Author |
Topic  |
Obi-wan
Advanced Member

.jpg)
Croatia
13782 Posts
Member since 29/08/2004 |
Posted - 28/03/2016 : 17:21:11
|
quote: Originally posted by MSBlueberry
quote: Originally posted by Just_Charlie
Danas sam u nekim novinama vidjela naslov u kom piše da kad bi svo čovječanstvo prešlo u vegane, planeta bi se oporavila do 2050.
Da, večina ljudi bi umrla i priroda bi se brzo vratila na svoje.
Zdravo bi se najeli do smrti... |
What you call sanity, it’s just a prison in your minds that stops you from seeing that you’re just tiny little cogs in a giant absurd machine. |
 |
|
Rahazlam
Advanced Member

Croatia
3404 Posts
Member since 13/07/2013 |
Posted - 31/03/2016 : 01:38:54
|
quote: Originally posted by Just_Charlie
Danas sam u nekim novinama vidjela naslov u kom piše da kad bi svo čovječanstvo prešlo u vegane, planeta bi se oporavila do 2050.
Kakve gluposti... |
 |
|
vešmašina
Average Member

600 Posts
Member since 12/10/2013 |
Posted - 31/03/2016 : 09:17:25
|
ajmo sumirati stvari.
vegani/vegetarijanci u pravilu imaju zdravstvenu sliku bolju od prosjeka.
njihovi motivi mogu biti dvojaki: moralni u odnosu prema životinjama ili isključivo partikularni kao odnos prema vlastitom tijelu i zdravlju.
s druge strane, najčešći oblik argumentacije generalno ide: da su to gluposti jer su ljudi cijeli život mesožderi(pa ljudi su bili i kanibali pa ne vidim roštiljade na grobljima?) ili da je to isključivo lifestyle odnosno pomodarstvo te na koncu također partikularni argument je jednostavno uživanje u mesu i njegovim blagodatima.
čovječanstvo napreduje. nekad sporo,nekad brzo. prije stotinjak godina pitanja prava glasa žena, robovlasnički sustav ne bi dolazio kao tema razgovora već bi doživljaj toga bio "normalno", kao što je danas npr. jedenje mesa.
prije pedesetak godina prava manjina(nacionalnih, seksualnih etc.) nije dovođeno u pitanje već se definiralo kao "normalno" kao što je danas npr. jedenje mesa.
možda za pedesetak ili stotinjak godina kada društvo dostigne nekakvu više stepenicu nego danas možda i prava životinja tada budu dio društvene tematike te njihova prava evoluirala na pravedniji nivo.
da ne govorimo možda i o nekoj poljoprivrednoj i zdravstvenoj (r)evoluciji ili percepciji koja će iznjedriti drugačiji sustav razmišljanja, ponašanja i djelovanja. |
 |
|
lwood
Advanced Member

Colombia
47575 Posts
Member since 09/12/2005 |
Posted - 31/03/2016 : 09:56:21
|
to o čemu pričaš moš uglavnom ograničit na ono šta smatramo Zapadom |
You stared at the abyss, you'll never rest in peace |
 |
|
vešmašina
Average Member

600 Posts
Posted - 31/03/2016 : 14:53:52
|
ne mora biti. pogledaj filozofske temelje taoizma. povezanost prirode i svih bića s čovjekom. znači jedna hard-core istočnjačka filozofija i način razmišljama. |
 |
|
lwood
Advanced Member

Colombia
47575 Posts
Posted - 31/03/2016 : 15:43:08
|
da,takvo razmišljanje super prolazi kod Kineza koji btw tamane svo meso,od skakavaca priko piliča i pataka do prasadi  |
 |
|
lwood
Advanced Member

Colombia
47575 Posts
Posted - 31/03/2016 : 15:44:27
|
a da,žderu čak i pase i mačke. možda se to udomači i ovde kroz kojih 50 godina. nikad se ne zna |
 |
|
izivko
Advanced Member

