Author |
Topic |
swamp thing
Advanced Member
Bosnia and Herzegovina
4078 Posts
Member since 05/08/2009 |
Posted - 20/07/2016 : 15:05:10
|
quote: Originally posted by Zagor-te-nay
Evo sam pročita sve bajke...nemojte gušit ljude, odbijate ih od foruma, stipova i slobodne komunikacije...da sad neko mora pročitat 10 knjiga i još dobar dio američkog strip miljea da bi mogao ode napisat da je strip za dicu od 15ak godina...remek djelo? strip je između Marka i Tellera ...koja sisa, borba i psovka ga ne čini ozbiljnim stripom. Bajkograd, drveni vojnici, kraljević bajni, 3 medvjeda od zlatokose i cvrčak koji piše knjige...sve to dio ulice u New Yorku??? Koje magija drži nevidljivim??? A crvenkapica i ekipa dolaze cestom iz smjera Kanade? Eeeejjjj... Jedino šta je vrhunski u ovome su mi naslovnice onog James Jeana, to je art. Pazi, unatoč svemu, strip je čitljiv, svak ga može čitat (valjda), dajem mu 65 %, dao sam mu i ovu reklamu u topicu... al da je strip vrh? Onda je čitavi Bonelli (i to oni donji dio) vrh...nema razlike . Sad baš čitam Mattea, razdoblje 1917-1918 od majstora Gibrata...ako su Bajke remek djelo, šta je onda ovo? Ako već HC Bonellijevci nisu objektivni...Recite šta mislite o stripu i to je to...
Prije ću ovo svariti nego lika koji u majici bez rukava šeta prerijom u sred noći, ili po snijegu, kiši itd. i koji se bori protiv džinovskih robota i svemirskih brodova nazovi-sjekirom (jajasti kamen privezan užetom za parče drveta, wtf???) ili lika koji drži top(!) u rukama i puca iz njega U svakom slučaju, dao si dobru reklamu, jer kad vidim da se ovo ne sviđa tebi, znači da je definitivno dobra stvar za mene Odoh samo vidjeti za koliko @jaki nudi komplet |
|
|
kasper
Advanced Member
10895 Posts
Member since 04/11/2001 |
Posted - 20/07/2016 : 15:15:36
|
quote: Originally posted by swamp thing U svakom slučaju, dao si dobru reklamu, jer kad vidim da se ovo ne sviđa tebi, znači da je definitivno dobra stvar za mene
pa ja sam napomenuo da je to preporuka za SVE |
|
|
drogsy
stripovi.com suradnik
Croatia
4746 Posts
Member since 27/12/2009 |
Posted - 20/07/2016 : 15:43:33
|
quote: Originally posted by Opti
Bajke nisam čitao, ali kad čujem da je recimo Alvar Mayor remek-djelo, padne mi mrak na oči. Pa taj strip je apsolutno dno dna. Ako je Alvar remek-djelo, onda su i Blek, Miki i ostala kompanija također.
no shit, when you're an eleven |
Go kneel and weep
|
|
|
Opti
stripovi.com suradnik
Vatican City
4533 Posts
Member since 06/07/2009 |
Posted - 20/07/2016 : 16:55:30
|
Argumentiraj zašto bi Alvar Mayor bio remek-djelo onda, i što to uopće znači "an eleven". |
Rindfleischetikettierungsüberwachungsaufgabenübert ragungsgesetz!! |
|
|
Zagor-te-nay
Senior Member
Croatia
2456 Posts
Member since 03/05/2006 |
Posted - 20/07/2016 : 17:06:39
|
quote: Originally posted by jaki
Mozda je stvar u tome sto nije citao na engleskom? Evo ima komple jeftino na mojim aukcijama:)
He, he,he, najjaki si. Prodas li ih, bit ce to radi moje prasine. Inzistiram tad na postotku u kavama. |
Majka Bonelli je pocetak...i kraj.
|
|
|
Obi-wan
Advanced Member
Croatia
13782 Posts
Member since 29/08/2004 |
Posted - 20/07/2016 : 17:09:37
|
Argumentiraj zašto bi Alvar Mayor bio remek-djelo onda, i što to uopće znači "an eleven".
