forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Bonelli
 ZAGOR
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 1214

PijaniPatak
stripovi.com suradnik

Germany
10035 Posts

Member since 20/02/2010

Posted - 22/05/2016 : 22:30:47  Show Profile Show Extended Profile  Send PijaniPatak a Private Message  Reply with Quote
(edit:ovo je trebalo na DD topic)

DNEVNIK CITANJA:
Etika junaštva i deklišeizirani koreni u “Zagor prica...”

Edited by - PijaniPatak on 23/05/2016 00:14:47
Go to Top of Page

Zeljko Ferri
Senior Member

Serbia
1304 Posts

Member since 15/12/2004

Posted - 23/05/2016 : 10:30:35  Show Profile Show Extended Profile  Send Zeljko Ferri a Yahoo! Message  Send Zeljko Ferri a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Deers

U čemu je razlika kad ga netko drugi crta pa bez košulje ne biste "nikad" shvatili tko je Zagor ili kad Ferri crta određeni tip likova isto kao Zagora pa opet bez košulje ga se ne može prepoznati?

Zato sto je Ferri stvorio Zagora.
I zato sto je njegov still crtanja definisao Zagora i njegov svet.
I to sto je crtao neke likove koji su licili na Zagora, samo sto su bili malo grublji ili sa bradom, to meni ne smeta :) Cak sta vise, bilo mi je to zanimljivo i super.

Opet se ponavljam, necu nikad shvatiti da neki od vas smatraju ovaj Colombov crtez na Zagoru kao super uradak.
Meni se jednostavno ne uklapa u Zagorov svet.

Da je Pikaso nacrtao jednu epizodu Zagora, vi bi i onda rekli, pa to je njegov stil, to je super.

Go to Top of Page

PijaniPatak
stripovi.com suradnik

Germany
10035 Posts

Member since 20/02/2010

Posted - 23/05/2016 : 11:01:18  Show Profile Show Extended Profile  Send PijaniPatak a Private Message  Reply with Quote
Ne razumem ironiju poslednje fraze.

Picasso, priznati slikar i umetnik, bi bio promašaj i uvreda za serijal zato što ne crta poput Ferrija?
Kao da si popljuvao Ludnicu Arkam jer McKean ne crta Batmana poput Neala Adamsa.

DNEVNIK CITANJA:
Go to Top of Page

Zeljko Ferri
Senior Member

Serbia
1304 Posts

Member since 15/12/2004

Posted - 23/05/2016 : 11:50:30  Show Profile Show Extended Profile  Send Zeljko Ferri a Yahoo! Message  Send Zeljko Ferri a Private Message  Reply with Quote
Neke stvari jednostavno ne mogu zajedno. Pa sta ako je Pikaso priznati i svetski umetnik? Ne bi odgovarao na Zagoru.
Isto kao ovaj Colombo crtac. Jednostavno ne odgovara Zagoru, a vi ga i dalje dizite u nebesa kako je on najbolji crtac u Zagoru

Go to Top of Page

karven
Senior Member

Serbia
1871 Posts

Member since 16/07/2006

Posted - 23/05/2016 : 13:01:29  Show Profile Show Extended Profile  Send karven a Private Message  Reply with Quote
A mozda bi bilo interesantno videti kako bi Pikaso nacrtao Zagora. Ili Mekin. Ili Ortiz, Kirbi, Font ili Herman. Strip kao umetnost je medij koji vapi za takvim eksperimentima, i zbog njih se razvija, a ne zbog učaurivanja u jednom stilu i formi.

All is one in Darkseid. This mighty body is my church. When I command your surrender, I speak with three billion voices. When I make a fist to crush your resistance. It is with three billion hands.
Go to Top of Page

PijaniPatak
stripovi.com suradnik

Germany
10035 Posts

Member since 20/02/2010

Posted - 23/05/2016 : 13:17:15  Show Profile Show Extended Profile  Send PijaniPatak a Private Message  Reply with Quote
Bas kao sto je Moebijus odradio Srebrnog. Anatomski i vizuelno-karakterno totalno drugacija verzija naslovnog junaka...a tako uspela.
Ne uzdizemo Colomba u nebesa nego ga vadimo iz blata u koje ste ga, po meni ne bas zasluzeno, zabili do grla.

