Poštovani čitaoci, došlo je vreme da predstavimo drugu knjigu naše edicije "Visoki napon". Posle kultnog "Slejna" Milsa i Bizlija koji je zaista fenomenalno primljen kako kod čitalaca tako i kritike, na red dolazi kolaboracija francuskog scenariste Žan-Lik Istina i našeg velikana Dejana Nenadova pod naslovom LEGENDA O ISU. Radi se o serijalu u tri toma koji je u Francuskoj objavljen od 2011. do 2014. godine i čija je tematika, zaista slučajno, veoma bliska "Rogatom bogu", tako da pored rada još jednog maestralnog crtača opet imamo i delo inspirisano keltskom mitologijom, premda ovog puta bretonskom namesto britanske.
Kao što je već rečeno, "Visoki napon" se fokusira na objavljivanje najvećih majstora crteža i naslova "većih od života" (do sada neobjavljenih) u odgovarajućoj, luksuznoj opremi, na povećanom formatu i na posebnom papiru, tako da će i kompletna trilogija Legende o Isu biti objavljena u jednoj knjizi,u opremi identičnoj Slejnu.
Legenda o Isu u štampu ide ovih dana i očekujemo je tokom septembra 2016.
Dagda, Gospodaru Noci, obasjaj svoga slugu jer on ce zlatnim srpom Druida ubrati Svetu Imelu koja otvara Vrata Nadnaravnog Svijeta...Vrata koja vode do Bogova!!!
A pretpostavljam da će "cijena biti prava sitnica"... ;))
Hm, pa ako u Francuskoj svaki pojedinačni album košta oko 15 evra, koliko bi trebalo da košta ovaj integral sva tri albuma rađen u jedno 50 puta manjem tiražu?
Hm, pa ako u Francuskoj svaki pojedinačni album košta oko 15 evra, koliko bi trebalo da košta ovaj integral sva tri albuma rađen u jedno 50 puta manjem tiražu?
U Francuskoj ima to tko i kupiti za 15 eura, a ovdje ....bojim se, hehe.
Btw.ovako na prvu mi izgleda zanimljvije od Slejna, nabavljam sigurno ;)
Ovaj insert kao da je hommage za strip Lone Wolf and Cub.
S druge strane ovo na bedetheque.com vuče na Conana.
U svakom slučaju djeluje privlačno i crtački i tematski.
Jeste, ova tabla je jasan omaž LW&C, a u stripu ima još sličnih asocijacija. Rečima samih autora:
"Zahvalnost dugujem svima koji su me inspirisali, počevši od Oklera i Dešana sa svojim izvanrednim delom Bran Ruz, ali i Serđa Leonea, Hodorovskog i svih ostalih umetnika čiji je duh bio uz mene dok sam pisao ovu priču." - Žan-Lik Istin
"Moj rad na Legendi o Isu predstavlja omaž delu Džona Bjuseme, pre svega njegovom Konanu Varvarinu." - Dejan Nenadov
U Francuskoj ima to tko i kupiti za 15 eura, a ovdje ....bojim se, hehe.
Btw.ovako na prvu mi izgleda zanimljvije od Slejna, nabavljam sigurno ;)
Nemamo mi u Srbiji ( a bogami ni u regionu) francuske plate i standard, pa ako cena ovog izdanja bude 15x3 evra moraću se zadovoljiti samo (raz)gledanjem na predstojećem Sajmu knjiga...
U svakom slučaju , jedno veliko BRAVO za ovakvo izdanje i samo napred!
Dagda, Gospodaru Noci, obasjaj svoga slugu jer on ce zlatnim srpom Druida ubrati Svetu Imelu koja otvara Vrata Nadnaravnog Svijeta...Vrata koja vode do Bogova!!!
Errata (valjda nije kasno za ispravku): str 10, oblak dole levo - dva puta stoji da str 11, oblak sredina desno - stoji pričinjva tabla sa početka stepeništa između dva kamena čuvara (nije u privjuu), kepšn dole levo - stoji kraljevstu
Hvala momci, drago mi je da vam se sviđa. Eno ga u štampariji, idem uskoro da vidim kako napreduje.
@profesor - naš logo je "ručnu rad", nacrtao ga je Aleksa Gajić a onda je dizajn uradio David Tankosić. I ja mislim da je superioran u odnosu na onaj francuski.