forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Stripovi
 Računovodstvo
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 2

Markos
Webmaster

Croatia
29375 Posts

Member since 27/08/2001

Posted - 07/05/2016 : 00:15:56  Show Profile Show Extended Profile  Visit Markos's Homepage  Send Markos a Private Message  Reply with Quote
Svojevremeno mi se jedan član foruma, ekonomist/računovođa po struci, bio javio privatnom porukom da je radio analizu poslovnih rezultata HR striparnica i izdavača i kako to sve skupa dosta loše izgleda pa me pitao slažem li se ja da on to objavi javno na forumu, na što sam ja odgovorio da nemam ništa protiv. No, čovjek je očito odlučio zadržati to za sebe, jer nikad nije ništa objavio.

Zadnjih su se dana pojavili raznorazni "dobronamjerni" dušebrižnici koji su objavili službene financijske podatke hrvatskih izdavača za 2015 i onda polupismena rulja željna linča iz toga krajnje netočno, nestručno i zlonamjerno izvodi neutemeljene zaključke. Da ja idem obarati točku po točku tih budalaština, nema smisla, ali stvarno mi je muka čitati ta sranja i misliti kako će netko možda nasjesti na njih. Možda bi imalo smisla ako bi netko neutralan, a kompetentan, pravilno i precizno iščitao te podatke?

Čovjeku s početka priče, koji mi se bio javio porukom, sam zaboravio ime, ali evo, ako slučajno ovo pročita, možda poželi prokomentirati.

Trouble will find me

hello
Senior Member

Croatia
2730 Posts

Member since 14/07/2006

Posted - 07/05/2016 : 00:38:32  Show Profile Show Extended Profile  Visit hello's Homepage  Send hello a Private Message  Reply with Quote
http://forum.stripovi.com/topic.asp?ARCHIVE=true&TOPIC_ID=34723&whichpage=2
Prije par godina se bas o tome vodila rasprava

www.izdavanje-knjiga-dani.hr
www.vangogh.hr
Go to Top of Page

thekide
stripovi.com suradnik

Serbia
1811 Posts

Member since 18/11/2013

Posted - 07/05/2016 : 00:57:12  Show Profile Show Extended Profile  Send thekide a Private Message  Reply with Quote
Nisam nešto primetio te "dobronamerne" dušebrižnike na ovom forumu. Verovatno misliš na onaj drugi gde ide stara priča: ljubav prema stripu-licemer, "savršena" izdanja-format, Fibra državni otkup-svi ostali jok i sad najnovija Fibra skupa-Libellus jeftin...

Zato ne vredi da neko drugi ovde iznosi podatke nego bolje ti napiši jel finansijki izveštaj tačan ili je ta dobit samo na papiru? Naravno, ne zahtevam ja nikakva objašnjenja nego kad si već otvorio zanimljivu temu. Pretpostavljam da se u 2015. prodala gomila stripova iz ranijih godina pa je to doprinelo (naizgled) čistoj zaradi, a ono što si u njih uložio je otpisano u 2014, 13, 12...

U svakom slučaju kad sam izdavač nešto objasni onda to ima težinu, kao objašnjenje oko formata-cene.
Go to Top of Page

Markos
Webmaster

Croatia
29375 Posts

Member since 27/08/2001

Posted - 07/05/2016 : 01:19:16  Show Profile Show Extended Profile  Visit Markos's Homepage  Send Markos a Private Message  Reply with Quote
Ma to je all-round ekipa, nije samo na dw sajtu, velik je internet. Nažalost, naravno da je to dobit samo na papiru. Kamo sreće da nije. Ali prošla je godina Fibri bila daleko najuspješnija ikad, ako se tako nastavi, bit će dobro. Ja sam optimist.

A čari računovodstva te računa dobiti i gubitka u RH se mogu svesti na ovaj mali primjer:

Zamislimo da izdavač objavi samo 1 strip, tiska ga u 100 primjeraka koji ga koštaju 10 kuna po primjerku. Ukupno je potrošio 1000 kuna. Od tih 100 primjeraka, proda 20 komada po cijeni 20 kuna. Uprihodio je 400 kuna. Dakle, u minusu je 600. Ali računovodstveno je u plusu 200 kuna i na tih 200 kuna treba platiti porez na dobit. Jer prodao je 20 komada na kojima je zaradio po 10 kuna. A ovo što nije prodao se ne priznaje kao trošak, nego se to smatra zalihama.

