forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Bonelli
 ZAGOR
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 1214

supermark
stripovi.com suradnik

Croatia
29661 Posts

Member since 06/02/2007

Posted - 18/05/2016 : 16:16:26  Show Profile Show Extended Profile  Visit supermark's Homepage  Send supermark a Private Message  Reply with Quote
ovaj prvi crtež je užasan, ali što si htio postići sa ovim drugim?
Go to Top of Page

Tonka24
Advanced Member

15028 Posts

Member since 09/11/2010

Posted - 18/05/2016 : 16:21:13  Show Profile Show Extended Profile  Send Tonka24 a Private Message  Reply with Quote
Ček što je s prvim crteže jeli do objavljeno?
Go to Top of Page

Zeljko Ferri
Senior Member

Serbia
1304 Posts

Member since 15/12/2004

Posted - 18/05/2016 : 16:26:46  Show Profile Show Extended Profile  Send Zeljko Ferri a Yahoo! Message  Send Zeljko Ferri a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Tonka24

Ček što je s prvim crteže jeli do objavljeno?

OBJAVLJENO...Almanah "Sveta Puma"
Neka se nose u tri lepe...i SBE i Zagor

http://www.stripovi.com/recenzije/zagor-zg-alm-5-sveta-puma/1143/

Go to Top of Page

Tonka24
Advanced Member

15028 Posts

Member since 09/11/2010

Posted - 18/05/2016 : 16:34:06  Show Profile Show Extended Profile  Send Tonka24 a Private Message  Reply with Quote
Sad sam pogledao u kolekciji...užasan crtež slažem se.S tvojim se uspoređivati ne može.
Go to Top of Page

DODSFERD
Advanced Member

Pitcairn Island
29953 Posts

Member since 14/03/2014

Posted - 18/05/2016 : 18:15:55  Show Profile Show Extended Profile  Send DODSFERD a Private Message  Reply with Quote
Ja niti nemam taj almanah u kolekciji a po ovome što vidim izgleda katastrofalno, ovaj Colombi je prejebao i Cassarove.

Sinaitakala Tu'imatamoana 'i Fanakavakilangi Fakafanua
Go to Top of Page

emirem
Advanced Member

10864 Posts

Member since 18/01/2010

Posted - 18/05/2016 : 18:22:40  Show Profile Show Extended Profile  Send emirem a Private Message  Reply with Quote
Bure je slijep za strance... ponos im je da mu ikonu crta njegov zemljak i to je cinjenica.
Samo je Kercu dao sansu,ali on ima iza sebe godine rada i izdanih stripova, a za Z.Ferrija samo znamo da ima dobar crtez,cist i na tragu maestra.
Samo treba ljude nagraditi necim,bar javljanjem odgovorom na pisma i mailove cisto iz kulture.
Tu "pumu" sam davno citao i sad na podsjetnik mi se malo muci kad vidim tu saradu.

"Kompromisi u kolekcionarstvu su one stvari koje ce ti omoguciti da dozivis starost sa pozamasnom ustedjevinom!"
Go to Top of Page

mesar
Junior Member

408 Posts

Member since 27/04/2015

Posted - 18/05/2016 : 18:43:24  Show Profile Show Extended Profile  Send mesar a Private Message  Reply with Quote
Željko ti si naš crtač N1 Zagora sadašnjice,bivše Yu i SBE..zAGOR fOREWER...
Go to Top of Page

hamzik
Junior Member

Sweden
408 Posts

Member since 27/04/2012

Posted - 18/05/2016 : 18:58:11  Show Profile Show Extended Profile  Send hamzik a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Zeljko Ferri
A neki forumasi koji misle da nisam dovoljno dobar crtac za Zagora mogu samo da mi...da ne kazem sta!

Izvini majstore ali ova "skromnost" ti nije bas simpaticna. Ti ovdje kritikujes ljude sto crtaju Zagora ali sam neces da prihvatis kritiku i tako se izrazavas prema forumasima koji bi te sutra citali.

Slazem se, taj crtez iz Pume je uzasan i Bureta bi trebala biti sramota. Ali tvoj Zagor zna izgledati kao da je lutka od gume i imas jos dobre vjezbe prije sto mozes biti i blizu za ovog stripa sto se mene tice. U ostalom, ako vise nemas zelju da crtas za SBE kojeg vraga onda trosis zivce na Bureta?
Go to Top of Page

Poli
Advanced Member

Slovenia
38181 Posts

Member since 26/10/2007

Posted - 18/05/2016 : 19:06:59  Show Profile Show Extended Profile  Send Poli a Private Message  Reply with Quote

ne znam, meni je zao Zeljko, ali ja stvarno ne vidim ovog tvog Zagora unutar SBE korice ... sorry

