forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Stripovi
 Fibrarijum - samo dobri stripovi (tm)
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 114

mike
Senior Member

Slovenia
2864 Posts

Member since 04/11/2001

Posted - 03/08/2016 : 17:07:59  Show Profile Show Extended Profile  Send mike a Private Message  Reply with Quote
Prijatelju, jel si ti nekom stripu dao ocijenu visu nego 6/10? To ti je kao da jedva prodjes na ispitu.

Taylor.
Go to Top of Page

drogsy
stripovi.com suradnik

Croatia
4760 Posts

Member since 27/12/2009

Posted - 03/08/2016 : 17:49:57  Show Profile Show Extended Profile  Send drogsy a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by mike

Prijatelju, jel si ti nekom stripu dao ocijenu visu nego 6/10? To ti je kao da jedva prodjes na ispitu.

pa alvaru mayoru je dao 10/10

Inače, sviđaju mi se njegove mini-recenzije, shaner je malo objektivniji od nas drugih.

Go kneel and weep
Go to Top of Page

tinton
stripovi.com suradnik

United Kingdom
19795 Posts

Member since 23/10/2011

Posted - 03/08/2016 : 17:51:28  Show Profile Show Extended Profile  Send tinton a Private Message  Reply with Quote
quote:

6 je dobra ocjena (barem za mene).
Loše ocjene kreću od 5 pa na dolje.

Dajte nam Banija Libre;može i mekokoricen (ali u boji obavezno)!
Go to Top of Page

swamp thing
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
4078 Posts

Member since 05/08/2009

Posted - 03/08/2016 : 19:46:39  Show Profile Show Extended Profile  Send swamp thing a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by tinton

quote:

6 je dobra ocjena (barem za mene).
Loše ocjene kreću od 5 pa na dolje.

I kod mene je 6 prolazno, nije čisto bacanje vremena, ispod toga ništa ne bih preporučio, a kreće se od katastrofe do niš' posebno stripa. Već 6,5 je nešto čemu sekundica fali da bude dobar strip.
Go to Top of Page

Vlaadisha
Advanced Member

USA
3514 Posts

Member since 21/07/2004

Posted - 03/08/2016 : 20:22:24  Show Profile Show Extended Profile  Send Vlaadisha a Private Message  Reply with Quote
quote:

nadajmo se da ne radi u skoli
Go to Top of Page

going going
Advanced Member

Serbia
11907 Posts

Member since 24/04/2012

Posted - 03/08/2016 : 20:27:48  Show Profile Show Extended Profile  Send going going a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Vlaadisha

quote:

Go to Top of Page

mladjo
Advanced Member

Croatia
20013 Posts

Member since 15/04/2007

Posted - 03/08/2016 : 20:50:09  Show Profile Show Extended Profile  Send mladjo a Private Message  Reply with Quote
Atentat - nije loše, dosta teška situacija baca glavnoga junaka u bespoštednu borbu za istinom, borbu u kojoj svakog dana sve više gubi i u kojoj ta ista istina boli poput najteže rane. Dosta dobar prikaz surovosti nasilja, ratova i ideologija.

scenarij:6/10
Crtež:6/10

COUNT ZERO INTERRUPT
an interrupt of a process decrements a counter to zero

Go to Top of Page

Shaner
Advanced Member

Croatia
7433 Posts

Member since 24/09/2012

Posted - 03/08/2016 : 22:22:29  Show Profile Show Extended Profile  Send Shaner a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by going going

quote:
Originally posted by Vlaadisha

quote:

Ne radim u školi, iako sam profesor po struci.
Ali mislim da bi baš profesori u školama trebali primjenjivati takav način ocijenjivanja. Naime, meni je 6 na skali do 10 isto što i 3 na skali do 5, a to je ocjena "dobar". I za učenike, kao i za stripove i sve drugo, vrijedi da je zapravo znatno više dobrih nego vrlo dobrih, a kamoli odličnih. Samo što je kod nas inflacija visokih ocjena.

Inače, mike, uz spomenutog Alvara, postoji još stripova koje sam ocijenio s više od 6. Tu su Saga, Mort Cinder, Alack Sinner, Solitudinis morbus, Šetač, Daleko susjedstvo, Sam samcat... A ima i stripova o kojima još nisam ništa pisao ali su mi vrlo dobri ili odlični poput recimo Svagdanje borbe, Inkala ili Trgovine. U zadnje vrijeme nisam naišao na nešto što me posebno impresioniralo pa su i ocjene takve.