.jpg)
Germany
12921 Posts
Member since 25/07/2003 |
|
Rahazlam
Advanced Member

Croatia
3404 Posts
Posted - 31/03/2016 : 20:30:18
|
quote: Originally posted by vešmašina
ajmo sumirati stvari.
vegani/vegetarijanci u pravilu imaju zdravstvenu sliku bolju od prosjeka.
njihovi motivi mogu biti dvojaki: moralni u odnosu prema životinjama ili isključivo partikularni kao odnos prema vlastitom tijelu i zdravlju.
s druge strane, najčešći oblik argumentacije generalno ide: da su to gluposti jer su ljudi cijeli život mesožderi(pa ljudi su bili i kanibali pa ne vidim roštiljade na grobljima?) ili da je to isključivo lifestyle odnosno pomodarstvo te na koncu također partikularni argument je jednostavno uživanje u mesu i njegovim blagodatima.
čovječanstvo napreduje. nekad sporo,nekad brzo. prije stotinjak godina pitanja prava glasa žena, robovlasnički sustav ne bi dolazio kao tema razgovora već bi doživljaj toga bio "normalno", kao što je danas npr. jedenje mesa.
prije pedesetak godina prava manjina(nacionalnih, seksualnih etc.) nije dovođeno u pitanje već se definiralo kao "normalno" kao što je danas npr. jedenje mesa.
možda za pedesetak ili stotinjak godina kada društvo dostigne nekakvu više stepenicu nego danas možda i prava životinja tada budu dio društvene tematike te njihova prava evoluirala na pravedniji nivo.
da ne govorimo možda i o nekoj poljoprivrednoj i zdravstvenoj (r)evoluciji ili percepciji koja će iznjedriti drugačiji sustav razmišljanja, ponašanja i djelovanja.
Ides krivom logikom,zamisli si dva homosexualca prije 150 godina,nema sanse da su mogli dobit neka prava,danas da.Kao da sad ja kazem da danas pedofili nemaju nikakva prava i na njih danas gledaju kao na homosexualce prije 150 godina,sto bi znacilo da ce to za 150 godina biti skroz normalno.Al ja ipak mislim da nece,nisu ljudi nikad bili kanibali to si pokupio iz stripova i filmova,je da mozda je bilo slucajeva nekih primitivnih plemena divljaka na nekakvom otocicu ali to je zanemarivo... Vegani i Vegeterijanci imaju bolju krvnu sliku?????? Pa ja sam uvijek imao odlicnu krvnu sliku a jedem meso isto kao svi u obitelji nema ti to veze prijatelju! |
 |
|
Rahazlam
Advanced Member

Croatia
3404 Posts
|
izivko
Advanced Member

.jpg)
Germany
12921 Posts
|
izivko
Advanced Member

.jpg)
Germany
12921 Posts
Posted - 31/03/2016 : 20:38:52
|
Ili rečemo:
Ostanu dva biljojeda, bez ikakve hrane. Oba će uginuti.
Kod mesojeda jedan će preživjeti, tj. jači će pojest slabijeg. |
Have mercy |
 |
|
Rahazlam
Advanced Member

Croatia
3404 Posts
Posted - 31/03/2016 : 20:48:53
|
Mislim gle,ljudi mogu prestat da jedu meso(valjda)ali to nece promijeniti cinjenicu da smo stvoreni kao svejedi,da jedemo i bilnju hranu i meso!! |
 |
|
izivko
Advanced Member

.jpg)
Germany
12921 Posts
Posted - 31/03/2016 : 20:55:56
|
Valja promatrati prirodu.
Kako će gayevi osigurati produženje vrste? Da nema hijena, lavova i ostale klape mesojeda, gnuovi, zebre i ekipa papkara i kopitara bi se toliko namnožili da ne bi imali što jesti. Rezultat je znamo kakav, hatma svima
Nisu rentabilni
|
Have mercy |
Edited by - izivko on 31/03/2016 20:57:43 |
 |
|
vešmašina
Average Member

600 Posts
Posted - 31/03/2016 : 22:01:09
|
quote: Originally posted by lwood
a da,žderu čak i pase i mačke. možda se to udomači i ovde kroz kojih 50 godina. nikad se ne zna
da,takvo razmišljanje super prolazi kod Kineza koji btw tamane svo meso,od skakavaca priko piliča i pataka do prasadi 
banaliziranje i generalizranje.
na kraju krajeva, ne jedu to zato jer im je ćeif već ih ekonomska situacija prisili na takav oblik prehrane. |
 |
|
Dwayne_Looney
Advanced Member