Trouble will find me
Go to Top of Page

jaki
Advanced Member

Croatia
26826 Posts

Member since 13/03/2004

Posted - 07/05/2016 : 06:27:13  Show Profile Show Extended Profile  Send jaki a Private Message  Reply with Quote
Trošak(prava,prijevod,priprema,tisak)po neprodanom primjerku ne računa se u trošak?
Koja debilana.

Ja sam fetišist papira!
Go to Top of Page

teller
Advanced Member

Slovenia
18874 Posts

Member since 02/06/2008

Posted - 07/05/2016 : 08:05:34  Show Profile Show Extended Profile  Send teller an AOL message  Send teller an ICQ Message  Send teller a Yahoo! Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Markos

Ma to je all-round ekipa, nije samo na dw sajtu, velik je internet. Nažalost, naravno da je to dobit samo na papiru. Kamo sreće da nije. Ali prošla je godina Fibri bila daleko najuspješnija ikad, ako se tako nastavi, bit će dobro. Ja sam optimist.

A čari računovodstva te računa dobiti i gubitka u RH se mogu svesti na ovaj mali primjer:

Zamislimo da izdavač objavi samo 1 strip, tiska ga u 100 primjeraka koji ga koštaju 10 kuna po primjerku. Ukupno je potrošio 1000 kuna. Od tih 100 primjeraka, proda 20 komada po cijeni 20 kuna. Uprihodio je 400 kuna. Dakle, u minusu je 600. Ali računovodstveno je u plusu 200 kuna i na tih 200 kuna treba platiti porez na dobit. Jer prodao je 20 komada na kojima je zaradio po 10 kuna. A ovo što nije prodao se ne priznaje kao trošak, nego se to smatra zalihama.

to me baš veseli...nadam se da i drugi izdavaći nemaju večih ili presudnih problema...i da se ta "druga" zlatna doba nastavi još dugi niz godina..
Ko danas nije zadovoljan ponudom i kvalitetom izdanja na tržištu...tome nema pomoći.
Ipak se financijska situacija mic-po mic popravja u ovom regionu ex Yuge, pa umjereni optimizam nije neopravdan...
Sretno i dalje Fibra,Libellus,Ludens,Veseli....itd izdavaći!

CITAJTE TELLERA,... DA BI POSTALI BOLJI LJUDI!
STRIP JUNAK KOJI UCI POŠTENJU I PRAVDI!
Go to Top of Page

dante
Senior Member

Croatia
2478 Posts

Member since 16/01/2008

Posted - 07/05/2016 : 09:44:19  Show Profile Show Extended Profile  Send dante a Private Message  Reply with Quote
Radio sam godinama u komercijali za jednu zagrebacku tiskaru i svakodnevno bio u kontaktu s raznim izdavacima tako da su mi poznate sve "finese" nakladnistva i onoga sto drzava naziva "dobit". Ovdje se s vremena na vrijeme, kao u nekim ciklusima, mlati konstantno po jednom te istom. Najdraza mi je teza o podmuklim strip izdavacima koji su usli u ovaj posao da namlate pare preko nas jadnih strip fanova. Ja to citam, ali ne znam sto treba Marku da to cita. Meni bi na njegovom mjestu vec pukla zilica u mozgu od raznih pizdarija koje se daju procitati.

These pretzels are making me thirsty...
Go to Top of Page

Oki
Advanced Member

Croatia
5293 Posts

Member since 10/02/2011

Posted - 07/05/2016 : 09:57:38  Show Profile Show Extended Profile  Send Oki a Private Message  Reply with Quote
Svakog pravog ljubitelja stripa boli briga za to koliko koji strip izdavač zarađuje...bitno je da bude dovoljno za financiranje svega potrebnog u vezi izlazaka novih stripova