@drogsy
Hvala.

http://onlineimpressions.blogspot.com/
Go to Top of Page

mike
Senior Member

Slovenia
2864 Posts

Member since 04/11/2001

Posted - 03/08/2016 : 23:12:40  Show Profile Show Extended Profile  Send mike a Private Message  Reply with Quote
Zanimljivo, profesorima na nasem faxu 6 na skali od 10 nikako nije bilo isto sto i 3 na skali od 5 .

No nema veze. Svatko neka ocjenjuje kako mu volja, sve je to stvar osobito subjektivne presude. Ipak me veseli da ima stripova, koje cijenis vise nego 6/10. U svakom slucaju, ovi koje si nabrojao to svakako zasluzuju.

Taylor.
Go to Top of Page

ziki
New Member

279 Posts

Member since 22/08/2010

Posted - 04/08/2016 : 01:17:14  Show Profile Show Extended Profile  Send ziki a Private Message  Reply with Quote
Cosey ili leži ili ne leži. Šteta što je Shaner propustio magiju, no nema veze.
Go to Top of Page

Shaner
Advanced Member

Croatia
7433 Posts

Member since 24/09/2012

Posted - 04/08/2016 : 07:27:47  Show Profile Show Extended Profile  Send Shaner a Private Message  Reply with Quote

Posljednji dani Stefana Zweiga

Seksikov prikaz kraja Zweigovog života, kao i onog njegove druge supruge Lotte, sjetna je priča o gubitku ideala, razočaranju u ljude i odustajanju od života. No Zweigov pogubni pesimizam i crne vijesti koje dolaze iz Njemačke i svijeta u izraženom su kontrastu sa sjećanjima na zlatno doba kulture, umjetnosti i društvenog života tek dvadesetak godina ranije, kao i sa lagodnim životom i karnevalskom atmosferom u Brazilu, gdje provodi svoje zadnje dane. Naglašavanjem tog kontrasta Seksik čini da jednako jako osjetimo ono najbolje i najgore što život pruža, odnosno za što su ljudi sposobni. Unatoč jakim emocijama i zanimljivim likovima, priča stripa mi je malo tanka. Zweig je po svemu sudeći bio jako zanimljiva ličnost i volio bih da se Seksik odlučio malo više zaći u njegova razmišljanja i djela. Možda dati kakav komentar na ulogu književnosti u svijetu u takvom trenutku, ali to su sad već neke moje fantazije. Sorelovom crtežu pak nemam što zamjeriti. Njegovi impresivni akvareli smirujućih boja istovremeno predstavljaju Brazil kao raj na zemlji, ali i doprinose melankoliji koja vlada stripom, pokazujući tako da ni raj nije za svakoga jednak. Seksik i Sorel na jednostavan i lijep način oslikavaju posljednje dane Zweigovog života, ali, iako to vjerojatno nisam trebao, ipak sam očekivao nešto više od toga. Možda pri nekom budućem čitanju, sa prilagođenim očekivanjima, ostavi pravi dojam.

6/10

Go to Top of Page

Poli
Advanced Member

Slovenia
38181 Posts

Member since 26/10/2007

Posted - 04/08/2016 : 08:41:59  Show Profile Show Extended Profile  Send Poli a Private Message  Reply with Quote

A sta je onda na skali 1-10 dvojka iz skale 1-5 (znaci prva pozitivna ocjena)? Posto kod nas na faksu sa peticom ne prođes ispit, tek sa sesticom. :)

Svejedno, sestica bi se znaci poklopila sa Fibrinim sloganom "samo dobri stripovi". :)

Anything is possible dec d uej
Be the Change You Want to See
Go to Top of Page

Opti
stripovi.com suradnik

Vatican City
4533 Posts

Member since 06/07/2009

Posted - 04/08/2016 : 09:03:05  Show Profile Show Extended Profile  Send Opti a Private Message  Reply with Quote
Ja sve ocjenjujem na skali 1-5. Praktično, jednostavno i jasno.
Skala 1-10 je preširoka, plus šta svakome ocjene iz te skale predstavljaju nešto drugo (ova tintonova 6ica). A i ne kužim one koji ocjenjuju i s 6,5 ili 8,5 i tako. Mislim, ne znam čemu to.

Rindfleischetikettierungsüberwachungsaufgabenübert ragungsgesetz!!
Go to Top of Page

Poli
Advanced Member

Slovenia
38181 Posts

Member since 26/10/2007

Posted - 04/08/2016 : 09:14:56  Show Profile Show Extended Profile  Send Poli a Private Message  Reply with Quote

Zarezi koji zivot znace?

