Author |
Topic  |
Inspektor Dane
Starting Member
20 Posts
Member since 02/06/2014 |
|
vukozec
Advanced Member

5078 Posts
Member since 17/08/2013 |
|
Peyo
Advanced Member

Croatia
10659 Posts
Member since 28/10/2005 |
Posted - 14/05/2016 : 15:58:11
|
quote: Originally posted by Zagor12
Jel' se brojevi baš moraju uzimati sat vremena prije ili mogu kad crtanje za publiku već počne?
Ja imam slijedeće iskustvo što se tiče Hermanna:
Došao sam oko 10 i 15 i gospodična na štandu mi je rekla da nema više brojeva za Hermanna za crtanje u 11 sati.
Izraz na mom licu ju je potaknuo da pita gospon Slavena ima li mogućnosti za još brojeva, a on je rekao da mogu još 2, dakle 20 ukupno.
Vidio sam da je kasnije rečeno da ipak mogu dobiti potpise nekolicina posjetitelja koji su zakasnili na brojeve, ali bez crteža.
Zahvala Slavenu i ekipi koja tamo radi na susretljivosti i ljubaznosti. Malo sam ih očešao za prethodni CRŠ, ali sada su me razoružali i imam samo riječi hvale. |
 |
|
melkajk
Average Member

.JPG)
509 Posts
Member since 07/10/2011 |
Posted - 14/05/2016 : 19:20:18
|
Ekipa pomoć Klinci su mi tamo sat vremena igrali igru ''Feudalac'' sa nekom ekipom Igra je prototip i nema je još nigdje za kupit Pričao sam sa njima o svemu ali sam zaboravio pitat za ime sajta (web adresu). Zna li netko kako doći do njih? hvala |
“Yesterday is but a dream, Tomorrow is only a vision. But today well lived makes every yesterday a dream of happiness, and every tomorrow a vision of hope.” |
 |
|
Poli
Advanced Member

Slovenia
38181 Posts
Member since 26/10/2007 |
Posted - 15/05/2016 : 02:03:39
|
bilo prijatno druzenje, hrpa ljudi, poznatih i na novo upoznatih, stisnuo ruku duplome, hvala svima! 
slusao sam samo Recchionija, mada se iznimno slabo culo ... trebali smo se posjesti oko njega 
parkinga puno i u samoj blizini, besplatno poslije 15h (subotom) 
|
Anything is possible dec d uej Be the Change You Want to See
|
 |
|
Johnny Difool
Advanced Member

Croatia
13988 Posts
Member since 21/02/2010 |
Posted - 15/05/2016 : 09:51:20
|
Jučerašnji dan proveden na CRŠ-u najprije u druženju s Polijem i tintonom, potom u shoppingu najviše kod Markosa, pa na stripovskom pub-kvizu na kojem Dee, drogsy, tinton i ja baš i nismo ostavili najbolji dojam, pa razgovor s Hermannom koji je barem meni bio zanimljiv kao i uvijek, potom pivica (neko nepoznato ali prilično dobro pivo Lela - hvala bagi!) s bagijem, fikusom, mladjom i ostatkom ekipe, onda kratko predavanje o internetskom stripu načelno zanimljivog predavača koji je nažalost govorio tiho, pomalo mlitavo i donekle sebi u bradu, malo druženja sa Zlotvorom koji je u staffu festivala, još mrvicu zujanja po štandovima s kupovinom nekih postera i jedne majice, i to bi bilo to.
Lijepo, vrlo ugodno, ležerno i svakako korisno. Ponovilo se.
Jedino bi možda Slaven trebao razmisliti o promjeni košulje, jer se ona doimala nekako osebujno.. bizarno... metro... nano... neobično... ne mogu pronaći pravi izraz. 
|
Ja necu imati s kim ostati mlad ako svi ostarite, i ta ce mi mladost teško pasti... |
 |
|
Johnny Difool
Advanced Member

Croatia
13988 Posts
Member since 21/02/2010 |
|
Zagor12
Advanced Member

- kopija.jpg)
Croatia
6763 Posts
Member since 23/08/2010 |
Posted - 15/05/2016 : 10:03:16
|
Proveo sam dva zabavna dana na CRŠ-u, potrošio nešto novaca, sreo ekipu iz Osijeka i tintona, vidio još nekolicinu forumaša, ali mi je bio bed ići od jednog do drugog i predstavljati se i tako... Starog znanca Zlotvora nigdje nisam uspio uloviti. :D
Sve u svemu lijepo iskustvo i brijem da iduće godine dolazim s ekipom. |
Z12 je sada Golub, ali sajt je ostao isti: http://superheroji.com.hr/ - Najnovije iz svijeta superheroja
|
 |
|
boddhisatva
Senior Member

