Author |
Topic |
DODSFERD
Advanced Member
Pitcairn Island
29953 Posts
Member since 14/03/2014 |
|
velka031
Advanced Member
Croatia
17042 Posts
Member since 18/03/2010 |
Posted - 27/03/2016 : 15:06:14
|
quote: Originally posted by Tonka24
Ali Antolić u reprezentaciji...pa to je sramota...taj lik nije ni za 3hnl Antolića za kapetana na euru
Pa o tome se priča cijelo vrijeme... Zbog tih "stvari" mnogima se zgadilo sve... Nije valjda da ne kužiš zašto je on u reprezentaciji. Zašto su bili i bit će mnogi igrači dok god ON upravlja svime u HR nogometu?
Netko zarađuje silne pare, a ti i ja se nerviramo što nemamo igru 2 mjeseca prije Eura... Baš smo budale |
|
|
Darth Ivan
Advanced Member
Croatia
7978 Posts
Member since 21/03/2010 |
|
Dermentor
Average Member
Croatia
689 Posts
Member since 14/06/2010 |
Posted - 27/03/2016 : 23:55:22
|
Protiv onih koji su dobili Norvezane koji su dobili nas :) Šalu na stranu nije bilo toliko loše uopće, igralo se toliko koliko je trebalo, da je bilo za bodove ubili bi ih. A još nam je falilo par jako važnih igrača. |
|
|
izivko
Advanced Member
Germany
12765 Posts
Member since 25/07/2003 |
|
VALTER
Advanced Member
Croatia
6414 Posts
Member since 21/07/2002 |
Posted - 28/03/2016 : 11:01:12
|
quote: Originally posted by velka031
Problematično je držanje jakog tempa... Ako RTV servis nešto ne smisli u ova 3 mjeseca, najebali smo na Euru... Ćorluka isto nije više onaj stari... Lovrena su Izraelci vozali kao na ringišpilu... Ako odlični Vida dođe u sredinu obrane ostane rupa na lijevom boku...f Valjda će Mamić pustiti bijeli dim da se ipak pozove Strinića, Pranjića ili Leovca...
Naročito Pranjića. Sjetimo se kako su nas Englezi masakrirali u Zagrebu u rujnu 2008., nakon što je Cappelo na Euru snimio kolika je Pranjić rupa u fazi obrane. Igrao ili ne igrao u Napoliju, Strinić je najbolje rješenje za lijevi bok. Na Euru 2012. bio je uz Mandžukića, Modrića i Schildenfelda, jedan od najistaknutijih na sve tri utakmice. |
|
|
izivko
Advanced Member
Germany
12765 Posts
|
VALTER
Advanced Member
Croatia
6414 Posts
Posted - 28/03/2016 : 15:01:30
|
Vidiš, ja tebi nikada nisam, za razliku od nekih, osporavao pravo da navijaš za reprezentaciju Hrvatske, iako si rezident Slobodne Države Bavarske porijeklom iz BiH. Što se češeš gdje te ne svrbi - replicirao sam legi Velki vezano uz Pranjića. Ali u pravu si, nisam emotivno vezan za 'repku' koju kontrolira ljudski šljam, a s klupe vodi diletant, i čiji je jedini cilj vezan uz Euro 2016 - da se Pjaca dobro proda. |
Edited by - VALTER on 28/03/2016 15:07:58 |
|
|
izivko
Advanced Member
Germany
12765 Posts
|
VALTER
Advanced Member
Croatia
6414 Posts
Posted - 28/03/2016 : 15:48:41
|
Lijepo si ovo rekao. Ti i tebi slični pokušavate biti mjera hrvatstva, određivati tko može, a tko ne može navijati za reprezentaciju, tko voli, a tko mrzi Hrvatsku... To iritira mnoge, pa i mene, koji se zapravo svaki dan borim za svoju zemlju; koliko god to patetično zvučalo, to je istina. |
|
|
globinjo
Moderator
Croatia
33493 Posts
Member since 12/09/2002 |
|
globinjo
Moderator
Croatia
33493 Posts
Member since 12/09/2002 |
Posted - 28/03/2016 : 18:30:57
|
Piše Vinko Vuković Foto Tom Dubravec / EPH Podijeli na Facebook-u Podijeli na Twitter-u Pošalji na email Može za početak mali kviz. Onako, bez nagrada, čisto iz zabave. A možda nešto i naučite. Dakle, navedite ime barem jednog nogometaša Dinama iz posljednjeg desetljeća, Hrvata a ne stranca, koji barem jednom nije zaigrao za neku od hrvatskih reprezentacija. Ajmo, probajte, samo jedno ime bit će dovoljno.