Edited by - Oki on 07/05/2016 09:58:38
Go to Top of Page

fandango
Senior Member

1612 Posts

Member since 10/06/2004

Posted - 07/05/2016 : 10:15:49  Show Profile Show Extended Profile  Send fandango a Private Message  Reply with Quote
Da, baš kao što Markos piše, takva je računovodstvena logika; neprodani stripovi (ili knjige) tj. skladište/zalihe u bilanci se uvijek vode kao aktiva (kao kratkoročna imovina, ako se ne varam) jer se pretpostavlja da se ta sredstva mogu unovčiti. A u računu dobiti i gubitka skladište se oduzima od troškova, iako zalihe često mogu biti "mrtvi kapital". Dakle, realno ja mogu imati niske troškove, a mnogo zaliha, i onda sam računovodstveno gledajući u dobitku, iako zapravo nisam. A porez na dobit moram platiti. Ne bavim se inače računovodstvom, ali mislim da bi to tako nekako trebali ići, neka me se slobodno ispravi, i samo napominjem da ja nisam taj član koji se bio javio Markosu.

Pročitao sam inače tu raspravu koja se spominje i ulovio se za glavu. Mislim da se ti dežurni komentatori nikada nisu bavili knjižarskim ili izdavačkim poslom, više od toga neću komentirati.

Eh da, u obzir treba uzeti još dva faktora: nelikvidnost koja vlada u Hrvatskoj, tj. da su svi svima dužni i da se nenaplaćena potraživanja svejedno vode kao prihod, te činjenicu da se tržište knjiga u Hrvatskoj još od zadnje financijske krize konstantno smanjuje (u kriznoj godini se prodaja knjiga smanjila 20%, a od tada ca 5% godišnje, ako se ne varam), i onda slika ne izgleda nimalo lijepa kao što to računi dobiti i gubitka kažu. Slažem se da situacija nije nimalo lijepa.
Go to Top of Page

fikus
Senior Member

1966 Posts

Member since 02/11/2010

Posted - 07/05/2016 : 10:22:50  Show Profile Show Extended Profile  Reply with Quote
Markos je osoba koja cijeni izazov i kao svaki menadžer koji se bavi ekstremnim sportovima zna da mora “nagraditi” svoju strast. Dobro zna što ga uzbuđuje i nastoji dio toga ugraditi i u svoj poslovni život, koliko je god to moguće. Zna da strast vodi k obavezi, što pak vodi prema većoj učinkovitosti. Stoga, ekstremno računovodstvo, na svjetskoj razini prepoznat kao jedan od najadrenalinskijih ekstremnih sportova, za Markosa je jedini mogući izbor.

always progressive, never conventional!
Go to Top of Page

Giuda Ballerino
Senior Member

Japan
2629 Posts

Member since 02/03/2014

Posted - 07/05/2016 : 11:52:56  Show Profile Show Extended Profile  Send Giuda Ballerino a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by jaki

Trošak(prava,prijevod,priprema,tisak)po neprodanom primjerku ne računa se u trošak?
Koja debilana.

U trenutku prodaje prenosi se sa zalihe na rashode, priznaje se kad prodas, dotle je na zalihama.

Kaizoku ou ni ore wa naru!
Go to Top of Page

vešmašina
Average Member

599 Posts

Member since 12/10/2013

Posted - 07/05/2016 : 12:11:28  Show Profile Show Extended Profile  Send vešmašina a Private Message  Reply with Quote
dobit 2007. = 5.631
dobit 2008. = 2.503
dobit 2009. = 20.368
dobit 2010. = 101.879
dobit 2011. = 293.505
dobit 2012. = 568.639
dobit 2013. = 421.097
dobit 2014. = 316.258
dobit 2015. = 844.429

zbrojeno: 2.574.309

e sad, uzmimo zadnju bilancu fibre za prošlu godinu kapital i rezerve: 2.580.290,00 kn. razlika 5.981,00 kn.

znači, sva zarada je otišla u zadržanu dobit iz godine u godinu, odnosno u povećanje kapitala i rezervi. ako gledamo praksu dosadašnjih rdg-a i bilanci rezultirati će izvještajem za 2016. od upisanog kapitala 2.580.290 + dobit od 2015. 844.429 = 3.424.719.

znači vlasnici fibre(markos), u skoro deset godina s ničim nije omastio brk od tiskanja stripova. plus 145.000 kn pozajmica od vlasnika(markosa).

također dva milijuna kuna zaliha i osamsto tisuća potraživanja prema kupcima i državi.

na računu novaca malo više od deset tisuća eura i dvadeset tisuća kuna. realno, ništa.

ono kaj je bitno kaj se tiče fibre je razumno poslovanje.

dugoročno obveze ne postoje, koeficijent tekuće likvidnosti je preko 5(minimalan je 2 za razumno poslovanje), što je sjajno.

ekonomičnost prihoda je 1,877 što je ustvari odnos prihoda i rashoda - također vrlo dobro stanje.

povećanje potraživanja u odnosu na prošlu godinu jasno pokazuje i problem s partnerima, odnosno naplatom.