.jpg)
Croatia
1315 Posts
Member since 08/01/2013 |
Posted - 15/05/2016 : 10:54:23
|
Hermanna sam odvalio već u petak da izbjegnem predviđene gužve jučer, dobar je deda, udijelio mi je crtež Comanche ;o)) Jučer smo prozujali sa Zadarskom ekipom i od Burze u Radničkoj pa do CRŠ-a, sve meni poznate sreo i popričao, poslije smo posjeli u bife "Kod zaboravnog konobara" i razvaljivali se od smijeha s Biukom Standardna kupnja novih Fibri obavljena, najsretniji sam jer sad imam i albume Sonje i Vinka sa njihovim crtežima ;o)) Samo sam od cjele strke na strip burzi zaboravio texu2 dati vrećice sa Garfield slikicama koje skuplja, poslije ga na CRŠ nisam uopće ni vidio, ne znam ni je li na njemu bio, ubi me zaboravna... Zaspao sinoč smijući se čitajući Vinkovog Baroknog.... ;o)))) |
Pike Bishop: Let's go! Lyle Gorch: Why not? |
 |
|
tex2
stripovi.com suradnik

.jpg)
Croatia
33529 Posts
Member since 17/09/2006 |
Posted - 15/05/2016 : 11:32:42
|
Na strip burzi bio uglavnom u slovenskom društvu, ugodno čavrljanje, na CRŠ-u bio do 14 sati, kupio imitaciju Pan postera Texa, a fora mi bilo što prodavač uopće nije znao što prodaje, pa me pitao da mu pomognem koji je taj , malih majica za djecu nažalost nema, popričao sa Zlotvorom (najavili šampionske Liverpoolove godine ), Markosom, ken2...
Inače, najavljen je i Tex debveljuca uskoro i dvije ove godine!
Kao i uvijek zanimljivo društvo i događaji! |
"Od svakog treba tražiti samo ono što on može dati." "The puck is in! The home team wins!", the good ol' hockey game
|
 |
|
bagi
Advanced Member

.jpg)
Bosnia and Herzegovina
3841 Posts
Member since 29/12/2002 |
Posted - 15/05/2016 : 11:33:08
|
Ja sam razočaran... Prvo me komesar mlađan zajebao tvrdnjom da neću naći u blizini parkirno mjesto tako da sam vozilicu ostavio na parkingu Importanne centra te sam zbog te namjerne zlobne dezinformacije u povratku pokisnuo do gole kože...E sad,jebeš to,pokisnuli su mi i stripovi koje sam ukr..hm,kupio sa štandova a na to bi uputio i drugu kritiku jer ponuda je bila stvarno siromašna,očekivao sam više a na kraju završio samo sa tri ukr...hm,kupljena stripa - Dedin Tarzan knjiga br 5 i DJ-eve engleske Tarz...hm,Zagore... Loše,loše... Edit: Sve ostalo je bilo ok...
|
Wtf?
|
Edited by - bagi on 15/05/2016 12:19:35 |
 |
|
rommel
stripovi.com suradnik

