Author |
Topic |
Residents
New Member
Serbia
138 Posts
Member since 15/02/2015 |
Posted - 22/03/2016 : 18:42:46
|
Singlice su poseban gust. Znam ljude koji ganjaju samo njih, Lp ih ne zanima. Ja ih skupljam ravnopravno sa velikim, ali ipak prednost dajem Lp-ju. Razlom mog skupljanja malih ploca, je iz prostog razloga sto se u svetu singlu pridavao mnogo veci znacaj nego Lp-ju(citaj-pojedine pesme se nisu nalazile na velikom albumu, vec u iskljucivo formi singlice). Nasi izvodjaci su u 99% slucajeva singlice, obavezno objavljivali na Lp-ju, ali postoje i tu presedani. Kada sam saznao da jedna od mojih omiljenih pesama sastava Siouxsie & the Banshees, objavljena iskljucivo na singlu, to je bio znak da pocnem i njih da skupljam. Vremenom sam skupio bas neke vredne komade od 10 evra pa i vise, pomenucu neke-Sladjana M.-recept za ljubav,Modern Lovers-Eggyptian Reggae,Hajduk Stanko i jataci(ex Suncokret) sa autogramima,muzika iz filma Miris poljskog cveca,grupa STRAH,Suncokret-Oj nevene,the Specials-ghost town,Predrag Ivanovic-pod sjajem zvezda,Otis Redding -the dock of the bay. Pomenuti 777 ima odlicnu cenu od oko 40-ak evrica , i tako... |
|
|
Just_Charlie
Advanced Member
8577 Posts
Member since 07/01/2008 |
Posted - 22/03/2016 : 22:03:32
|
Zanimljivo .. i znam da sam imala singlicu kva kva kva iz fore, davnih dana zbog Pačjeg plesa |
~ Prvo suputnik onda put ~
|
|
|
Residents
New Member
Serbia
138 Posts
Posted - 22/03/2016 : 22:25:44
|
Pravi dragulj predstavlja singlica iz filma -Sjecas li se Doli Bel-, koju sam ja ispustio na licitaciji. Meni je bilo skupo da je platim 1500 dinara, a posle sam saznao da vredi mnogo vise i da je jako retka. Od tada je ganjam, al je nikad vise ne videh... Kad se tusiram cesto pevam....Na morskome plavom zalu... |
|
|
Risar_69
Advanced Member
Slovenia
11679 Posts
Member since 05/05/2008 |
Posted - 27/03/2016 : 11:10:08
|
quote: Originally posted by Residents
Možda malo jeftinija nego kod vas. EKV se ne može naći ispod 50 eura, solidno očuvana, u mintu ide i do 100. Disciplina ide od 30 evra pa naviše. Rambo Amadeus od 40 evra pa ....EKV- neko na posmatra- od 150 pa i vise, sto je po meni iživljavanje. Luna je oko 200, Via Talas-200 Itd. Uglavnom ono sto je redje na tržištu, to je skuplje...
Zdravo Residents, da li ti je možda poznata koja stranica(čuo sam za jednu englesku prodajnu stranicu) gdje bi se približno vidjele cijene ploča. Hvala i puno užitka u biranju ploča. |
Kad pocneš crtati, uvek moraš imati na kraju olovke, srce, ruku i misli! |
|
|
Residents
New Member
Serbia
138 Posts
Posted - 27/03/2016 : 16:02:51
|
Hvala Risar na lepim zeljama. Zaista nisam cuo za tu stranicu sa cenama ploca. Ne znam da li si mislio na Discogs, mada su oni previse poznati. Ako si na njih mislio, cene tamo su previse napumpane od pre svega ljudi sa ovih prostora. Mislim da je Limundo, odlicno za kupovinu ploca u Srbiji, kao i Njuskalo u Htvatskoj. Masu stvari sam kupio na Limundu, za realno manji iznos koji moze da se nadje kod dilera i preprodavaca ploca.... |
|
|
Topic |
|
|
|