forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Izdavacki izlog
 FIBRA PREDSTAVLJA: Kolorka 53 - Antares
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 4

Markos
Webmaster

Croatia
29421 Posts

Member since 27/08/2001

Posted - 19/04/2016 : 20:57:07  Show Profile Show Extended Profile  Visit Markos's Homepage  Send Markos a Private Message  Reply with Quote

Nakon propasti projekta kolonizacije Betelgeusea, Kim Keller se vraća na Zemlju i suočava sa svojom nenadanom slavom. U međuvremenu, izvidnica na Antaresu svjedoči nekim uznemirujućim događajima i pojavama. Zabrinuta za ishod svoga projekta kolonizacije Antaresa, tvrtka "Forward enterprises" poziva Kim da se pridruži prvim kolonizatorima, nudeći joj ponudu koju nije mogla odbiti.

Tri postojeća ciklusa zbirke Svjetovi Aldebarana neupitno tvore jedan od najuzbudljivijih serijala naučne fantastike u posljednjih nekoliko desetljeća. Kim, pred kojom su mnoge pustolovine i izazovi, započinje svoje putovanje na planet Aldebaran. Susrest će neobična stvorenja, suočiti se s mnogim opasnostima nepoznatih svjetova i doživjeti patnju prouzročenu ljudskim ludilom. Leo, autor serijala, stvorio je u Aldebaranu, a zatim Betelgeuseu i Antaresu, čudesnu ljudsku epopeju koja će oduševiti i najveće stripovske sladokusce.

Kolorka 53 • Antares • 304 stranica • Kolor • 215 x 280 mm • Tvrdi uvez • Scenarij Leo • Crtež Leo • Prijevod Matija Sinković • Lektura i redaktura Josip Sršen • Dizajn Melina Mikulić • Datum objavljivanja 20.4.2016. • Cijena 300 Kn

Trouble will find me

Oki
Advanced Member

Croatia
5312 Posts

Member since 10/02/2011

Posted - 19/04/2016 : 21:15:42  Show Profile Show Extended Profile  Send Oki a Private Message  Reply with Quote
Nakon Aldebarana i Betelgeusea koji su mi među najdražim stripovima u kolekciji, Antares jednostavno mora u njihovo društvo;)
Mada...ne znam zašto, ali nekako nemam neka prevelika očekivanja ako bi govorili o kvaliteti (možda zato jer sam u međuvremenu pročitao Keniju koja me nije oduševila), ali tko zna...možda nas Antares iznenadi:)
Go to Top of Page

boddhisatva
Senior Member

Croatia
1315 Posts

Member since 08/01/2013

Posted - 19/04/2016 : 21:29:21  Show Profile Show Extended Profile  Send boddhisatva a Private Message  Reply with Quote
Oki, diki, ko ti je kriv kad si preskakal... ;o))

Pike Bishop: Let's go!
Lyle Gorch: Why not?
Go to Top of Page

mr murdoc
Advanced Member

Switzerland
14557 Posts

Member since 02/01/2006

Posted - 19/04/2016 : 21:39:09  Show Profile Show Extended Profile  Send mr murdoc a Private Message  Reply with Quote
Must have😆

“To live is the rarest thing in the world. Most people exist, that is all.”? Oscar Wilde
Go to Top of Page

kasper
Advanced Member

10895 Posts

Member since 04/11/2001

Posted - 19/04/2016 : 21:56:49  Show Profile Show Extended Profile  Send kasper a Private Message  Reply with Quote
mene ovaj ne interesuje, al drago mi je sto se ljubitelji Lea raduju
Go to Top of Page

Zagor-te-nay
Senior Member

Croatia
2456 Posts

Member since 03/05/2006

Posted - 19/04/2016 : 22:24:01  Show Profile Show Extended Profile  Send Zagor-te-nay a Private Message  Reply with Quote
O da. TO se čekalo.
Inače, Oki, bit ćeš zadovoljan, Antares je, kao i prethodna dva broja, izvrstan. A meni se također Kenija nije svidila.