Zato što svi kažu tako pa mora da je istina. Ovo drugo znači da si čista jedanajstica. Neodređeni član uz imenicu jedanajstica pa ti to dođe kompliment. |
What you call sanity, it’s just a prison in your minds that stops you from seeing that you’re just tiny little cogs in a giant absurd machine. |
Edited by - Obi-wan on 20/07/2016 17:13:58 |
|
|
Zagor-te-nay
Senior Member
Croatia
2456 Posts
Member since 03/05/2006 |
Posted - 20/07/2016 : 17:23:16
|
Podrske kolegi alanfordovcu Optiju za repliku i dodatak o Alvar mayoru. Cita sam knjigu 3 i 4 AM...rijec je o stripu koji ima poruke al ima i petlju koja se ponavlja bez prestanka i vodi do dosade i pauze u citanju. Strip je realno losija verzija Ken Parkera...dajem mu 60%. Cijela je stvar u kriterijima. Pojedini likovi se na sve sta ima predznak odredjenog autora ili skole stripa ponasaju ko neustrasivi ciko i teller kod bonellija...etiketiraju stvar kao remek dijelo...dajte... |
Majka Bonelli je pocetak...i kraj.
|
|
|
alexts
Advanced Member
Serbia
8344 Posts
Member since 25/09/2005 |
Posted - 20/07/2016 : 17:56:15
|
Alvar Mayor je uvek kod većine čitalaca slovio kao dobar strip.
Još u ex-Yu, 70-ih i 80-ih, kad se pojavljivao u Denisu, Stripoteci, Spunk novostima, Politikinom zabavniku...
On i danas, posle svih godina, pokazuje da je izdržao test vremena, Fibra je jedno izdanje rasprodala, čitaoci su zadovoljni, štampano je drugo... Izdaju ga i druge zemlje.
Ne bih rekao da sam ikada od nekog ozbiljnog strip kritičara - teoretičara ili poznavaoca pročitao da je remek-delo.
No uvek je moguće da je neko toliko oduševljen da je njemu lično remek-delo, kao što se ispostavlja da čak postoje i oni sa 100% suprotnim mišljenjem - da je to loš strip.
Ali subjektivnost običnih čitalaca značajna je pre svega njima samima... |
|
|
Tonto
Advanced Member
8414 Posts
Member since 11/02/2012 |
Posted - 20/07/2016 : 19:11:19
|
AM jest remek djelo, ali crtacko... Scenaristicki ko voli nek izvoli, meni je hodocasnik zvijezda bolji. |
The less I have the more I am a happy man |
|
|
klaudye
Starting Member
76 Posts
Member since 02/12/2014 |
|
drogsy
stripovi.com suradnik
Croatia
4746 Posts
Posted - 20/07/2016 : 20:18:04
|
Argumentiraj zašto bi Alvar Mayor bio remek-djelo onda, i što to uopće znači "an eleven".
" an eleven" skraćeno od " an eleven years old", odnosno insinuiram da si još prezelen za takvu vrst stripa.
Inače, ni ja ne mislim da je Alvar Mayor neko ultimativno remek-djelo, ali bože moj, sad da je baš "dno dna" (as said by you) i da su enriqe i alberto breccia "najgori crtači ikad" (as said by you on fibra godišnjica topic), također bez argumenata, je najblaže rečeno djetinjasto.
Alvar Mayor kroz nekonvencionalan i poetski način pripovijedanja na 14 stranica svake priče pokušava prenijeti ljudske vrijednosti i odnose (mostly alvarove). znam da takva tematika nije po svačijem ukusu, ali opet ne vidim neku katastrofu u tome što strip nije npr. egzibicija autorovih seksualnih maštarija ili nešto drugo kvazi-kontroverzno.
|
Go kneel and weep
|
|
|
Tonto
Advanced Member
8414 Posts
Member since 11/02/2012 |
Posted - 20/07/2016 : 20:18:11
|
quote: Originally posted by klaudye
Izjavu čovjeka, koji prati strip, da je Breccia najgori crtač mogu shvatiti samo kao provokaciju.