Ne pada vam nitko na pamet? Ne možete se sjetiti? Okej, dopušten je i džoker zovi. Nazovite, recimo, Zdravko Mamića, on bi sigurno morao znati.
Što kažete, nazvali ste ga i ništa, nasmijao vam se u facu. Da kakva su to glupa pitanja. Da mora biti da se to opet neki kmečavci iz Splita prave pametni. Kme, kme...
No, da vas utješimo, nije do vas. Pitanje koje smo vam postavili jedno je od najtežih pitanja iz novije hrvatske povijesti. I budite uvjereni da ni Zdravko Mamić na njega ne zna odgovor.
Idemo stoga probati s nečim lakšim. Recimo, ovako: Što mislite koliko će igrača koji su novčano bili vezani - ili su to još uvijek - uz Zdravka Mamića biti dio hrvatske nogometne reprezentacije koja će ovoga ljeta igrati na Europskome prvenstvu u Francuskoj?
Od njih 22 bit će ih - rekli smo da je lagano - dvije trećine. Izbacite tri golmana (šteta što je mladi Oliver Zelenika zaostao u razvoju, jer biste inače trebali izbaciti samo dva golmana), Darija Srnu, Nikolu Kalinića, Rakitića i Ivana Perišića i dobili ste odgovor.
KME-KME
Dinamoizacija hrvatske nogometne reprezentacije ovih mjeseci, pod vodstvom slučajnog izbornika Ante Čačića, ulazi u svoju završnu fazu. U reprezentaciju će, naime, biti pozvani svi koje Mamić poželi. Doslovno.
Do sada je Mamić, kao kralj krokodila u hrvatskoj nogometnoj bari, imao “pravo” na pet, šest svojih igrača (otud i mladi Zelenika prije dva ljeta na Svjetskom prvenstvu u Brazilu), da bi sada, riješivši se trenera marioneta s igračkom karizmom i postavivši za selektora čovjeka koji je u mladosti maštao da bude najbolji TV serviser u kvartu, dobio mogućnost birati sve reprezentativce. Baš sve!
Trn u oku mu je tek ona jedna trećina od koje nema niti je ikada imao koristi. No, nema brige, i to će uskoro biti riješeno. Srni je sat otkucao, Subašića će za godinu, dvije zamijeniti Livaković ili Šemper, Kalinić će otpasti čim uđe u golgetersku krizu (a čini se da je već ušao), a preostali dvojac - Rakitić i Perišić - neće mu smetati.
Uostalom, oni su, poglavito Perišić, već dugo najbolji hrvatski nogometaši i dobro će doći za dizanje cijene ostalima u ekipi.
KME-KME
Ako mislite da je riječ o pretjerivanju i/ili tipično splitskom kmečanju - kme, kme - pogledajte što na zadnjem Čačićevu popisu piše u kućici lijevi bek. Što piše? Ništa, eto što piše! Ozlijedio se Mamićev lijevi bek, onaj koji je već imao zajamčeno mjesto u reprezentaciji (Pivarić), pa je u Maksimiru odlučeno da se drugog lijevog beka i ne poziva. Igrat ćemo bez lijevog beka. Bolje i to, složili su se Mamić i Čačić, nego da pozovomo, recimo, Ivana Strinića. Kme, kme. Dokazano pouzdanog lijevog beka s platnog popisa Napolija, trenutačno drugoplasirane momčadi talijanskog prvenstva.
Ozlijedio se - ne zaboravite, govorimo o nogometu, sportu u kojem su ozljede uobičajene - i Marko Pjaca, Mamićevo lijevo krilo, pa je u Maksimiru odlučeno da se zamjensko lijevo krilo i ne poziva. Da slučajno ne zabije gol, onako kako to, recimo, u Rijeci stalno radi Marin Tomasov, pa da ga poslije moraju ponovno zvati. Kako da ne, pa nisu oni baš tako navini. Uostalom, Miško će razumjeti. A Keka tko šljivi, ako mu smeta, neka prepili žicu i vrati se u Sloveniju.
Nepozvanih, naravno, ima još. Nepravedno nepozvanih. Onih, dakle, koji su poziv zaslužili, pogotovo kad ih usporedimo s igračima koji se nalaze na popisu pozvanih. Prvi među njima svakako je Nikola Vlašić.
Motor Hajduka, istina, bio je zimus ozlijeđen (zar nije bio i Schildenfled pa im nije smetalo da ga fino skockaju), no već prve utakmice nakon oporavka, a posebice ona prvenstvena protiv Dinama, pokazale su kako je riječ o mladiću koji je, uz dužno poštovanje prema svim Dinamovim razvikanim zvijezdama, najveće blago hrvatskoga nogometa.