Majka Bonelli je pocetak...i kraj.
Go to Top of Page

emirem
Advanced Member

10817 Posts

Member since 18/01/2010

Posted - 19/04/2016 : 22:49:18  Show Profile Show Extended Profile  Send emirem a Private Message  Reply with Quote
Ay-ay-ay! Antares cantares, Dineros volares!

A sto Kenija tako losa?
Budemo jos vidjeli...

"Kompromisi u kolekcionarstvu su one stvari koje ce ti omoguciti da dozivis starost sa pozamasnom ustedjevinom!"
Go to Top of Page

Johnny Difool
Advanced Member

Croatia
13988 Posts

Member since 21/02/2010

Posted - 19/04/2016 : 23:02:05  Show Profile Show Extended Profile  Send Johnny Difool a Private Message  Reply with Quote
Od Lea su mi uvijek visoka očekivanja, makar je i meni Kenija slabija, pa bumo vid´li...

Ja necu imati s kim ostati mlad ako svi ostarite,
i ta ce mi mladost teško pasti...
Go to Top of Page

drogsy
stripovi.com suradnik

Croatia
4746 Posts

Member since 27/12/2009

Posted - 19/04/2016 : 23:02:13  Show Profile Show Extended Profile  Send drogsy a Private Message  Reply with Quote
Prije mjesec-dva sam u algoritmu upecao Aldebarana, nakon što se rasprodao na fibrinoj stranici.
To mi je bio dovoljan znak da je strip vrijedan pažnje, što i jest, i u biti se radi o solidnoj zabavi. No, problem
je što je strip striktno komercijalan. Nije nešto što bih čitao više puta u kratkom vremenu (kao npr. Blasta kojeg sam u periodu od jedne godine pročitao 3 puta).
Jednostavno ne postoji mogućnost da me strip iznenadi s nekim zanimljivim detaljem.
Scenarij se drži neke uobičajene formule što se radnje tiče.
Ali nekako me zanima daljnja radnja, pa ako će kritike biti dobre, moglo bi se i ovo uzeti u paru s betelgezom :)

Go kneel and weep
Go to Top of Page

teller
Advanced Member

Slovenia
18948 Posts

Member since 02/06/2008

Posted - 20/04/2016 : 09:03:35  Show Profile Show Extended Profile  Send teller an AOL message  Send teller an ICQ Message  Send teller a Yahoo! Message  Reply with Quote
cijena je kuna po stranici, pitam se dali toliko i vredi?

CITAJTE TELLERA,... DA BI POSTALI BOLJI LJUDI!
STRIP JUNAK KOJI UCI POŠTENJU I PRAVDI!
Go to Top of Page

kasper
Advanced Member

10895 Posts

Member since 04/11/2001

Posted - 20/04/2016 : 09:24:06  Show Profile Show Extended Profile  Send kasper a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by teller

ceo ovaj serijal je pravljan po tvom ukusu, velika je enigma zasto bezis od samoga sebe
Go to Top of Page

mike
Senior Member

Slovenia
2853 Posts

Member since 04/11/2001

Posted - 20/04/2016 : 11:54:49  Show Profile Show Extended Profile  Send mike a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by kasper

quote:
Originally posted by teller

ceo ovaj serijal je pravljan po tvom ukusu, velika je enigma zasto bezis od samoga sebe

Zato sto na koricama pise Fibra.

Jack the Black.
Go to Top of Page

Giuda Ballerino
Senior Member

Japan
2635 Posts

Member since 02/03/2014

Posted - 20/04/2016 : 12:20:11  Show Profile Show Extended Profile  Send Giuda Ballerino a Private Message  Reply with Quote
Procitao sam vec ovo nedavno, nikako da pocnem sa "Prezivjelima" jer nisu kompletirani. Svakako procitati, jasno tko ima novca na bacanje, ja nemam pa sam ovo sredio preko mjesecne pretplate na digitalnu bazu BD-a "Izneo" (9,99 eura).

