forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Bonelli
 ZAGOR
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 1208

Rahazlam
Advanced Member

Croatia
3404 Posts

Member since 13/07/2013

Posted - 19/08/2016 : 20:14:03  Show Profile Show Extended Profile  Send Rahazlam a Private Message  Reply with Quote
Ne vidim ni jednog novog crtača koji je lošiji od Senge,on je stvarno bio dno dna i najgori Zagorov crtač!
Go to Top of Page

mogorovic
Advanced Member

3012 Posts

Member since 02/08/2013

Posted - 19/08/2016 : 22:12:51  Show Profile Show Extended Profile  Send mogorovic a Private Message  Reply with Quote
Bar naučite da se zvao Segna, a ne Senga!
Go to Top of Page

Rahazlam
Advanced Member

Croatia
3404 Posts

Member since 13/07/2013

Posted - 19/08/2016 : 22:14:07  Show Profile Show Extended Profile  Send Rahazlam a Private Message  Reply with Quote
Sta me briga kako se zvao,da bar nikad nije crtao Zagora!
Go to Top of Page

RAKOSI4
Advanced Member

4982 Posts

Member since 23/07/2016

Posted - 19/08/2016 : 22:24:51  Show Profile Show Extended Profile  Send RAKOSI4 a Private Message  Reply with Quote
Istina Segna je ispravno , baš smo tupavi .Nise on proslavija sa Zagorom ali mi je puno bolji od dosta novih crtča , bar meni , jer kad vidim te crteže dođe mi.Ali sto ljudi , sto čudi.
Go to Top of Page

mogorovic
Advanced Member

3012 Posts

Member since 02/08/2013

Posted - 19/08/2016 : 23:06:07  Show Profile Show Extended Profile  Send mogorovic a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Rahazlam

Sta me briga kako se zvao,da bar nikad nije crtao Zagora!

Plakati ćeš ti još za njim, kada vidiš što nas sve čeka!
Go to Top of Page

Rahazlam
Advanced Member

Croatia
3404 Posts

Member since 13/07/2013

Posted - 19/08/2016 : 23:21:48  Show Profile Show Extended Profile  Send Rahazlam a Private Message  Reply with Quote
A sta to?Meni su Cassarovi i Chiarolla milijon puta bolji od Segne(hehe,ovaj puta ispravno),Segna je dno dna,nesto najgore sto se Zagoru moglo desiti!
Go to Top of Page

Rahazlam
Advanced Member

Croatia
3404 Posts

Member since 13/07/2013

Posted - 19/08/2016 : 23:37:33  Show Profile Show Extended Profile  Send Rahazlam a Private Message  Reply with Quote
Bas citam Zagora epizodu "Crni brod" odlicna prica,prvi strip mi je bolji,Boselli je to nekako ubrzao zadnjih 30ak stranica,al sve u svemu jedna od boljih prica Zagora!
Naslovnica od prvog stripa je mrak,druga je slaba,Della Moncia je standardno dobar!
Go to Top of Page

RAKOSI4
Advanced Member

4982 Posts

Member since 23/07/2016

Posted - 20/08/2016 : 02:07:11  Show Profile Show Extended Profile  Send RAKOSI4 a Private Message  Reply with Quote
Rahazlame to ćeš drugi put čitat , a sad se malo pribaci na post "VOLIM DOBRE SISE" čisto onako za laku noć .
Go to Top of Page

igor 12
stripovi.com suradnik

4599 Posts

Member since 24/01/2013

Posted - 20/08/2016 : 07:15:44  Show Profile Show Extended Profile  Send igor 12 a Private Message  Reply with Quote