.jpg)
Croatia
7436 Posts
Member since 26/11/2001 |
Posted - 15/05/2016 : 11:39:33
|
Revija Bosona na svom premijernom nastupu na CRŠ-u…
Počelo je loše, kiša uopće nije imala razumijevanja za ono što se ima uskoro odigrati, još manje za težak ruksak na leđima. U 2 i pol sata vožnje do Zagreba ono molim se Bogu da se to smiri do dolaska, ali avaj…Naravno, tegljenju tereta mi se nije dalo pridodati i kišobran, a ni kabanica mi se nekako nije uklapala u plan…srećom prijatelj Tonko je pokrio taj dio, osim što je bio neizmjerno strpljiv i dobar odvojivši cijeli dan da provede sa mnom i da me vodi po toj Terri Incogniti u nekim jezicima znanoj i kao AGRAM… Dakle, kocka je bačena i počelo je…loše! Katastrofalno! Ljudi prolaze a naš skromni štand ostaje zona sumraka, oko koje se dodiruju tek ovlaš, na prolasku do drugih štandova. Već u glavi vrtim najcrnji scenarij – valjda ću se riješiti barem tri već dogovorene revije da si malo olakšam ranac…pa ostalo bi prošlo po još jednoj Cezarovoj, malo modificiranoj, DOĐOH, VIDJEH, ODOH…ali, nije bilo tako. Došla je Tonka, jedna od dviju hostesa kojima se Bosonin štand dičio, manekenka i buduća dizajnerica, da bi mi odmah mi dala lekciju – pa kako štand izgleda…ispreslagala sve, otvorila dvije da privuku i zadrže prolaznike, nešto što meni nije palo napamet, a zapravo je siromašan štand, u smislu malog broja izdanja, učinila šarenim i bogatijim, vješto mu prikrivši slabosti. Hvala Tonka, primljeno na znanje. Doduše nije odmah djelovalo, ali je. Prvi kupac nam je bio – ČEH! Nepoznati gospodin, koji se nije htio predstaviti ali je odmah uzeo i dvojku i trojku. Vjerovatno u svezi s ekipom iz Praga s kojima je Bosona izmjenila svoj prvi primjerak revije za njihov. A onda je krenulo s ljudima koji su već imali sve brojeve i čekali četvrti, koji je nažalost sada bio nedostupan, ali je bilo zanimljivo čuti reagiranja iz prve ruke. Prijatelj Peyo, nije baš presretan s Kleopatrom, ali ja sam imao svoj stav po tom pitanju i sav sretan dočekao i konfirmaciju drugog kupca koji Kleopatru drži pravim osvježenjem, nečim malo drugačijim a dobrim, tako da smo se brzo našli u tome. Mada mi se čini da su naši čitatelji uglavnom srednje i starije dobi, možda s Klincima uravnotežimo malo skalu. Onda se pojavila i druga hostesa, buduća farmaceutkinja, Katja, moja nećakinja i bilo je trenutaka kad smo štand prepustili samo tim ljepoticama da bdiju nad njim. Imalo je rezona, najviše se isticao lik Kleopatre s naslovnice, Elizabeth Taylor, pa ostaviti ljepotu u okružju ljepote nije moglo biti pogrešno. Rezultati su zapravo vrlo zadovoljavajući, uz dva bitna minusa – bili bi bolji da je bila koja jedinica više, a da je bilo četvorki vjerujem da bi se sve prodale. Ovako sam prodao više od pola donesenih primjeraka i vidio puno poznatih lica koja su dugo visila tek po zakutcima memorije, sreo neka nova, koja sam poznavao samo u digitalnim inkarnacijama – Davor, Dee Kay…i u svakom slučaju ne da je vrijedilo truda nego je bilo lijepo. I nezaboravno. Jedna interna opaska Miši – pozdravi od Dekare i njegov komentar za šporet – da se taj kvari uvijek kad treba nešto kuhati na njemu. Shvatiti će Miša. Nakon ipak sunčanog popodneva, naravno opet kiša, kad ja moram nazad. I gotovo filmska krađa taksija…kao iz filma Blake Edwardsa. Zovemo, zovemo taksi do kolodvora da ne idemo po kiši. Cammeo ne dolazi. Direktor CRŠa Slaven zove nam pouzdaniju firmu (hvala Slavene za sve) i stvarno je pouzdanija – krenemo ja i moj Tonko, kad tri cure iznebuha protutnjaše ispred nas, uletiše u mečku i baj baj…a mi pješice do tramvaja i onda do kolodvora. Ali čak ni to ni kiša (kako li je samo lila u Rijeci ona Zagrebačka se ni ne smije zvati kišom) ni umor, nisu uspjeli isprati ugodne, sad već uspomene, na jedan sajmeni dan u Zagrebu. Hvala cure, hvala Tonko, pozdrav svim prijateljima, starim i novim. I naravno, čitateljima naše revije. |
 |
|
tex2
stripovi.com suradnik

.jpg)
Croatia
33529 Posts
Posted - 15/05/2016 : 11:40:58
|
Znači bili u istoj prostoriji, ali se nismo upoznali, nažalost veliku većinu nisam znao, ali bit će prilike za upoznavanje.
Za Garfielda nema frke, žena skoro sve nabavila preko Facebooka 
quote: Originally posted by boddhisatva
Hermanna sam odvalio već u petak da izbjegnem predviđene gužve jučer, dobar je deda, udijelio mi je crtež Comanche ;o)) Jučer smo prozujali sa Zadarskom ekipom i od Burze u Radničkoj pa do CRŠ-a, sve meni poznate sreo i popričao, poslije smo posjeli u bife "Kod zaboravnog konobara" i razvaljivali se od smijeha s Biukom Standardna kupnja novih Fibri obavljena, najsretniji sam jer sad imam i albume Sonje i Vinka sa njihovim crtežima ;o)) Samo sam od cjele strke na strip burzi zaboravio texu2 dati vrećice sa Garfield slikicama koje skuplja, poslije ga na CRŠ nisam uopće ni vidio, ne znam ni je li na njemu bio, ubi me zaboravna... Zaspao sinoč smijući se čitajući Vinkovog Baroknog.... ;o))))
|
"Od svakog treba tražiti samo ono što on može dati." "The puck is in! The home team wins!", the good ol' hockey game
|
 |
|
Dwayne_Looney
Advanced Member

