forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 www.stripovi.com - svaštara - off topic diskusije
 Svaštara
 oruzje ?
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 5

lwood
Advanced Member

Colombia
47361 Posts

Member since 09/12/2005

Posted - 07/07/2016 : 22:42:42  Show Profile Show Extended Profile  Send lwood a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by izivko

Šta je s mamlazom? Otvara sve neke nasilničke teme

ostavila ga cura pa ga sad puca agresija

narocito na one koji su uspješni.
Go to Top of Page

Enat
Starting Member

38 Posts

Member since 04/12/2013

Posted - 07/07/2016 : 22:45:46  Show Profile Show Extended Profile  Send Enat a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by KRAS

quote:
Originally posted by Enat

Mozda i jesam

U svakom slucaju, naravno da ces se pokusati braniti, nitko normalan nece leci i cekati da ga netko likvidira.

u svakom slučaju.ne živimo u americi.pa tako niko ne misli o tome da mu svaki čas može uletit neko ne pozvan.samim tim niko i ne drži oružje na kuhinjskom pultu..pa ako ti neko uleti naoružan.ne preostane ti ništa drugo do skvičanje...

Svi smo razliciti
Go to Top of Page

Enat
Starting Member

38 Posts

Member since 04/12/2013

Posted - 07/07/2016 : 22:47:39  Show Profile Show Extended Profile  Send Enat a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Oki

Imam ja jednog poznanika, uglavnom jedan seljak od kojeg ponekad znam kupiti janjca za ražanj.
Odležao je čovjek sedam godina u zatvoru zato jer je ubio čovjeka koji ga je napao ispred njegove kuće u dvorištu.

Pa zalosno je sto nemamo par modifikacija u nasim zakonima, jer po meni nije normalno da te netko bez problema dodje napasti kad mu se cefne, a ti mu ne smijes nista. To pomalo granici s onim 'musterija je uvijek u pravu, ucenik je uvijek u pravu' itd. Ma daj, a to sto je mozda retardiran nikom nista.

Edited by - Enat on 07/07/2016 22:48:24
Go to Top of Page

izivko
Advanced Member

Germany
12761 Posts

Member since 25/07/2003

Posted - 07/07/2016 : 22:48:02  Show Profile Show Extended Profile  Send izivko a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by lwood

quote:
Originally posted by izivko

Šta je s mamlazom? Otvara sve neke nasilničke teme

ostavila ga cura pa ga sad puca agresija

Valjalo bi malo pripazit na njega

Have mercy
Go to Top of Page

KRAS
Advanced Member

Slovenia
7774 Posts

Member since 18/05/2003

Posted - 07/07/2016 : 22:49:58  Show Profile Show Extended Profile  Send KRAS a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

quote:

Mozda i jesam

U svakom slucaju, naravno da ces se pokusati braniti, nitko normalan nece leci i cekati da ga netko likvidira.

u svakom slučaju.ne živimo u americi.pa tako niko ne misli o tome da mu svaki čas može uletit neko ne pozvan.samim tim niko i ne drži oružje na kuhinjskom pultu..pa ako ti neko uleti naoružan.ne preostane ti ništa drugo do skvičanje...

Svi smo razliciti

svi smo isti.svako kome upanu naoružani ljudi u dvorište počne zapomagat i tražit milosti..osim psihopati.oni su uvijek spremni
Go to Top of Page

Enat
Starting Member

38 Posts

Member since 04/12/2013

Posted - 07/07/2016 : 22:50:39  Show Profile Show Extended Profile  Send Enat a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

quote:

quote:

Mozda i jesam

Svi smo razliciti

svi smo isti.svako kome upanu naoružani ljudi u dvorište počne zapomagat i tražit milosti..osim psihopati.oni su uvijek spremni

Onda ja spadam pod te zadnje, eto, jesi sretan? :D
Go to Top of Page

Obi-wan
Advanced Member

Croatia
13782 Posts

Member since 29/08/2004

Posted - 07/07/2016 : 22:57:15  Show Profile Show Extended Profile  Send Obi-wan a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Oki

Nego kako god gledamo, mi u Hrvatskoj smo jebena stranka i ta dozvola za oružje ti ne vrijedi ništa.
U americi ako čovjek zatekne provalnika u svojoj kući te ga pri tome upuca ko' zeca, nikome ništa.
Provalnik mrtav, nitko kriv.
Kod nas ako upucaš provalnika, onda odgovaraš za ubojstvo i gotovo sigurno dobivaš par godina zatvora.
Bilo je u blizini moje kuće pred nekoliko godina nekih provala(većinom u podrume), pa je moj stari izjavio da bi on lopova upucao na licu mjesta, a ja ga uzaludno uvjeravao da ne smije...srećom, u ovih par godina još nije bio u prilici da nekoga upuca;)

Naš zakon je go kurac.
Ako sirotinja ubije u samoodbrani ide u zatvor do kraja života.
Ako bogat ubije, dobije 2 godine uvjetno.