Više kao seruckanje |
The less I have the more I am a happy man |
|
|
teller
Advanced Member
Slovenia
18962 Posts
Member since 02/06/2008 |
Posted - 20/07/2016 : 22:16:51
|
Alvar je dno dna ....da ne kazem sme*ce.. I najgori Mark ili Teller su svetlostne godine izpred Brecinih svrljotina. |
CITAJTE TELLERA,... DA BI POSTALI BOLJI LJUDI! STRIP JUNAK KOJI UCI POŠTENJU I PRAVDI!
|
Edited by - teller on 20/07/2016 22:18:19 |
|
|
mike
Senior Member
Slovenia
2854 Posts
Member since 04/11/2001 |
Posted - 20/07/2016 : 23:15:27
|
quote: Originally posted by alexts
Ali subjektivnost običnih čitalaca značajna je pre svega njima samima...
Bravo, svaka cast. |
Jack the Black. |
|
|
Otto Kraus
Average Member
Sweden
609 Posts
Member since 12/08/2010 |
Posted - 21/07/2016 : 01:02:14
|
quote: Originally posted by teller
Alvar je dno dna ....da ne kazem sme*ce.. I najgori Mark ili Teller su svetlostne godine izpred Brecinih svrljotina.
Pa daj se onda vise jednom odluci sta ti valja u zivotu a ne mijenjati misljenje svakih pet minuta. Danas citam topic o Alvaru,kad tamo: "Čini mi se, da če bit Alvar najbrže razprodano Fibrino izdanje.To i zaslužuje. Svaka čast Markosu, posle Kena još jedan od odličnih poteza.Iako sam Bonellijev fan-Alvar je bio jedno od izdanja, koje sam uzeo pre novih Texovih knjiga. Sory Tex-u, prijatelju.-teller"
|
|
|
teller
Advanced Member
Slovenia
18962 Posts
Member since 02/06/2008 |
Posted - 21/07/2016 : 06:28:41
|
quote: Originally posted by Otto Kraus
quote: Originally posted by teller
Alvar je dno dna ....da ne kazem sme*ce.. I najgori Mark ili Teller su svetlostne godine izpred Brecinih svrljotina.
Pa daj se onda vise jednom odluci sta ti valja u zivotu a ne mijenjati misljenje svakih pet minuta. Danas citam topic o Alvaru,kad tamo: "Čini mi se, da če bit Alvar najbrže razprodano Fibrino izdanje.To i zaslužuje. Svaka čast Markosu, posle Kena još jedan od odličnih poteza.Iako sam Bonellijev fan-Alvar je bio jedno od izdanja, koje sam uzeo pre novih Texovih knjiga. Sory Tex-u, prijatelju.-teller"
covjek ne moze promenit misljenje? Ono je bila mala provokacija...Alvar je jos jedan od redkih stripova iz Fibrinog kataloga koja bi opravdao ono samodopadno i hvalisavo "samo dobri stripovi" Sva cast na zapazanju i trudu Oto... |
CITAJTE TELLERA,... DA BI POSTALI BOLJI LJUDI! STRIP JUNAK KOJI UCI POŠTENJU I PRAVDI!
|
Edited by - teller on 21/07/2016 06:30:01 |
|
|
Opti
stripovi.com suradnik
Vatican City
4533 Posts
Posted - 21/07/2016 : 06:50:01
|
quote: Originally posted by drogsy
" an eleven" skraćeno od " an eleven years old", odnosno insinuiram da si još prezelen za takvu vrst stripa.
Inače, ni ja ne mislim da je Alvar Mayor neko ultimativno remek-djelo, ali bože moj, sad da je baš "dno dna" (as said by you) i da su enriqe i alberto breccia "najgori crtači ikad" (as said by you on fibra godišnjica topic), također bez argumenata, je najblaže rečeno djetinjasto.
Alvar Mayor kroz nekonvencionalan i poetski način pripovijedanja na 14 stranica svake priče pokušava prenijeti ljudske vrijednosti i odnose (mostly alvarove). znam da takva tematika nije po svačijem ukusu, ali opet ne vidim neku katastrofu u tome što strip nije npr. egzibicija autorovih seksualnih maštarija ili nešto drugo kvazi-kontroverzno.
Ne bih rekao da je način pripovjedanja ni nekonvencionalan ni poetski, a što se ljudskog faktora tiče uglavnom nema ništa specijalno, jedni te isti pohlepni sporedni likovi, Alvar kao generični heroj i njegovi sidekickovi bez osobnosti. Da je bar imalo zabavno, ali nije ni to. Postoje samo dvije priče koje su mi baš dobre.