Anything is possible dec d uej
Be the Change You Want to See
Go to Top of Page

supermark
stripovi.com suradnik

Croatia
29661 Posts

Member since 06/02/2007

Posted - 18/05/2016 : 19:28:43  Show Profile Show Extended Profile  Visit supermark's Homepage  Send supermark a Private Message  Reply with Quote
Pijani Patak je gore spomenuti Colombijev crtež ocijenio 10kom :)
Go to Top of Page

Deers
Advanced Member

Croatia
9576 Posts

Member since 29/03/2004

Posted - 18/05/2016 : 19:50:39  Show Profile Show Extended Profile  Send Deers a Private Message  Reply with Quote
Colombi je jedan od najboljih crtača koji su radili na Zagoru i prava je misterija kako je uopće došlo do toga. Od ljudi od kojim možeš čuti da i zadnji Rubini nije dobar kao prvi niti ne očekujem drukčiju reakciju.

"Trzaj mišica i nad prazninom sam."
Go to Top of Page

PijaniPatak
stripovi.com suradnik

Germany
10035 Posts

Member since 20/02/2010

Posted - 19/05/2016 : 12:34:06  Show Profile Show Extended Profile  Send PijaniPatak a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by supermark

Pijani Patak je gore spomenuti Colombijev crtež ocijenio 10kom :)

Ha?

edit: vidi, stvarno ideja:8, scenario:10, crtež:10, naslovnica:6

Ono što je meni ovde smešno, pogotovo čitajući recenziju gore (odlična recenzija, King) i komentare "braće po Zagoru", je to što je meni Colombijev crtež neobično odgovarao. Na početku stripa (uvodna scena i scena u indijanskom logoru sve do same kolibe gde su se pojavili klinci), ali malo malo prema kraju, u onoj šumi, našao sam pregršt slika koje bih ladno izdvojio listu vrhova zagor-momenata. Sviđala mi se i zagorova malo kraća frizura nego što mu je nacrtaju inače-frizura alla numeri classici i telo i ostatak crteža alla giorni nostri. Daleko od savršenog, ali ima svoj stil, ne kopira Ferrija kao što to mnogi rade već njegov Zagor je samo njegov i ničiji drugi i svakako je prpoznatljiv na prvu i originalan. Svaka čast! Nasuprot tome, Ferrijeva naslovnica mi nije ni nalik njemu. Previše malo detalja, sve mi se nekako svelo na osnovno. Mišljenja sam da je mogao iskoristiti mnogo bolje osnove za dobru naslovnicu koje mu nudi priča unutra. Nešto mi se u telu i duši buni, ali Ferriju ovaj put dajem nisku ocenu.
Priča je solidna, čak vrlo dobra, ležerna i čitka, ne previše moćna ali je daleko od toga da bude loša. Ja sam je čitao veoma sporo, analizirajući Colombijev specifičan osećaj za kontraste u olovka-stilu, ali u jednom dahu. Tema je već malo otrcana, ali u kakvim smo fuck the animals vremenima uvek je i više nego poželjna. Voleo bih da onakva bića zaista postoje, ili da ljudi makar veruju u njih...tada bi postojala neka vrsta balansa između čoveka i prirode, i strah čoveka prema zloupotrebi iste.
Čak sam izvukao i porukicu iz svega ovoga: koliko god lep, ušminkan, bogat, civilizovan, pametan itd. čovek bio, čudovišniji je, suroviji i krvoločniji od zveri koja se pojavljuje u ovom broju. Ova zver makar zna zašto čini to što čini i među svojim neprijateljima i napadačima zna ko zaslužuje da bude kažnjen a od koga je napadnut iz čiste samoodbrane.
Čovek proleva krv a da ne trepne

Trebam debelo da spustim svoje ocene, jer se između 2010. i 2016.godine moje stripovsko rezonovanje dobro promenilo. Ali komentar gore stoji.

Željkovo vrednovanje sebe na osnovu one-shot Colombovog gostovanja neću ni da komentarišem. Rekao sam davno šta sam imao

DNEVNIK CITANJA:
Etika junaštva i deklišeizirani koreni u “Zagor prica...”

Edited by - PijaniPatak on 19/05/2016 12:42:40
Go to Top of Page

Deers
Advanced Member

Croatia
9576 Posts

Member since 29/03/2004

Posted - 19/05/2016 : 12:40:49  Show Profile Show Extended Profile  Send Deers a Private Message  Reply with Quote
U recenziji

Go to Top of Page

Zeljko Ferri
Senior Member

Serbia
1304 Posts

Member since 15/12/2004

Posted - 19/05/2016 : 13:28:18  Show Profile Show Extended Profile  Send Zeljko Ferri a Yahoo! Message  Send Zeljko Ferri a Private Message  Reply with Quote
JEDNAKA pravila bi trebalo da vaze za sve. I za one koji VEC crtaju Zagora i za one koji bi da crtaju Zagora.
Moj je Zagor previse gumen, i to jako smeta, a ne smeta kada neki zvanicni crtaci crtaju Zagora kao Javu iz Marti Misterije ili kad ga crtaju kao nekog poluraspadnutog zombija i da nema orla na majici ne bi ni znali da je to Zagor. Ali to je njegov stil kazacete

Neki zvanicni crtaci bi trebalo da imaju MAKAR malo postovanja prema Zagoru i tvorcu Zagora i prema fanovima Zagora. Ali te crtace ocigledno zabole za to jer vide da to prolazi...

