itd. Lepo je imati gramofon i jednu lepu kolekcija vinila kod kuce. Vinil se zadnjih godina vraca na velika vrata svih onih koji vole i kupuju muziku. Ja od pre godinu ipo dana, po treci put pravim svoju kolekciju. Prvu sam rasprodao pocetkom 90-ih sa masovnom pojavom CD-a. Kasnije jos jednom, ali eto, ljubav ka vinilu, je pobedila i treci put. Za pocetak, ako resis Charlie, nabavi neki jeftiniji model gramofona od 50 jevrica. Posle je sve lako, neka ti je bog na pomoc, para ces imati sve manje, a ploca sve vise. A mozda se vidimo na jesen u Utrehtu |
|
|
Just_Charlie
Advanced Member
8577 Posts
Posted - 21/03/2016 : 19:23:46
|
Eto obećanih slika ove čudesne trgovine u pasažu hotela "Slon" o Ljubljani
i bonus slika kad je več bila tu - preko mosta, renovirala se trgovina ženskog rublja "Lisca" i ja sam zavirila jer me zanimalo zašto je ova slika na zidu
No, uglavnom, tko iz ovog retro dućana vinilom može izaći satima..
|
|
Edited by - Just_Charlie on 21/03/2016 19:24:27 |
|
|
Residents
New Member
Serbia
138 Posts
Posted - 21/03/2016 : 20:33:48
|
Prava trgovina vinila i ostaloga, kako je ja zamisljam, sve je puno do plafona. Dodjes i zaboravis zasto si dosao, a kupis ono sto nisi hteo. E sad zamisli tako nesto X 1000 na sajmu Utrehtu. Ja sam spremio bensendincice za opustanje u dokolici. E da stara dobra Lisca, bili su no.1 sto se tice zenskog vesa na prostorima bivse Yu. Setih se bivse devojke, koja je tugovala, sto ne moze vise da kupuje ves te marke, jer je uveliko poceo rat i ostala sranja.... |
|
|
ivi skoj
Senior Member
Croatia
2120 Posts
Member since 07/12/2015 |
Posted - 21/03/2016 : 22:52:11
|
U zagrebu ima podosta novih ploča i trgovina za potrošit lovu, uz neizostavne second-hand dućane. Bio na Britancu u nedjelju i moram priznati da je bilo poprilično prodavača, ali nažalost ono malo što je vrijedilo imalo je preveliku cijenu. Nisam se začudio za neka strana izdanja, ali ex-yu me pomalo iznenadila. Miladojka Youneed 300kn, Disciplina kičme 500, a EKV koje nije bilo kaže prodavač 1000kn. Po meni malo pretjerano. Residends koliko ove ploče stoje kod vas?
|
samo još vjeverice, Pola i Slatea cekam |
|
|
Residents
New Member
Serbia
138 Posts
Posted - 22/03/2016 : 09:03:27
|
Možda malo jeftinija nego kod vas. EKV se ne može naći ispod 50 eura, solidno očuvana, u mintu ide i do 100. Disciplina ide od 30 evra pa naviše. Rambo Amadeus od 40 evra pa ....EKV- neko na posmatra- od 150 pa i vise, sto je po meni iživljavanje. Luna je oko 200, Via Talas-200 Itd. Uglavnom ono sto je redje na tržištu, to je skuplje... |
|
|
Residents
New Member
Serbia
138 Posts
Posted - 22/03/2016 : 09:04:32
|
Možda malo jeftinija nego kod vas. EKV se ne može naći ispod 50 eura, solidno očuvana, u mintu ide i do 100. Disciplina ide od 30 evra pa naviše. Rambo Amadeus od 40 evra pa ....EKV- neko na posmatra- od 150 pa i vise, sto je po meni iživljavanje. Luna je oko 200, Via Talas-200 Itd. Uglavnom ono sto je redje na tržištu, to je skuplje... |
|
|
Just_Charlie
Advanced Member
8577 Posts
Posted - 22/03/2016 : 10:25:01
|
Majkice i bozek! Pa kaj ce mi gramofoncic od 50 eurica kad se onda moram udati za nekog starog oronulog kolekcionara s puno ploca, malo otkucaja, plitkog disanja, dubokog kasljanja, skripavih koscica, podmazanih kolica, aritmijom, tahikardijom, demenc..ne..ne demencijom, mora se sjecati..kojeg cu onda morati ubiti seksom da bih imala sto svirati na svom gramofoncicu. Sto? Sto cu s gramofoncicem ako se ne udam?! |
|
|
|
Residents
New Member
Serbia
138 Posts
Posted - 22/03/2016 : 11:29:07
|