Edited by - vešmašina on 07/05/2016 12:15:56
Go to Top of Page

Dr. Westax
Senior Member

Croatia
2757 Posts

Member since 18/07/2002

Posted - 07/05/2016 : 12:12:04  Show Profile Show Extended Profile  Send Dr. Westax a Private Message  Reply with Quote
Svaki tjedan iz striparnica stižu kamioni nakrcani zlatom i novcem.
Markos gradi nešto grandiozno!

Go to Top of Page

lwood
Advanced Member

Colombia
47166 Posts

Member since 09/12/2005

Posted - 07/05/2016 : 13:53:30  Show Profile Show Extended Profile  Send lwood a Private Message  Reply with Quote
odeš sa raspadnutim kombijen punim stripova na Mafest a vratiš se u novom BMW-u X 5 .
ah ta dobra stara vrimena

depresivni iskompleksirani primitivac i nadrkana budala kojeg financira stari i koji sa skoro 50 godina nema ni žene ni posla.Pa naravno da je ljut na sve, a narocito na one koji su uspješni.
Jbga Lwoode nisam ti ja kriv kaj nisi uspio u životu
Go to Top of Page

zeljko
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
17818 Posts

Member since 02/08/2002

Posted - 07/05/2016 : 16:05:20  Show Profile Show Extended Profile  Send zeljko a Private Message  Reply with Quote
nisam racunovodja niti me zanima tudji novcanik
ko radi nek ima para
ko ne radi nek ne jede

samo molim obje skupine da ne kukaju :D

Utabanim stazama ocaja!
Go to Top of Page

DzekDenijels
Senior Member

Serbia
2474 Posts

Member since 26/07/2009

Posted - 07/05/2016 : 17:10:08  Show Profile Show Extended Profile  Visit DzekDenijels's Homepage  Send DzekDenijels a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by zeljko

ko radi nek ima para
ko ne radi nek ne jede

+1

Carpe diem
Go to Top of Page

Johnny Difool
Advanced Member

Croatia
13988 Posts

Member since 21/02/2010

Posted - 07/05/2016 : 18:21:32  Show Profile Show Extended Profile  Send Johnny Difool a Private Message  Reply with Quote
Dok drugi kukaju kako nema kupaca, nema novca i nema smisla ništa objavljivati, kako mi je danas rečeno doslovce za 11 kupaca koji bi uzeli novi Hermannov one-shot ili četvrti integral Jeremiaha, pa ni zicere poput Blueberryja, Asterixa i sličnih junaka, Fibra zorno dokazuje da se i u ovako teškim vremenima itekako može poslovati u pozitivi.
Štoviše, izdaju natpolovičnom većinom na ovdašnjim tržištima uvjetno rečeno nekomercijalne stripove, odnosno ne izdaju ni Bonellija ni francusko-belgijske klasike, pretrpe i poneki krah kakav je Rat-Man, dosta stvari se prodaje jako loše pa i nimalo, a opet ostvare ne samo jako dobar nego i najbolji rezultat u 10 godina postojanja.
Dakle, može se kad se zna i hoće, a za sve ostalo tu je svakodnevna jadikovka.

Ja necu imati s kim ostati mlad ako svi ostarite,
i ta ce mi mladost teško pasti...
Go to Top of Page

Bachy
Senior Member

Croatia
1750 Posts

Member since 06/05/2009

Posted - 07/05/2016 : 18:32:19  Show Profile Show Extended Profile  Send Bachy a Private Message  Reply with Quote
Jednostavno me vuče da sudjelujem u ovoj raspravi...
Nisam poznavao Markosa sve dok se jednom prilikom nismo našli na kavi i ugodnom razgovoru u kojem mi je Markos pokazao koliki su troškovi tiska za Sandmana (sad se ne mogu točno sjetiti za koju knjigu bilo, ali mislim da je bilo za 2.)... čeljust mi je i dana danas otvorena kad se sjetim tog iznosa (ako Markos želi, može reći o kojem se iznosu radilo).
Zaključak do kojeg sam došao jednostavnom matematikom - Markosa u ovom poslu može tjerati naprijed samo čisti entuzijazam.