Kaizoku ou ni ore wa naru!
Go to Top of Page

mladjo
Advanced Member

Croatia
20013 Posts

Member since 15/04/2007

Posted - 20/04/2016 : 12:31:34  Show Profile Show Extended Profile  Send mladjo a Private Message  Reply with Quote
Odlično

COUNT ZERO INTERRUPT
an interrupt of a process decrements a counter to zero

Go to Top of Page

Dr. Zistis
Advanced Member

5459 Posts

Member since 06/10/2011

Posted - 20/04/2016 : 23:10:02  Show Profile Show Extended Profile  Send Dr. Zistis a Private Message  Reply with Quote
Konacno docekasmo.Sad samo da stigne do Bg i citanje moze da pocne.Naravno,od Aldebaranka
Go to Top of Page

anto
Advanced Member

Serbia
21164 Posts

Member since 29/06/2008

Posted - 21/04/2016 : 01:49:27  Show Profile Show Extended Profile  Send anto a Private Message  Reply with Quote
iz ove ture,ovaj strip zajedno sa Hombreom,ide odmah na listu za nabavku - usr'o sam se dok sam ga dočekao;toliko su mi se svideli Aldebaran i Betelgez,ali i Kenija mi je selo jako dobro.
Interesantno je da sam još neke prijatelje navukao na ovaj Leovu SF serijal,pa i oni sa mnom željno isčekuju strip.

Huana Soloa i Staklene mačeve moram najpre da "privjuišem",ali i da sačekam komentare;ume Žodorovski da me pokatkad neprijatno iznenadi,i nisam neko ko seče vene na njegove stripove,iako mi je Beli lama od istih autora ostao u jako dobrom sećanju;ali je ovde matori Žodo bio neočekivano "normalan".
A Staklene mačeve tek moram da ispipam,sa obzirom da sam uvek pomalo sumnjičav kad žensko piše epsku fantastiku/ili nekakav fantasy žanr (sad čekam da politički uvek korektan bušido iskoči sa nekom primedbom na ovo što sam sad izjavio)

Dajte nam Ralph Azhama;može i mekokoricen (ali u boji obavezno)!
Go to Top of Page

trolodtroje
Advanced Member

3274 Posts

Member since 14/09/2010

Posted - 21/04/2016 : 07:59:10  Show Profile Show Extended Profile  Send trolodtroje a Private Message  Reply with Quote
Meni su Leo i Stakleni mačevi crtački dosta slični, pa sam siguran, da jih nabavljaš.
Go to Top of Page

kasper
Advanced Member

10895 Posts

Member since 04/11/2001

Posted - 21/04/2016 : 08:47:03  Show Profile Show Extended Profile  Send kasper a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by trolodtroje

Meni su Leo i Stakleni mačevi crtački dosta slični, pa sam siguran, da jih nabavljaš.

oss se kladimo da ih nece kupiti? rok do kraja godine
Go to Top of Page

anto
Advanced Member

Serbia
21164 Posts

Member since 29/06/2008

Posted - 21/04/2016 : 09:17:24  Show Profile Show Extended Profile  Send anto a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by trolodtroje

da si rekao scenaristički slični,složio bih se;ali to što su im crteži približni,ne znači mi ništa - posebno što mi Leov crtež i nije nešto posebno, i to mi je slabija karika svetova Aldebarana.Priča je ono čime me je kupio ovaj brazilac.