Breccin crtež mi je loš, i to toliko loš da bi većina ljudi koja nikad nije držala olovku u rukama bila bolja od njega, a da stvar bude gora uz sve ostale fantastične crtače u Fibrinom katalogu Breccine žvrljotine izgledaju još gore. Slaba atmosfera, grozni likovi, loše proporcije, i sve skupa negledljiv stil gdje moram naprezati oči da shvatim što je uopće nacrtano, a takve crtače ne volim. U čemu je poanta čitati strip koji pruža očni napor.;)
A ovi blagi ad hominem dijelovi posta nemaju nekog smisla (to je, kao, zrelo?). Gdje je granica zrelog i nezrelog ukusa? Meni su, recimo, Persona, Stalker i Eureka (2000) među najdražim filmovima. Je li mi zbog toga dozvoljeno kritizirati Alvara? I nemoj silovati engleski jezik |
Edited by - Opti on 21/07/2016 07:04:24 |
|
|
www2
Senior Member
Croatia
1051 Posts
Member since 11/02/2009 |
Posted - 21/07/2016 : 08:25:30
|
Alvar je bio idealan strip onako kako je izalzio prije, sa pričom tu i tamo, s dovoljnim razmakom da zaboraviš prethodnu.
Ovako kad se čita u Fibrinom izdanju i kad skužiš da si čitao 5 identičnih priča jednu za drugom, na veliko gubi čar......daleko je to od remek djela......ali da je smeće, nije.
Strip zaslužuje neku ocjenu malo iznad prosjeka. |
|
|
drogsy
stripovi.com suradnik
Croatia
4746 Posts
Posted - 21/07/2016 : 09:53:46
|
quote: Originally posted by drogsy
Argumentiraj zašto bi Alvar Mayor bio remek-djelo onda, i što to uopće znači "an eleven".9
Ne bih rekao da je način pripovjedanja ni nekonvencionalan ni poetski, a što se ljudskog faktora tiče uglavnom nema ništa specijalno, jedni te isti pohlepni sporedni likovi, Alvar kao generični heroj i njegovi sidekickovi bez osobnosti. Da je bar imalo zabavno, ali nije ni to. Postoje samo dvije priče koje su mi baš dobre.
Breccin crtež mi je loš, i to toliko loš da bi većina ljudi koja nikad nije držala olovku u rukama bila bolja od njega, a da stvar bude gora uz sve ostale fantastične crtače u Fibrinom katalogu Breccine žvrljotine izgledaju još gore. Slaba atmosfera, grozni likovi, loše proporcije, i sve skupa negledljiv stil gdje moram naprezati oči da shvatim što je uopće nacrtano, a takve crtače ne volim. U čemu je poanta čitati strip koji pruža očni napor.;)
A ovi blagi ad hominem dijelovi posta nemaju nekog smisla (to je, kao, zrelo?). Gdje je granica zrelog i nezrelog ukusa? Meni su, recimo, Persona, Stalker i Eureka (2000) među najdražim filmovima. Je li mi zbog toga dozvoljeno kritizirati Alvara? I nemoj silovati engleski jezik
ok, dobro. Samo ću se nadovezati na "silovanje engleskog". Jebote, opti, ti si kao neki filmofil, a nikad nisi čuo za frazu u kojem se nekog oslovljava s brojem godina koliko ima. Npr. Konverzacija " can I go with you?" "No, you can't, you're still an eleven" Ili kad neko nekog pita koliko je star pa se kaže samo npr. "I'm eighteen" |
Go kneel and weep
|
Edited by - drogsy on 21/07/2016 09:55:14 |
|
|
Opti
stripovi.com suradnik
Vatican City
4533 Posts
Posted - 21/07/2016 : 12:47:12
|
"You're still eleven" bi trebalo, ne "You're still an eleven", bar ja nikad nisam čuo da se tu koristi "an", ali dobro |
|
|
supermark
stripovi.com suradnik
Croatia
29620 Posts
Member since 06/02/2007 |
Posted - 21/07/2016 : 13:29:23
|
