forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Izdavacki izlog
 FIBRA PREDSTAVLJA: Bajke 1, 2 i 3
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 9

Zagor-te-nay
Senior Member

Croatia
2456 Posts

Member since 03/05/2006

Posted - 15/07/2016 : 22:08:12  Show Profile Show Extended Profile  Send Zagor-te-nay a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by kasper

ljudi, gde cete vecu preporuku da nabavite bajke od ovih postova gore

A ako želite nešto ozbiljnije štivo tu su i bonelli stripovi...

Majka Bonelli je pocetak...i kraj.
Go to Top of Page

kasper
Advanced Member

10895 Posts

Member since 04/11/2001

Posted - 15/07/2016 : 22:10:38  Show Profile Show Extended Profile  Send kasper a Private Message  Reply with Quote
sve to moze zajedno da funkcionise, boneli, ameri, francuzi
mada, ko su ti veliki protivnici bonelija, zivo me zanima
Go to Top of Page

Poli
Advanced Member

Slovenia
38181 Posts

Member since 26/10/2007

Posted - 15/07/2016 : 22:10:55  Show Profile Show Extended Profile  Send Poli a Private Message  Reply with Quote

ja uopste nisam rekao da je "ovo" bolje od Bonellija (ni da nije), samo sam odgovorio na pitanje "Kako neko moze srat po bonelliju a ovo dizat u nebesa". :D

a Bonellija sam se nacitao u zivotu, i jos ga citam i citat cu ga ;)

Anything is possible dec d uej
Be the Change You Want to See
Go to Top of Page

kasper
Advanced Member

10895 Posts

Member since 04/11/2001

Posted - 15/07/2016 : 22:26:09  Show Profile Show Extended Profile  Send kasper a Private Message  Reply with Quote
ne znam sta bih dao da procitam zagorovu reakciju na procitanog sendmena, pa voda bi bi gorela
Go to Top of Page

Zagor-te-nay
Senior Member

Croatia
2456 Posts

Member since 03/05/2006

Posted - 16/07/2016 : 00:02:34  Show Profile Show Extended Profile  Send Zagor-te-nay a Private Message  Reply with Quote
quote:

ne znam sta bih dao da procitam zagorovu reakciju na procitanog sendmena, pa voda bi bi gorela

Nema reakcije, nečitljiv mi je...američkim stripovima uvik dam novu šansu...i uvik me razočaraju. To je plitko štivo, što se ponekad može reći i za bonelli ali za razliku od bonelija i uzevši u obzir tko čita te stripove OGROMNA je razlika u etici. Dok s jedne strane Bonelli ima snažnu odgojnu poruku, američki stripovi su lišeni svakog oblika morala...što je samo preslika njihovog društva.
Jedini američki strip koji je po mom guštu je napravija...britanac. Naravno, Čuvari.

Go to Top of Page

kasper
Advanced Member

10895 Posts

Member since 04/11/2001

Posted - 16/07/2016 : 00:09:22  Show Profile Show Extended Profile  Send kasper a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Zagor-te-nay

quote:

Nema reakcije, nečitljiv mi je...

znam, zato sam to i napisao. al sacekaj skalpirane, eto jos tom pruzi sansu
Go to Top of Page

Mr. Bushido
stripovi.com suradnik

Croatia
12929 Posts

Member since 23/09/2005

Posted - 16/07/2016 : 02:30:49  Show Profile Show Extended Profile  Send Mr. Bushido a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

Nema reakcije, nečitljiv mi je...američkim stripovima uvik dam novu šansu...i uvik me razočaraju. To je plitko štivo, što se ponekad može reći i za bonelli ali za razliku od bonelija i uzevši u obzir tko čita te stripove OGROMNA je razlika u etici. Dok s jedne strane Bonelli ima snažnu odgojnu poruku, američki stripovi su lišeni svakog oblika morala...što je samo preslika njihovog društva.