7054 Posts
Member since 15/10/2014 |
Posted - 31/03/2016 : 22:25:48
|
Joj te vegete su mi ludi. Cura jednog prijatelja mi je vegetarijanac i ne jede meso ni plodove životinja, od jaja do mlijeka. Ja sam joj preporučio da si, pošto je vrlo bogata, kupi 3-4 krave i pazi ih i mazi do smrti, tj. krepavanja, da će tako učiniti veću korist u toj "borbi". Naravno, tu je moje prijateljstvo s njom puklo  |
loading...
|
 |
|
lwood
Advanced Member

Colombia
47575 Posts
Posted - 31/03/2016 : 22:27:31
|
quote: Originally posted by vešmašina
a da,žderu čak i pase i mačke. možda se to udomači i ovde kroz kojih 50 godina. nikad se ne zna
da,takvo razmišljanje super prolazi kod Kineza koji btw tamane svo meso,od skakavaca priko piliča i pataka do prasadi 
banaliziranje i generalizranje.
na kraju krajeva, ne jedu to zato jer im je ćeif već ih ekonomska situacija prisili na takav oblik prehrane.
na kraju krajeva imaš i bar 2 milijarde ljudi koji bi žderali meso a nemaju love da ga kupe  |
 |
|
DODSFERD
Advanced Member

Pitcairn Island
29953 Posts
Member since 14/03/2014 |
|
Poli
Advanced Member

Slovenia
38181 Posts
Member since 26/10/2007 |
Posted - 01/04/2016 : 11:43:03
|
quote: Originally posted by izivko
Ostanu dva biljojeda, bez ikakve hrane. Oba će uginuti.
Kod mesojeda jedan će preživjeti, tj. jači će pojest slabijeg.
A i on ce umrijeti. 
Ali zivjet ce par dana, tjedana, mjeseca (?) duze. 
|
Anything is possible dec d uej Be the Change You Want to See
|
 |
|
Beva
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
6293 Posts
Member since 04/06/2007 |
Posted - 01/04/2016 : 11:46:11
|
quote: Originally posted by Dwayne_Looney
Joj te vegete su mi ludi. Cura jednog prijatelja mi je vegetarijanac i ne jede meso ni plodove životinja, od jaja do mlijeka. Ja sam joj preporučio da si, pošto je vrlo bogata, kupi 3-4 krave i pazi ih i mazi do smrti, tj. krepavanja, da će tako učiniti veću korist u toj "borbi". Naravno, tu je moje prijateljstvo s njom puklo 
Ako je sve išlo ovako kako si napisao, onda si ti ispao nekulturan. Ništa za ponositi se. |
Jubilarni Polo 10!http://forum.stripovi.com/topic.asp?TOPIC_ID=51213 |
 |
|
igor 12
stripovi.com suradnik

4633 Posts
Member since 24/01/2013 |
|
Poli
Advanced Member

Slovenia
38181 Posts
Member since 26/10/2007 |
Posted - 01/04/2016 : 11:51:28
|
nego, imas i ljude koji doista spasu kravu od smrti, mislim da su tako nedugo toga rjesili jednog bika, bilo po casopisima kod nas
ipak nam fali jos taj dio ... samilost, razumjevanje, staviti sebe na mjesto drugoga koji pati, ljubav, oprost ... tada ne bi imali tih problema
|
Anything is possible dec d uej Be the Change You Want to See
|
 |
|
Rahazlam
Advanced Member

Croatia
3404 Posts
|
Rahazlam
Advanced Member

Croatia
3404 Posts
Posted - 02/04/2016 : 01:13:13
|
quote: Originally posted by Poli
nego, imas i ljude koji doista spasu kravu od smrti, mislim da su tako nedugo toga rjesili jednog bika, bilo po casopisima kod nas
ipak nam fali jos taj dio ... samilost, razumjevanje, staviti sebe na mjesto drugoga koji pati, ljubav, oprost ... tada ne bi imali tih problema
Takva je priroda,sta ces,nisam ja tako izmislio,zivo se jede,jaci slabijeg! |
 |
|
andjusticeforall
Advanced Member

Croatia
3077 Posts
Member since 09/12/2009 |
|
Topic  |
|