Nadam se da će to shvatiti i ostali gore spomenuti i uživati u svakom novom izdanju koje se objavi.

Oj, budi svoj!
Go to Top of Page

Obi-wan
Advanced Member

Croatia
13782 Posts

Member since 29/08/2004

Posted - 07/05/2016 : 18:49:21  Show Profile Show Extended Profile  Send Obi-wan a Private Message  Reply with Quote
Mene ovo u principu ne zanima.
Ako Marko može uzeti bogatstvo preko Fibre, samo naprijed, još više dobrih stripova u ponudi.
S druge strane ako izdavaču ide slabo, to mi nije drago jer bude manje stripova pa čak i prestanak rada. Dakle dotiče me samo u toj mjeri.
Nikada mi nisu bili jasni ljudi koji vode računa koliko netko drugi zarađuje. Ustvari to me podosta nervira. Gledaj svoja posla i svoju zaradu. Čovjek koji nekoga "optužuje za zaradu" u ovo jebeno vrijeme, najobičniji je kreten.

What you call sanity, it’s just a prison in your minds that stops you from seeing that you’re just tiny little cogs in a giant absurd machine.

Edited by - Obi-wan on 07/05/2016 18:50:30
Go to Top of Page

boddhisatva
Senior Member

Croatia
1315 Posts

Member since 08/01/2013

Posted - 07/05/2016 : 19:45:55  Show Profile Show Extended Profile  Send boddhisatva a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Obi-wan

Ako Marko može uzeti bogatstvo preko Fibre, samo naprijed, još više dobrih stripova u ponudi.

U ovome ti je kapitalna greška.
Nije Marko uzeo bogatstvo preko Fibre a niti će ikada uzeti bogatstvo preko Fibre. Čak i da ima neke zarade to se onda u tom zatvorenom krugu opet vrati u izdavaštvo stripova za nas, žišku?
Fibra je isključivo Markov entuzijazam, vjerujem da njegov privatni život zato pati, pa nije to nimalo laka stvar što on radi sve za taj entuzijazam.
Dakle, nije Marko uzeo bogatstvo od Fibre.
MI smo ti koji su uzeli bogatstvo od Fibre.

Pike Bishop: Let's go!
Lyle Gorch: Why not?
Go to Top of Page

morski
Senior Member

2656 Posts

Member since 09/08/2014

Posted - 07/05/2016 : 19:46:17  Show Profile Show Extended Profile  Send morski a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by zeljko

ko radi nek ima para
ko ne radi nek ne jede

"Tko izgubi dobitak dobije gubitak."
"Bolje izdati knjigu nego prijatelja!"
"Bolje je biti bogat nego ne biti."
"Bolje živjeti 100 godina kao milijunaš, nego 7 dana u bijedi."
"Mi imamo iskustva,vi imate novac. Na kraju vama ostane iskustvo,a nama novac."

Kompletni popis Bonelli stripova u Excelu
Go to Top of Page

boddhisatva
Senior Member

Croatia
1315 Posts

Member since 08/01/2013

Posted - 07/05/2016 : 19:49:48  Show Profile Show Extended Profile  Send boddhisatva a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by morski

"Tko izgubi dobitak dobije gubitak."
"Bolje izdati knjigu nego prijatelja!"
"Bolje je biti bogat nego ne biti."
"Bolje živjeti 100 godina kao milijunaš, nego 7 dana u bijedi."
"Mi imamo iskustva,vi imate novac. Na kraju vama ostane iskustvo,a nama novac."

;o))))

fali neka i na temu: Podržimo kupovanjem Fibru da ne popušimo mogućnost za najbolje stripove koje ćemo ikada dobti....