Nešto mi se nije slagalo kod tebe i ovog argumenta, a onda sam se sjetio o čemu je riječ.

http://forum.stripovi.com/topic.asp?TOPIC_ID=43441&whichpage=1

Comics is any art you can read. -- Sean T. Collins
Go to Top of Page

Tornadomaster
Senior Member

Bosnia and Herzegovina
2511 Posts

Member since 01/08/2009

Posted - 16/07/2016 : 10:29:32  Show Profile Show Extended Profile  Visit Tornadomaster's Homepage  Send Tornadomaster a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Mr. Bushido

quote:

quote:

Nešto mi se nije slagalo kod tebe i ovog argumenta, a onda sam se sjetio o čemu je riječ.

http://forum.stripovi.com/topic.asp?TOPIC_ID=43441&whichpage=1

Pici dalje Dilan Dože, da te braca na police slože.
Go to Top of Page

alexts
Advanced Member

Serbia
8339 Posts

Member since 25/09/2005

Posted - 16/07/2016 : 11:41:01  Show Profile Show Extended Profile  Send alexts a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

Jedini američki strip koji je po mom guštu je napravija...britanac. Naravno, Čuvari.

Kakve se to budalaštine pišu ovde??
Go to Top of Page

Zagor-te-nay
Senior Member

Croatia
2456 Posts

Member since 03/05/2006

Posted - 16/07/2016 : 11:47:51  Show Profile Show Extended Profile  Send Zagor-te-nay a Private Message  Reply with Quote
Buuum. Prvo procitam skenirano il u knjiznici ako ima i tad kupim ako mi se svidi, ba s sam zlocest.

Go to Top of Page

swamp thing
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
4078 Posts

Member since 05/08/2009

Posted - 16/07/2016 : 13:36:32  Show Profile Show Extended Profile  Send swamp thing a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by alexts

quote:

quote:

Dobro, čovjek još uvijek traži odgojne poruke u stripovima. Ništa tu nije budalasto.
Go to Top of Page

Mr. Bushido
stripovi.com suradnik

Croatia
12929 Posts

Member since 23/09/2005

Posted - 16/07/2016 : 13:39:21  Show Profile Show Extended Profile  Send Mr. Bushido a Private Message  Reply with Quote
quote:

Buuum. Prvo procitam skenirano il u knjiznici ako ima i tad kupim ako mi se svidi, ba s sam zlocest.

A što ćemo sa skeniranim stripovima koje pročitaš, a ne kupiš?

Go to Top of Page

Zagor-te-nay
Senior Member

Croatia
2456 Posts

Member since 03/05/2006

Posted - 16/07/2016 : 14:26:06  Show Profile Show Extended Profile  Send Zagor-te-nay a Private Message  Reply with Quote
Procitat skenirano i ne kupit? Bozesacuvaj, sveti moj gospodine Bušido, pa to je po meni za zatvor, zlocin u stilu razbijaca i stallonea. Dodao bih da bi bio grijeh samo da procitam i preview a da nisam odrijesio kesu, nekako me pece, osjecam se ko razbojnik. Al dodajmo jos koju optuznicu, upravo sam pogleda i game of thrones, a nemam HBO. A da ne govorim da se u autu slusaju novi ljetni hitovi na sumljivom cd-u. A vidi qurca, baci se i novi footbal manager tu i tamo...ccc... Mjesto mi je izmedju Horvatincica i Mamica u lozi, tu sam negdi pozicioniran./

Go to Top of Page

alexts
Advanced Member

Serbia
8339 Posts

Member since 25/09/2005

Posted - 16/07/2016 : 14:32:54  Show Profile Show Extended Profile  Send alexts a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by swamp thing

quote:
Originally posted by alexts

quote:

quote:

Dobro, čovjek još uvijek traži odgojne poruke u stripovima. Ništa tu nije budalasto.

Budalasto je da su američki stripovi lišeni svakog oblika morala, jer se mnogi likovi američkog stripa pridržavaju strogih moralnih normi.

Umberto Eko je za vreme drugog svetskog rata, dok su italijanski stripovi služili fašističkoj propagandi i slali poruke da su belci viša rasa, upravo iz američkih stripova video kako se prema svima treba ponašati kao prema jednakima, sa poštovanjem, bez obzira da li su crnci u Africi i sl. Kroz američki strip je spoznavao moralne norme.