7146 Posts
Member since 15/10/2014 |
Posted - 15/05/2016 : 11:49:19
|
quote: Originally posted by tex2
...
Inače, najavljen je i Tex debveljuca uskoro i dvije ove godine!
...
Ček, ček, ček... dvije VČ debeljuce misliš? |
loading...
|
 |
|
tex2
stripovi.com suradnik

.jpg)
Croatia
33529 Posts
Posted - 15/05/2016 : 12:06:20
|
Da, tako je rekao netko iz VČ koga sam sreo. |
|
 |
|
Dwayne_Looney
Advanced Member

7146 Posts
Member since 15/10/2014 |
Posted - 15/05/2016 : 12:20:35
|
quote: Originally posted by tex2
Da, tako je rekao netko iz VČ koga sam sreo.
Super, ali i logično. Valjalo bi i 2 Martyja ali kakvo je stanje i 1 bih potpisao. |
loading...
|
 |
|
supermark
stripovi.com suradnik

(1).jpg)
Croatia
29661 Posts
Member since 06/02/2007 |
Posted - 15/05/2016 : 14:47:36
|
Loši dojmovi sa CRŠa. Na štandu Fibre pokušah zamijeniti oštećenog Ludensovog Zagora za dvije Fibrice, ali me neljubazno osoblje otjeralo.
|
 |
|
teller
Advanced Member

Slovenia
19583 Posts
Member since 02/06/2008 |
Posted - 15/05/2016 : 15:03:20
|
quote: Originally posted by supermark
Loši dojmovi sa CRŠa. Na štandu Fibre pokušah zamijeniti oštećenog Ludensovog Zagora za dvije Fibrice, ali me neljubazno osoblje otjeralo.
bolje da nisi uspjeo..to bi bila loša razmjena. |
CITAJTE TELLERA,... DA BI POSTALI BOLJI LJUDI! STRIP JUNAK KOJI UCI POŠTENJU I PRAVDI!
|
 |
|
dcopic
stripovi.com suradnik

Croatia
6221 Posts
Member since 20/01/2005 |
Posted - 15/05/2016 : 15:40:10
|
Nisi trebao probati zamijeniti. Dovoljno je bilo da Alenu kažeš da si pročitao skoro sve Fibre i da je Bonelli sto puta bolji i dobio bi Fibru koju hoćeš besplatno!  |
 |
|
supermark
stripovi.com suradnik

(1).jpg)
Croatia
29661 Posts
Member since 06/02/2007 |
Posted - 15/05/2016 : 17:22:30
|
ima toga još! tinton me htio uvući u političke rasprave (iako dobro zna da je politika na forumu zabranjena!), a veber mi je htio naplatiti izlaz sa CRŠa (ulaz besplatan, naravno) |
 |
|
boddhisatva
Senior Member

.jpg)
Croatia
1315 Posts
Member since 08/01/2013 |
Posted - 15/05/2016 : 17:54:33
|
ima toga još! tinton me htio uvući u političke rasprave (iako dobro zna da je politika na forumu zabranjena!), a veber mi je htio naplatiti izlaz sa CRŠa (ulaz besplatan, naravno)
znači to je, u jednom treutku su se tamo tražili dobrovoljci za grijanje i mešanje katrana te traženja perja  |
Pike Bishop: Let's go! Lyle Gorch: Why not? |
 |
|
Manabo
New Member