zanimljiva tema o Zagoru i Alvaru teško je jedan dugovječan serijal kao što je Zagor jednostavno okarakterizirati kao sranje ili remek djelo Konkvistadori/Sedam gadove Cibole/Tajna Ansaza su vrhunac avanturističkog stripa i kao takav idealna preporuka ne samo za ljubitelje Bonellija nego stripa općenito Alvar Mayor je neusporedivo kvalitetniji strip od Zagora, ali to je neravnopravna bitka u kojoj Zagor, zbog svoje dugovječnosti, uvjerljivo gubi protiv jedva 700 Alvarovih stranica no svejedno, Alvarove pustolovine se nikad nisu mogle dostojno približiti pustolovini istraživanja sedam gradova Cibole |
|
|
Jozzinelli
Senior Member
1644 Posts
Member since 10/04/2011 |
Posted - 21/07/2016 : 13:42:12
|
quote: Originally posted by Opti Breccin crtež mi je loš, i to toliko loš da bi većina ljudi koja nikad nije držala olovku u rukama bila bolja od njega, a da stvar bude gora uz sve ostale fantastične crtače u Fibrinom katalogu Breccine žvrljotine izgledaju još gore. Slaba atmosfera, grozni likovi, loše proporcije, i sve skupa negledljiv stil gdje moram naprezati oči da shvatim što je uopće nacrtano, a takve crtače ne volim. U čemu je poanta čitati strip koji pruža očni napor.;)
Svako ima pravo na mišljenje i da mu se nešto ne sviđa, ali, ovakav post je čist bezobrazluk. Nazivati Breccin crtež žvrljotinama i još reći da se ne može shvatiti šta je nacrtano... Ja bih, da imam problem sa tim, posetio oftalmologa.
Ajd nam ti, Opti, pokaži ovde jedan svoj crtež, da vidimo i mi ostali koliko si bolji crtač od Breccie... |
Mek Koj nema alternativu |
|
|
karven
Senior Member
Serbia
1871 Posts
Member since 16/07/2006 |
Posted - 21/07/2016 : 14:07:55
|
Kad se neko ovako nalupeta o Brećinom crtežu, odmah ga prekrižiš kao osobu kompetentnu da da bilo kakav sud o crtačima stripova. S druge strane, zašto neko mora da zna da crta da bi smeo da komentariše tudje crteže. Strip kritika je stvar oka a ne ruke. |
All is one in Darkseid. This mighty body is my church. When I command your surrender, I speak with three billion voices. When I make a fist to crush your resistance. It is with three billion hands. |
|
|
Jozzinelli
Senior Member
1644 Posts
Member since 10/04/2011 |
Posted - 21/07/2016 : 14:15:11
|
quote: Originally posted by karven S druge strane, zašto neko mora da zna da crta da bi smeo da komentariše tudje crteže. Strip kritika je stvar oka a ne ruke.
Naravno, ali Opti tvrdi "da bi većina ljudi koja nikad nije držala olovku u rukama bila bolja od njega (Breccie)", pa očekujem od njega da nam to i dokaže na sopstvenom primeru. |
Mek Koj nema alternativu |
|
|
swamp thing
Advanced Member
Bosnia and Herzegovina
4078 Posts
Member since 05/08/2009 |
Posted - 21/07/2016 : 15:24:42
|
quote: Originally posted by karven
Kad se neko ovako nalupeta o Brećinom crtežu, odmah ga prekrižiš kao osobu kompetentnu da da bilo kakav sud o crtačima stripova. S druge strane, zašto neko mora da zna da crta da bi smeo da komentariše tudje crteže. Strip kritika je stvar oka a ne ruke.
To je upravo to, likovi koji se lože na npr. crtež M&G ja više ne doživljavam ozbiljno u bilo kakvoj priči, neka oni uživaju u onome što je njima dobro, ali neko ko popljuje crtež Breće je za mene potpuno eliminisan iz bilo kakve priče o crtežu i "devetoj umjetnosti". Znači, pusti ono "100 ljudi, sto ćudi", "sve je to subjektivno" itd., ispada onda da je sve dobro, da je sve kvalitet zato što sve nalazi neku publiku. Neki ljudi nemaju smisla da ocjenjuju neke stvari i to je to. Ne može se reći da su akcije Čak Norisa kvalitet i odlični filmovi jer su takvi hrpi mudonja koji se lože na to. Ti ljudi su po meni operisani od ukusa, a što je njima to vrh, jbg, to se ne da promijeniti... |
|
|
Topic |
|