Go to Top of Page

Opti
stripovi.com suradnik

Vatican City
4533 Posts

Member since 06/07/2009

Posted - 04/08/2016 : 10:34:12  Show Profile Show Extended Profile  Send Opti a Private Message  Reply with Quote
Vrlo dobar komentar, zavrijedio je 8,71 / 10,25.

Go to Top of Page

Poli
Advanced Member

Slovenia
38181 Posts

Member since 26/10/2007

Posted - 04/08/2016 : 10:55:09  Show Profile Show Extended Profile  Send Poli a Private Message  Reply with Quote

Huh, pa to je cak 84,9756 %. Nije lose. Dapace i stavise. :D

Go to Top of Page

Opti
stripovi.com suradnik

Vatican City
4533 Posts

Member since 06/07/2009

Posted - 04/08/2016 : 11:10:52  Show Profile Show Extended Profile  Send Opti a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Zagor-te-nay

S druge strane sinoć čitah Ljepota tame..samo bolesnom i morbidnom umu se može svidit onako djelo. To je strip poremećenih i pomračenih umova, a ovi koji su na recenziji i općenito dizali strip u nebesa mogu samo reć da su djelovali pod sugestijom fame o ovom stripu. Zanima me mišljenje ljudi koji nisu nikad čuli ništa o tom stripu i pročitali ga. Nema tu dubine, to je umjetničko djelo ko slika koja na sebi ima pišaku ili mrlju, pa protumači kako hoćeš. Danas se sve naziva umjetnošću. 1/ 10

Meni se baš sviđa

Go to Top of Page

Shaner
Advanced Member

Croatia
7433 Posts

Member since 24/09/2012

Posted - 04/08/2016 : 11:13:33  Show Profile Show Extended Profile  Send Shaner a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Poli

A sta je onda na skali 1-10 dvojka iz skale 1-5 (znaci prva pozitivna ocjena)? Posto kod nas na faksu sa peticom ne prođes ispit, tek sa sesticom. :)

Svejedno, sestica bi se znaci poklopila sa Fibrinim sloganom "samo dobri stripovi". :)

Meni su na većoj skali po dvije ocjene za svaku s manje skale, znači za dvojku su 3 i 4. 3 bi bilo čitljivo ali bolje preskočiti, a 4 čitati ako se nema šta pametnije.

Šestica se u svakom slučaju poklapa s Fibrinim sloganom. To su stvarno dobri stripovi koje se isplati pročitati.

@Opti
Slažem se da ocjene svakome predstavljaju nešto drugo, no to vrijedi i za one na skali od 1 do 5, koja je za moj ukus ipak preuska.

Go to Top of Page

Opti
stripovi.com suradnik

Vatican City
4533 Posts

Member since 06/07/2009

Posted - 04/08/2016 : 11:31:50  Show Profile Show Extended Profile  Send Opti a Private Message  Reply with Quote
Meni svaki strip, film itd. kojeg sam konzumirao paše na 1-5 skali

1/5 (Užasno) - nešto ekstremno dosadno, iritantno, glupo, nešto na šta nisam trebao trošiti vrijeme
2/5 (Slabo) - strip koji ima neke svijetle točke, ali sve u svemu dosadno ili traljavo, nepovezano
3/5 (Dobro) - za stripove koji bi bili odlični da nemaju neke mane, ili za zabavne stripove koji su tu za razbibrigu
4/5 (Odlično) - sjajno prikazane emocije, originalan i dojmljiv stil, sve u svemu vrlo nadahnuto i zanimljivo
5/5 (Remek-djelo) - strip koji u potpunosti živi u svijetu koji je stvoren za njega, ideja dovedena do savršenstva

Vrlo, vrlo rijetko dajem ocjenu 5/5, ustvari mislim da mi nijedan Fibrin strip nije na tom nivou (osim možda Šetača). Jedino sam Spaghetti Brotherse tako ocijenio u jednom prijašnjem postu, ali mislim da je i za njih pretjerano. Jednostavno je predug pa u kasnijim epizodama ima previše seksa i ponavljajućih situacija.
Iako ima dosta Fibrinih stripova koji su mi 5/5 na crtačkoj bazi (Magnus, Taniguchi, Nakazawa, Dodier, Moebius, Satrapi, Miralles, Kerascoet)