Go to Top of Page

Obi-wan
Advanced Member

Croatia
13782 Posts

Member since 29/08/2004

Posted - 07/05/2016 : 19:50:16  Show Profile Show Extended Profile  Send Obi-wan a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by boddhisatva

quote:

U ovome ti je kapitalna greška.
Nije Marko uzeo bogatstvo preko Fibre a niti će ikada uzeti bogatstvo preko Fibre. Čak i da ima neke zarade to se onda u tom zatvorenom krugu opet vrati u izdavaštvo stripova za nas, žišku?
Fibra je isključivo Markov entuzijazam, vjerujem da njegov privatni život zato pati, pa nije to nimalo laka stvar što on radi sve za taj entuzijazam.
Dakle, nije Marko uzeo bogatstvo od Fibre.
MI smo ti koji su uzeli bogatstvo od Fibre.

De pročitaj još jednom šta sam napisao.
Piše AKO i piše da me ne zanima.
Kapitalna greška je kad se zabiješ biciklom u auto, a ne kada napišeš post na forumu.

What you call sanity, it’s just a prison in your minds that stops you from seeing that you’re just tiny little cogs in a giant absurd machine.
Go to Top of Page

Markos
Webmaster

Croatia
29375 Posts

Member since 27/08/2001

Posted - 07/05/2016 : 19:58:07  Show Profile Show Extended Profile  Visit Markos's Homepage  Send Markos a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Bachy

Jednostavno me vuče da sudjelujem u ovoj raspravi...
Nisam poznavao Markosa sve dok se jednom prilikom nismo našli na kavi i ugodnom razgovoru u kojem mi je Markos pokazao koliki su troškovi tiska za Sandmana (sad se ne mogu točno sjetiti za koju knjigu bilo, ali mislim da je bilo za 2.)... čeljust mi je i dana danas otvorena kad se sjetim tog iznosa (ako Markos želi, može reći o kojem se iznosu radilo).
Zaključak do kojeg sam došao jednostavnom matematikom - Markosa u ovom poslu može tjerati naprijed samo čisti entuzijazam.

Nadam se da će to shvatiti i ostali gore spomenuti i uživati u svakom novom izdanju koje se objavi.

Da, računi tiskare za Sandmana su šokantni, pa ih znam potegnuti kad mi netko prigovara da su stripovi skupi.

https://www.dropbox.com/s/3y07ugqiwf62anh/snd2.jpg?dl=0

Trouble will find me
Go to Top of Page

boddhisatva
Senior Member

Croatia
1315 Posts

Member since 08/01/2013

Posted - 07/05/2016 : 20:03:52  Show Profile Show Extended Profile  Send boddhisatva a Private Message  Reply with Quote
quote:

Kapitalna greška je kad se zabiješ biciklom u auto, a ne kada napišeš post na forumu.

De i da pročitam 100x kaj si napisao zaključujem da imaš problem u gramatici.
Napisao si MOŽE - znači nešto je već urađeno, uzmi rječnik hrv. jezika i potraži pod MOĆI = znači svršeno - MOŽE SE

Drugo bi bilo da si napisao IMA PRILIKU (što je nesvršeno, ne?)

Ono o biciklu, autu i postovima na forumu ne kužim pa neću to ni raspravljati

Go to Top of Page

Obi-wan
Advanced Member

Croatia
13782 Posts

Member since 29/08/2004

Posted - 07/05/2016 : 20:09:22  Show Profile Show Extended Profile  Send Obi-wan a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by boddhisatva

quote:

De i da pročitam 100x kaj si napisao zaključujem da imaš problem u gramatici.
Napisao si MOŽE - znači nešto je već urađeno, uzmi rječnik hrv. jezika i potraži pod MOĆI = znači svršeno - MOŽE SE

Drugo bi bilo da si napisao IMA PRILIKU (što je nesvršeno, ne?)

Ono o biciklu, autu i postovima na forumu ne kužim pa neću to ni raspravljati

Ajde ne fantaziraj.
Jasno je kao dan da nisam tvrdio da se Marko obogatio već da mi je to sasvim ok. ako je tako. A sad što nismo svi lingvisti (hvala bogu), to je već druga priča...
Poenta posta: koliko je Marko zaradio ili nije je njegova stvar. Nas treba zanimati samo što više dobrih stripova.
Napao si me bez ikakvog razloga, a ja sam budala što uopće odgovaram na takve provokacije - nikada neću naučiti...

Edited by - Obi-wan on 07/05/2016 20:18:25
Go to Top of Page
Page: of 2 Previous Topic Topic Next Topic  
Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.14 seconds. Snitz Forums 2000