What you call sanity, it’s just a prison in your minds that stops you from seeing that you’re just tiny little cogs in a giant absurd machine.

Edited by - Obi-wan on 07/07/2016 23:00:41
Go to Top of Page

lwood
Advanced Member

Colombia
47361 Posts

Member since 09/12/2005

Posted - 07/07/2016 : 23:00:48  Show Profile Show Extended Profile  Send lwood a Private Message  Reply with Quote
jesi li ti ikad čita Alan Forda?

narocito na one koji su uspješni.
Go to Top of Page

Obi-wan
Advanced Member

Croatia
13782 Posts

Member since 29/08/2004

Posted - 07/07/2016 : 23:02:10  Show Profile Show Extended Profile  Send Obi-wan a Private Message  Reply with Quote
A i bolnice su nam - Uđeš zdrav, izađeš mrtav.

What you call sanity, it’s just a prison in your minds that stops you from seeing that you’re just tiny little cogs in a giant absurd machine.
Go to Top of Page

KRAS
Advanced Member

Slovenia
7774 Posts

Member since 18/05/2003

Posted - 07/07/2016 : 23:03:06  Show Profile Show Extended Profile  Send KRAS a Private Message  Reply with Quote
quote:

ok.pustimo dvorište.bio je sad masakar u srbiji.sve i da je konobar ili gazda kafane imao kalašnjikov na gotovs ispod šanka.nebi sprečio pokolj.jer niko normalan se ne nada takvom činu,,pa mislim da i ti sada ne razmišljaš baš o tome da ti neko upane na dvoriše i ne držiš pištolj pored kompa..a momci kad ulete već je kasno za bilo kakvo oružje.ostane zapomaganje
Go to Top of Page

Enat
Starting Member

38 Posts

Member since 04/12/2013

Posted - 07/07/2016 : 23:09:58  Show Profile Show Extended Profile  Send Enat a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

ok.pustimo dvorište.bio je sad masakar u srbiji.sve i da je konobar ili gazda kafane imao kalašnjikov na gotovs ispod šanka.nebi sprečio pokolj.jer niko normalan se ne nada takvom činu,,pa mislim da i ti sada ne razmišljaš baš o tome da ti neko upane na dvoriše i ne držiš pištolj pored kompa..a momci kad ulete već je kasno za bilo kakvo oružje.ostane zapomaganje

Razumijem sto zelis reci, no i dalje stoji ono da ces se pokusati izvuci citav i ziv iz takve situacije, ali to nikako neces postici skvicanjem.

S Obi-wanom se slazem za oboje sto je napisao.
Go to Top of Page

KRAS
Advanced Member

Slovenia
7774 Posts

Member since 18/05/2003

Posted - 07/07/2016 : 23:13:23  Show Profile Show Extended Profile  Send KRAS a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Obi-wan

Naš zakon je go kurac.
Ako sirotinja ubije u samoodbrani ide u zatvor do kraja života.
Ako bogat ubije, dobije 2 godine uvjetno.

to se ne dešava.ili vrlo rijetko.da neko nekog ubije u samoodbrani.ubiti nekog u samoodbrani znači-ubiti nekog dok na tebi vrši pokušaj ubistvazato se uvijek vade na neuračunivost ili olakotne okolnosti..
Go to Top of Page

KRAS
Advanced Member

Slovenia
7774 Posts

Member since 18/05/2003

Posted - 07/07/2016 : 23:17:28  Show Profile Show Extended Profile  Send KRAS a Private Message  Reply with Quote
quote:

Razumijem sto zelis reci, no i dalje stoji ono da ces se pokusati izvuci citav i ziv iz takve situacije, ali to nikako neces postici skvicanjem.

pustimo fantazije..kad ti ulete naoružani momci u dvorište-naravno u mirnodobsko vreme- nemaš vremena tražit oružje.a pogotovo kad imaš familiju u kući-ostaje ti samo skvičanje
Go to Top of Page

DzekDenijels
Senior Member

Serbia
2519 Posts

Member since 26/07/2009

Posted - 07/07/2016 : 23:17:42  Show Profile Show Extended Profile  Visit DzekDenijels's Homepage  Send DzekDenijels a Private Message  Reply with Quote
NE...