Jebiga ga Charlie, to se u modernom svetu zove radost življenja. Mlad kolekcionar i bogata kolekcija, ne idu nikako zajedno. Ali niko ti ne može braniti da švrljaš okolo, čak će svi imati razumevanje i braniće te. Ubistvo sexom, je jako diskutabilno i opasno. Setih se jednog dobrog vica o Muji i Fati. Otišo Mujo kod Sulje, da se požali na Fatu kako je ne može vise očima gledati, i da planira da je ubije. Suljo ga odvraćuje od ubistva i savetuje ga Fatu ubije sexom. Kako sexom, interesuje se Mujo? Lepo, seksas je 30 dana i ona umre. Prošlo 29 dana, sretnu se Mujo i Suljo, i naravno Suljo se zanima za Fatino zdravlje. Odgovara mu Mujo-Eno je kući, pička joj materina, prostire veš i peva na sav glas, a ne zna da će sutra da umre! Zato oprez Charlie.... |
|
|
Just_Charlie
Advanced Member
8577 Posts
Posted - 22/03/2016 : 11:52:26
|
Pojasni dio o svrljanju. Kak' to mislis? Da budem kolekcionar kolekcionara i uzicam seksom? Znam vic o ubojstvu Fate. Zato sam odredila kakav mora imati tlak i otkucaje..hahaha..mda..kake sam jebene srece, jos bih ga revitalizirala i morala bih slusati s njim ploce koje on hoce da sviraju .. no, pojasni svrljanje. Uputi me. |
|
|
|
Residents
New Member
Serbia
138 Posts
Posted - 22/03/2016 : 12:03:08
|
Svrljanje je prostim recnikom svaleracija, preljuba,nabijanje rogova i ko zna kako jos. Ali to nije moj savet, ja ti pokusavam pomoci. Telesna ljubav i ljubav ka muzici i plocama ne idu zajedno. Barem je to kod mene slucaj. Svoju ljubav prema stripovima, muzici i telesnu, nikad nisam nasao na jednom mestu. Uvek odvojeno i sa velikom vremenskom distancom. Valjda je takvo sa svim vrstama ljubavi, ili sam ja poseban u tom smislu. Nisam odustao jos, mozda mi se nekada, sve to i preklopi, pa ubodem het-trik.... Mozda.... |
|
|
Just_Charlie
Advanced Member
8577 Posts
Posted - 22/03/2016 : 12:10:55
|
A, sad sam shvatila. Pa necu se udat za starog kolekcionara da bih svrljala. Primarno bi to bilo zbog ploca i u planu je bila brza smrt. Sad si mi zamrsio planove mogucnoscu da pozivi i da se moram dati u svrljanje. Sad stvarno moram razmisliti sto dalje. Vidis koliko mi gramofoncic problema stvara. |
|
|
|
Residents
New Member
Serbia
138 Posts
Posted - 22/03/2016 : 12:22:43
|
To je zato sto imas predubedjenje. Nemoj da razmisljas toliko daleko, buducnost ce i onako doci, pre ili kasnije. Ja kada sam ga ponovo kupovao, mislio sam samo na to kako ga vec imam, i sta cu da slusam na njemu. Kako je neko vec rekao, pametniji od mene svakako, -Nijedna ljubav nije vecna. Ljubav obicno radja novu ljubav, koju mu u tom trenutku, nismo ni svesni. A svrljanje? Za svrljanje nikad nije kasno, uvek ima vremena, svi cemo proci kroz to, pre ili kasnije.... |
|
|
Just_Charlie
Advanced Member
8577 Posts
Posted - 22/03/2016 : 12:35:05
|
Znas, ja doista nikada ne zelim svrljati ali nikako da nadjem osobu kojoj bih bila vjerna. Ovo je doista post koji nije poput ostalih sala..premda zvuci urnebesno :) |
|
|
|
Residents
New Member
Serbia
138 Posts
Posted - 22/03/2016 : 12:50:45
|
Ca je zivot vengo fantazija? Sto kaze Sojic-Ja sam hteo da budem kapetan ladje! Salu na stranu, lepo je kad sam upravljas svojim zivotom. To je valjda i najveca vrednost zivljenja...Ali sta ako te zivot bacaka amo-tamo kao barku na pucini u nemirnom moru? Ja svoj pojas za spasavanje, nikad ne skidam, spavam u njemu. Kao svaki dobar Titov pionir, cvrsto se drzim njegove krilatice-Nista nas ne sme iznenaditi!!! |
|
|
Just_Charlie
Advanced Member
8577 Posts
Posted - 22/03/2016 : 13:53:42
|
Oh..i ti spavas u carapama da ne ozebes ako te potres iznenadi! Bravo. Makar se u carapama klize.