Odlična epizoda u kojoj nam je jedan ranjeni,razjareni los otklonio nedoumicu radi li se o običnoj ucjeni i pohlepi ili je u pitanju nešto zlokobnije.
Na putu do Beaver forksa gdje se održava ovogodišnje okupljanje trapera Čiko želi Zagoru pokazati svoje vještine stečene dugogodišnjim šumskim načinom života.I lagano i spretno,poput gracioznog srndaća preskače grm.I završava u rupi,točnije zemunici,koja je prepuna zaliha.(referenca na raniju epizodu Ubojica iz Darkwooda).
Došavši u logor,uz neizbježno legendarno nadmetanje sa Rochasom,Zagor saznaje i ne baš vesele vijesti.Do njih su podigli logor traperi iz kompanije Western furns na što naši traperi ne gledaju blagonaklono jer sumnjaju da ovi kradu njihova krzna i podmeću kao svoje.Vođa im je mrcina od čovjeka zvučna imena Bourbon Sharp.Uz obilje alkohola koji kruži logorom i podgrijava ionako napetu atmosferu potrebna je iskra da sve zapali.Ubijen je jedan traper,strelicom posred grudi,na kojoj su okačena gavranova pera,njih pet.Traperi se međusobno sumnjiče,atmosfera dolazi do krajnjeg usijanja,sukobi su neizbježni a ljudi i dalje padaju pogođeni smrtonosnim strelicama.Svaka nova strijela jedan čovjek manje i jedno pero manje.Svi su u strahu,tjeskobnog raspoloženja,okruženi sumnjičavošću.Nitko nikom više ne vjeruje,svako može biti ubojica,svatko iduća žrtva.Svi se pitaju tko je slijedeći i zašto. Toninelli je pravu malu majstoriju izveo na malom broju stranica.Napravio je jednu nepredvidljivu epizodu,atmosferičnu i napetu.Šta je je,majstor je za ovakve epizode.Nisu mu potrebna čudovišta,vampiri,vukodlaci,svemirci da zasjaji u punom sjaju.Daj mu šumu,trapere,Zagora i motiv iskonske žudnje za osvetom i odlična epizoda je tu.

Vamos a la playa tralalalala
Go to Top of Page

mogorovic
Advanced Member

3012 Posts

Member since 02/08/2013

Posted - 20/08/2016 : 13:31:35  Show Profile Show Extended Profile  Send mogorovic a Private Message  Reply with Quote
quote:

A sta to?Meni su Cassarovi i Chiarolla milijon puta bolji od Segne(hehe,ovaj puta ispravno),Segna je dno dna,nesto najgore sto se Zagoru moglo desiti!

Vidim, nemaš ti baš puno iskustva sa stripovima, osim što ih voliš, kao i svi mi. Dođu te spoznaje na svoje mjesto sa godinama.
Go to Top of Page

Rahazlam
Advanced Member

Croatia
3404 Posts

Member since 13/07/2013

Posted - 20/08/2016 : 16:22:18  Show Profile Show Extended Profile  Send Rahazlam a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by mogorovic

quote:

Vidim, nemaš ti baš puno iskustva sa stripovima, osim što ih voliš, kao i svi mi. Dođu te spoznaje na svoje mjesto sa godinama.

Mozda u stripovima nemam puno iskustva ali u Zagoru definitivno imam i tvrdim da je Segna najgori crtac koji je ikad crtao Zagora!
Go to Top of Page

Darkwood Monty
New Member

236 Posts

Member since 04/01/2015

Posted - 20/08/2016 : 17:22:05  Show Profile Show Extended Profile  Send Darkwood Monty a Private Message  Reply with Quote
Segna je do jednog perioda sigurno bio na crtačkom zaleđu serijala, no kako ide po onoj narodnoj "od goreg uvijek može još gore" tako je do toga došlo i u ovoj našoj priči o Zagor crtačima i to traje već dugi niz godina.
Može netko biti "moderan svojim stilom" koliko hoće, no ako je fušer kojem Zagor na svakoj stranici izgleda drukčije i ako na 96 stranica ne uspijeva uloviti 1 proporcionalan lik, onda takav ne može biti bolji od Segne, mogu biti samo podjednako loši.
Nisam stručnjak na tom polju, ali iz aviona se vidi da na Zagoru, uglavnom, ne rade A1 crtači, a vrlo lako moguće da dođe na mogorovicevo i da najgori tek dolaze...
Go to Top of Page