Carpe diem
Go to Top of Page

Enat
Starting Member

38 Posts

Member since 04/12/2013

Posted - 07/07/2016 : 23:20:31  Show Profile Show Extended Profile  Send Enat a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

pustimo fantazije..kad ti ulete naoružani momci u dvorište-naravno u mirnodobsko vreme- nemaš vremena tražit oružje.a pogotovo kad imaš familiju u kući-ostaje ti samo skvičanje

Necu se pretjerivati jer postaje zamorno i tragikomicno stojim iza svoga, a kome se skvici, nek' izvoli

Edited by - Enat on 07/07/2016 23:29:43
Go to Top of Page

KRAS
Advanced Member

Slovenia
7774 Posts

Member since 18/05/2003

Posted - 07/07/2016 : 23:24:21  Show Profile Show Extended Profile  Send KRAS a Private Message  Reply with Quote
quote:

Necu se pretjerivati jer postaje zamorno i tragikomicno stojim iza svoga, a kome se skivci, nek' izvoli

skviči svako kome je uperena cev u glavu...
Go to Top of Page

ordell
Senior Member

Slovenia
1901 Posts

Member since 20/08/2006

Posted - 07/07/2016 : 23:25:56  Show Profile Show Extended Profile  Send ordell a Private Message  Reply with Quote
Po zakonu je tako,
svaka samoodbrana mora biti jednaka napadu, nikako to ne smiješ prekoračiti.
Ako te napadne golim rukama, a ti ga ubiješ, na bilo koji način, loše ti se piše, jer teško je tu dokazati opasnost po život.
1. stvar koja ti treba pasti na pamet je da bježiš, ukoliko je moguće i pozoveš policiju. Sva ostala herojstva su delikatna i možeš brzo odgovarati na sudu za ubojstvo. Nešto drugo je ipak ako ostaviš iza sebe osobu kojoj prijeti opasnost po život.

Go to Top of Page

DODSFERD
Advanced Member

Pitcairn Island
29953 Posts

Member since 14/03/2014

Posted - 07/07/2016 : 23:49:30  Show Profile Show Extended Profile  Send DODSFERD a Private Message  Reply with Quote
Kod nas ionako ima previše psihopata i oružje bi samo dodatno pogoršalo stvar.
Ako ga nemaš u svojoj blizini, manja je vjerojatnost da ćeš učiniti neku glupost kada ti dođe crna minuta i izgubiš kontrolu nad sobom.

Sinaitakala Tu'imatamoana 'i Fanakavakilangi Fakafanua
Go to Top of Page

Oki
Advanced Member

Croatia
5334 Posts

Member since 10/02/2011

Posted - 08/07/2016 : 00:10:43  Show Profile Show Extended Profile  Send Oki a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:
Originally posted by Oki

Imam ja jednog poznanika, uglavnom jedan seljak od kojeg ponekad znam kupiti janjca za ražanj.
Odležao je čovjek sedam godina u zatvoru zato jer je ubio čovjeka koji ga je napao ispred njegove kuće u dvorištu.

Pa zalosno je sto nemamo par modifikacija u nasim zakonima, jer po meni nije normalno da te netko bez problema dodje napasti kad mu se cefne, a ti mu ne smijes nista. To pomalo granici s onim 'musterija je uvijek u pravu, ucenik je uvijek u pravu' itd. Ma daj, a to sto je mozda retardiran nikom nista.