264 Posts
Member since 28/08/2013 |
Posted - 16/05/2016 : 02:23:10
|
Par kratkih dojmova s trodnevnog maratona zvanog CRŠ! Po meni, ljudi je bilo puno više nego prošle godine. Da je bilo više štandova, to je očito. Brojčano, najviše toga doma sam donio sa štanda Moj stripa. Hvala Duplom, Heleni Klakočar, Sonji, Jurici, Iki i svima ostalima na puno pozitivne energije i dragim i vrijednim poklonima. Pohvale i staffu CRŠ-a. Cure koje su radile na štandu prevrnule su cijeli štand da mi nešto nađu, pa kad nisu uspjele. čak je i Slaven uskočio. Ozren koji je brinuo na red kod crtanja, kao i svake godine izuzetno pozitivan i ljubazan. Kad smo kod crtanja, čini mi se da je ove godine bila manja gužva nego prije. Ne znam jesu li tome razlog nova pravila za strane crtače da bi se dobio broj, ali u puno slučajeva, ljudi su i bez brojeva dobivali crteže. Tu s druge strane ide i moja kritike jer mi se čini da nedovoljno cijenimo naše crtače. Sudžuki, Biuku i Sršenu hvala na strpljenju za kojekakve zahtjeve, također i ostalim crtačima, osobito Senadu Mavriću koji mi je pripremio posebno iznenađenje. Sad još samo čekamo strip s novim super junakom - pola leptir, pola medo!  |
Edited by - Manabo on 16/05/2016 02:31:08 |
 |
|
DeeCay
stripovi.com suradnik

Croatia
21661 Posts
Member since 24/09/2002 |
Posted - 16/05/2016 : 03:20:18
|
Na Castellijevoj tribini - uljez u kadru

naš uvaženi i veleštovani moderator sa svojim idolom

gazda markos, danas 20% popusta!

Alessandrini crta

Herman

Friki i Hrvoje - Sikira i Stina
 |
“A reader lives a thousand lives before he dies; the man who never reads lives only one." |
 |
|
jurica
Senior Member

1799 Posts
Member since 19/02/2003 |
|
www2
Senior Member

.jpg)
Croatia
1062 Posts
Member since 11/02/2009 |
Posted - 16/05/2016 : 08:42:19
|
Evo i par mojih dojmova:
PRO
1. Ostavio vrecu novaca kod Marka kao i uvijek kad ima popuste...

...duple bajke su za kuma........o kvaliteti Fibrinih izdanja ne bih. i kad bi cijene uvijek bile ovakve 99% sam siguran da bih imao sve Fibre , a ne ovako samo skoro sve .
Popričao i nakratko i sa Markom i čovjek se bori i stvarno voli svoj posao/hobby.
2. Uzeo dva printa od Tico-a i jednog hand made Kena.....(vidi gore) od duplog

.....svaka čast na brzini i sličnosti sa originalom.
3. Najugodnije iznenađenje mi je bio program za klince....mala mi je još malo premala (skoro 2,5 god) i nisam baš bio oduševljen idejom da ju vučem sa sobom, ali sljedeće godine poučen ovim dobrim iskustvom ide samnom na tri dana.
E da i hvala curama na šminkanju.

4. Općenito puno bolje i veće nego prethodnih godina (barem onih kojih se sjećam), mislim sigurno je bilo i posjećenijih show-ova ali ovo je bilo stvarno super.
CON
1. Kiša 
2. Opet mislim da ovo nije najbolje rješenje za dobit potpis i crtež, ali DALEKO , DALEKO bolje nego prethodnih godina, mislim nisam bio u redovima zbog male a i zbog toga jer nisam opet želio prolaziti torturu gledanja istih likova (koji brojeve dobivaju ispod stola) svake godine kako se sele sa stolice na stolicu.....ako nije bilo ovako ove godine onda ODLIČNO.
Ovo sa Huppenom je super, kupi zadnji album i imaš njegov crtež....znači voliš čovjeka i pratiš njegov rad i dobit ćeš crtež....
...ovo sa talijanima je jako glupo da se tako izrazim, mislim ne da mi se 100 kn za PRINT njegovog crteža i onda opet gledat dal ću doći na red i ubost crtež (iako u nedjelju za Castellija i Alessandirinja nije bilo 3 ljudi kad sam ja bio gore, vjerojatno jer ljudi nisu kao ni ja htjeli dati 100 kn).....onda je bolje staviti normalan red i naplaćivati crtež, tj. 30-50 kn jedan broj i šibaj....toliko vrijedi, 100 kn mislim da ne vrijedi, ali naravno to sam samo ja 
3. Cijene na nekim štandovima, (manjina).....ljudi sajam je, pa daj popust pošten......
4. Nema nigdje novih Srpskih stvari Morgan, Walking dead, jedno doba, jedna priča, Locke and key...itd. Pa mislim zna se kad je CRŠ....da ljudi nisu mogli to uvest? Hvala Bogu na Osmu pa mi ne treba, ali ipak
Eto to je to, sad napamet
|
The sea was angry that day, my friends - like an old man trying to send back soup in a deli. |
Edited by - www2 on 16/05/2016 08:45:02 |
 |
|
Topic  |
|
|
|