Go to Top of Page

Deers
Advanced Member

Croatia
9576 Posts

Member since 29/03/2004

Posted - 19/05/2016 : 13:33:40  Show Profile Show Extended Profile  Send Deers a Private Message  Reply with Quote
Pa ovaj Colombijev baš i podsjeća na onog Zagora iz prvih epizoda što savršeno odgovara tom retro štihu njegova crteža.

Go to Top of Page

Zeljko Ferri
Senior Member

Serbia
1304 Posts

Member since 15/12/2004

Posted - 19/05/2016 : 13:34:49  Show Profile Show Extended Profile  Send Zeljko Ferri a Yahoo! Message  Send Zeljko Ferri a Private Message  Reply with Quote
Pijani Patak, a sto se tice presudjivanja na osnovu one-shota, pa dobro, onda treba da nacrta 100 epizoda da bi procenili da li je dobar ili ne...neka covek vezba kad je vec usao u staff I ja bi se usavrsio posle 100 tabli a kamoli posle par nacrtanih epizoda

Meni je jasno da tumbaju svoje crtace sa junaka na junaka, kad se ugasi jedan serijal onda prebace crtaca na neki postojeci, ne zele da im daju otkaz, ali majku mu, ti crtaci bi trebali da pokazu MAKAR MALO POSTOVANJA prema liku kojeg crtaju i prema fanovima koji citaju.

Sta sad, treba da mi dodje neki japanac koji crta mange pa da crta Zagora u manga maniru jer eto, toboze to je njegov stil

Edited by - Zeljko Ferri on 19/05/2016 13:42:39
Go to Top of Page

PijaniPatak
stripovi.com suradnik

Germany
10035 Posts

Member since 20/02/2010

Posted - 19/05/2016 : 14:06:06  Show Profile Show Extended Profile  Send PijaniPatak a Private Message  Reply with Quote
Željko, majku mu, zar da opet vrtimo istu priču kao godinama unazad? Sve si već rekao i svi smo ti već rekli. Ne jednom nego više puta.
Colombo je sve izvrsno nacrtao "osim face" i osim što ga sterilna upotreba tuša unazađuje. A što se tiče kadriranja i ostalih tehničkih divota, može da drži lekciju ne samo tebi nego većini staffa. Prekini sa kmečanjem i nastavi da vežbaš i to ne šta se tebi prohte nego ono šta smo ti i Deers i solar i King i mogorovic i ja i svi ostali zlobnici tako lepo objasnili u toliko navrata

DNEVNIK CITANJA:

Edited by - PijaniPatak on 19/05/2016 14:06:45
Go to Top of Page

PijaniPatak
stripovi.com suradnik

Germany
10035 Posts

Member since 20/02/2010

Posted - 19/05/2016 : 14:25:57  Show Profile Show Extended Profile  Send PijaniPatak a Private Message  Reply with Quote
Sad mi pade na pamet koliko je raja nepravedna prema Donatelliju. Sve nešto "kralj", "car", "neponovljiv", "čista emocija","pravi duh zlatnog doba" a niko njega ne precrtava .
Masa njih Ferrija, jedan dušebrižnik Andreuccija (i rastura tablama) i to je to! Majku mu! Čista nepravda i apsolutno nepoštovanje prema pravom pravcatom Zagoru.
Čak i Kerac...jedan od nas...ovako da izda bratstvo jedinstvo...ni Ferrija da...lele...taj bre crta kako se njemu prohte umesto onako kako treba. Sramota

DNEVNIK CITANJA:

Edited by - PijaniPatak on 19/05/2016 14:29:52
Go to Top of Page

Zeljko Ferri
Senior Member

Serbia
1304 Posts

Member since 15/12/2004

Posted - 19/05/2016 : 14:56:58  Show Profile Show Extended Profile  Send Zeljko Ferri a Yahoo! Message  Send Zeljko Ferri a Private Message  Reply with Quote
Nemam VREMENA a ni volje vise da vezbam da crtam Zagora. Zaista nemam zelju da crtam Zagora za SBE. Pa nisam ja budala jebote. U JANUARU mi Buratini rekao da ce mi odgovoriti za par dana jer se desila smena direktora....JA ZABORAVIO DA UOPSTE I TREBA DA DOBIJEM ODGOVOR JEBOTE....potpuno sam zaboravio na sve to dok se nije desila Ferrijeva smrt...i tada sam se setio jebote da treba Buratini da mi odgovori...