King Warrior
stripovi.com suradnik

22308 Posts

Member since 10/11/2007

Posted - 20/08/2016 : 18:35:34  Show Profile Show Extended Profile  Send King Warrior a Private Message  Reply with Quote
Nije Segna los crtac, ali Zagor jednostavno nije bio za njega. Mislim da je mnogo talentovaniji od Cassarovih.
Naravno da je Chiarolla daleko ispred pomenutih crtaca, samo i u njegovom slucaju mislim da je protracio karijeru na pogresnom serijalu. Volio bih da vidim jednu Dylanovu epizodu koju potpisuje Chiarolla, imam osjecaj da bi dobro ispalo. Covjek je stvoren da crta zombije i ostale likove iz horrora.
Go to Top of Page

hamzik
Junior Member

Sweden
406 Posts

Member since 27/04/2012

Posted - 20/08/2016 : 18:58:04  Show Profile Show Extended Profile  Send hamzik a Private Message  Reply with Quote
Jeli moguce, i u tom slucaju gdje, kupiti originalne crteze od Ferrija?
Go to Top of Page

Rahazlam
Advanced Member

Croatia
3404 Posts

Member since 13/07/2013

Posted - 20/08/2016 : 20:40:32  Show Profile Show Extended Profile  Send Rahazlam a Private Message  Reply with Quote
King po cemu su Cassarovi toliko losi?
Osim sto katastrofalno crtaju Chicha(najgore od svih)Zagora tako tako,ne bas dobro,sve ostalo je sasvim solidno!
Go to Top of Page

Tornadomaster
Senior Member

Bosnia and Herzegovina
2508 Posts

Member since 01/08/2009

Posted - 20/08/2016 : 21:24:50  Show Profile Show Extended Profile  Visit Tornadomaster's Homepage  Send Tornadomaster a Private Message  Reply with Quote

Uscita: 20/09/2016

Soggetto: Moreno Burattini

Sceneggiatura: Moreno Burattini

Disegni: Giuseppe Prisco

Copertina: Gallieno Ferri

Pici dalje Dilan Dože, da te braca na police slože.
Go to Top of Page

Rahazlam
Advanced Member

Croatia
3404 Posts

Member since 13/07/2013

Posted - 20/08/2016 : 21:46:15  Show Profile Show Extended Profile  Send Rahazlam a Private Message  Reply with Quote
Prisco,on je crtao maxi Ratnici?
Go to Top of Page

DODSFERD
Advanced Member

Pitcairn Island
29953 Posts

Member since 14/03/2014

Posted - 20/08/2016 : 21:50:27  Show Profile Show Extended Profile  Send DODSFERD a Private Message  Reply with Quote
Jest.

Sinaitakala Tu'imatamoana 'i Fanakavakilangi Fakafanua
Go to Top of Page

nagor
Advanced Member

Croatia
12553 Posts

Member since 21/02/2012

Posted - 20/08/2016 : 21:54:15  Show Profile Show Extended Profile  Send nagor a Private Message  Reply with Quote
quote:

Ne vidim ni jednog novog crtača koji je lošiji od Senge,on je stvarno bio dno dna i najgori Zagorov crtač!

+1
Go to Top of Page

Rahazlam
Advanced Member

Croatia
3404 Posts

Member since 13/07/2013

Posted - 21/08/2016 : 02:59:43  Show Profile Show Extended Profile  Send Rahazlam a Private Message  Reply with Quote
Evo vidis Prisco je novi crtac,izmislio crtanje za Segnu!
Go to Top of Page