Go to Top of Page

kasper
Advanced Member

10895 Posts

Member since 04/11/2001

Posted - 21/04/2016 : 09:24:20  Show Profile Show Extended Profile  Send kasper a Private Message  Reply with Quote
znaci nista, dobio sam
Go to Top of Page

trolodtroje
Advanced Member

3274 Posts

Member since 14/09/2010

Posted - 21/04/2016 : 11:10:59  Show Profile Show Extended Profile  Send trolodtroje a Private Message  Reply with Quote
quote:

znaci nista, dobio sam

pivo
Go to Top of Page

Dr. Zistis
Advanced Member

5459 Posts

Member since 06/10/2011

Posted - 24/04/2016 : 10:13:39  Show Profile Show Extended Profile  Send Dr. Zistis a Private Message  Reply with Quote
quote:

znaci nista, dobio sam

Dobijas sigurno
Go to Top of Page

Unngenant
Junior Member

Serbia
398 Posts

Member since 28/02/2012

Posted - 10/05/2016 : 01:02:28  Show Profile Show Extended Profile  Send Unngenant a Private Message  Reply with Quote
Veoma slabo u odnosu na očekivanja (koja su bila velika)...serijal je krenuo monotonim tokom, gde čak životinje su dosta klišeizirane i očekivane (koje junaci delom lako "ukapiraju"), ponavljaju se neke situacije pa čak i taj religiozni fanatizam se čini dosta neuverljivim...e sad, kad bi neko ovako meni napisao pomislio bih dosta loše o stripu. Sa druge strane i dalje vuče ovaj serijal, doduše to težište je doduše na prvobitna dva albuma, taj avanturistički duh, a i plus je svakako to što se vremenom lako srodite sa junacima koje ste pratili ranije. Nisam Keniju čitao (dosta lošeg sam čuo o njemu), ali mislim da serijal može i mogao je mnogo više od ovoga, ali mi se čini da je malo zamor materijala stigao Leo u ovom albumu (ne znam kakvi su dalji planovi)...Solidno provedeno vreme...

Veoma mršava 4 od 5.
Go to Top of Page

anto
Advanced Member

Serbia
21164 Posts

Member since 29/06/2008

Posted - 10/05/2016 : 01:35:34  Show Profile Show Extended Profile  Send anto a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Unngenant

Nisam Keniju čitao (dosta lošeg sam čuo o njemu)...Solidno provedeno vreme...

jedan si od forumaša čije postove pomno pratim i mišljanje cenim.

Te stoga,kao najvatreniji borac protiv jeresi o Keniji kao lošem stripu bih te zamolio da istome daš šansu (suma od 1000 dinara za pet albuma je smešna)- u najmanju ruku ćeš dobiti solidno provedeno vreme.

Edited by - anto on 10/05/2016 01:37:54
Go to Top of Page

Giuda Ballerino
Senior Member

Japan
2635 Posts

Member since 02/03/2014

Posted - 10/05/2016 : 20:00:10  Show Profile Show Extended Profile  Send Giuda Ballerino a Private Message  Reply with Quote
Mene najvise smatra izrugivanje sa Bogom i vjernicima koje je odjednom prevagnulo u Antaresu. Izjednacavaju se vjernici sa fanaticima i to fanaticima koji nemaju veze sa realnoscu. Stvarno je nevjerojatna i bolesno iskrivljena slika kojom ateisti dozivljavaju vjernike i kojom lakocom takve iskriljene slike izbacuju u svojim djelima. Ovdje u Antaresu konkretno to stvarno djeluje jadno, kritika je dobrodosla, ali gluposti ne.

Kaizoku ou ni ore wa naru!
Go to Top of Page

emirem
Advanced Member

10817 Posts

Member since 18/01/2010

Posted - 10/05/2016 : 20:23:30  Show Profile Show Extended Profile  Send emirem a Private Message  Reply with Quote
Tko zeli Aldebaran i Betelgeuse po kupovnoj cijeni,molim na PM?!
Tnx,sorač za offtopic!😘

"Kompromisi u kolekcionarstvu su one stvari koje ce ti omoguciti da dozivis starost sa pozamasnom ustedjevinom!"
Go to Top of Page
Page: of 4 Previous Topic Topic Next Topic  
Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.25 seconds. Snitz Forums 2000