Edited by - Opti on 04/08/2016 11:39:38
Go to Top of Page

Shaner
Advanced Member

Croatia
7433 Posts

Member since 24/09/2012

Posted - 04/08/2016 : 11:57:43  Show Profile Show Extended Profile  Send Shaner a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Opti

Meni svaki strip, film itd. kojeg sam konzumirao paše na 1-5 skali

1/5 (Užasno) - nešto ekstremno dosadno, iritantno, glupo, nešto na šta nisam trebao trošiti vrijeme
2/5 (Slabo) - strip koji ima neke svijetle točke, ali sve u svemu dosadno ili traljavo, nepovezano
3/5 (Dobro) - za stripove koji bi bili odlični da nemaju neke mane, ili za zabavne stripove koji su tu za razbibrigu
4/5 (Odlično) - sjajno prikazane emocije, originalan i dojmljiv stil, sve u svemu vrlo nadahnuto i zanimljivo
5/5 (Remek-djelo) - strip koji u potpunosti živi u svijetu koji je stvoren za njega, ideja dovedena do savršenstva

Vrlo, vrlo rijetko dajem ocjenu 5/5, ustvari mislim da mi nijedan Fibrin strip nije na tom nivou (osim možda Šetača). Jedino sam Spaghetti Brotherse tako ocijenio u jednom prijašnjem postu, ali mislim da je i za njih pretjerano. Jednostavno je predug pa u kasnijim epizodama ima previše seksa i ponavljajućih situacija.
Iako ima dosta Fibrinih stripova koji su mi 5/5 na crtačkoj bazi (Magnus, Taniguchi, Nakazawa, Dodier, Moebius, Satrapi, Miralles, Kerascoet)

Ma kod mene je stvar u tome da, ako recimo uzmem skup stripova koje bih ocijenio 4/5, vidim da su mi neki ipak bolji od drugih, i zato mi je najjednostavnije bilo proširiti skalu.

Go to Top of Page

Shaner
Advanced Member

Croatia
7433 Posts

Member since 24/09/2012

Posted - 04/08/2016 : 11:59:44  Show Profile Show Extended Profile  Send Shaner a Private Message  Reply with Quote

Hombre

Za Hombreove dogodovštine u koloru vrijedi više-manje isto što i za one crno-bijele. U pitanju su zabavne crtice iz post-apokaliptičnog svijeta prikazane Ortizovim vrlo dobrim i, zbog boje, ovaj put nešto veselijim crtežom. Ovdje su doduše priče nešto povezanije pa tako preko pola knjige ima nekakvu kronološku nit, a Hombre ima i suputnicu. Istaknuo bih razrješenje priče s Bičem koje otvara izuzetno zanimljiva pitanja, a kojima se nažalost nije dalo previše prostora. No Hombre je ipak, svim moralnim poukama i kritici društva unatoč, prvenstveno djelo za zabavu i svoj cilj sasvim dobro ispunjava.

6/10

Go to Top of Page

supermark
stripovi.com suradnik

Croatia
29623 Posts

Member since 06/02/2007

Posted - 04/08/2016 : 14:01:21  Show Profile Show Extended Profile  Visit supermark's Homepage  Send supermark a Private Message  Reply with Quote
dobar je Hombre,
po meni mu je najveći minus previše (dobrih) sisa što iskaču sa stranica
Go to Top of Page

going going
Advanced Member

Serbia
11907 Posts

Member since 24/04/2012

Posted - 04/08/2016 : 15:16:40  Show Profile Show Extended Profile  Send going going a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by supermark

dobar je Hombre,

Kako to moze biti minus?
Go to Top of Page

Shaner
Advanced Member

Croatia
7433 Posts

Member since 24/09/2012

Posted - 04/08/2016 : 19:25:47  Show Profile Show Extended Profile  Send Shaner a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by going going

quote:
Originally posted by supermark

dobar je Hombre,

Kako to moze biti minus?

Ne stigne ih sve pohvatati.

Go to Top of Page

anto
Advanced Member

Serbia
21337 Posts

Member since 29/06/2008

Posted - 05/08/2016 : 11:01:20  Show Profile Show Extended Profile  Send anto a Private Message  Reply with Quote
najobjektivnije je da kod svakog stripa saberete moju i šanerovu ocenu i podelite sa dva!

Dajte nam Ralph Azhama;može i mekokoricen (ali u boji obavezno)!

Edited by - anto on 05/08/2016 11:01:50
Go to Top of Page
Page: of 114 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.39 seconds. Snitz Forums 2000