A to sto ti Burattini nije javio, a Colomba primio...pa, verovatno je Colombovo bešnjenje na SBE staff bilo teže izgooglati, kao sto svaki normalan poslodavac uradi kada uzima nekoga u obzir. Da si manje besneo ovako javno, verovatno bi ti se javio.

DNEVNIK CITANJA:

Edited by - PijaniPatak on 23/05/2016 14:47:43
Go to Top of Page

going going
Advanced Member

Serbia
12286 Posts

Member since 24/04/2012

Posted - 23/05/2016 : 13:37:06  Show Profile Show Extended Profile  Send going going a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by karven

A mozda bi bilo interesantno videti kako bi Pikaso nacrtao Zagora. Ili Mekin. Ili Ortiz, Kirbi, Font ili Herman. Strip kao umetnost je medij koji vapi za takvim eksperimentima, i zbog njih se razvija, a ne zbog učaurivanja u jednom stilu i formi.

Go to Top of Page

Mr. Bushido
stripovi.com suradnik

Croatia
12974 Posts

Member since 23/09/2005

Posted - 23/05/2016 : 15:04:53  Show Profile Show Extended Profile  Send Mr. Bushido a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Zeljko Ferri

quote:

U čemu je razlika kad ga netko drugi crta pa bez košulje ne biste "nikad" shvatili tko je Zagor ili kad Ferri crta određeni tip likova isto kao Zagora pa opet bez košulje ga se ne može prepoznati?

I to sto je crtao neke likove koji su licili na Zagora, samo sto su bili malo grublji ili sa bradom, to meni ne smeta :) Cak sta vise, bilo mi je to zanimljivo i super.

Opet se ponavljam, necu nikad shvatiti da neki od vas smatraju ovaj Colombov crtez na Zagoru kao super uradak.

Da je Pikaso nacrtao jednu epizodu Zagora, vi bi i onda rekli, pa to je njegov stil, to je super.

Zagor nije ni prvi ni zadnji dugovječni serijal na kojem su radili autori različitih stilova.

Comics is any art you can read. -- Sean T. Collins
Go to Top of Page

Lenco
Junior Member

Croatia
314 Posts

Member since 14/05/2011

Posted - 23/05/2016 : 19:21:38  Show Profile Show Extended Profile  Send Lenco a Private Message  Reply with Quote
Koliko je vremena potrebno otprilike za crtanje jedne kućice

Bolje živjeti sto godina kao milijunaš nego sedam dana u bijedi.
Go to Top of Page

DODSFERD
Advanced Member

Pitcairn Island
29953 Posts

Member since 14/03/2014

Posted - 23/05/2016 : 19:55:08  Show Profile Show Extended Profile  Send DODSFERD a Private Message  Reply with Quote
Ovisi da li se radi o trošnoj kolibi ili zidanoj kućici.

Sinaitakala Tu'imatamoana 'i Fanakavakilangi Fakafanua
Go to Top of Page

nellesky
Junior Member

412 Posts

Member since 25/08/2009

Posted - 23/05/2016 : 22:38:41  Show Profile Show Extended Profile  Send nellesky a Private Message  Reply with Quote
Da li je ta kućica u šumi ili u gradu?
Go to Top of Page

mogorovic
Advanced Member

3012 Posts

Member since 02/08/2013

Posted - 23/05/2016 : 22:54:48  Show Profile Show Extended Profile  Send mogorovic a Private Message  Reply with Quote
Oko 55-58 sekundi u olovci, zatim u tušu između 2-6 minuta, sa oštrim sjenama, to se popenje na cca 8 minuta i 17 sekundi. Prosječno. Izvor: "Marvel architecture comic study".
Go to Top of Page

Lenco
Junior Member

Croatia
314 Posts

Member since 14/05/2011

Posted - 24/05/2016 : 02:39:23  Show Profile Show Extended Profile  Send Lenco a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by DODSFERD

Ovisi da li se radi o trošnoj kolibi ili zidanoj kućici.

Hahahaa

@mogorovic hvala ti!