Nego nisam rekao kako sam saznao za ovu priču o sedmogodišnjoj robiji...jednom sam naletio na ovog seljaka na ulici i kaže on, ajmo popit pivu u birtiju, a ja ga sjebem i naručim kavu. Kažem ja njemu da mi treba kava jer se večer prije nisam naspavao pošto me je probudila neka lomljava i buka oko kuće u dva ujutro, pa da sam izvukao najveću nožinu koju imam i krenuo u obilazak okućnice da vidim čega ima...a on se hvata za glavu i kaže, ne nožem, završit češ na robiji kao i ja pa ispričao svoju priču.
Srećom kod mene krš i lom oko kuće rade životinje jer sam blizu šume, evo jedno jutro mi čak i srne bile na terasi, valjda htjele kušat malo cvijeća...
No, što bi bilo da je stvarno bilo nekih lopova u to gluho doba noći oko kuće?
Pa reagirao bi agresivno na svaku spodobu iz mraka više iz straha, nego svjesno.
Jel fer da zbog toga po zakonu nije lopov kriminalac nego je kriminalac onaj koji je na svome?
Ne znam, ja se držim one "ne bu mene nitko u mom dvorišću ....."
Evo čak ne dozvoljavam da mi netko uništava i grad u kojem živim...
Pred dvije godine sam jedno jutro išao na posao i naletim na nekog lika koji trga i baca one koševe za smeće, baca kamenje uokolo. Onako u prolazu, mu dobacim da se smiri i prestane to raditi, ali pošto su sa njim bila još dvojica "medveda" iako miroljubivi i nezaintersirani, ovaj huligan valjda ohrabljen njihovim društvom nastavi razbijati neke boce. Ja uzmem mobitel i pozovem policiju koja je za živo čudo odmah došla maricom, a ovaj huligan bi najrađe napao i mene i policajce iako ona dva njegova prijatelja ne mrdaju ni pogledom.
Epilog svega je bio da sam kroz nekoliko mjeseci dobio poziv na sud zbog svjedočenja i to u 8.00 sati ujutro, taman dan nakon što mi je žena došla kući sa bebom poslije carskog reza.
Kada sam ugledao ovog huligana ispred suda (vjerovatno sin nekog imućnijeg Karlovčana), odmah sam ga verbalno napao kako zbog njega moram gubiti vrijeme na sudu dok mi se žena kod kuće ne može sama ustati iz kreveta, kad ono ispred mene neko nevinašce..."gospodine izvinite, ali ja vas prvi puta u životu vidim, gospodine izvinite, ali ja se ničega ne sjećam, ja i alkohol...khmm, alkoholna amnezija...vjerovatno tip na kraju nije dobio nikakvu kaznu, a mene je sutkinja praktički istjerala sa suda bez da me pita jel trebam kakvu naknadu radnog dana ili bar kakvu siću za pitne troškove..
Go to Top of Page

Enat
Starting Member

38 Posts

Member since 04/12/2013

Posted - 08/07/2016 : 00:24:13  Show Profile Show Extended Profile  Send Enat a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Oki

quote:

quote:
Originally posted by Oki

Nego nisam rekao kako sam saznao za ovu priču o sedmogodišnjoj robiji...jednom sam naletio na ovog seljaka na ulici i kaže on, ajmo popit pivu u birtiju, a ja ga sjebem i naručim kavu. Kažem ja njemu da mi treba kava jer se večer prije nisam naspavao pošto me je probudila neka lomljava i buka oko kuće u dva ujutro, pa da sam izvukao najveću nožinu koju imam i krenuo u obilazak okućnice da vidim čega ima...a on se hvata za glavu i kaže, ne nožem, završit češ na robiji kao i ja pa ispričao svoju priču.
Srećom kod mene krš i lom oko kuće rade životinje jer sam blizu šume, evo jedno jutro mi čak i srne bile na terasi, valjda htjele kušat malo cvijeća...
No, što bi bilo da je stvarno bilo nekih lopova u to gluho doba noći oko kuće?
Pa reagirao bi agresivno na svaku spodobu iz mraka više iz straha, nego svjesno.
Jel fer da zbog toga po zakonu nije lopov kriminalac nego je kriminalac onaj koji je na svome?
Ne znam, ja se držim one "ne bu mene nitko u mom dvorišću ....."
Evo čak ne dozvoljavam da mi netko uništava i grad u kojem živim...
Pred dvije godine sam jedno jutro išao na posao i naletim na nekog lika koji trga i baca one koševe za smeće, baca kamenje uokolo. Onako u prolazu, mu dobacim da se smiri i prestane to raditi, ali pošto su sa njim bila još dvojica "medveda" iako miroljubivi i nezaintersirani, ovaj huligan valjda ohrabljen njihovim društvom nastavi razbijati neke boce. Ja uzmem mobitel i pozovem policiju koja je za živo čudo odmah došla maricom, a ovaj huligan bi najrađe napao i mene i policajce iako ona dva njegova prijatelja ne mrdaju ni pogledom.
Epilog svega je bio da sam kroz nekoliko mjeseci dobio poziv na sud zbog svjedočenja i to u 8.00 sati ujutro, taman dan nakon što mi je žena došla kući sa bebom poslije carskog reza.
Kada sam ugledao ovog huligana ispred suda (vjerovatno sin nekog imućnijeg Karlovčana), odmah sam ga verbalno napao kako zbog njega moram gubiti vrijeme na sudu dok mi se žena kod kuće ne može sama ustati iz kreveta, kad ono ispred mene neko nevinašce..."gospodine izvinite, ali ja vas prvi puta u životu vidim, gospodine izvinite, ali ja se ničega ne sjećam, ja i alkohol...khmm, alkoholna amnezija...vjerovatno tip na kraju nije dobio nikakvu kaznu, a mene je sutkinja praktički istjerala sa suda bez da me pita jel trebam kakvu naknadu radnog dana ili bar kakvu siću za pitne troškove..