I nimalo nismo skrenuli s teme jer na kraju svega glazba ostaje. Ona je vjerni suputnik i s njom nismo sami. Bila na cedeu ili vinilu.
|
|
|
|
Residents
New Member
Serbia
138 Posts
Posted - 22/03/2016 : 14:54:25
|
Sve bila je muzika... Muzika je sve. Pametnom coveku i komarac je muzika. Bolje i nikakva muzika, nego losa muzika. Muzika, muzika, glazba, glaz... |
|
|
Just_Charlie
Advanced Member
8577 Posts
Posted - 22/03/2016 : 15:57:33
|
Tek sad sam pogledala i vidim da si novi, kratko vrijeme registriran na forumu. Ne vjerujem da si sada poceo citati stripove ali me zanima kako si tek sada dospio na ovaj forum. Ili si prebjeg poput Ivyja kojeg sam isto tako znatizeljno zasula pitanjima. Dakle oklen ovdje ti? :) |
|
|
|
Residents
New Member
Serbia
138 Posts
Posted - 22/03/2016 : 16:31:52
|
Nisam baš tako nov, ima me na ovoj planeti već Oho-ho. Stripove čitam i skupljam celoga života, već sam ti rekao da je to jedna on mojih ljubavi, pa ako hoćeš i strasti, pored muzike naravno. Razlog mog kasnog aktivnog učešća na ovom forumu je prozaičan, jednostavno imam višak slobodnog vremena. Ne mislim da je ovde pisanje gubljenje vremena, ali ja ga imam odjednom višak(gubitak posla). Godinama sam ovde, ali eto, tek od skora sam registrovan i aktivan. |
|
|
Just_Charlie
Advanced Member
8577 Posts
Posted - 22/03/2016 : 16:51:06
|
Nije lijep razlog zbog viška vremena ali ti želim ugodno surfanje pa još piši o pločama, cijenama, sajmovima jer stvarno dosta toga nisam znala.
U izlogu one trgovine izloženo je i mnoštvo singlica, malenih ploča s ex yu izvođaćima. Na neke sam se smijala. Zar bih ja kupila grupu 777 ili još neke..moram pogledati, imam na fotkama. Kolika je odoka tome cijena i zar netko i to kupuje? |
|
|
|
mladjo
Advanced Member
Croatia
20013 Posts
Member since 15/04/2007 |
Posted - 22/03/2016 : 16:51:13
|
Prošlo je vrijeme jeftinih ploča u Preradovićevoj kada se za 10 kuna mogao dobiti "glancer":)) Inače ploče od Kajagoogooa White faders, Culture Cluba Colour by numbers i Human League Hysteria je valjda imao svaki stan u Zagrebu jer je tih ploča u dućanu bilo na bacanje. Doslovno si mogao kupiti Kajagoogoo super očuvanu ploču za 1 kunu. Ja ih imam 6 doma:)) Za cenera se prije 15-20 godina mogla kupiti super očuvana ploča. Danas nema šanse. |
COUNT ZERO INTERRUPT an interrupt of a process decrements a counter to zero
|
|
|
Just_Charlie
Advanced Member
8577 Posts
Posted - 22/03/2016 : 17:07:26
|
Da, sjećam se..tada sam i ja znala kupiti koju ploču, najčešće klasična glazba, kupila sam ploču sa skladbama Rajka Dujmića - obožavala sam njegove instrumentale, jednog posebno, zove se "Pjevaju šume".. cijene su bile kao danas 5 kuna. Gramofon sam bacila jer mi je smetao, ploče sam zametnula negdje, tako da bih sad doista morala sve iz početka.
Ali singlica 777 Kva kva kva.. ludilo. :) |
|
|
|
Topic |
|