Baš kao što je Ivan Perišić, bez obzira na Modrićevu slavu (ajmo još jedan brzinski kviz: 88 nastupa za “repku”, a sjetite se jednoga, samo jednoga!), najmoderniji, najspremniji i najvažniji “vatreni”, tako je i Vlašić predodređen samo za najveće stvari. Njegova trkačka moć, bez obzira na mišiće stare niti 18 godina, impresivna je, on se diže kad svi drugi padaju i uvijek ide naprijed, okomito na protivnički gol. Vlašić, naravno, još uvijek nije zreo za udarnu reprezentativnu postavu, no nema nikakve sumnje da bi morao biti među putnicima za Francusku. To samo slijepi i zločesti ne vide.
U sličnoj kategoriji je još jedan golobradi hajdukovac - Fran Tudor. Njegova muška odlučnost za borbom i dječačka želja za igrom te malonogometna lakoća postizanja zgoditaka, iako to nitko ozbiljan od njega ne očekuje, odavno na Poljudu nisu viđeni, a jedina mu je mana kriva boja dresa. Jer, nemojmo se lagati, da Fran Tudor, momak koji pobjede Hajduka proslavlja u zagrebačkim Dugavama, igra za Mamića, odavno bi bio na naslovnicama. Ovako, mora se zadovoljiti što su se smilovali i pozvali ga u mladu reprezentaciju.
O Mariju Pašaliću, pak, nema smisla raspravljati. On je “tek” igrač Chelseaja na posudbi u Monacu, ponajboljoj francuskoj ekipi. Nije on Alen Halilović kojega je Barcelona posudila ispadajućem Gijonu i kojega zagrebački mediji - a to su praktično svi osim nekoliko iznimki poput “Slobodne” - prate do te mjere da je vjerojatno i Mateu “taj mali će biti novi Messi” Kovačiću neugodno. A da o Domagoju Antoliću i ne govorimo. Kapetan Dinama se vjerojatno i sam pita kako je dospio tu gdje jest. U redu, kapetan Dinama je postao jer nije bilo nikog drugog, ali kako se našao među “vatrenima” (sic!) to je valjda samo Mamićima jasno.
KME-KME
U prošlom Spektru smo najavili, zapravo objavili, kako su mjesta za Francusku praktično popunjena. Iz Dinama će, ako ne bude nepredviđenih lomova, kartu za let do Pariza dobiti još i Ante Ćorić te Marko Rog, koji će se tako pridružiti već čekiranima Antoliću, Pjaci i Schildenfeldu. Još da su im tu ozlijeđeni Pivarić i odmetnuti Brekalo - koji bi, kako se može pročitati, već sad morao biti u vrhu napada uz Mandžukića, dakle umjesto N. Kalinića - bilo bi to ispunjenje svih Mamićevih vlažnih snova.
No, polako, doći će i to, gazda Dinama i hrvatskoga nogometa još je samo koračić udaljen od cilja. I nitko ga u tome neće spriječiti. Niti može. USKOK kažete? Kme-kme |
https://www.facebook.com/Comicator/ https://www.instagram.com/comicator_stripfestival/ |
|
|
tinton
stripovi.com suradnik
United Kingdom
19776 Posts
Member since 23/10/2011 |
|
izivko
Advanced Member
Germany
12765 Posts
Posted - 28/03/2016 : 20:11:43
|
quote: Originally posted by VALTER
Lijepo si ovo rekao. Ti i tebi slični pokušavate biti mjera hrvatstva, određivati tko može, a tko ne može navijati za reprezentaciju, tko voli, a tko mrzi Hrvatsku... To iritira mnoge, pa i mene, koji se zapravo svaki dan borim za svoju zemlju; koliko god to patetično zvučalo, to je istina.
Niko tebi ništa ne nameće, barem ja nisam. Gdje sam ja to rekao? Sami se odričete Repke. Globinjo, ti i njemu slični.
Ajd razumijem što mrzite Mamića ali da zbog njega i njegovih ljudi da zamrzite Dinamo, ajd mogu i to shvatiti ali Repku, e to ne razumim. |
Have mercy |
|
|
roby05
Advanced Member
Croatia
3020 Posts
Member since 26/07/2013 |
Posted - 28/03/2016 : 20:25:38
|
quote: Originally posted by VALTER
Lijepo si ovo rekao. Ti i tebi slični pokušavate biti mjera hrvatstva, određivati tko može, a tko ne može navijati za reprezentaciju, tko voli, a tko mrzi Hrvatsku... To iritira mnoge, pa i mene, koji se zapravo svaki dan borim za svoju zemlju; koliko god to patetično zvučalo, to je istina.