Poanta je: kako god okrenes, kriv si! Zalosno, ali istinito.
Go to Top of Page

Just_Charlie
Advanced Member

8578 Posts

Member since 07/01/2008

Posted - 08/07/2016 : 00:37:23  Show Profile Show Extended Profile  Visit Just_Charlie's Homepage  Send Just_Charlie a Private Message  Reply with Quote
Misljenja sam da svako domacinstvo u zemlji i sire treba naoruzati do zuba. Smajserima, haubicama, minobacacima, bacacima plamena, snajperima, topalovima - ma sto to bilo, debelim bertama, oni uz polje mogu F-16, oni uz brda Tomahawkima, scudovima, samostrelima, uz more i harpunima i zavladao bi mir.
Zemlja smo paradoksa, mislim da bi tada zavladao muk a onda opcenarodno veselje jer bi u periodu muka svatko dobro razmislio sto govori, radi i misli. Kad ti susjed moze opizdit granatu u krevet na spavanju, razmislio bi svatko kakve ce volje biti ujutro prije svadje oko medje. Tu i tamo bi nastradala pokoja budala kod ciscenja napunjene puske ali nista strasno ni pogubno za naciju..manje nesreca no automobilskih na cestama. Pucanje bi cak prestalo biti zanimljivim i svatovima.
Ne bi bilo toliko preljuba ni razvoda.
Mlada bi u miraz dovezla tenk i parkirala ga pored mladozenjinog vbr-a. Stajali bi u vrtu umjesto danasnjih labudova i kicastih patuljaka.
Zamisljam raj na zemlji, u zemlji Hrvatskoj

~ Prvo suputnik onda put ~
Go to Top of Page

Enat
Starting Member

38 Posts

Member since 04/12/2013

Posted - 08/07/2016 : 00:46:55  Show Profile Show Extended Profile  Send Enat a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Just_Charlie

Misljenja sam da svako domacinstvo u zemlji i sire treba naoruzati do zuba. Smajserima, haubicama, minobacacima, bacacima plamena, snajperima, topalovima - ma sto to bilo, debelim bertama, oni uz polje mogu F-16, oni uz brda Tomahawkima, scudovima, samostrelima, uz more i harpunima i zavladao bi mir.
Zemlja smo paradoksa, mislim da bi tada zavladao muk a onda opcenarodno veselje jer bi u periodu muka svatko dobro razmislio sto govori, radi i misli. Kad ti susjed moze opizdit granatu u krevet na spavanju, razmislio bi svatko kakve ce volje biti ujutro prije svadje oko medje. Tu i tamo bi nastradala pokoja budala kod ciscenja napunjene puske ali nista strasno ni pogubno za naciju..manje nesreca no automobilskih na cestama. Pucanje bi cak prestalo biti zanimljivim i svatovima.
Ne bi bilo toliko preljuba ni razvoda.
Mlada bi u miraz dovezla tenk i parkirala ga pored mladozenjinog vbr-a. Stajali bi u vrtu umjesto danasnjih labudova i kicastih patuljaka.
Zamisljam raj na zemlji, u zemlji Hrvatskoj

Dobra
Go to Top of Page

Kruger
Advanced Member

Croatia
17240 Posts

Member since 25/10/2001

Posted - 08/07/2016 : 00:50:42  Show Profile Show Extended Profile  Send Kruger a Private Message  Reply with Quote
Vidim kako o ovoj temi pišu ljudi koji dosta malo znanju o tome. U Hr nije lako doći do legalne dozvole za držanje oružja, dozvolu za nošenje, osim službenih osoba, običan građanin ne može dobiti.

