Počivao u miru, legendo... i hvala ti na prelijepom djetinjstvu uz Zagora...
Dagda, Gospodaru Noci, obasjaj svoga slugu jer on ce zlatnim srpom Druida ubrati Svetu Imelu koja otvara Vrata Nadnaravnog Svijeta...Vrata koja vode do Bogova!!!
Otišao Ferri, kao da mi je nakon tri desetljeća opiranja i djetinjstvo otišlo. Nemogu vjerovati da me neće više gledati s polica kioska. Ali uvijek nam ostaju uspomene i njegov pogled sa naših kućnih polica. R.I.P. majstore
Jučer su svi elektronski mediji na nacionalnim razinama posvetili u udarnim terminima Dnevnika (HRT, Nova TV..., kako televizijski, tako i radijski) značajne minute vijesti o smrti velikog majstora. Pitam se, da li su i talijanski postupili isto!? Znači li veliki Ferri više nama, nego njima? Usput, jutros je u Slobodnoj Dalmaciji, čitava zadnja stranica posvećena njegovoj smrti i Zagoru, iz pera Ivice Ivaniševića.
Arrivederci a Gallieno Ferri, uno dei padri fondatori che, con Zagor e Mister No, ha fatto la storia del fumetto italiano. Grazie per aver appassionato generazioni di lettori, e indicato la strada a generazioni di autori.
Stvarno zalosno Bio je pravi legenda u svetu stripova. Hvala na svim finim memorijama jer cu citati Zagora do kraja zivota. Da li neko zna koja je bila zadnja avantura od Zagora koju je Ferri crtao?
Ima jedna koju je trenutno radio, to je ona sa Metrevelicem od stotinak strana, planirana za kolor, te ako je ona nedovrsena, onda je poslednja kompletna ova sa Hellingenom... interesantno, verujem da bi vecina citalaca, kad bi birala, izabrala ili Hellingena ili Sila-Majka (Supermajka)
Neka počiva u miru na nebeskom Darkvudu. Kao da je otišao neko koga lično poznajem i to samo po dobrome. Hvala Maestro za sve lijepe trenutke, za dosta radosti u djetinjstvu.
Stvarno zalosno Bio je pravi legenda u svetu stripova. Hvala na svim finim memorijama jer cu citati Zagora do kraja zivota. Da li neko zna koja je bila zadnja avantura od Zagora koju je Ferri crtao?
Ima jedna koju je trenutno radio, to je ona sa Metrevelicem od stotinak strana, planirana za kolor, te ako je ona nedovrsena, onda je poslednja kompletna ova sa Hellingenom... interesantno, verujem da bi vecina citalaca, kad bi birala, izabrala ili Hellingena ili Sila-Majka (Supermajka)
Puno hvala, jedva cekam da procitam ovu novu avanturu protiv Helingena.
Bilo bi stvarno fino kad bi neko mogao da snimi dokumentarni film o Ferriu. Neko kao Atila mozda.
"What white woman, however lonely, was ever captive or insulted by me? Yet they say I am a bad Indian." -Chief Sitting Bull
Nagore, Lastsioux, hvala vam, puno mi znači vasa pohvala, jer mi je Maestro Ferri bio poput člana obitelji i morao sam na neki način da mu se odužim i zahvalim za sve lijepe uspomene koje nam je podario kroz svoje stripove, crteže, naslovnice, iščekivanje pred kioscima zbog novog Zagora, nadahnuće da se bavim crtanjem i sve ostale lijepe trenutke koje smo proživljavali prateći avanture našeg omiljenog junaka Zagora.