Rahazlam
Advanced Member

Croatia
3404 Posts

Member since 13/07/2013

Posted - 21/08/2016 : 03:17:19  Show Profile Show Extended Profile  Send Rahazlam a Private Message  Reply with Quote
Neg bas sad listam neke epizode Zagora,Crni brod,Bijeg u slobodu,sagu sa Mortimerom,nevjerojatno mi je da su neke epizode skracene,kao drugi Mortimer i Crni brod a neke totalno razvucene kao cetvrti Mortimer,imam osjecaj da su naj razvucenije epizode koje crta Verni i da u njima ima naj vise objasnjavanja!Nevjerovatno ali Burattini kao da se trudi sto vise razvuc pricu,flashbackovi na prosle epizode znaju bit na 5,6 stranica...
I Nolita je razvlacio epizode(neke)ali on je bar znao razvuc pricu kako treba,bilo je zanimljivo i nikako dosadno,Burattini razvlaci nepotrebnim objasnjavanjima i flashbackovima,bez toga bio bi mnogo bolji scenarist,stvarno mi nije jasno zasto to radi!
I da za njega svakako nije dobro da pise previse prica,dobro je da je on glavni urednik,prvo covjek obozava Zagora,drugo je da ima dobre ideje,stvarno dobre ali rijetko to uspijeva realizirat,tesko napravi neki scenario a da nije los ili solidan,rjetko dobar!
Go to Top of Page

Rahazlam
Advanced Member

Croatia
3404 Posts

Member since 13/07/2013

Posted - 21/08/2016 : 03:42:37  Show Profile Show Extended Profile  Send Rahazlam a Private Message  Reply with Quote
quote:

Neg bas sad listam neke epizode Zagora,Crni brod,Bijeg u slobodu,sagu sa Mortimerom,nevjerojatno mi je da su neke epizode skracene,kao drugi Mortimer i Crni brod a neke totalno razvucene kao cetvrti Mortimer,imam osjecaj da su naj razvucenije epizode koje crta Verni i da u njima ima naj vise objasnjavanja!Nevjerovatno ali Burattini kao da se trudi sto vise razvuc pricu,flashbackovi na prosle epizode znaju bit na 5,6 stranica...
I Nolita je razvlacio epizode(neke)ali on je bar znao razvuc pricu kako treba,bilo je zanimljivo i nikako dosadno,Burattini razvlaci nepotrebnim objasnjavanjima i flashbackovima,bez toga bio bi mnogo bolji scenarist,stvarno mi nije jasno zasto to radi!
I da za njega svakako nije dobro da pise previse prica,dobro je da je on glavni urednik,prvo covjek obozava Zagora,drugo je da ima dobre ideje,stvarno dobre ali rijetko to uspijeva realizirat,tesko napravi neki scenario a da nije los ili solidan,rjetko dobar!

Ne zelim da ispadne kao da napadam Burattinija jer imo je dobrih prica,recimo sve cetiri price sa Mortmerom su mi odlicne,prva mi je cak naj losija,kopira film Pljacka vlaka,malo je dosadno ali ipak dobra prica,druga mi je najbolja,malo je kraj zbrzan,pa sto to nije malo razvuko kad treba??Treca mi je dobra ali ako se ispostavi da je onaj bio samo Krojacev potrckalo i da je krojac neka visoka licnost u politici,neki ministar ili tako nesto,a mozda i sam predsjednik?Cetvrti susret je najbolja ideja ali razvuceno i previse je ovih mana koje sam naveo gore!O pricama o Mortimeru jos mu zamjeram sto nije posvetio vise paznje na Sibill,ostala je tako hladna,bezdusna,nije ju mozda trebao ubiti ko zna ona i Zagor,moglo je tu svacega bit!
Maxi tajni agenti mi je takder odlicna njegova prica,mozda cak i najdraza njegova,nije mi los niti njegov Helingen iako je kraj debilan ali fore sa indijancem terminatorom su mi dobre isto kao ideja da je Helingen rasista,jer to mi bas ide uz njega,dobro daleko je njegov Helingen od Bosellijevog,Nolittinog i Sclavijevog ali ipak nije los!On je solidan scenarist koji napise tu i tamo koju odlicnu pricu,svakako bi mu bilo najbolje da bude glavni urednik Zagora a da glavnu rijec sto se pisanja scenarija tice prepusti nekom drugom!
Go to Top of Page

igor 12
stripovi.com suradnik

4599 Posts

Member since 24/01/2013

Posted - 21/08/2016 : 07:10:37  Show Profile Show Extended Profile  Send igor 12 a Private Message  Reply with Quote