Nije problem legalno oružje, problem su ona ilegalna, ako neko sranje s legalnim oružjem netko i napravi to su uglavnom službene osobe, kad ste čuli da je lovac otišao u birtiju upucati svoju ženu koja ga vara??
Go to Top of Page

Kruger
Advanced Member

Croatia
17240 Posts

Member since 25/10/2001

Posted - 08/07/2016 : 01:03:06  Show Profile Show Extended Profile  Send Kruger a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Oki

quote:
Originally posted by tinton

quote:
Originally posted by dcopic

A kao što lwood kaže tko ga treba ionako će ga negdje nabaviti bez obzira na zakone.

Kako je to argument protiv?
Pa ako će ga ionako nabaviti onda bolje da bar plati porez na njega i da država može kontrolirati kakvo se oružje nabavlja.

Država već mlati paru na izdavanju dozvola i lječničkim pregledima.

Dozvola se jednom plati, mislim da to nije neka velika lova, koliko se sjećam, liječnički pregled se plaća svakih 5 godina ( po najnovijem, iako je to prema pravilima već dobar dio godina ), službene osobe, mislim, to moraju raditi svake 2 godine, kod običnih građana, ako se uspiješ dočepati dozvole za držanje oružja se plaća još nešto, i kad se to sve zbroji, država baš od toga i nema neku veliku korist.
Go to Top of Page

wolf
Advanced Member

4577 Posts

Member since 05/08/2003

Posted - 08/07/2016 : 02:51:14  Show Profile Show Extended Profile  Send wolf a Private Message  Reply with Quote
Procedura za dobivanje dozvole za držanje oružja je slijedeća:
- podnosi se zahtjev nadležnom tijelu MUP-a (odjel za oružje u Policijskoj upravi) uz plaćanje takse
- nadležno tijelo prikuplja podatke o podnositelju zahtjeva, na temelju kojih odlučuje o prihvaćanju ili odbijanju zahtjeva
- šalju policajca u mjesto prebivališta podnositelja zahtjeva radi provjere postojanja uvjeta za držanje oružja (odgovarajući ormar za oružje i nedostupnost istoga neovlaštenim osobama, pogotovo djeci)
- ako je sve dosad navedeno ispravno upućuje se podnositelja na liječnički pregled
- po obavljenom liječničkom pregledu (koji košta otprilike 550 kn) ako je liječnikova potvrda pozitivna podnositelj ide na osposobljavanje za uporabu i držanje oružja (i ovo se plaća ali ne sjećam se koliko)
- po obavljenom osposobljavanju podnositelj ide na provjeru gađanja iz oružja, a na temelju rezultata izdaje se potvrda o osposobljenosti za držanje oružja
- izdaje se oružni list (prilažu se dvije fotografije ne starije od 6 mjeseci) uz plaćanje takse (do 100 kn)
- oružni list vrijedi do datuma isteka liječničke potvrde, aista sew pribavlja svakih 5 godina
- liječnik opće prakse dužan je obavijestiti nadležno tijelo MUP-a o svakoj zdravstvenoj promjeni koja utječe na sposobnost držanja oružja
- od osposobljavanja za oružje oslobođeni su profesionalni vojnici.

Ukratko - dozvolu je teško dobiti, ali još teže ju je i sačuvati. Bilo kakav verbalni sukob rezultira oduzimanjem oružja, bilo kakvo ozbiljnije opijanje također, a pogotovo svađa u obitelji. Prethodno gledaju svaku dlaku u jajetu da bi uopće i odobrili zahtjev za oružjem. Tako da za društvo nisu opasni oni koji imaju dozvole, već oni koji skrivaju ilegalno oružje.

A što se tiče ovih slučajeva robije zbog pucanja u obrani - bolje i 7 godina nego pod zemlju, ili da ti ubije nekog člana obitelji.
Go to Top of Page
Page: of 5 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.16 seconds. Snitz Forums 2000