Posljednji pozdrav velikom majstoru. Neka nađe zasluženi mir njegova duša na Božjim livadama. Čovjek, čija mi je kreacija, s orlom na crvenoj majici, uljepšala djetinjstvo.
Nedavno smo mu ostavljali čestitke za rođendan.... što ti je život.. Ne pamtim kad sam pustio suzu, sada mi je sama krenula. Legendo hvala ti za sve, hvala ti što si mi uljepšao djetinstvo a i ovo zrelo doba kada pobjegnem u tvoje snove koji su postali i moji, maestro poćivaj u miru.. Galieno Ferri = Zagor, ništa više neče biti isto.
Kad sam saznao, pred očima mi se pojavila panorama svih srećnih momenata iz djetinjstva dok sam gledao i čitao njegove priče, i shvatio da ih je bezbroj. I rekoh sebi koji je blagoslov bilo odrastati u njegovo vrijeme. Jedan od malog broja ljudi koji su u svakom pogledu bili uzor, barem meni.
I am tormented with an everlasting itch for things remote. I love to sail forbidden seas, and land on barbarous coasts.
Ovo je prestrašno, nemam riječi, nemam snage. Kao što je njegov život bio "Život sa Zagorom", tako je i moj bio život sa Ferrijem. Svih ovih 30 godina otkad čitam stripove sa radošću sam ćekao svaki njegov novi rad. Taj život nakon ovoga, ni taj Zagor ne mogu više biti isti.
Legenda je toliko velika, on će živjeti onoliko koliko smo živi mi kojima je obilježio život.
Prvo sam pomislio da je zakašnjela prvoaprilska šala ali nažalost nije. Još uvijek ne mogu vjerovati da je došao taj trenutak jer sam bio uvjeren da neće još dugo. Tko god ga bude zamijenio više ništa neće biti isto, samo je jedan original a sve ostalo su kopije.