Da vidimo što imamo ovdje.Klasični humoristični početak sa Čikom u glavnoj ulozi koji izvodi svoje gluparije.Ovaj puta je kupio ni više ni manje već kartu sa ucrtanim X,mjestom koje označava zakopano blago.Koje naravno, samo njega čeka da ga otkopa.Naoružan ful opremom koje koristi jedan kopač blaga baulja okolicom i traži nevolje.Odlično.Sustiže ga Zagor i pridružuje se lovu.Može si priuštit trenutak razbibrige.Šuma je mirna,Indijanci miruju,krijumčari miruju,Rakosi nabacuje ten na suncu,,Helingen je u ćorki,Kandrax pere noge u hladnoj rijeci.
Da bi došli do Vražjih vrhova prolaze kroz Dead horse town.Simpatični toponimi za privući turiste.U gradu im mještani pričaju jednu staru legendu kako su nastali Vražji rogovi.Perfektno.Imamo zlokobna imena,imamo strašnu staru legendu a već znamo da u svakoj legendi ima malo istine.Brrrrr..ko zna što nas sve čeka.
Uz sve to susrećemo i starog sasušenog i olinjalog indijanca,valjda neki Metuzalemov frend koji pokušava ubiti naš dvojac.Da ne bi slučajno otkrili ulaz u pećinu zatrpanu pod tonama kamenja a koja čuva tajnu.Tajnu iz svemira.Da li je to maleni Alien?Ili maleni Predator?Simpatični E.T.?Ne,to je maleni gomoljčić neke čudne biljke koju bi svaka vrtlarica poželjela u svom vrtu.Prava pravcata vampirska biljka koja se hrani krvlju živih bića i ima sposobnost regeneracije i to tako da od odsječenog komada pipka izraste nova biljka.Praktički je neuništiva,jer ako joj pokušaš nauditi vatrom,ona prokleta tufnica sa onim smiješnim žalcem eksplodira,deseci sjemenja se rašire i počnu rasti nove biljke.Interesantno.Izbauljala je iz pećine i pravac u grad da se pogosti friškom krvi.Stanovnici gradića a sa njima i naši junaci nalaze se u nezavidnoj situaciji,pod opsadom zelene opasnosti.
Sve u svemu simpatično blesavi Castelijev uradak.Donatelli rasturio,ovo je njegov najbolji rad.

Vamos a la playa tralalalala
Go to Top of Page

D.J.
stripovi.com suradnik

USA
7110 Posts

Member since 21/07/2002

Posted - 21/08/2016 : 08:38:12  Show Profile Show Extended Profile  Send D.J. a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by hamzik

Na talijanskom Ebayu se nade poneka Ferrijeva tabla (tavola) i naslovnica (copertina):
http://www.ebay.it/sch/i.html?_from=R40&_trksid=p2050601.m570.l1313.TR0.TRC0.H0.XFerri+tavola+Zagor+originale.TRS0&_nkw=Ferri+tavola+Zagor+originale&_sacat=0

i ovdje:
http://www.comicartfans.com/Classifiedssearchresult.asp?PM=1&txtSearch=ferri&Order=

www.epicentercomics.com

Edited by - D.J. on 21/08/2016 08:39:25
Go to Top of Page

hamzik
Junior Member

Sweden
406 Posts

Member since 27/04/2012

Posted - 21/08/2016 : 19:53:15  Show Profile Show Extended Profile  Send hamzik a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by D.J.

quote:
Originally posted by hamzik

Na talijanskom Ebayu se nade poneka Ferrijeva tabla (tavola) i naslovnica (copertina):
http://www.ebay.it/sch/i.html?_from=R40&_trksid=p2050601.m570.l1313.TR0.TRC0.H0.XFerri+tavola+Zagor+originale.TRS0&_nkw=Ferri+tavola+Zagor+originale&_sacat=0

i ovdje:
http://www.comicartfans.com/Classifiedssearchresult.asp?PM=1&txtSearch=ferri&Order=

Hvala.
Go to Top of Page
Page: of 1208 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 1.47 seconds. Snitz Forums 2000