Pre nego što mi neko odgovori - to je bilo tada - i danas je, ni Supermen, ni Fantom se nisu suštinski promenili.
Go to Top of Page

Zagor-te-nay
Senior Member

Croatia
2456 Posts

Member since 03/05/2006

Posted - 16/07/2016 : 14:49:49  Show Profile Show Extended Profile  Send Zagor-te-nay a Private Message  Reply with Quote
A bas si nasa primjer...pa americki strip se bazira na nadljudima, superjunacima (osim betmena mislim?), sta je vise fasisticko od tog?. Evropski je sasvim suprotan, normalan covik s vlsstitim sposobnostima i manama postaje junak. Kakva moralna nacela? Psovke, sex, masivne kolicine krvi, bezkrupuloznost...to je odgoj bajki?
Kakve gluposti citam, ne trazim odgojnu crtu za sebe (to je vec kasno ;), citam puno bolesnije stvari , govorim o ciljanoj publici tih stripova , usporedi Bonelli i onda usporedi Transmetropolitan. Ako je to tebi odgoj i poruka za tvoju dicu brate...samo naprid.

Go to Top of Page

Ace of Spades
Junior Member

464 Posts

Member since 13/01/2009

Posted - 16/07/2016 : 15:29:15  Show Profile Show Extended Profile  Send Ace of Spades a Private Message  Reply with Quote
Koji ste vi majstori jbt!!! Vrh!

I've spent my entire life doing nothing but collecting comic books... and now there's only time to say... LIFE WELL SPENT!
Go to Top of Page

swamp thing
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
4078 Posts

Member since 05/08/2009

Posted - 16/07/2016 : 16:00:51  Show Profile Show Extended Profile  Send swamp thing a Private Message  Reply with Quote
quote:

A bas si nasa primjer...pa americki strip se bazira na nadljudima, superjunacima (osim betmena mislim?), sta je vise fasisticko od tog?. Evropski je sasvim suprotan, normalan covik s vlsstitim sposobnostima i manama postaje junak. Kakva moralna nacela? Psovke, sex, masivne kolicine krvi, bezkrupuloznost...to je odgoj bajki?
Kakve gluposti citam, ne trazim odgojnu crtu za sebe (to je vec kasno ;), citam puno bolesnije stvari , govorim o ciljanoj publici tih stripova , usporedi Bonelli i onda usporedi Transmetropolitan. Ako je to tebi odgoj i poruka za tvoju dicu brate...samo naprid.

Trans nije ni namijenjen djeci, ne lupaj. Nisu ni ove Bajke. Više djecu upropaštavaju ovi Pokemon Go, spucaće ih bus tokom potrage.
Roditelji trebaju obratiti pažnju na to šta će dati djeci da čitaju, gledaju itd. Znači, tutni u ruke svom klincu M.Noa koji drinka i guzi neke drolje po Manausu, ili Dilana sa kojekakvim karakondžulama i scenama seksa za jednu, dvije noći, Zagora koji je podjednako fašista kao i Supermen, samo malo retardiraniji, a pusti ostale da uživaju u blagodatima nemorala.
Go to Top of Page

Mr. Bushido
stripovi.com suradnik

Croatia
12929 Posts

Member since 23/09/2005

Posted - 16/07/2016 : 16:04:42  Show Profile Show Extended Profile  Send Mr. Bushido a Private Message  Reply with Quote
quote:

Procitat skenirano i ne kupit? Bozesacuvaj, sveti moj gospodine Bušido, pa to je po meni za zatvor, zlocin u stilu razbijaca i stallonea. Dodao bih da bi bio grijeh samo da procitam i preview a da nisam odrijesio kesu, nekako me pece, osjecam se ko razbojnik. Al dodajmo jos koju optuznicu, upravo sam pogleda i game of thrones, a nemam HBO. A da ne govorim da se u autu slusaju novi ljetni hitovi na sumljivom cd-u. A vidi qurca, baci se i novi footbal manager tu i tamo...ccc... Mjesto mi je izmedju Horvatincica i Mamica u lozi, tu sam negdi pozicioniran./

Važno da se ima za skupi tablet, zar ne? A izdavače, autore i distributere, tko jebe.