+1
|
Evala ti dalmatinski puce,pozdrav tebi s Poljuda Hajduce,nasem moru,galebu i skoju,Boze cuvaj Dalmaciju moju. |
|
|
dr strangelove
Advanced Member
USA
8866 Posts
Member since 26/12/2007 |
|
Rahazlam
Advanced Member
Croatia
3404 Posts
Member since 13/07/2013 |
Posted - 28/03/2016 : 22:46:16
|
Ali Antolić u reprezentaciji...pa to je sramota...taj lik nije ni za 3hnl Antolića za kapetana na euru
Pa o tome se priča cijelo vrijeme... Zbog tih "stvari" mnogima se zgadilo sve... Nije valjda da ne kužiš zašto je on u reprezentaciji. Zašto su bili i bit će mnogi igrači dok god ON upravlja svime u HR nogometu?
Netko zarađuje silne pare, a ti i ja se nerviramo što nemamo igru 2 mjeseca prije Eura... Baš smo budale
Koga umjesto Antolica??Mislis li da Antolic ne zasluzuje mjesto u repci??Decko zna igrat nogomet,po meni je on logican izbor i ja bi ga zvao u repku neovsino od Mamica.Naravno da nece igrati u prvih 11,pitanje dali ce uopce igrati mozda dobije par minuta na Euro ali bas me zanima koga bi ti zvao ako ne Antolica? Od veznih igraca:Modric,Kovacic,Rakitic,Brozovic,Badelj i jos dvojica ako ih ide 24 na Euro onda idu 3 golmana,7 obrambenih,7 veznih i 7 napadaca!Dakle ovih 5 veznih idu sigurno,to su nam najkvalitetniji vezni igraci i njih svakako treba zvat,ako Perisica racunamo kao napadaca koja jos dvojica??Halilovica mozemo racunat kao napadaca jer je skroz ovenzivan i igra krilo,dakle imamo na raspolaganju Antolica,Pasalica,Mocinica kao najidelanija rjesenja za vezni red,zanimljivo da je jedan Dinamovac,jedan Hajdukovac i jedan Rijecanin,jedan mora otpasti.Jak Mamicev utjecaj na repku nam daje jasno doznanja da Dinamovac sigurno nece otpasti,ali to nejde na stetu po repku,islo bi kad bi Antolic nedo bog igrao u prvih 11 ili kad bi recimo Mocinic i Pasalic bili puno bolji izbor! |
|
|
Rahazlam
Advanced Member
Croatia
3404 Posts
Posted - 28/03/2016 : 22:58:16
|
Moj izbor za Euro! Golamni:Subasic,Kalinic,Vargic! Obrana:Srna,Lovren,Vida,Vrsaljko,Corluka,Jedvaj,Strinic! Veza:Modric,Rakitic,Kovacic,Brozovic,Badelj,Antolic,Pasalic! Napad:Mandukic,Kalinic,Perisic,Halilovic,Kramaric,Pjaca,Cop! |
|
|
DODSFERD
Advanced Member
Pitcairn Island
29953 Posts
Posted - 28/03/2016 : 23:55:42
|
Nevjerojatno je da se reprezentaciji dogodi ista stvar kao i Dinamu, kao da netko namjerno želi pokvariti svaki dobar rezultat kojeg naprave mladi. |
Sinaitakala Tu'imatamoana 'i Fanakavakilangi Fakafanua |
|
|
izivko
Advanced Member
Germany
12765 Posts
Posted - 29/03/2016 : 00:06:18
|
quote: Originally posted by DODSFERD
Nevjerojatno je da se reprezentaciji dogodi ista stvar kao i Dinamu, kao da netko namjerno želi pokvariti svaki dobar rezultat kojeg naprave mladi.