Edited by - Lenco on 24/05/2016 02:40:23
Go to Top of Page

zackoljicofil
New Member

211 Posts

Member since 10/04/2016

Posted - 24/05/2016 : 16:10:16  Show Profile Show Extended Profile  Send zackoljicofil a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Zeljko Ferri

quote:

Pravilno je "biste".
Go to Top of Page

Lenco
Junior Member

Croatia
314 Posts

Member since 14/05/2011

Posted - 24/05/2016 : 17:47:04  Show Profile Show Extended Profile  Send Lenco a Private Message  Reply with Quote
I sto sad s tim

Edited by - Lenco on 24/05/2016 17:48:44
Go to Top of Page

Mali Vuk
New Member

176 Posts

Member since 24/05/2016

Posted - 24/05/2016 : 19:52:14  Show Profile Show Extended Profile  Send Mali Vuk a Private Message  Reply with Quote
Pozdrav braći stripašima!
Novi sam ovdje i da se malo predstavim. Imam 28 godina.
Prvi strip sam dobio daleke 1994 godine(Zagor, "Lov na vuka")
Inače pratim ovu stranicu i forum već skoro 10 godina.
Moja kolekcija se sastoji većinom od Bonelli stripova(preko 1000 komada)
Drago mi je što sam postao član i nadam se jednom lijepom i višegodišnjem druženju. Toliko od mene zasad.
Go to Top of Page

emirem
Advanced Member

10864 Posts

Member since 18/01/2010

Posted - 24/05/2016 : 20:36:35  Show Profile Show Extended Profile  Send emirem a Private Message  Reply with Quote
Dobrodosao Mali Vuče u Darkwood!

"Kompromisi u kolekcionarstvu su one stvari koje ce ti omoguciti da dozivis starost sa pozamasnom ustedjevinom!"
Go to Top of Page

nagor
Advanced Member

Croatia
12553 Posts

Member since 21/02/2012

Posted - 24/05/2016 : 20:42:50  Show Profile Show Extended Profile  Send nagor a Private Message  Reply with Quote
Haugh Vuče, dobrodošao.
Go to Top of Page

hamzik
Junior Member

Sweden
408 Posts

Member since 27/04/2012

Posted - 24/05/2016 : 20:58:05  Show Profile Show Extended Profile  Send hamzik a Private Message  Reply with Quote
Dobrodosao!
Go to Top of Page

PijaniPatak
stripovi.com suradnik

Germany
10035 Posts

Member since 20/02/2010

Posted - 24/05/2016 : 21:47:31  Show Profile Show Extended Profile  Send PijaniPatak a Private Message  Reply with Quote
Dobrodošao, Vuče!!!

DNEVNIK CITANJA:
Go to Top of Page

zackoljicofil
New Member

211 Posts

Member since 10/04/2016

Posted - 24/05/2016 : 21:57:45  Show Profile Show Extended Profile  Send zackoljicofil a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Lenco

I sto sad s tim

Osnove pravilnog pisanja i govora su gotovo neophodne za diskusiju koja se tiče umetnosti.
Go to Top of Page

Lenco
Junior Member

Croatia
314 Posts

Member since 14/05/2011

Posted - 24/05/2016 : 22:16:44  Show Profile Show Extended Profile  Send Lenco a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by zackoljicofil

quote:
Originally posted by Lenco

I sto sad s tim

Osnove pravilnog pisanja i govora su gotovo neophodne za diskusiju koja se tiče umetnosti.

Svaka tebi cast prijatelju dobar si

Go to Top of Page

teller
Advanced Member

Slovenia
19573 Posts

Member since 02/06/2008

Posted - 25/05/2016 : 05:44:11  Show Profile Show Extended Profile  Send teller an AOL message  Send teller an ICQ Message  Send teller a Yahoo! Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Mali Vuk

Drago mi je što sam postao član i nadam se jednom lijepom i višegodišnjem druženju. Toliko od mene zasad.

CITAJTE TELLERA,... DA BI POSTALI BOLJI LJUDI!
STRIP JUNAK KOJI UCI POŠTENJU I PRAVDI!
Go to Top of Page

adriano
Advanced Member

Croatia
4668 Posts

Member since 12/11/2009

Posted - 25/05/2016 : 09:27:06  Show Profile Show Extended Profile  Send adriano a Private Message  Reply with Quote
dobrodošao. ko ti je bolji Bozeli ili Buratini, Feri ili rubini?
quote:

Go to Top of Page

Mali Vuk
New Member

176 Posts

Member since 24/05/2016

Posted - 25/05/2016 : 15:28:35  Show Profile Show Extended Profile  Send Mali Vuk a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by adriano

dobrodošao. ko ti je bolji Bozeli ili Buratini, Feri ili rubini?
quote:

Go to Top of Page
Page: of 1214 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 2.32 seconds. Snitz Forums 2000