Go to Top of Page

Zagor-te-nay
Senior Member

Croatia
2456 Posts

Member since 03/05/2006

Posted - 16/07/2016 : 16:08:55  Show Profile Show Extended Profile  Send Zagor-te-nay a Private Message  Reply with Quote
Nadam se sveti moj Bushido, da si platio te windowse na kojima pises, il da nemas neki unix? A nadam se da ti je i office placen, il imas openoffice? He, da mi je vidit tvoj hard disk pa da nas prosvjetlis moralom..

Go to Top of Page

Zagor-te-nay
Senior Member

Croatia
2456 Posts

Member since 03/05/2006

Posted - 16/07/2016 : 16:12:00  Show Profile Show Extended Profile  Send Zagor-te-nay a Private Message  Reply with Quote
A ti moja mocvaro, ako Trans nije namjenjen teen ekipi, onda je to tek zalosno. Tesko da neko zreo moze uzivat u onolikoj kolicini wc humora i radnje....

Go to Top of Page

kasper
Advanced Member

10895 Posts

Member since 04/11/2001

Posted - 16/07/2016 : 16:13:57  Show Profile Show Extended Profile  Send kasper a Private Message  Reply with Quote
tenej i nema sta da trazi kod transa, to je jasno. al ove bajke jesu strip za siroku populaciju, pa i za bonelijevce sem onih najzadrtijih
Go to Top of Page

kasper
Advanced Member

10895 Posts

Member since 04/11/2001

Posted - 16/07/2016 : 16:16:42  Show Profile Show Extended Profile  Send kasper a Private Message  Reply with Quote
quote:

A ti moja mocvaro, ako Trans nije namjenjen teen ekipi, onda je to tek zalosno. Tesko da neko zreo moze uzivat u onolikoj kolicini wc humora i radnje....

ako u zivotu samo spavas, jedes, seres, gledas sport, citas boneli jasno je da na tebe trans deluje ko otrovni sprej na muve

Edited by - kasper on 16/07/2016 16:22:19
Go to Top of Page

Mr. Bushido
stripovi.com suradnik

Croatia
12929 Posts

Member since 23/09/2005

Posted - 16/07/2016 : 16:20:13  Show Profile Show Extended Profile  Send Mr. Bushido a Private Message  Reply with Quote
quote:

Nadam se sveti moj Bushido, da si platio te windowse na kojima pises, il da nemas neki unix? A nadam se da ti je i office placen, il imas openoffice? He, da mi je vidit tvoj hard disk pa da nas prosvjetlis moralom..

Da se razumijemo, ja sam kriv za sve što si nabrojao. Isto tako, svjestan sam da to nije u redu.

Go to Top of Page

Zagor-te-nay
Senior Member

Croatia
2456 Posts

Member since 03/05/2006

Posted - 16/07/2016 : 16:24:45  Show Profile Show Extended Profile  Send Zagor-te-nay a Private Message  Reply with Quote
Bravo gospodine Bushido, vi ste dobar covik, malo licemijer i radite zlo i svjesni ste toga, bravo, imate postovanje ove male zajednice gdje je citanje skeniranog stripa puno veci grijeh nego skidanje softvera, muzike ili filma. Hvala vam.

Go to Top of Page

Zagor-te-nay
Senior Member

Croatia
2456 Posts

Member since 03/05/2006

Posted - 16/07/2016 : 16:33:06  Show Profile Show Extended Profile  Send Zagor-te-nay a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

ako u zivotu samo spavas, jedes, seres, gledas sport, citas boneli jasno je da na tebe trans deluje ko otrovni sprej na muve

Svidja mi se usporedba, trans stvarno djeluje tako nekako na mene... nesto tako kako ti kako djelujes na mene...kao laksitiv...zadovoljan sam.

Go to Top of Page
Page: of 9 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.19 seconds. Snitz Forums 2000