Isto sam pomislio |
Have mercy |
|
|
lwood
Advanced Member
Colombia
47365 Posts
Member since 09/12/2005 |
|
velka031
Advanced Member
Croatia
17042 Posts
Member since 18/03/2010 |
Posted - 29/03/2016 : 09:40:07
|
quote: Originally posted by Rahazlam
Netko zarađuje silne pare, a ti i ja se nerviramo što nemamo igru 2 mjeseca prije Eura... Baš smo budale
Koga umjesto Antolica??Mislis li da Antolic ne zasluzuje mjesto u repci??Decko zna igrat nogomet,po meni je on logican izbor i ja bi ga zvao u repku neovsino od Mamica.Naravno da nece igrati u prvih 11,pitanje dali ce uopce igrati mozda dobije par minuta na Euro ali bas me zanima koga bi ti zvao ako ne Antolica? Od veznih igraca:Modric,Kovacic,Rakitic,Brozovic,Badelj i jos dvojica ako ih ide 24 na Euro onda idu 3 golmana,7 obrambenih,7 veznih i 7 napadaca!Dakle ovih 5 veznih idu sigurno,to su nam najkvalitetniji vezni igraci i njih svakako treba zvat,ako Perisica racunamo kao napadaca koja jos dvojica??Halilovica mozemo racunat kao napadaca jer je skroz ovenzivan i igra krilo,dakle imamo na raspolaganju Antolica,Pasalica,Mocinica kao najidelanija rjesenja za vezni red,zanimljivo da je jedan Dinamovac,jedan Hajdukovac i jedan Rijecanin,jedan mora otpasti.Jak Mamicev utjecaj na repku nam daje jasno doznanja da Dinamovac sigurno nece otpasti,ali to nejde na stetu po repku,islo bi kad bi Antolic nedo bog igrao u prvih 11 ili kad bi recimo Mocinic i Pasalic bili puno bolji izbor!
Mislim da puno prije njega (koji da se razumijemo nije loš igrač, ali još nije za ovakve stvari) biti u krugu kandidatata zaslužuje Mario Pašalić, dečko koji je vrlo mlad, a već ima veliko iskustvo igranja u španjolskoj i francuskoj ligi, a ne moram ti spominjati valjda koliko je to jače okružje od ovoga u kojemu se "dokazuje" Antolić... On bez konkurencije. A tu su i bolji igrači od Antolića sa HNL livada, Tomasov i Vlašić. Zar misliš da ova dvojica ne bi bili u reprezentaciji da igraju u Dinamu? |
|
|
DODSFERD
Advanced Member
Pitcairn Island
29953 Posts
|
Rahazlam
Advanced Member
Croatia
3404 Posts
Posted - 29/03/2016 : 17:37:40
|
quote: Originally posted by Rahazlam
Koga umjesto Antolica??Mislis li da Antolic ne zasluzuje mjesto u repci??Decko zna igrat nogomet,po meni je on logican izbor i ja bi ga zvao u repku neovsino od Mamica.Naravno da nece igrati u prvih 11,pitanje dali ce uopce igrati mozda dobije par minuta na Euro ali bas me zanima koga bi ti zvao ako ne Antolica? Od veznih igraca:Modric,Kovacic,Rakitic,Brozovic,Badelj i jos dvojica ako ih ide 24 na Euro onda idu 3 golmana,7 obrambenih,7 veznih i 7 napadaca!Dakle ovih 5 veznih idu sigurno,to su nam najkvalitetniji vezni igraci i njih svakako treba zvat,ako Perisica racunamo kao napadaca koja jos dvojica??Halilovica mozemo racunat kao napadaca jer je skroz ovenzivan i igra krilo,dakle imamo na raspolaganju Antolica,Pasalica,Mocinica kao najidelanija rjesenja za vezni red,zanimljivo da je jedan Dinamovac,jedan Hajdukovac i jedan Rijecanin,jedan mora otpasti.Jak Mamicev utjecaj na repku nam daje jasno doznanja da Dinamovac sigurno nece otpasti,ali to nejde na stetu po repku,islo bi kad bi Antolic nedo bog igrao u prvih 11 ili kad bi recimo Mocinic i Pasalic bili puno bolji izbor!
Mislim da puno prije njega (koji da se razumijemo nije loš igrač, ali još nije za ovakve stvari) biti u krugu kandidatata zaslužuje Mario Pašalić, dečko koji je vrlo mlad, a već ima veliko iskustvo igranja u španjolskoj i francuskoj ligi, a ne moram ti spominjati valjda koliko je to jače okružje od ovoga u kojemu se "dokazuje" Antolić... On bez konkurencije. A tu su i bolji igrači od Antolića sa HNL livada, Tomasov i Vlašić. Zar misliš da ova dvojica ne bi bili u reprezentaciji da igraju u Dinamu?
Pa ne ide Antolic umjesto Pasalica,idu zajedno.Pitam te kojeg bi igraca pozvao umjesto Antolica kad mislis da on ne zasluzuje igrat za reprezaentaciju? |
|
|
DODSFERD
Advanced Member
Pitcairn Island
29953 Posts
|
Topic |
|
|
|