Drugo, mozda Buratini ceka povoljnu priliku kada bi bilo najlakse da me prime, jer mu se svidjaju moji radovi (to mi je takodje rekao u vezi odgovora na mail, cekao je da se licno upoznamo pa onda da prica sa direktorima u vezi mene, to mi rekao kad smo bili zajedno u Beogradu).
E sad, sto sam ja izgubio volju da crtam Zagora i PLUS jos sto imam preko glave svojih ilustracija i slika koje treba svakog meseca da isporucujem, to mi je glavno i Zagor mi ne pada ni na kraj pameti.

Samo mi je krivo sto vidim nekakve skrabotine sa orlom na grudima i to se objavljuje kao Zagor....

Edited by - Zeljko Ferri on 19/05/2016 15:03:09
Go to Top of Page

DODSFERD
Advanced Member

Pitcairn Island
29953 Posts

Member since 14/03/2014

Posted - 19/05/2016 : 15:58:46  Show Profile Show Extended Profile  Send DODSFERD a Private Message  Reply with Quote
Možda je i Burattini zaboravio da ti treba odgovoriti, pogotovo ako "radi" k'o crv u kamenu na najnovijem Hellingenu.

Go to Top of Page

Zeljko Ferri
Senior Member

Serbia
1304 Posts

Member since 15/12/2004

Posted - 19/05/2016 : 16:13:18  Show Profile Show Extended Profile  Send Zeljko Ferri a Yahoo! Message  Send Zeljko Ferri a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by DODSFERD

Možda je i Burattini zaboravio da ti treba odgovoriti, pogotovo ako "radi" k'o crv u kamenu na najnovijem Hellingenu.

Nije zaboravio. Uvek ceka pogodan trenutak da se sloze sve kockice. To mi Buratini cesto kaze. Prvo mi je bio rekao da nije hteo onima iznad njega da prica o meni dok se ne upoznamo licno, posle mi kaze da nije on jedini koji odlucuje od novim crtacima.

Smena direktora je odlozilo odgovor, to mi je takodje rekao.

Mada, bilo kakav odgovor da dobijem i ako ga dobijem, ja se odavno ohladio.

Voleo bi da vidim vise tradicionalista crtaca u Zagor staffu.

Go to Top of Page

tinton
stripovi.com suradnik

United Kingdom
19907 Posts

Member since 23/10/2011

Posted - 19/05/2016 : 20:35:50  Show Profile Show Extended Profile  Send tinton a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Zeljko Ferri

OVO Zagor? E pa dragi moji Zagorovci ovo je prevrsilo svaku meru. Cekam odgovor od Buratinija skoro godinu dana, (ustvari ga vise i ne cekam, bas me briga, niti imam vise zelju da crtam Zagora za SBE!) a OVO se objavljuje!
A neki forumasi koji misle da nisam dovoljno dobar crtac za Zagora mogu samo da mi...da ne kazem sta!
Jel imate oci?? E pa onda uporedite!

Baš pokazuješ kako te nije briga hoće li te SBE uzeti time što se svako malo na forumu žališ što ti Bure ne odgovara.
Colombi je bolji crtač od tebe, a to se vidi upravo na ovim crtežima što si ih postavio.

Za ovo...

Dajte nam Banija Libre;može i mekokoricen (ali u boji obavezno)!
Go to Top of Page

nagor
Advanced Member

Croatia
12553 Posts

Member since 21/02/2012

Posted - 19/05/2016 : 20:42:41  Show Profile Show Extended Profile  Send nagor a Private Message  Reply with Quote
Ajde, na stranu Željkova neskromnost, ovo ispod je najružnije službeno nacrtan Zagor kojeg sam ikad vidio. Taj Colombi nema što tražit u serijalu koji počiva realističnom stilu.

Go to Top of Page

DODSFERD
Advanced Member

Pitcairn Island
29953 Posts

Member since 14/03/2014

Posted - 19/05/2016 : 21:40:49  Show Profile Show Extended Profile  Send DODSFERD a Private Message  Reply with Quote
I Chico se zaprepastio zbog ovakvog crteža.

Go to Top of Page

rivendel
Starting Member

Bosnia and Herzegovina
53 Posts

Member since 28/11/2004

Posted - 19/05/2016 : 22:00:18  Show Profile Show Extended Profile  Send rivendel a Private Message  Reply with Quote
Zagor liči na Frankenštajna.

Go to Top of Page
Page: of 1214 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 1.73 seconds. Snitz Forums 2000